Болничен по време на бременност-2

• 98 936
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • София
а в тези 180 дни влизат ли 45 преди термина или.... newsm78

# 691
  • Пловдив
а в тези 180 дни влизат ли 45 преди термина или.... newsm78

не,не влизат
сама си написала "ако ползваме 180 дни+45 дневния"

# 692
  • София
вече много изчетох и се колебая какво съм разбрала правилно и какво не  Rolling Eyes благодаря за отговора  Hug

# 693
От 18 август излизам в 45 дневен болничен преди раждане до 2 октомври, още няма информация че е предоставен болничният в НОИ. Това нормални ли е? Смисъл до кога е скрока за подаването му? От 1 август до 17 август, също не е подаден. докога е неговият срок?

# 694
  • София-Младост
От 18 август излизам в 45 дневен болничен преди раждане до 2 октомври, още няма информация че е предоставен болничният в НОИ. Това нормални ли е? Смисъл до кога е скрока за подаването му? От 1 август до 17 август, също не е подаден. докога е неговият срок?
2 работни дни след изплащането на заплатите за съответният месец.

# 695
да, но аз съм назначени фиктивно заради майчинството и не получавам заплата, от къде да знам кога получаат заплати

# 696
  • София-Младост
да, но аз съм назначени фиктивно заради майчинството и не получавам заплата, от къде да знам кога получаат заплати
Вадите си персонален код и си проверявате в сайта на НОИ.

# 697
АЗ СИ ИМАМ КОД!! питам до кога е срока за подаване на болничният  в НОИ, понеже болничният ми за август още не е предоставен в НОИ, такава информация ми показва от сайта им

# 698
  • София-Младост
АЗ СИ ИМАМ КОД!! питам до кога е срока за подаване на болничният  в НОИ, понеже болничният ми за август още не е предоставен в НОИ, такава информация ми показва от сайта им
Няма нужда от викове...отговорих на въпроса. Когато го подадат ще излезе в справката за подадени документи. До тогова или се обади да попиташ дали са ги предали или седиш и чакаш...

# 699
Оле,как може с такъв тон и нерви  ooooh! То никой не е длъжен да ти отговаря на въпросите,може малко по-любезно,за да ти се влезе в положение. И проблема не е в НОИ,а в работодателя.Като все още нямаш подаден документ нервите си ги предай на счетоводителя!Моят болничен за август на 12-ти беше подаден в НОИ.

# 700
именно че проблема не е в нои а в счетоводителката, че не го е предала,това е от ясно по прозрачно.. Аз затова и питам до кога е крайният срок за подаването му??  А не  кога трябва да се изплати, предполагам че има някакъв срок все пак. И какъв ми е тона? И какви нерви да си предам на счетоводителката не разбирам? Нито се нервя тука, нито искам да се нервя на счетоводителката... Явно тома и нервите са в главата ти, защото така си го прочела, не мислиш ли? Няма как да ме чуеш как съм го казала съобщението, след като съм го написала. Просто исках да ме разберете правилно.

# 701
  • В полите на Пирин планина
именно че проблема не е в нои а в счетоводителката, че не го е предала,това е от ясно по прозрачно.. Аз затова и питам до кога е крайният срок за подаването му??  А не  кога трябва да се изплати, предполагам че има някакъв срок все пак. И какъв ми е тона? И какви нерви да си предам на счетоводителката не разбирам? Нито се нервя тука, нито искам да се нервя на счетоводителката... Явно тома и нервите са в главата ти, защото така си го прочела, не мислиш ли? Няма как да ме чуеш как съм го казала съобщението, след като съм го написала. Просто исках да ме разберете правилно.

Спокойно, моля  Crossing Arms Тук всички, които се включват с отговори го правят на добра воля, а не за лична облага. Болничните листове се подава в в срок от 2 дни след изплащане на заплатите. Ако такива не се платят до 30-то число на месеца, следващ този, за който се отнасят заплатите, то срокът за подаване на болничните листове е 2 дни от това 30-то число.

Милена, във форума главните букви=крещене.

# 702
благодаря

# 703

понеже наскоро имах същия въпрос, но направо го отправих към личен състав във фирмата и ще ти отговоря, аз също имам болничен за август и понеже аз пък нямам код за НОИ си мислех че този месец ще трябва да получа вече някаква сума, да ама не. Та болничния за август ще го предадат в НОИ след 30то число на месеца, в случая септември и ще уведомят с някаква декларация, че през този месец септември са платени или не са платени осигуровките за август.  Така че към 20 октомври аз лично ще чакам някаква сума от този болничен. Надявам се да съм го обяснила добре.

# 704
  • варна
Аз искам да ви попитам, понеже вчера забравих да попитам доктора, а съм чак на колсултации на 3 окт. Бременна съм на 2 окт. ми е тернина. Ако не родя до 2 окт. кой трябва да ми даде болничен, след тази дата. Пак доктора ли? Или от болницата когато родя? Предварително благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт