Болничен по време на бременност-2

• 98 967
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,момичета.Искам да попитам:има проблем с моя болничен-издаден е без номер на ЛКК и без дата.Съответно очаквам да ми го върнат от НОИ.Според вас има ли някакъв срок,в който болничния трябва да се коригира и да се занесе отново в НОИ?Предварително благодаря.

Да - 7 работни дни.

# 616
Имам спешен въпрос към счет. във форума- във фирмата имаме болничен 24 дни от ЛКК /за общо заболяване, не за раждане/, знам че първите 3 дни се покриват от работодателя- какви осигуровки се дължат за тях от работодатела и от работника удържа ли се нещо и на база 100 % или 70 %

# 617
  • Пловдив
Имам спешен въпрос към счет. във форума- във фирмата имаме болничен 24 дни от ЛКК /за общо заболяване, не за раждане/, знам че първите 3 дни се покриват от работодателя- какви осигуровки се дължат за тях от работодатела и от работника удържа ли се нещо и на база 100 % или 70 %

болничните от работодателят са на 70 процента
за тях се дължат вноски от служител и работодател /ДЗПО,ДОО,ЗО,ТЗПБ/

Този болничен първичен ли е?Ако,да,от него първите 3 раб дни ти ги плаща работодателят,ако е продължение-всичките дни са от НОИ

# 618
Да първичен е , а вноските за 3-те дни върху база 70 % или 100% се дължат? И в същите процентни съотношения ли?

# 619
  • Пловдив
Да първичен е , а вноските за 3-те дни върху база 70 % или 100% се дължат?в предния пост съм отговорила И в същите процентни съотношения ли? да

За болничните не се дължи само ДОД т.е те са необлагаем доход

# 620
  • Пловдив
Момичета да се пахваля, че моите и двата болнични за юли са изплатени! Много зависи как си върши работата счетоводителката. На 02.08 са внесени осигуровките, на 07.08  са представени двата ми болнични за юли и на 10.08 вече имах преведени пари за първия болничен, а днес видях, че и втория(той е продължение на първия) вече е изплатен. А в старата фирма счетоводителката ни внасяше осигуровките към края на месеца и за това болничните са ни изплащани с месец закъснение.

# 621
Здравейте,имам едно питане към вас,надявам се да ми помогнете   bouquet
току що забелязах ,че в 45 дневния ми болничен за бременност и раждане е за записан термин 14.08.Пише :в отпуск до 13.08.Аз реално родих на 08-08 и сега в болничния от болницата е вписано в отпуск от 08.08 до 18.09,но в графата термин на раждане пише 13.08 Tired
Според вас ще ми върнат ли болничния от НОИ заради един ден разлика в термина?Реално той в последния болничен не би трябвало да ги бърка,след като съм родила по рано и има съвсем други дати от-до.Ще ви бъда благодарна за отговор  Hug

# 622
Здравейте,имам едно питане към вас,надявам се да ми помогнете   bouquet
току що забелязах ,че в 45 дневния ми болничен за бременност и раждане е за записан термин 14.08.Пише :в отпуск до 13.08.Аз реално родих на 08-08 и сега в болничния от болницата е вписано в отпуск от 08.08 до 18.09,но в графата термин на раждане пише 13.08 Tired
Според вас ще ми върнат ли болничния от НОИ заради един ден разлика в термина? да, ще го върнатРеално той в последния болничен не би трябвало да ги бърка,след като съм родила по рано и има съвсем други дати от-до. Бърка ги! Според термина се определят 135 дни болничен и след това 410 по заявление-декларация по чл.50, 51 от КСО. Занеси да го поправят първо. Ще си спестиш време.Ще ви бъда благодарна за отговор  Hug

# 623
[ Бърка ги! Според термина се определят 135 дни болничен и след това 410 по заявление-декларация по чл.50, 51 от КСО. Занеси да го поправят първо. Ще си спестиш време.[/color]Ще ви бъда благодарна за отговор  Hug
[/quote]
[/quote]

много благодаря   bouquet

# 624
  • варна
Здравейте и от мен. Аз искам да ви попитам колко време е сроко за подаване на болничен в НОИ, защото болничният ми не е подаден още за юли месец.

# 625
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте и от мен. Аз искам да ви попитам колко време е сроко за подаване на болничен в НОИ, защото болничният ми не е подаден още за юли месец.

Подава се до два дни след плащането на осигуровките.Срокът за юли е края на август.

# 626
Болничният ми от юли месец още не е преведен, разбрах че крайният срок е август месец....Въпросът ми е къде точно мога да  проверя в страницата на ной? Имам си ПИК.

# 627
  • Пловдив
Болничният ми от юли месец още не е преведен, разбрах че крайният срок е август месец....Въпросът ми е къде точно мога да  проверя в страницата на ной? Имам си ПИК.
Милена_666 ето как:
НОИ»Е-услуги»Справки»По ЕГН и ПИК»Справка за представени в НОИ документи за обещетения и помощи....

# 628
благодаря

# 629
Здравейте момичета,почти от самото начало на бременността съм в болнични,лежах и два пъти в болница.На 23.08. ми свършиха полагащите се 180 дни болнични от ЛКК. Дадоха ми протокол за ТЕЛК и мъжа ми им го занесе днес,казали му че след 20 дни да проверим, аз да не ходя на работа със задна дата щели да ми издадат болничен.Знаете ли кой трябва да ми издаде след това болничния (от 24.08. до 03.09.) ,аз на 04.09. трябва да изляза в 45-дневния болничен преди раждане. Малко объркано го обясних дано сте ме разбрали,интересува ме след като се занесе протокола от ЛКК на ТЕЛК как се процедира?

Общи условия

Активация на акаунт