Интересно ми е и ми е любопитно, сори за многото въпроси.

)) И понеже по учебниците пише, че в четвъртия месец се включват зеленчукови пюрета (правя ги полутечни, полукашави, нямат твърди частици), пробвах. Хареса й. Веднага реших следобяд да пробвам с плодово - направих го от сварена половин ябълка и около 20- 30 мл кърма - хареса й. Нямаше никаква особена реакция, спокойна е (в смисъл - няма колики и не реве) освен че стана по-активна, изпражненията се оправиха и е наддала добре - още не мога да уточня колко, но ще засека колко ще качи за една седмица.
Това, че Марти сега е по-слабичък, не означава, че ще остане слаб и дребен, до колкото съм виждала снимки на ПаО и мъжа й и двамата не са дребни, така че не бива да й казваме: ти да не си много едра, че и детето ти да е едро.. просто е период

Дано да няма чревни проблеми детето.
Мерси, за разясненията, но мога да не се съглася с тях, нали? 
А си абсолютно права за това, което казваш!
И аз не съм ходила още на преглед... 

Ето - днес Калина е много добре във всяко едно отношение и освен това не искаше да яде тиквено пюре преди малко - и й давам само кърма - т.е. и моментното състояние, и дните са индивидуални...
Наистина се получи интересен парадоксален ефект при нас - двуседмични разстройство и зелени изпражнения на бебе, което е изключително и само на кърма, да се оправят от АМ+картофено+ябълково пюре... 
И аз ходих с малката, не е страшно

Доколкото знам, за ранно захранване се води такова преди 12 навършени седмици, което по груби изчисления е 3 месеца.
/ на 3 месечно бебе, за мен си е много. Аз по-скоро си мислих за преглед при гастроентеролог, евентуален прием на ензими, нещо в този ред на мисли.
Но важно е детето в крайна сметка да е добре, другото...са размисли и приказки...
едно трохичка само, колкото грахче, но тя така ме гледаше в устата докато ядах, че реших да пробвам. Ами много й хареса - хапна си го и се облизвашв чак, ама това и беше - чак след няколко месеца ще яде пак...
. Иначе като я сложа на гърда общо взето яде, но май е започнала да се наяжда много по-бързо. И още нещо - напоследък както яде, пуска гърдата и почва да се смее и гука , като гледа в някаква точка зад мен , където обикновено е стената , или облегалката на стола. Такъв смях и такова гукане, все едно там има някой , който е прави муцки. Много странно 
В началото не я оставях. Сега се случва да плаче и аз я оставям. Случва се и сама да се успокои.. зависи.
Не е възможно да я нося цял ден или да съм до нея непрекъснато. 

))). Сега ще те бъзика много

Ще го имам предвид. 

Според мен ябълковото пюре е повлияло стомахчето в добра посока 
Тук бъркате понятията 4 навършен и четвърти месец. Това са две различни неща
Математически погледнато 4-ти месец е на 3 навършени. Тогава детето е в четвъртия месец. Когато той се изпълни детето е на 4 месеца. И аз съм се чудела като пишат на храни ОТ шестия месец какво се има предвид.. 6 напършени или шести месец. Ето за захранването. Нашата педиатърка казва на 4,5 месеца, което за мен е пети месец и ме устройва идеално
Та всъщност и ти захранила от четвъртия месец 

То е като да идеш да се разхождаш по плажа с количка 
Писах ти на лични. По отношение на хранителността на кърмата - нещата са въпрос на количество, не на качество - категорично - при този проблем с изпражненията и наддаване на долната граница наистина има вероятност Кали да не си е дояждала.