Болничен по време на бременност-2

• 98 917
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
  • Сливен
Аз искам да ви попитам, понеже вчера забравих да попитам доктора, а съм чак на колсултации на 3 окт. Бременна съм на 2 окт. ми е тернина. Ако не родя до 2 окт. кой трябва да ми даде болничен, след тази дата. Пак доктора ли? Или от болницата когато родя? Предварително благодаря Simple Smile
Лекаря, който ти следи бременността, но след като родиш, за да знае за колко дни да ти го пусне.

# 706
Добро утро, имам следния въпрос-дали знаете за колко време изплащат помощта, която се дава на майки редовно обучение?

# 707
  • София-Младост
Добро утро, имам следния въпрос-дали знаете за колко време изплащат помощта, която се дава на майки редовно обучение?
еднократна парична помощ за отглеждане на дете до навършване на една година от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение;

# 708
еднократна парична помощ за отглеждане на дете до навършване на една година от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение;
тоест до навършването на 1 год на детето ще чакам да ми ги изплатят? newsm78

# 709
  • София-Младост
Не, помощта се дава на майки-студентки редовно, с дете до 1 г. Кога сте подали документи за помощта?

# 710
Не, помощта се дава на майки-студентки редовно, с дете до 1 г. Кога сте подали документи за помощта?

тази седмица записвам магистратура и след като получа уверението -ги подавам

# 711
  • Пловдив

На следващия месец ги превеждат
Но служителките в социалното ще ти кажат с точност кога

# 712

Благодаря Simple Smile А да попитам във връзка с детските. Детето ми е родено на 11 септември, с таткото нямаме брак и от социалното ми казаха, че имам право на детски. Ще подам документите октомври, но от работата въпросната справка за кои месеци трябва да е?

# 713
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Благодаря Simple Smile А да попитам във връзка с детските. Детето ми е родено на 11 септември, с таткото нямаме брак и от социалното ми казаха, че имам право на детски. Ще подам документите октомври, но от работата въпросната справка за кои месеци трябва да е?

Щом ще подаваш октомври , служебната бележка трябва да е от 10.2011 - 09.2012

# 714
Здравейте,и аз да попитам за детските,сега октомври ще подавам документи за детските,но мъжът ми е на борсата от 5 месеца,трябва ли да нося някаква бележка от трудовата борса за пред социалните,освен тази преди това където е работил?А аз като съм болничен-42 дни след раждане,освен доходите преди това,друго трябва ли да нося?Благодаря предварително!!! Hug

# 715
  • София-Младост
Здравейте,и аз да попитам за детските,сега октомври ще подавам документи за детските,но мъжът ми е на борсата от 5 месеца,трябва ли да нося някаква бележка от трудовата борса за пред социалните,освен тази преди това където е работил?А аз като съм болничен-42 дни след раждане,освен доходите преди това,друго трябва ли да нося?Благодаря предварително!!! Hug
Ако получава обезщетение вписвате обезщетението, ако не една декларация свободен текст, че за периода от-до не е получавал доходи.
Носите всички необходими документи към декларацията.

# 716
Благодаря за бързия отговор!!!  bouquet

# 717
Болничният ми е до 3.10.2012 включително(до сряда). Комисията за болничните е всеки понеделник.Вчера ходих и ми казаха понеделник на 8.10 да отида на комисия.Но до 8-ми са 4 дена,в които няма да имам болничен.На комисията от 4.10 ли ще го пишат,все пак само понеделник има комисия  newsm78
И още нещо.Колко време е срокът за даване на болничен на работодателят,да не да го изпусна щом 4 дена съм без болничен,докато евентуално го напишат?

# 718
  • В полите на Пирин планина
Болничният ми е до 3.10.2012 включително(до сряда). Комисията за болничните е всеки понеделник.Вчера ходих и ми казаха понеделник на 8.10 да отида на комисия.Но до 8-ми са 4 дена,в които няма да имам болничен.На комисията от 4.10 ли ще го пишат,все пак само понеделник има комисия  newsm78
И още нещо.Колко време е срокът за даване на болничен на работодателят,да не да го изпусна щом 4 дена съм без болничен,докато евентуално го напишат?

ЛКК ще ти го продължи от 04.10.2012, независимо, че се събира по-късно. Уведоми работодателя си устно, че все още си в отпуск по болест и ще представиш болничния лист, щом ЛКК го оформи. Не си в нарушение.

# 719

На комисията, ако решат да ти продължат болничния ще ти го напишат със задна дата т.е. от 4.10, не знам какъв е срока за подаване на болничния към работодателя, но аз винаги се обаждам в личен състав да предупредя че малко ще закъсня с болничния, защото например сега на 5.10 вкл. ми изтича болничен от ЛКК. От 6.10 трябва да ми почне задължителния болничен от 45 дни, но моята лекарка ще ми го напише на 9.10 защото тогава съм на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт