Моля за малко помощ - настаняване в Сърбия

• 29 971
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Тодоричка,
защо не пишеш на български? В тази част на Сърбия всички го говорят.

# 16
  • София
Благодаря за съвета Параход. Знам ли ги. Реших на английски, да не би нещо против българския да имат.
Ще взема да драсна пак на български.
Между другото на сайта на Пролом Баня са качили и офертата за Нова Година - около 278 лв. на човек двудневен пакет. Сега се надявам и за Луковската баня да качат. Направо вече разногледа станах.

# 17
Резервихме на мейла, който ти препратих : info@prolombanja.com
От там получихме и офертата. Кореспонденцията ни е на английски език, и хората ми отговориха още същия ден за свободни стаи, дадоха ми дори инфо къде и как мога са ди обменя валута и пр. Пробвай пак, но мисля, че те отговарят само за Пролом баня  Wink

# 18
  • София
Благодаря на всички отзовали се.
Току що получих Новогодишната им оферта за Пролом Баня.
139 евро на човек доколкото разбирам е двудневния пакет, което е добре като цена. Ще падне голямо мислене сега, но ще изчакам и отговора от Луковска Баня, пък ако не до края на седмицата май ще резервирам. Ох от няколко дни само бани са ми в главата     Mr. Green

# 19
  • Sofia
Моля дайте съвети за Белград - налага се да пътувам сама и да остана няколко дни.
Кой е на-удобния транспорт дотам ако изключим личен автомобил?
Скъпо ли е в Белград - храна и транспорт/такси?

# 20
След като не получих никъде информация за тази дестинация - питах в какви ли не форуми, така или иначе бяхме резервирали - посетихме Пролом баня и Дяволския град този уикенд. Намират се на около 260 км от София в Южна Сърбия.
Пътят: Пътя до там е много приятен. Минава се границата на Калотина и от там към Ниш. На НИш трябва да се качите на магистралата ( не се плаща) за около 10 км и след това да слезнете на отбивката за Солун и Скопие. Директно излизате на друга магистрала за около 10 км, след което се слиза на второкласен път. Пътуването е приятно и има табели навсякъде - трудно можете да се объркате. Важно е да се знае, че в Сърбия трябва да се спазват ограниченията - до Ниш имаше полиция едва на 1-2 места, но след това полицията беше доста начесто. Най-разпространеният автомобил е Застава - имах чувството, че всеки трети човек кара Застава.
За Дявлоския град: Като цяло Дяволския град не ни впечатли с нещо фрапиращо - предствляват гъби подобни (да не кажа почти същите) като стобските пирамиди. Интересно местенце за посещение е за разнообразие. Има интересна църква в самия комплекс, която е дървена. Входа за посетители е около 5 лв/човек. За да го разгледате ви е необходим не повече от 1,5 - максимум 2 часа с купуването на сувенири.
За хотела в Пролом баня: Хотела в Промом баня се казва хотел "Радан" и е едно от малкото места, където можете да отседнете в района ( другият вариант е Луковска баня, който е на около 50 км. от дяволския град). Хотел "Радан" предствлява бивш балнеосанаториум, който е реновиран и превърнат в хотел. Така нереченият wellness център има басейн, басейн-джакузи, стандартно джакузи и сауна. Всичко е с минерална вода, както и самата вода в стаите на хотела. СТаите са реновирани с LCD телевизор, удобни легла, но тесни, а баните в стаите определено има още какво да се желае. Но като цяло за хотел 3* е нормален. За сметка на това масажите, които предлагат в хотела са страхотни и на смешни цени. Определено на снимки хотела са го докарали малко по-добър от това, което е в реалност. Храната е ок, а ресторанта соц ( както и почти всичко в Сърбия). За сметка на това ослужването навсякъде е над средното за България ниво - всички хора са изключително любезни, загрижени за клиента - нещо, което в БГ много трудно може да се забележи или ако го има е голяма рядкост - в хотела, въпреки, че е 3*, всеки от рецепциониста до масажистката са усмихнати и приветливи.

# 21
  • София
С нетърпение чаках точно твоите впечатления. Водата топла ли е? Значи по-скоро бихте повторили или не?
И до Луковска баня успяхте ли да отидете? Там имаше комбинация ски плюс минерална вода и все още го мисля за след Нова Година.

# 22
Да, водата е минерална навсякъде.  В басейа водата беше около 28 градуса, в джакузи-басейна около 30 градуса и в джакузито беше около 35 градуса. Определено, ако повторим, то би било на Луковска баня - там е по-нова базата, но пък и басейна по-малък, нямаше джакизи-басейн. Да не говорим, че единя ден изсипаха в хотела един автобус с БГ туристи и беше голяма дандания. В крайна сметка, ако не очаквате кой знае какъв лукс - мисля, че е интересно да види човек нещо ново. За ски не мога да коментирам, но определено и двата хотела се намират доста високо в планината.  Wink

# 23
  • София
Благодаря ти много. На лукса не държим. Важно е да е чисто и  топло зимата. Ще продължа да напъвам мъжлето за ски ако има сняг да вземем да пробваме, че тука по наште курорти какви цени ми обаждат, свят ми се вие.

# 24
http://dnes.dir.bg/news/turoperator-sarbia-arest-boyka-nedeleva-10234723?nt=4

Каква новина видях днес...Точно от Пролом баня да правиш измама...ми се вижда много глупава постъпка...

# 25
  • София
Здравейте отново. Повдигам темата относно настаняване в Сърбия, защото сега съм на вълна организация на посещение на Фестивала на духовите оркестри в Гуча през Август и от няколко дни ровя за местенца за преспиване в района на Гуча, ама нещо удрям на камък.
Открих само това до сега и им драснах няколко реда, но нямам отговор:

http://www.vajati.com/eng/

Та ако знаете нещо удачно за настаняване за 2-3 дни ще съм много благодарна.
Самия фестивал също има някакви вариации за настаняване, ама вече май всичко е заето, а и те предлагат настаняване за повече нощувки, което не ме устройва.
Ето и сайта на самия фестивал. Ще съм благодарна за отзиви и от посетилите фестивала ако има такива.

http://www.guca.rs/eng/

# 26
  • с/у ОколоМръсТното
За Нови Сад - цък
Там съм спала и по хостели и квартири в младежките си години на Exit Fest-а, ма едва ли е нещо, което би те заинтересувало Simple Smile

В Белград по-отдавна съм била, като се сетя нещо, ще допълня.

Ох, чак сега го виждам. Мерси.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт