Боя за коса - blond 24 - есенно злато ;)

• 66 197
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Аз от доста време исках да съм руса, но ме беше шубе за такава цялостна промяна. Затова направих кичури, доста години бях така. Като забременях се започна с експериментите - първо червена, после черна, после кестеняво, близко до ест. ми цвят, след това на червени и руси кичури; пак само на руси кичури. И в един момент реших, че искам да съм блондинка, фризьорката ме направи (с блондор), но не ме боядиса веднага, за да не се изтощи много косата, а обливката се отми на първото миене в къщи, та известно време ходих с коса като светофар. Laughing Наложи се и доста да я скъся, т.к. там, където навремето е била черна все рижавееше и беше много изтощено. Преди това ме убеждаваха, че руса коса дълга не може да се пусне, защото изрусяването много изтощава и косата цъфти и се къса, но доказах обратното. Wink

Майка ми и баща ми, а и свеки, от време на време вмъкват 'каква хубава коса имаш, защо ти е да я гориш' и т.н.; или баща ми се смее, че майка, която е доста побеляла, се потъмнява, а аз с тъмна коса съм се правила бяла. Crazy Мъжът ми най-много ме харесва на кичури, но ми е по-трудно за поддръжка, а и вече имам бели косми.

Блонди, всеки път като ти видя аватара, се сещам да ти похваля косата! Страхотна е! Нали с касия-та я поддържаше? Продължаваш ли така и хваща ли ти боята нормално, ако си слагала боя?

# 361
Здравейте!
Аз съм нова тук и бих искала да ме добавите

# 362
  • в 1001-та нощ
Добре дошла  Hug разкажи ни повече за себе си - от кога си блондинка, в слон ли се поддържаш, какви бои ползваш, матираш ли, ползваш ли коректори, блондор, какъв оксидант и т.н.  Peace

# 363
При мен дойде постепенно желанието да съм руса.Доста години си бях с естествения цвят и исках малко промяна, фризьорката започна да ме боядисва всеки път с по-светъл цвят, а аз се харесвах все повече GrinningНакрая пожелах много светло русо, постигнах го, скъсих си коста и сега съм много доволна.Както и Feeling каза свтлата коса ми озарява лицето и ме прави свежа, всички покрай мен ми одобриха промяната и това ме радва.

# 364

Блонди, всеки път като ти видя аватара, се сещам да ти похваля косата! Страхотна е! Нали с касия-та я поддържаше? Продължаваш ли така и хваща ли ти боята нормално, ако си слагала боя?
хехех не съм аз на аватара, ами поддържам я с най-различни билки и масла, био мания съм вече, не ми е толкова светла като на аватара, естествено русо ми е в момента но то вече е тенденция потъмняването на много платинени блондинки

# 365
Здравейте момичета. До сега не съм писала, а само четях форума. Аз съм блондинка от близо 8 години. Сама поддържам косата си, завърших преди години курс за фризьори, но използвам непрофесионалните си уменията  само за себе си  Simple Smile Използвала съм голяма част от най-светло русите бои, продавани в търговската мрежа. В момента ползвам боя за коса Fadiam 100, която е гръцка и се води за професионална. При мен винаги цвета по дължините се получава по-светъл от този в корените, въпреки усилията ми да го изравня и седи малко като на кичури. Опитвала съм на няколко пъти да потъмня косата си и впоследствие съм се ядосвала, защото не се харесвам с по-тъмна коса. Стигнах до заключението, че цветът който ми отива най-много е златисто русият  Simple Smile

# 366
  • София

хехех не съм аз на аватара, ами поддържам я с най-различни билки и масла, био мания съм вече, не ми е толкова светла като на аватара, естествено русо ми е в момента но то вече е тенденция потъмняването на много платинени блондинки
А на кого е? Simple Smile Имам спомен, че и твоят беше нещо подобно.
Идеята ми беше дали след касията си пробвала боя (за изсветляване) и хваща ли?

# 367

А на кого е? Simple Smile Имам спомен, че и твоят беше нещо подобно.
Идеята ми беше дали след касията си пробвала боя (за изсветляване) и хваща ли?
ами хваща да, мисля че съв боядисвала един път корените с Бюти - много ми харесва боята - като мине време и оксидира цветът седи много естествено. само при къната (но аз я използвам за глосове така че не ми действа така) се получава възпрепятстване на проникването на боята

# 368
  • София
Т.е. ако ползвам само къна-червена ще имам после проблем с обезцветяването? Идеята ми отдавна е да ползвам амла - http://---reklamen-spam---/product/23/amla-na-prah.html като маска/балсам за подхранване, а да продължа да обезцветявам корена, както досега. Но всеки път се отказвам, да не би после да не ми хваща боята.

----
излиза като рекламен сайт, ето инфо за амлата, безцветна е.
Амла е естествен билков прах, извлечен от плода на Emblica Officinalis. Този плод има най-високо съдържание на витамин C в природата, и е добре познат в Аюрведа като естествен антиоксидант. Под формата на прах, амла има приложение в естествената грижа за коса и кожа.

За коса:
-         Амла е естествен балсам за коса. Измиването с амла прави косата копринено лъскава, като подчертава къдриците.
-         Амла стимулира космените фоликули и успешно се използва в борба с косопада; предпазва от появата на пърхут и други кожни проблеми
-         Амла се бори с преждевременното побеляване на косата
-         Амла се използва и за постигане на по-студени кестеняви тонове в смес от къна и индиго (вижте рецепти за цвят с амла в нашия блог!)

Начин на приложение

Смесете достатъчно прах от амла с гореща вода до консистенцията на гъста каша, и оставете да престои 15 минути. Разделете косата си на участъци и разнесете равномерно сместа. След няколко минути изплакнете добре.

За лице:

-         Амла притежава почистващо, ексфолиращо, антиоксидантно, антибактериално действие.

Начин на приложение

-         Вариант 1: смесете 1 с.л. амла с достатъчно топла вода до консистенцията на къста каша. Оставете да престои 15 мин. Насажирайте сместа по кожата на лицето, като избягвате околоочния контур. Изплакнете след 10 минути.
-         Вариант 2: затоплете смес от амла и вода в микровълновата печка – ако е необходимо, оставете да се охлади до приятна температура. Масажирайте сместа и изплакнете с вода след 3-5 минути.

bella, и аз ползвам Фадиам и съм много доволна. Simple Smile

# 369
дам, правилно си се насочила, амлата дава уникален блясък  Simple Smile

# 370
  • София
а има ли опастност като ми израстнат корени да не 'хващат' боята? това всъщност ме вълнува. естест. ми коса е тъмничка (4-ка) и упорита на изсветляване.

# 371
а има ли опастност като ми израстнат корени да не 'хващат' боята? това всъщност ме вълнува. естест. ми коса е тъмничка (4-ка) и упорита на изсветляване.
според мен няма такава опасност. само къната се свързва с кератина в косъма

# 372
# 373
Аз съм блондинка от 2003-2004г. Започнах първо с кичури и постепенно минах на русо. В момента косата ми е светло русо, но мисля да я направя по тъмно русо. Взех си боята на Seventeen, която е професионална и мисля тая седмица да се боядисам с нея

# 374
Руса реших да съм миналата година, тоест да използвам боя за изсветляване. ) Косата ми се води естествено руса, та нямах особен проблем с това.
Доста години преди това периодично съм правила кичури, стояха много ефектно и почти естествено. )

Общи условия

Активация на акаунт