Болничен по време на бременност-2

• 98 944
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
И днес нямам постъпил болничен от 17 до 30.08/проверявам чрез ПИК/  Sad
Дали бавят информацията в сайта им?Писах им на мейла да попитам постъпил ли е,преди ми отговаряха до ден два,аз пратих мейла още в четвъртък Sad
А кога е подаден?
Точно,че ми е чудно подаден ли е изобщо.Фирмата ми е коректна,особено за осигуровки и заплати,всичко е точно.Но за болнични...

# 661
И днес нямам постъпил болничен от 17 до 30.08/проверявам чрез ПИК/  Sad
Дали бавят информацията в сайта им?Писах им на мейла да попитам постъпил ли е,преди ми отговаряха до ден два,аз пратих мейла още в четвъртък Sad
Все пак четвъртък и петък бяха почивни дни, няма как да отговорят веднага. Между представянето на болничния в НОИ и отразяването в сайта на НОИ трябва да минат няколко дена.
Имаш ли отразени осигуровки за август в страницата на НОИ?

# 662
И днес нямам постъпил болничен от 17 до 30.08/проверявам чрез ПИК/  Sad
Все пак четвъртък и петък бяха почивни дни, няма как да отговорят веднага. Между представянето на болничния в НОИ и отразяването в сайта на НОИ трябва да минат няколко дена.
Имаш ли отразени осигуровки за август в страницата на НОИ?
За август още на 3.09 ги отразиха!

# 663
  • Пловдив

За пръв път чувам за такава такса, по-скоро колкото и болнични да са ми издадени не съм плащала отделна такса за тях.
Веднъж съм лежала в болница, не във връзка с бремеността и пари не съм давала, освен потребителската такса.

Плащала съм за всички болнични,издадени от ЛКК през живота ми-от ЖК то,от болница,за счупената ръка на дъщеря ми.
Може и да не е редно.Не съм се замисляла

# 664
  • София
Здравейте, може ли някой да ми каже при положение, че изляза болнични  и НОИ ми изплаща болничния....осигуровките сама ли трябва да ги покривам или институцията за която работя??? Малко съм объркана....Благодаря предварително  Hug

# 665
  • Пловдив
Здравейте, може ли някой да ми каже при положение, че изляза болнични  и НОИ ми изплаща болничния....осигуровките сама ли трябва да ги покривам или институцията за която работя??? Малко съм объркана....Благодаря предварително  Hug

Осигуровките се покриват от работодателят ти.
Ще ги покриваш ти,само ако си назначена фиктивно

# 666
Здравейте момичета. Може би някъде напред в темата е описано всичко, но нямам време да чета в момента.Мъжо ще ползва 15-те дни бащинство. Можете ли да ми кажете какви документи трябва да попълни за тяхното счетоводство, освен бележката от болницата?

# 667
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета. Може би някъде напред в темата е описано всичко, но нямам време да чета в момента.Мъжо ще ползва 15-те дни бащинство. Можете ли да ми кажете какви документи трябва да попълни за тяхното счетоводство, освен бележката от болницата?

http://www.noi.bg/images/bg/users/forms/benefits/Pril.13_new.doc и Приложение 7 за банкова сметка, ако до сега не е получавал обезщетения от НОИ - http://www.noi.bg/images/bg/users/forms/benefits/Pril7.doc

# 668
  • Варна
Здравейте, аз съм съвсем нова и имам един въпрос. Имам издаден болничен от ЛЛ от 17.09. до 23.09.,  с диагноза - повръщане усложняващо бременността, имам час при гинеколога на 25-ти с идеята да ми пусне продължение на този болничен, въпросът е дали може да го направи от 24.09., защото  се получава прекъсване от 1 ден? Thinking

# 669
  • София-Младост
Здравейте, аз съм съвсем нова и имам един въпрос. Имам издаден болничен от ЛЛ от 17.09. до 23.09.,  с диагноза - повръщане усложняващо бременността, имам час при гинеколога на 25-ти с идеята да ми пусне продължение на този болничен, въпросът е дали може да го направи от 24.09., защото  се получава прекъсване от 1 ден? Thinking
Няма да може според мен, защо не помолихте ЛЛ да ви го пусне с 1-2 дни повече?

# 670
  • Варна
Защото не можела тази диагноза да я пусне за повече от 7 дни. Сега се чудя, дали с лекарска комисия няма да може да се продължи болничния?

# 671
  • София-Младост
Защото не можела тази диагноза да я пусне за повече от 7 дни. Сега се чудя, дали с лекарска комисия няма да може да се продължи болничния?
ЛЛ има право еднолично да издаде болничен за 14 дни. Говори с гинеколога дали може да ит пусне болничен от понеделник, а да отидеш във вторник...просто трябва да те впишат, че си била на преглед тогава.

# 672
  • Варна
Благодаря ти за съвета, утре мисля да питам ЛЛ, дали все пак ще ми удължи болничния и след това ще пробвам втория вариант

# 673
Здравейте, имам следния въпрос:

Терминът ми беше на 8 септември, а аз родих на 11 септември.
Днес трябва да си взема болничния от болницата, а кой трябва да ми издаде изравняващия болничен?

Сега говорих с педиатъра на бебето и тя ми обясни, че моя гинеколог трябва да ми издаде болничен за преносването т.е за 3 дни, а от болницата ми дават 42 дни и после педиатърката ще ми даде 103 дни от който ги приспада....тези от преносването. Tired
Може ли някой да ми обясни? newsm78 Благодаря предварително Hug

# 674
  • Сливен
Ева, общо болничните са 135дни - 45 преди раждането от следящия бременността ти,42 след раждането от болницата, където е раждането, и останалите от педиатъра, а за преностването - болничния е от гинеколога, който е проследил бременността. Т.е. при теб са 4 болнични - 45(преди),42(след),3(преносване),45(от педиатъра), общо 135 дни.

Общи условия

Активация на акаунт