Болничен по време на бременност-2

• 99 031
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
  • София-Младост
здравейте
имам следното питане
Бременна съм, от март съм в болнични, през април и май съм вземала бонуси от работата/на които са внесени осигуровки/, но сумата за болничните ми за юни не се е променил, тези допълнителни пари /а те са достатъчно/ дали ще окажат влияние в/у 45 дневния болничен преди раждането/който се явява първичен/ и тези след раждането.
Малко е объркващо, но дано да ме разберете
Ще влязат в базата за изчисление на обезщетението, а дали ще окажат влияние няма как да отгатна Simple Smile

# 541
  • София
Привет! Моля за помощ. Не знам какво точно да подавам с третия болничен, който се издава от педиатъра. Терминът ми на раждане беше 28 юни. Аз родих на 25 юни. I-ви болничен (45 дни преди раждане) съответно ми е до 27 юни, II-ри при изписване е от 25 юни до 5 август. Значи сега педиатърът трябва да ми издаде III-ти болничен от 6 август до кога? Към този болничен трябва да дам Декларация за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и 51 от КСО (приложение 1 към чл. 3, ал. 3 и 4). Мога ли да подам в счетоводството също и Заявление-декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и чл. 51 от КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни (приложение 2 към чл. 4). Каква дата да пиша в полето "да ми бъде отпуснато парично обезщетение за бременност и раждане, считано от .................. 20....г."? И необходимо ли е още някакви декларации като например Декларация за ползване на отпуск по чл. 163, ал. 1 или ал. 6 от КТ (приложение 7), Заявление до работодателя по чл. 163, ал. 1 и чл. 45, ал. 1, т. 2 от НРВПО, Заповед за разрешаване на отпуската по чл. 163, ал. 1 от КТ и последните две откъде да ги изтегля? Много благодаря, доста сложно ми се струва с този трети болничен.   bouquet

# 542
  • София-Младост
Привет! Моля за помощ. Не знам какво точно да подавам с третия болничен, който се издава от педиатъра.
Сама си си го усложнила Simple Smile))
Подаваш само и единствено приложение 1 към чл. 3, ал. 3 и 4, както и копие от акта за раждане на детето.
Към края на този болничен ще подадеш и прил.2. В полето ще напишеш началната дата, следваща последния болничен лист.

# 543
  • София
Simple Smile Значи педиатърката трябва да издаде третия болничен от 6 август до 135-ия ден, така, че общо трите болнични да правят 135 дни? Защото родих три дни преди термин. С този болничен подавам в счетоводството акт за раждане и Декларация за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и 51 от КСО (приложение 1 към чл. 3, ал. 3 и 4)? А след това подавам Заявление-декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и чл. 51 от КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни (приложение 2 към чл. 4) от датата, която се пада 136 ден до 410 ден? Това ли е всичко? Благодаря.

# 544
  • София-Младост
Simple Smile Значи педиатърката трябва да издаде третия болничен от 6 август до 135-ия ден, така, че общо трите болнични да правят 135 дни? Защото родих три дни преди термин. С този болничен подавам в счетоводството акт за раждане и Декларация за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и 51 от КСО (приложение 1 към чл. 3, ал. 3 и 4)? А след това подавам Заявление-декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и чл. 51 от КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни (приложение 2 към чл. 4) от датата, която се пада 136 ден до 410 ден? Това ли е всичко? Благодаря.
Преди да изтече третият болничен се попълват следните документи:

- Молба за отпуск в свободен текст до работодателя;

- Декларация 2 по образец  (изтегли от тук: Заявление-декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и чл. 51 КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни)

- копие на акта за раждане на детето;
Ето ти примерна молба :
https://docs.google.com/file/d/0B2is565uRp7TYTRjNGU4ZGUtY2M5Zi00 … BkNTc1/edit?hl=en

# 545
Бременна съм и от 5 юли съм в болничен. До колко време ще го изплатят, след като счетоводителката го е дала?

# 546
След подаването в НОИ в 15-дневен срок (броят се само работните дни). Може да си извадиш ПИК код от НОИ (безплатно) и да си следиш в интернет преводите.

# 547
  • Пловдив
Момичета знам, че не задавам въпроса си на точното място, но ако някоя от вас знае ще се радвам много: Знаете ли кога ще има отворени врати в Окръжна болница? Решила съм да раждам там и изчетох доста инфо. Та за там ще са ми нужни поне 2 сака ако занеса всичко, което си извадих като списък. Днес разговаряхме с майка ми и тя напира да отиваме да пазаруваме, че много се мотаем и че няма да сме подготвени когато дойде момента.

# 548
  • Пловдив
Момичета знам, че не задавам въпроса си на точното място, но ако някоя от вас знае ще се радвам много: Знаете ли кога ще има отворени врати в Окръжна болница? Решила съм да раждам там и изчетох доста инфо. Та за там ще са ми нужни поне 2 сака ако занеса всичко, което си извадих като списък. Днес разговаряхме с майка ми и тя напира да отиваме да пазаруваме, че много се мотаем и че няма да сме подготвени когато дойде момента.

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=showNews;id=5253

уговори се с акушерката Благова кога да посетиш отделението

# 549
  • София-Младост
Бременна съм и от 5 юли съм в болничен. До колко време ще го изплатят, след като счетоводителката го е дала?
При болничен издаден през юли счетоводителката може да ог внесе в НОИ най-рано през август и след това може да очаквате плащане, вече са отговорили в какъв срок.

# 550
Здравейте!Имам въпрос много ще се радвам ако някой може да ми помогне.Последния болничен който ми бе издаден от ЛКК е грешен терминът ми  е на  30.08 а болничния е от 25.06 до 24.07 а гинекологът ми издаде болничен 45 дни той е от 16.07 и сега имам 8 дни повече аз пратих болничните листи в фирмата и не знам какво ще стане. моля помогнете!!!

# 551
  • Пловдив
Здравейте!Имам въпрос много ще се радвам ако някой може да ми помогне.Последния болничен който ми бе издаден от ЛКК е грешен терминът ми  е на  30.08 а болничния е от 25.06 до 24.07 а гинекологът ми издаде болничен 45 дни той е от 16.07 и сега имам 8 дни повече аз пратих болничните листи в фирмата и не знам какво ще стане. моля помогнете!!!

не разбрах какво точно е сгрешено?
ако има грешка,НОИ ще върне болничния,за да го коригираш-нищо страшно
все пак,ако си открила грешката сега,може да си вземеш болничния от фирмата и да го коригираш.за да избегнеш разтакаването по връщането от НОИ на болничния

# 552
Наи-просто казано комисията трябваше да ми издаде болничен от 25.06 до 15.07 защтото 17.07 излизам в 45 дена майчинство до 29.08,а комисията ми е написала болничния от25.07 до 24.07 и така стават 8 дни повече.дДано този пат сам обяснила по разбираемо но разбрах препораката е като ми го варнат от фирмата да ида да го коригирам при докторите които са го обаркали правилно ли сам разбра ла  благодаря за вниманиетокоето ми обарна Simple Smile

# 553
  • Пловдив
Наи-просто казано комисията трябваше да ми издаде болничен от 25.06 до 15.07 защтото 17.07 излизам в 45 дена майчинство до 29.08,а комисията ми е написала болничния от25.07 до 24.07 и така стават 8 дни повече.дДано този пат сам обяснила по разбираемо но разбрах препораката е като ми го варнат от фирмата да ида да го коригирам при докторите които са го обаркали правилно ли сам разбра ла  благодаря за вниманиетокоето ми обарна Simple Smile

Реално ти се получава застъпване на болничните,което не е проблем
Иначе комисията е трябвало да издаде от 25 ти до 16 ти,а не до 15 ти.Или за 16 ти беше предвидила да пуснеш отпуск

# 554
Изчисляването на болничен за бременност 18 или 24 месеца назад е?
А за майчинство 24 месеца назад от датата на болничен 45 дена ли е?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт