Февруарки седмици броят, че изминаха половината си път! - Тема 8

• 23 209
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Цитат
quote author=she_moto link=topic=611017.msg19806940#msg19806940 date=1316965078]
Аз мисля към ноември да се позаинтересувам за ден на отворените врати в АГ-то и да разгледам на кой етаж точно искам да лежа.
Варна

МБАЛ "Света Анна-Варна" АД, бул. Цар Освободител 100
 За записване: Силвия Русева, ст. акушерка – тел. 052/ 692 65 97
 29 септември, четвъртък 15:30 ч.

СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов – Варна” ЕООД, бул. “Цар Освободител” № 150
 За записване: Стефанова, ст. акушерка Родилно отделение – тел. 052/ 613 792
 14, 28 октомври, сряда 13.00 ч.

Това е от сайта на списание 9месеца, а тази седмица в Grand Mall ще има училище за бременни, като мисля, че точно във вторник ще има представители на АГ. Входа е 4лв., като това е консумация, изпиваш си ги   Simple Smile
Погледни програма за училището за бременни има и темите за седмицата  Peace , ето и линк : http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5 -за програмата
http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=3 - за дните на отворени врати

# 571
  • Върху лъчите на Слънцето.
да,може.Тук дете не може да остане неприето в детска градина,виж за яслите не е така,трябва да го запишеш още докато си бременна,ако не ,или частна ясла /моят син беше в такава и съм супер доволна / или гледачка,избор има голям.

То и тук някои неща са задължителни и обвързани със закон... но само на хартия.
Уж занималнята за първокласниците е задължителна, но зная за едно училище, в което не могат да поемат всички деца в занимлнята. Приемат повече първокласници, а после родителите да му мислят. От съседното училище щял да идва учител, да ги води в тяхната занималня срещу "скромната" сума от 100 лв. на месец. И в дъжд, и в пек, той ще ги превежда от едното училище в другото, ако толковя родителите не могат да си прибират дечицата по обяд.

# 572
Привет!
Ха, то имало среща, но аз като не влизам редовно в темата съм я пропуснала  Laughing

По темите , които обсъждате ...
Привърженик съм на кърменото на поискване; на не даването на вода до захранването на бебето; на късното захранване - след 6 месеца или по-късно, зависи от детето; на многократните пелени - започнах от 7 месец /дано не се лъжа, трябва да погледна в дневника на детето  Simple Smile
Да не ви прозвуча крайно, но за мен майчинството е за да си гледаш детето, да откликваш на 100% на нуждите  му, да си до него нон-стоп  Crazy

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 06:53 от Shada

# 573
Добро утро!  Hug

Изкарахме си добре вчера на срещата. Радвам се, че успях да се запозная наживо поне с Елси, Граци и Уана Heart Eyes. Побъбрихме си хубаво и отидохме да си прибираме децата от при бабите  Grinning.
Другият път дано има повече желаещи, не че и така ни беше зле  Wink. Имаме няколко снимки, но са в Елси и като успее ще ни ги покаже  Wink.

Отивам да правя закуска на Йони и да се стягам за работа  Crazy.

Хубав ден на всички!  bouquet

# 574
  • Sofia
Добро утро и от мен! Елси ще ви покаже снимките, когато стигне до работата по-късно, че сутрин е лудница Crazy

Както вече знаете бяхме квартет плюс татко. И на мен ми беше много приятно, може би защото съм социално животно и много обичам запознанства, компании, както и да бъбря  Laughing
Бяхме се събрали все мами с поне по едно дете и нямаше на кого да давале акъл Joy, хаха, шегувам се, разбира се. Мерихме си коремите и така..

# 575
  • Варна
she_moto извинявам се че имам рабъркани букви-лаптопа на мъжа ми ме изнервя супер много-тъпата клавиатура е белгийска,ужас!
доктора ми за ЖК е ШОПОВ,стискайте палци днес следобед съм на консултация че и утре-защо вика по 2 пъти,аз досега съм ходила един път за първоначален картон и да ми вземат кръв и урина-днес ще ми каже резултатите,аз се надявах да се засечем.Днес ще видим пишле или пеперудка при Балев на втората задължителна ФМ!!!!!!!!!!! Joy Joy Joy newsm78По повод на Д-Р ГЕОРГИЕВ,избрала съм  го да раждам при него,а и от 6 месец ме вика и той на контролни....много хубаво че ще има училище за бременни-кажете кой ще ходи!
относно стаята и дали е по-добре да си сама в стая-аз съм убедена че сама ще ми е много по-добре-просто хората ме изнервят,а и като почнат да ти влизат роднини на тоя и оня-аз лично не ги искам около мен -да ме слушат всички като си говоря с мъжа ми!пфу!не!
ще си взема 10 вестника и списания ако ми доскучее евентуално-сигурно няма да завържа приятелство с някоя родилка ама голяма работа хихихихиих, не сме там за запознанства.. Joy

# 576
Добро утро ! Гледам обсъждате важни теми като кърмене, гърне - аз по тях нямам си и на идея как ще постъпвам искам кротко и лесно дете, и подходящия подход , дано ги намеря ! Да се оплача малко песимист съм станала сякаш, и на й малкия дискомфорт ме всява в съзнанието проблем, може би защото имаше няколко мами с неуспешна бременост , тук при нас и се поуплаших. Въпреки, че ако е писано нещо да стане и да го мисля и да не го мисля не мога да го спра. Иначе при мен отскоро се появиха онези болки пак ниско доло , хем пия утрогестан, биозин мама и магнезий за контракцийте, дано болките са нормални. Появяват се само след секс, тоест ако си дам почивка няколко дена изчезват и се замислям да не би нещо да е вредно да правиш любов ? Забрана нямам , дано не ми се наложи Embarassed. Иначе друго, което забелязах е , че почна да ме боли точно мускула между краката незнам как да го обясня , дали това също е нормално предполагам , че се разширявам , но ми е интересно има ли някоя с такива оплаквания ? Пооплаках се днес , ще ме извините надявам се да не се повтаря и да влизам само с хубаво настроение, че аз самата не мога да се трая  Embarassed Усмивки и хубав ден !

# 577
  • София
Добро утро,мами!Влизам за минутка само и нямам възможност да изчета всичко онова,което сте изписали през последните дни,но само искам да ви напомня,че днес е много тъжен и много ...неприятен ден за нашата Вал и ви приканвам да и изпратим много,много положителни емоции мислено и да се помолим всичко да мине добре при нея!Благодаря ви Hug

# 578
Добро утро и успешна седмица  bouquetАнгелче,аз съм така и с мисленето и с болките SadПсихясвам си се,хем си викам половината мина,няма страшно,хем в същия момент си мисля че то може и накрая да стане някакъв фал...абе луда работа.А за болките,имам същите и без да пия нищо,даже и такива,като натиск в този мускул,който казваш,между краката newsm78но тук ми казват че това е нормално,и щом няма кръв да не се плаша Simple SmileЗа кърменето може да напишем учебник,всяка една от нас,с различен опит Simple SmileРазлични мами,различни бебета,всичко си е индивидуално и във възпитанието също Simple SmileИмаме си майчин инстинкт,той че ни каже как,кога и колко Simple Smile

# 579
Здравейте,момичета. Laughing
Аз от няколко дни не съм писала,защото лаптопа вкъщи се развали.Добре,че съм на работа в тази връзка. Crazy Crazy
Радвам се,че сте се видели на софийската среща.Само варненки се ослушват още. Laughing Laughing
Вал,миличка,с теб сме. Hug Hug Hug Hug
Приятен ден. Peace Peace

# 580
Здравейте,срещата вчера беше много приятна,само на таткото в компанията  накрая  му доскуча,но то това си е нормално -мъж сред 4 жени говорещи за бебета и раждане. Laughing
Ангелче и аз напоследък имам леки болки ниско долу в корема,които ме притесняват,но четох някъде че си е в рамките на нормалното точно в този период 17-20 седмица,защото матката расте бързо,въпроса е да не са много силни.
Вал кураж и всички сме с теб миличка!

# 581
  • Сфия
здравейте, мами,
трябвало да е било голям купон за таткото на срещата...  #Crazy Радвам се, че добре сте изкарали!
ангелче, и  мен ме боли между краката, не знам мускул ли е, що е, точно чатала.Имам чувството, че съм стояла разкрачена 1 седмица и не мога да си събера краката. А иначе да се оплача: От известно време ми прави впечатление, че като седя права на едно място и ми изтръпва десния крак. Като го поразмърдам и минава. Преди няколко дни ме заболя ставата, но, като се поизлегнах и поотмина. И от снощи е един ужас. Боли ме ставата, като и да застана-легнала, права, на ляво, на дясно-всякак. Отделно киселините започват да ме съсипват и познайте кой се разхожда, като куковица цяла нощ и кой е парцал сега. Много се притеснявам за тази болка в ставата, мисля си, че най-вероятно е прищипан нерв, но знам ли. Аз съм и с оперирана сколиоза(изкривяванв на гр. стълб) и се притеснявам да няма връзка и с това, макар, че до сега никога не ме е боляло. Днес ще ходя на гстроентеролог, да видм дали поне може да се направи нещо за стомашните ми проблеми или ще ми кажат-ами, ще търпиш, така е! Пробвах с моркови, както Рали беше посъветвала, но бързо след това ги върнах по обратния път... Лошото е, че съм още в 5-ти месец, ами до края??? С първта бременност тези неразположения почнаха в 8-ми и се задълбочиха в деветия.
Shada, разбира се, че майчинството е да откликваш на нуждите на детето, но друг въпрос е кой как го разбира това.

# 582
Здравейте!
Голяма прегръдка за Вал  Hug , много ми е мъчно Cry

Днес съм при доц.Томова от 13,30, ако се засечем с някоя мама, да се обади. Макар, че май имаше за утре някой, не за днес...

# 583
  • Варна
Цитат
МБАЛ "Света Анна-Варна" АД, бул. Цар Освободител 100
 За записване: Силвия Русева, ст. акушерка – тел. 052/ 692 65 97
 29 септември, четвъртък 15:30 ч.

телефона е сгрешен или поне никой не вдига, аз взех от сайта на болницата и се записах 052/821-597

а за болките и аз се чувствам като стара баба, всички кокали и мускули  от кръста надолу ме болят, когато се отпусна на ляв крак десния после все едно не е моя, ужас направо.

А в събота пак ще има училище за бременни в Grand Mall само че организирано от сп. "9 месеца", ще говорят за раждането, за и против секциото, записването става като се прати мейл на пощата на списанието ето  линк:
http://www.moetodete.bg/maichinstvo/p3_7436_0.html

# 584
nevvy, най-накрая някой да е със същите лекари. Шопов те вика днес на ехограф. Да не се качиш на третия етаж. Това е на първия - от регистратурата свиваш в ляво после дясно и пак дясно. Май беше 123 кабинет, ама ако искаш питай на регистратурата. А утре ако са ти казали гладна, значи пак ще ти вземат кръв. Понеже екографът май е един за цялата клиника и имат някакви графици. Шопов е на четни дати от 16 до 18 ч. Затова е разкарването в 2 поредни дни. Ако зависеше от него нямаше да те разкарва, но...

Искаш ли да се уговорим и заедно да отидем в АГ-то на този ден на отворените врати, че са дали 2 дни. Кажи кой ще ти е удобно, за да знам кога да се запиша и аз, че не ми се ходи сама, пък таткото по обяд няма как да дойде.

kembo, мерси за линковете. Това което ще е утре не ми върши работа в мола, аз искам на място да видя къде ще лежа. Родилната зала не ме интересува, но стаите, където ще се прекара повече време.... Това за съботата също. Единствено тези за сряда и четвъртък. За тях също ли се записваш по същия начин или направо отиваш.

Общи условия

Активация на акаунт