Отговори
# 90

Аурора, честито ви захранване! Защо така избърза или мислиш, че е навреме? Питам, защото ако е само заради кърмата /макар, че Ани2 е казвала, а и съм чела, че няма нехранителна кърма/, можеше да додаваш само АМ, а не да включваш и твърда храна? И не й ли стана много наведнъж новия вид храна и това не й ли се отрази по някакъв начин? От само на кърма, та сега и на АМ, зеленчуково и плодово пюре.  newsm78 Интересно ми е и ми е любопитно, сори за многото въпроси.  Wink Hug

Къдрокоске, благодаря ти!:))) Да отговоря по-обстойно: първо - изпражненията й бяха слузести, оскъдни и зелени - и като диария. Това беше единия симптом, че детето не се храни добре (или че има някаква непоносимост, или ензимна недостатъчност?). Не наддаваше дни наред. Стана по-отпусната и вяла. Често спеше. Често плачеше и трябваше постоянно да бутам гърда. Успокои се замалко на гърдата, задреме и след 15-20 минути - пак плач и сръдни...Разстройството продължи около 2 седмици, независимо, че давах Ентерол и Линекс. Второ - възникна спор между мене и мъжа ми (който е лекар), по отношение на възрастта на детето. Единия от нас твърди, че четвърти месец се води, когато детето е НАВЪРШИЛО 4 МЕСЕЦА, другият - когато е навършило 3 месеца и кара четвърти. Аз съм за първото, но както и да е, реших да угодя на мъжа ми, а и се притеснявах за Калина. Той, освен това, ме "обвини", че не я храня както трябва...Simple Smile)) И понеже по учебниците пише, че в четвъртия месец се включват зеленчукови пюрета (правя ги полутечни, полукашави, нямат твърди частици), пробвах. Хареса й. Веднага реших следобяд да пробвам с плодово - направих го от сварена половин ябълка и около 20- 30 мл кърма - хареса й. Нямаше никаква особена реакция, спокойна е (в смисъл - няма колики и не реве) освен че стана по-активна, изпражненията се оправиха и е наддала добре - още не мога да уточня колко, но ще засека колко ще качи за една седмица. Simple Smile

# 91
Здравейте, четох всичко, но май няма да имам време да се включа адекватно.

Къдрокоске, аз съвсем друго имах предвид, но няма значение.  Hug Това, че Марти сега е по-слабичък, не означава, че ще остане слаб и дребен, до колкото съм виждала снимки на ПаО и мъжа й и двамата не са дребни, така че не бива да й казваме: ти да не си много едра, че и детето ти да е едро.. просто е период Simple Smile

Аурора, честито захранване Simple Smile  bouquet

Отивам на лекар за първи път след раждането... и то с Никола, защото баща му в последния момент се оказа от по-рано на работа  Twisted Evil
Стиснете едни палци.

# 92
Здравейте. Я да видя сега какво запомних.

Аурора, честито захранване. И аз захранвам, но за сега само със зеленчуково пюре на обяд, но и не напъвам с количеството  още сме на 6-7-8 лъжички. Днес пък нямам картофи у дома, така че за Йоана има почивка.
И аз си мисля, че не можем да си избягаме от гените. Ето Йоана се роди малка, но в момента върви с килограмите на племеника ми - т.е. наваксала си е това, което е имала за нейната си структура да наваксва според мен. Ние не сме от високите в нашето семейство, средни сме на ръст. Марти е висок, та се надявам на един по-късен етам малката да се издължи, че ако е като нас ще е пухкавичка.
Силви, а дано. Аз нали се цедя и гледам пауза по-голяма от 4 часа да няма, че да си спестя още малко тази радост с цикъла, че ужас ме обвзема като се сетя какви мъки ме спохождат - граничещи с раждането. А и не минавах без една шепа нурофени и тем подобни, а сега какво ще пия ако боли.
Момичета, не се отказвайте така бързо от разходките дори и в хладното време. На зима какво ще правите, ако от сега спрете. Аз след малко хуквам из улиците.

# 93
  • Добрич
Аурора, естествено, че се гледа НАВЪРШЕНИТЕ месеци, а не тези, които кара. Като те питат на колко си години да не би да казваш тези, които караш в момента?! Казваш си навършените. Това и лекари са ми го казвали.  Wink Mr. Green Както и да е, де, решението вече сте го взели.  Peace Дано да няма чревни проблеми детето.  Peace Мерси, за разясненията, но мога да не се съглася с тях, нали?  Wink
Чин, да, мила, не съм те разбрала правилно.  Hug А си абсолютно права за това, което казваш!  Peace И аз не съм ходила още на преглед... Whistling
Деси, знам, че след раждане проблемните/болезнени цикли приключвали. Дано и при теб стане така.  Peace

# 94
  • софия
Е много гадно време. 20 минути се обличаме аз Дани, бебка с яке обувки и слизаме пред входа и заваля, а и бебка вкъщи иска да яде на 2,5 ooooh! #2gunfire
Къдрокоске, така трябва да мислиш, иначе с тюхкане по лошо става, сигурнасъм че вс. ще е наред Praynig
Чинче късмет, в това ужасно време Hug
Деска не се отказваме ама влииии.

# 95
Чинче, стискам палци за доктора! Дано всичко е наред! Praynig

Деска, честито ви и на вас захранване!   bouquet

Къдрокосче, всяко дете - от една страна и от друга - всеки проблем, случай, симптоми и причини за недоброто състояние са индивидуални - споделям и обяснявам нашия случай само по отношение на Кали, без да налагам мнението си - оттам отпада и несъществуващата нужда от съгласие/несъгласие. Simple Smile    Ето - днес Калина е много добре във всяко едно отношение и освен това не искаше да яде тиквено пюре преди малко - и й давам само кърма - т.е. и моментното състояние, и дните са индивидуални... Simple Smile   Наистина се получи интересен парадоксален ефект при нас - двуседмични разстройство и зелени изпражнения на бебе, което е изключително и само на кърма, да се оправят от АМ+картофено+ябълково пюре...

# 96
  • София
Здравейте!

Този път Лора понесе ваксините доста по-добре (да чукна на дърво).  Вчера дадох само на обяд превантивно Ефералган, но май можеше и да си го спестя, тя беше свежа и усмихната цял ден.  И днес изглежда добре, макар плаче в съня си Rolling Eyes  Благодаря на всички, които попитаха Hug

Нещо изпуснах нишката на дискутираните теми и не мога да се включа адекватно Confused

чин, успех на лекаря  Hug  И аз ходих с малката, не е страшно Peace 

деска, в София вали и не става за разходки Confused  Ако някой знае начин в мокро време да се излиза (освен в мола Mr. Green), да споделя.  Иначе аз даже намирам времето сега (с изключение на дъжда) за по-хубаво, защото ако е добре облечено детето според мен ще се чувства по-добре, отколкото в адските жеги Wink

# 97
Ние се върнахме от разходка. Честно казано, предпочитам го това време пред жегите. Сиана откара един хубав сън навън. По-късно ще вземем баткото от училище и ще го водим на плуване и пак ще поспим навън.

Аурора, каквото и решение да сте взели, важното е и прекрасно, че Калина се чувства по-добре.
Аз пък съм съгласна с мъжа ти пи въпроса с месеците. Логиката е, като броиш от раждането, първия е до навършване на месец, после втория и т.н. Не съм чувала да има нулев месец - поправете ме ако греша.  Peace
И по тови повод съм се замисляла: на пюретата пише "от червъртия месец" (което, според мен, са навършени три), а педиатрите говортг за захранване при навършени 4 месеца.  newsm78 Доколкото знам, за ранно захранване се води такова преди 12 навършени седмици, което по груби изчисления е 3 месеца.
Не че ще дам, де. Смятам да изчакам следващата консултация и тогава да реша точно какво ще правя.

Чинче, стискаме палци и чакаме отчет  Hug

Това, че цикълът не боли след раждане, е строго индивидуално. При мен беше по-болезнен даже от преди  Confused

Бюти, между капките  Laughing Шегувам се, естествено! Ние имахме късмет, че излязохме докато не валеше, все още има маси навън под чадъри (на една площадка при нас има чадъри над пейките). Аз седнах там, с топло кафенце; Сиана поспа, докато ръмеше около нас извън чадъра. Нямаше други кукувици, като мен, и беше перфектно тихо. После между капките се прибрахме  Laughing
Браво на Лорчето, все така да понася ваксините!

# 98
  • Добрич
Аурора, ясно ми е, че всяко дете и случай са индивидуални, просто ми се стори, че малко са пришпорени нещата. Така поне аз отстрани ги виждам. За една седмица да дадеш три/четири нови видове храна /АМ, картоф, ябълка, та сега и тиква  Wink/ на 3 месечно бебе, за мен си е много. Аз по-скоро си мислих  за преглед при гастроентеролог, евентуален прием на ензими, нещо в този ред на мисли.  Wink Но важно е детето в крайна сметка да е добре, другото...са размисли и приказки... Laughing

# 99
  • София
Като четох за захранването ми направи впечатление, че беше уточнено, че под 6 месеца се има предвид 180 дни Wink  Т.е. става дума за 6 навършени Peace
Аз май нямам мнение кое е правилно Embarassed

# 100
Привет момичета  от мен, загубих се за известно време ,но гледам да наваксам
 Ние се разболяхме. Аз - с тежък бронхит, Ива с хрема и възпалени уши. Изобщо красота ....
 Аз не се разминах без антибиотик, пих Амоксиклав, който уж е съвместим с кърменето. Ива засега е на капки за ушите и носа, надявам се да се размине без антибиотик поне тя.
Незнам дали заради боледуването , но Ива напоследък се промени - плаче доста по-малко и то май само ако я болят ушичките ( придружено със слагане на ръчичките за ушите) Може би свършиха или намаляха коликите. Иначе лекарите на които я водихме всички много я хвалиха, че е добре развито бебе , а пък тя като види лекар ( или може би изобщо непозната физиономия) почва и прави цял репертоар от гукане, муцунки, смеене с глас  и какво ли още не ....
Дано само се оправи скоро с тази хрема, че много се мъчи горкото.
Да ви призная във връзка със захранването - дадох на Ива банан Simple Smile  едно трохичка само, колкото грахче, но тя така ме гледаше в устата докато ядах, че реших да пробвам. Ами много й хареса - хапна си го и се облизвашв чак, ама това и беше - чак след няколко месеца ще яде пак...

За разходките съм на мнението на Деска , и ние въпреки че Ива е болничка , не сме спрели да се разхождаме. Мъжа ми е в отпуска тия дни и  всеки ден сме в парка, тя естествено е  с покривалото на зимния кош, защото има вятър , но не е навлечена. Като я проверявам си е топличка, и носленцето е топло , значи , надявам се  не й е студено ...
Сега аз с малко глупав въпрос, но как разбирате , че бебето е гладно ? Става въпрос за храненето на поискване. Както писах Ива  почна да плаче доста по-малко, и аз се чудя кога да я храня. Ако я чакам да се разреве ще рече , че е прегладняла. Или може би е някакво временно състояние да си е загубила апетита  newsm78. Иначе като я сложа на гърда общо взето яде, но май е започнала да се наяжда много по-бързо. И още нещо - напоследък както яде, пуска гърдата и почва да се смее и гука , като гледа в някаква точка зад мен , където обикновено  е стената , или облегалката на стола. Такъв смях и такова гукане, все едно там има някой , който е прави муцки. Много странно Simple Smile
Хубав ден ви пожелавам, имам да чета почти цялата стара тема, да не пропусна някоя клюка...

ПП, забравих да пиша за цикъла.  При мен беше много болезнен от както се  помня. След предишната ми бременност, докато забременях с Ива - изобщо не усещах болки, но това бяха 6-7 цикъла само. Като цяло огромна разлика, но как ще е сега  незнам Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 сеп 2011, 14:22 от *Oryx*

# 101
  • София
Исках да питам вие оставате ли децата си да плачат.

Да, аз я оставям вече  Wink В началото не я оставях. Сега се случва да плаче и аз я оставям. Случва се и сама да се успокои.. зависи.  Wink Не е възможно да я нося цял ден или да съм до нея непрекъснато.
понякога Саша я забавлява. Wink

МамаАни, какво щше ги правим младежите и аз не знам. Ама тя Саша като се е целувала с девойката, не е било като големите, ами само са се цункали по устата  Wink

Цвети, що му даде на мъжа ти да снима Simple Smile))). Сега ще те бъзика много Grinning Grinning Grinning

Къдрокоске, мерси за съвета за лактулозата  Wink Ще го имам предвид. Hug

Чинче, успех на прегледа!  Hug

Аурора, честито захранване. Аз се учудих специално за теб, защото мислех, че си привърженик на късното захранване. Не го разбирай като упрек, самата аз съм захранвала Саша рано и като цяло съм силно раздвоена между стари и нови тенденции  Wink Според мен ябълковото пюре е повлияло стомахчето в добра посока  Grinning
Тамън щях да те питам за месеците какво си казвала ти и какво мъжът ти  Wink Тук бъркате понятията 4 навършен и четвърти месец. Това са две различни неща  Wink Математически погледнато 4-ти месец е на 3 навършени. Тогава детето е в четвъртия месец. Когато той се изпълни детето е на 4 месеца. И аз съм се чудела като пишат на храни ОТ шестия месец какво се има предвид.. 6 напършени или шести месец. Ето за захранването. Нашата педиатърка казва на 4,5 месеца, което за мен е пети месец и ме устройва идеално  Wink Та всъщност и ти захранила от четвъртия месец  Grinning

МамаАни сега видях и твоите разсъждения по въпроса  Hug Hug Hug

Деска, сега няма да имаш нужда от нурофени. Щом си раждала вагинално шийката вече не е така стегната.. та няма да те боли, спокойно  Hug

Бюти с въпроса дето зададе за мокрото време ме подсеща за дискусиите "Каква количка да си купя? Ще си купя такава с големи гуми, че да гази в снега" Mr. Green Mr. Green Mr. Green Та аз винаги като чета това нещо вече като майка минала една зима с бебе се питам къде съм виждала друга майка да гази в снега с количка  Wink То е като да идеш да се разхождаш по плажа с количка  Laughing
Браво за ваксините на Лорка. Това й е втория прием на пневмококовата, нали?

Орикс, аз разбирам, че Ралка е гладна по една специфична физиономийка Mr. Green Някак си разтяга устичката и ме гледа с поглед "Ще те изям!" Mr. Green  За ушичките на Ива.. оправяйте проблема, че отитите се задълбочават. Т.е. ако се налага давай и антибиотик, но да се излекува напълно. Мисля си, че тя поема известна доза от твоят АБ, така се лекувате и двете  Wink

Аз пък днес съм по-добре. Сега гърлото ме позаболя, ама ще се оправя, не е трагично.

# 102
Здравейте! Цял ден почти съм без нет - нещо явно има проблем с АДСЛ-а  Confused
Аурора,  Hug Писах ти на лични. По отношение на хранителността на кърмата - нещата са въпрос на количество, не на качество - категорично - при този проблем с изпражненията и наддаване на долната граница наистина има вероятност Кали да не си е дояждала.
Ориксче, бързо да се оправяте  Hug
За захранването - старата схема на захранване беше от трети навършен месец. Според действащата схема и планът "Храни и хранене",  както и ръководството на СЗО става въпрос за захранване на поне четири навършени месеца. Моето мнение го знаете, затова също няма да досаждам да го повтарям  Hug

Ние сме на рожден ден този следобед, а то вали...поне Явор спи повече от обичайното Simple Smile
Хубава вечер Simple Smile

# 103
Аз се поразходих малко. Следобяд пак, че имам уговорка с една приятелка.
Цвети, Бюти, не знаех че вали. Е така вече е гадно, ще трябва да спре и тогава. В същност гадното е за мама, защото количката може да има дъждобран. Аз съм излизала в дъждовно време. Йоанка е добре, ама аз се понамокрям и поокалям, ама понякога се налага.

Янита, тя Йоана не плаче кой знае колко, повече се случва да мрънка, ама като гледам понякога е нарочно, защото като почна да й говоря и тя започва да гука и не се налага да се гушкаме. Иначе тя като плаче аз хич не й говоря, защото полза няма - не ме чува така или иначе. Просто гушкам и чакам да отмине. Ако през това време се налага смяна на памперс, преобличане и разни други си ги върша мълчешком.

# 104
Нета ми е ужасен от вчера, от сутринта не мога да публикувам отговор. Сега дописвам, като ви изчетох и пускам.

yyanita, не оставям детето да плаче, нищо не ме изнервя повече от ревящо или мрънкащо дете.

Ани, браво за резултата. Ти си доста по-ниска от мен, а и явно структурата ти е различна. Аз съм 1,72 и към момента 76 кг. На който кажа, че тежа толкова не ми вярва, имам по стегната мускулатура от дългите години спортуване.

Хелън, Кити не че е лоша диетата, просто аз не си разпределям правило храненията и от там идва проблема. Сутрин ставам и водя каката на градина, после като се върна поемам бебето, а мъжът ми отива на работа. Ям някакви плодове за закуска, после към 10 излизаме на разходка и се връщам към 14 часа. До това време пия вода и кафе евентуално. Много често се случва да пропусна обяда. Като се върнем домакинствам, занимавам се с Вени, готвя и т.н. и то станало време да взема Йоана. Прибираме се, оправяме се и пак излизаме. Прибираме се към 20 часа, къпане, хранене приспиване и то станало 21,30 пък къде яла къде не яла. И така. През деня нямам особено апетит, но вечер освирепявам.
Предния път когато пазих диета си бях на работа и успявах да си спазвам режима и ми беше много добре. Сега все си викам, хайде и това да свърша, хайде и онова и после ще ям и то времето си минало.

Имам едно питане към Ани 2 от вчера адски ме боли лявата гърда. Не е напрегната, не е препълнена, не е зачервена, тази сутрин напипах лека бучка от долната страна. Когато детето суче, не ме боли. Слагах топъл компрес, за малко облекчи, махнала съм всичко което ме стяга. Сега съм си напъхала зелеви листа в потника и така се разхождам. Имам мляко, чудя се какво мога да направя още, че да ме облекчи. Снощи вдигнах и температура.

Споделям мнението на Деската за излизането, стига да не вали и да не е силен вятъра сме вънка, и с каката правих така. При нас е много хладно, излезнах с колата до центъра, малко съжалих на връщане, че Вени се събуди като я местех, но сега пак си спи детето.

Чин, успех при лекаря , после да кажеш дали всичко е наред.

Аурора Зора
, честито захранване, щом детето е добре това е най-важното.

Кити, не сме се разбрали явно имах предвид да не се оплакваш, че не се храни Дара, а не че е непослушна. Нали все я будиш да я де. Hug

Много ми подскача текста после пак ще гледам да се включа.

Ваче, МамаАнелия опасни днешната младеж, направо не ми се мисли нас какво ни чака, като знам Йоана колко е палава и любопитна сега пък като порастне...ужас.

Общи условия

Активация на акаунт