Болничен по време на бременност-2

• 98 916
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
На комисията искат една служебна бележка за болничните,които съм ползвала за 3 год. назад.На регистратурата казах на жената,че ще я имам чак на 15-то число,тя ми каза "те бременни не връщат" .Но ме притеснява да не да ме върнат,заради нея?Абсурд е да ми я дадат по-рано Sad

# 721
Здравейте. Имам един въпрос, но не знам дали съм точно по темата.
Дъщеря ми е родена на 11.09.2012.
Днес 05.10.2012 се записах  да уча магистратура редовно./завършила съм бакалавър през 2007 г./
 И днес също подадох документи в социалното за еднократната помощ за майки студентки в размер на 2880 лв.
 До тук добре, но този месец трябва да подам документи и за детски.
Искат ми справка 12 м. назад от местоработата-ок
Документ за имунизация на бебенцето ми-ок

Но не мога да разбера защо ми искат и уверение от университета, че не съм получавала стипендия или помощи от там??? Като аз сега се записвам да уча....

След като го обясних на служителката тя ми каза тогава в молбата-декларация за детските да напиша, че съм осигурена и да не пиша, че съм студентка редовно обучение????

Дали е правилно така......

# 722
  • В полите на Пирин планина
Здравейте. Имам един въпрос, но не знам дали съм точно по темата.
Дъщеря ми е родена на 11.09.2012.
Днес 05.10.2012 се записах  да уча магистратура редовно./завършила съм бакалавър през 2007 г./
 И днес също подадох документи в социалното за еднократната помощ за майки студентки в размер на 2880 лв.
 До тук добре, но този месец трябва да подам документи и за детски.
Искат ми справка 12 м. назад от местоработата-ок
Документ за имунизация на бебенцето ми-ок

Но не мога да разбера защо ми искат и уверение от университета, че не съм получавала стипендия или помощи от там??? Като аз сега се записвам да уча....

След като го обясних на служителката тя ми каза тогава в молбата-декларация за детските да напиша, че съм осигурена и да не пиша, че съм студентка редовно обучение????

Дали е правилно така......

Търсят ти уверение, защото стипендията също е вид доход, т.е. и него трябва да впишеш в декларацията за детските, ако го имаш. Не мисля, че  е редно да декларираш неверни данни като не вписваш, че си редовен студент. Не виждам какъв в проблемът да си извадиш уверение.

# 723
Няма проблем, но се обърках малко честно казано.
 Първо служителката както ми казваше, че трябва да си изкарам уверение и аз я попитах защо при случай че го записвам сега т.е. същия месец. И тя изведнъж ми казва в такъв случай напиши само, че си осигурена....
И второ дали от университета ще искат да ми издадат такова уверение в случай, че аз последните 12 м. не съм се водила изобщо студентка....
Пак казвам записах днес магистратурата....

# 724
  • В полите на Пирин планина
Няма проблем, но се обърках малко честно казано.
 Първо служителката както ми казваше, че трябва да си изкарам уверение и аз я попитах защо при случай че го записвам сега т.е. същия месец. И тя изведнъж ми казва в такъв случай напиши само, че си осигурена....
И второ дали от университета ще искат да ми издадат такова уверение в случай, че аз последните 12 м. не съм се водила изобщо студентка....
Пак казвам записах днес магистратурата....

Нищо не мога да кажа за университета - питай в учебен отдел.

# 725
  • Пловдив
Здравейте, аз пак да попитам от 09.08.12 съм в болничен с продължения до момента от ЛКК , следя нещата с ПИК , няма подадени от страна на фирмата никакви болнични - те ще имат ли глоба като вече сме 10 месец ? И щом сега сме 5 отново няма данни значи те могат чак началото на другия месец ли да ги представят в НОЙ ?? #Cussing out

# 726
Здравейте мами, имам следното питане. До колкото знам по време на бременността могат да се позлват 180 дни болнични без прекъсване издавани от ЛКК, питането ми е следното тези 45 дни болнични преди раждането и 45 дни болнични след раждането влизат ли в тези 180 дни болнични без прекъсване или са си съвсем отделно. Защото на мен термина ми е на 29.01.2013, т.е. 45 дни преди раждането ми се пада някъде 15 или 16.12.2012, а тези 180 дни болнични които мога да ползвам ми стигат до 22.12.2012, затова ако тези 45 дни болнични преди и след раждането влизат в тези 180 дни значи няма да ми стигнат дните, никой не може да ми каже със сигурност, някои казват, че влизат, други ми казват, че не влизат и аз вече незнам каква е истината. Ако някой може да ми обясни каква е ситуацията, много ще съм благодарна:)))))

# 727
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте мами, имам следното питане. До колкото знам по време на бременността могат да се позлват 180 дни болнични без прекъсване издавани от ЛКК, питането ми е следното тези 45 дни болнични преди раждането и 45 дни болнични след раждането влизат ли в тези 180 дни болнични без прекъсване или са си съвсем отделно. Защото на мен термина ми е на 29.01.2013, т.е. 45 дни преди раждането ми се пада някъде 15 или 16.12.2012, а тези 180 дни болнични които мога да ползвам ми стигат до 22.12.2012, затова ако тези 45 дни болнични преди и след раждането влизат в тези 180 дни значи няма да ми стигнат дните, никой не може да ми каже със сигурност, някои казват, че влизат, други ми казват, че не влизат и аз вече незнам каква е истината. Ако някой може да ми обясни каква е ситуацията, много ще съм благодарна:)))))

45-дневния болничен преди раждане не влиза в тези 180 дни и този след раждането също.

# 728
zdraveyte i ot men,az sisito sam bremenna na 5 mesetca sam,bezrabotna sam,no se samoosiguriavam,iskam da izliaza na bolnicen predi 45 dnevnia srok,iskam da me informirate pvece otnosno viprosa m,blagodaria vi predvaritelno

# 729
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
zdraveyte i ot men,az sisito sam bremenna na 5 mesetca sam,bezrabotna sam,no se samoosiguriavam,iskam da izliaza na bolnicen predi 45 dnevnia srok,iskam da me informirate pvece otnosno viprosa m,blagodaria vi predvaritelno

Безработна сте и си плащате здравните осигуровки?
Или сте самоосигуряваща се , т.е. имате фирма/сте земеделски производител?

# 730
registrirana sam kato zemedelski proizvoditel

# 731
  bezrabotna sam,
registrirana sam kato zemedelski proizvoditel

# 732
# 733
zdraveyte,az sam nova v tozi forum,i neznam kak tocno da si zadam viprosa no ste opitam po niakakav nacin,i nadiavam se da me razberete,znaci, az sam bremenna na 5 mesetca,bezrabotna sam no se samoosiguriavam,registrirana sam kato zmedelski proizvoditel,ot edin mecets nasam,iskam da izliaza v bolnicen ot sega,ponedelnik ste hodia pri lekaria koyto mi sledi bremennosta,no predi tova me interesuva dali imam pravo na takiv bolnicen,i vi molia za povece informaciya po tozi vipros,ako mi otgovorte nezabavno ste se zaradvam mnogo,imam nujda ot tazi informaciya,blagodaria vi predvaritelno.

# 734
  • Пловдив
zdraveyte,az sam nova v tozi forum,i neznam kak tocno da si zadam viprosa no ste opitam po niakakav nacin,i nadiavam se da me razberete,znaci, az sam bremenna na 5 mesetca,bezrabotna sam no se samoosiguriavam,registrirana sam kato zmedelski proizvoditel,ot edin mecets nasam,iskam da izliaza v bolnicen ot sega,ponedelnik ste hodia pri lekaria koyto mi sledi bremennosta,no predi tova me interesuva dali imam pravo na takiv bolnicen,i vi molia za povece informaciya po tozi vipros,ako mi otgovorte nezabavno ste se zaradvam mnogo,imam nujda ot tazi informaciya,blagodaria vi predvaritelno.

Колко осигурителен стаж имаш през живота си?
На високия или ниския процент се осигуряваш?

Общи условия

Активация на акаунт