Болничен по време на бременност-2

• 99 086
  • 757
  •   1
Отговори
# 60
И аз с моите  въпросчета  Wink.
Нали имаме право на 180 дни болнични за 1 година .А през следващата нови 180 ли започват да текат ?А какво се предприема когато работодател не плаща първите 3 дни от болничните както е по закон?От Нои доколкото разбрах се издава някакъв номер с който си проверяваш в интернет статуса на болничните ,разплащането им и сумите? Благодаря предварително.

# 61
Здравейте момичета.Искам да попитам,каква декларация и кога се подава до работодателя ,след като вече съм родила,една приятелка ми подговори ,че се подавало някаква декларация след ,като родиш,но не успя да ми обясни по-подробно.на мен термина ми е на 07,03,2012 г?Ще съм благодарна ,ако ми отговорите на въпроса newsm03,дано да сте ме разбрали какво искам да кажа Simple Smile

# 62
  • Пловдив
И аз с моите  въпросчета  Wink.
Нали имаме право на 180 дни болнични за 1 година .А през следващата нови 180 ли започват да текат ?ако е за тази бременност,не.за една бременност имаш 180 дниА какво се предприема когато работодател не плаща първите 3 дни от болничните както е по закон?оплакваш се в инспецията по труда.сигурна ли си,че ни ти плащат първите три дни.в непрекъснат болничен ли си?тогава работадателят плаща първите 3 дни само от първия ти болничен.от вторичните не плаща От Нои доколкото разбрах се издава някакъв номер с който си проверяваш в интернет статуса на болничните ,разплащането им и сумите?-отиваш с ЛК в нОИ и си вадиш ПИК код  Благодаря предварително.

Здравейте момичета.Искам да попитам,каква декларация и кога се подава до работодателя ,след като вече съм родила,една приятелка ми подговори ,че се подавало някаква декларация след ,като родиш,но не успя да ми обясни по-подробно.на мен термина ми е на 07,03,2012 г?Ще съм благодарна ,ако ми отговорите на въпроса newsm03,дано да сте ме разбрали какво искам да кажа Simple Smile

https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4

# 63
Елфита,това което си ми пратила -не мога да го отворя Sad

# 64
  • Пловдив

https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4

сега трябва да се отваря

# 65

Извинявам се но  нещо неразбрах какви дати трябва да посоча на молбата.Родила съм на 12.10. 2011g. нa 22.11.2011 личната лекарка ще ми издаде болничен който мисля че  е за 48 дни + изравняване до термина понеже родих по-рано и след този болничен трбва да подам молба(приложение 2) за ползване на отпуск за още 180 дни така ли?

Сиската още не са ти издали третия болничен,нали-тогава е рано за прил 2.Първо прил 1
едва преди да ти изтече третия болничен от педиатъра ще подадеш прил 2+копие от акта+молба за отпуска
тук има всичко необходимо https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4

как да попълниш прил 2-в т 9 пишеш датата на започване на 45 дневния ти болничен.Не термина,не раждането.това те затрудняваше,нали?

Елфита много ти благодаря за отговора.Последен въпрос на приложение 2 на първия ред под гостодин директор пак ли се пише датата 45 дни преди термина.Благодаря още веднъж

# 66
  • Пловдив

Елфита много ти благодаря за отговора.Последен въпрос на приложение 2 на първия ред под гостодин директор пак ли се пише датата 45 дни преди термина.Благодаря още веднъж

не

там пишеш денят,от който вече си без болничен,нали заради това попълваш тази декларация
пример-ако болничния от педиатъра изтича на 20 ти януари,пишеш 21 ри януари-денят,от който вече си без болничен.или 136 я ден от началото на обезщетението ти за бр и раждане

# 67

https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4

сега трябва да се отваря

Благодаря ти ,готово  newsm10

# 68
Привет на всички  HugСтава дума за бъдеща майка,която до деня в който ще излезе в 45 дневния болничен е използвала 180 дни ,очертава се да надхвърли и 11 дни .АГ-то и обяснила,че няма как да я изпрати на ТЕЛК .А тези 11 дни ще лежи и в болнца за наблюдение ,че е рискова бременност.Въпросът ми е , може ли  от болницата където ще лежи преди раждане да и дадат тези дни ?
Благодаря предварително  bouquet

# 69
  • Пловдив
над 180 те дни болничните се издават от ТЕЛК-от болницата не става.защо не иска да я прати на ТЕЛК?да настоява или да си пусне пл годишен отпуск за тези 11 дни

# 70
Здравейте момичета,
Имам нужда от компетентния Ви съвет относно следното:
Ще ми се наложи да вляза в болница поради кървене в 7 г.с., след което знам, че ще ми бъде издаден 30 дневен болничен. Въпроса ми е: Тези 30 дни (в болницата за задържане) включват ли се в полагащите се 180 дни за рискова бременност?
Моля, ако някой има представа да сподели. Имам един спонтанен аборт в 5 месец и куп проблеми, заради които трябва да се пазя много и да спазвам специална терапия този път.  Но съм решена да направя всичко по силите си.
Благодарности предварително!

# 71
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета,
Имам нужда от компетентния Ви съвет относно следното:
Ще ми се наложи да вляза в болница поради кървене в 7 г.с., след което знам, че ще ми бъде издаден 30 дневен болничен. Въпроса ми е: Тези 30 дни (в болницата за задържане) включват ли се в полагащите се 180 дни за рискова бременност?
Моля, ако някой има представа да сподели. Имам един спонтанен аборт в 5 месец и куп проблеми, заради които трябва да се пазя много и да спазвам специална терапия този път.  Но съм решена да направя всичко по силите си.
Благодарности предварително!

Да, влизат.

# 72
Благодаря много за бързия отговор Lady Brinne!
Притеснението ми беше, че между 180-те дни и 45 дневния болничен за бременност и раждане ще ми останат 1-2 дни, и не съм сигурна как да процедирам. Кой е по-добрия вариант според теб: да си взема отпуск или да отида на ТЕЛК (там обаче не знам дали няма да се заядат)?
Имам повишение в заплатата и реално тези 180 дни, които ще съм в болничен ще ме осигуряват на далеч по-висока сума отколкото до момента.  Това би ли натежало към някой от горе-подочените варианти: отпуск или ТЕЛК?
Благодаря ти от сърце! Знам, че е много рано човек да си прави такива сметки, но рисковите бременности са обвързани с доста разходи (изследвания, терапии, вливане на имуновенин и т.н) и все пак финансите, с които разполагаме не са без значение.
Поздрави за всеотдайната мисия, с която си се захванала. Виждам, че повечето постове в темата са твои Simple Smile

# 73
Междудругото забравих да спомена - термина ми според дата на последна менструация е 01.07.2012. Бебчето обаче изостава с 2 дни. Това измества ли автоматично датата на термина?
Поради това изоставане, дните няма са ми стигнат. Ако е на 01.07.2012 стигат точно. Подозирам обаче, че може и да съм в грешка, и термина да не се измества спрямо разтежа на плода? Какво мислиш?

# 74
  • В полите на Пирин планина
Благодаря много за бързия отговор Lady Brinne!
Притеснението ми беше, че между 180-те дни и 45 дневния болничен за бременност и раждане ще ми останат 1-2 дни, и не съм сигурна как да процедирам. Кой е по-добрия вариант според теб: да си взема отпуск или да отида на ТЕЛК (там обаче не знам дали няма да се заядат)?
Имам повишение в заплатата и реално тези 180 дни, които ще съм в болничен ще ме осигуряват на далеч по-висока сума отколкото до момента.  Това би ли натежало към някой от горе-подочените варианти: отпуск или ТЕЛК?
Благодаря ти от сърце! Знам, че е много рано човек да си прави такива сметки, но рисковите бременности са обвързани с доста разходи (изследвания, терапии, вливане на имуновенин и т.н) и все пак финансите, с които разполагаме не са без значение.
Поздрави за всеотдайната мисия, с която си се захванала. Виждам, че повечето постове в темата са твои Simple Smile

По време на болничен / през бременността, в твоя случай / осигурителния доход няма как да се повиши, защото той е на база доходът, от който е изчислено обезщетението ти / т.е. средния доход на база предходните 12 месеца /. Дори и да имаш промяна с допълнително споразумение тя би повлияла, ако имаш реални отработени дни. За двата дни, които не ти достигат според мен не си струва да ходиш на ТЕЛК от гледна точка на нужна документация и разхождане по институции, а можеш спокойно да ползваш платен отпуск - и в двата случая няма да има някаква загуба за бъдещото обезщетение за бременност и раждане.

Благодаря ти за милите думи.

Междудругото забравих да спомена - термина ми според дата на последна менструация е 01.07.2012. Бебчето обаче изостава с 2 дни. Това измества ли автоматично датата на термина?
Поради това изоставане, дните няма са ми стигнат. Ако е на 01.07.2012 стигат точно. Подозирам обаче, че може и да съм в грешка, и термина да не се измества спрямо разтежа на плода? Какво мислиш?

Не няма да ти променят термина, според показанията на видеозон - определя се математически според първия ден на последната менструация и не варира в последствие.

Общи условия

Активация на акаунт