Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 043
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Мами с по-големи момченца имам нужда от съвет относно забелването. Опитвам по време на баня да придърпвам лекичко , но нищо не се получава, въобще не се отлепя и си стои само дупчица. Вчера на консултацията педиатърката каза, че не нужно сега да се забелвало, да сме изчакали до 1 година и тогава сме щели да видим как стоят нещата, защото до годинката се води физиологична фимоза. Притеснявам се , че ако не успеем да го забелим дотогава, на 1 година ще разбира всичко и ме е страх да не се травмира. При вас как се стекоха нещата? А възможно ли е малкия като почне да си пипа пишлето сам да си го забели? дилемата ми е дали да не го заведа сега да го забелят докато още не разбира , за да не се травмира после

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 13:10 от mai4eto28

# 151
 благодаря ви момичета ,решена съм да завърша сега,но се опитвам да измисля как да направя така че хем да не обидя баба,хем малката да получи по-добри грижи,което определено е трудно
Зимно чуйвалче имам от количката,гледах обаче едни агнешки много меки кожи и се чудя не взема такава;но пък колко ще се налага да ходим чак в такъв студ:Simple Smile

# 152
Маринелс, завършвай сега, че после става съвсем трудно. Ето аз се мотам още и не знам до къде ще го докарам. Успешно завършване  newsm10
Може да предложиш няколко дена баба ти да я гледа няколко и бавачка, ти ще вземеш най-правилното решение.

# 153
Вие как смятате? На каква възраст бихте оставили бебето си на баба/бавачка да го гледа за 1 седмица, да речем? Защо бихте го оставили или защо не?
Най-накрая да отговоря и на този въпрос, че все не остава ред. Laughing Коммелина, Емо беше на година и половина, когато решихме да отидем на почивка в Турция без него. Всички ми разправяха как имам нужда да отдъхна, да се наспя и т.н., а и нямаше да пътуваме със самолет, така че, вариантът да го вземем с нес, отпадаше. Ами ще ти кажа , че това беше единственият път, в който съм се разделяла от него и още съжалявам за това. Confused Явно не съм в ред, защото още като затворих вратата на таксито започнах да плача неудържимо, сякаш го изоставям. Cry А го оставях за няколко дни на родителите ми, които той обожава. Като пристигнахме се чухме по телефона и разбрах, че ни е търсил през нощта и е плакал. Направо ми идеше да си хвана пътя обратно. Разболях се, явно от притеснение имунитетът ми пазна, мъжо на всичките снимки е с огромен херпес на устата ooooh!, явно и той е бил притеснен. Ами да ти кажа не си починах. Вече е на 4 и половина и след случката не е оставал да спи никъде другаде, навсякъде е с нас и ми е по-спокойно. С Ева процедираме по същия начин. На 2 месеца я заведохме на почивка за първи път , ама то няма и как-нали сме като закърфичени. Laughing Не мислете, че упреквам мамите, които оставят децата си в ранна възраст на гледачки или ясли. Всеки си знае зора и преценява за себе си. Но аз не бих го направила.

# 154
  • Пловдив
Привет, мами  Hug
Благодаря на всички за отговорите за АМ и бабите и бавачките. Няма да коментирам, че и аз съм от лошите, които обичаме да изпадаме в крайности и заради нас излиза име на цялата тема  Mr. Green

Резултатите от анкетата и мен ме изненадаха. Определено форумите не са представителна извадка. От мамите , които познавам в квартала, положението е обратното.

При нас няма кой знае какво ново. Зъбчетата още ги няма, но много го мъчат.
Захранването е супер бавно. Въпреки че му давам все запичащи храни почна да ака по 5-6 пъти на ден, преди това беше по веднъж. Спрях му всичко за 3 дни, нормализира се, сега пак почнахме и пак зачести. Явно докато свикне стомахчето, така ще е.

Хайде до скоро  Hug После ако смогна, ще попълня лексикона.

# 155
Здравейте мами Hug
Гледам за два дена сте раздвижили доста темата, благодарение на elenaa30. Миличка, добре дошла при нас Hug не бива да приемаш нещата така навътре. Има мами дето са по прями и не много дипломатични в изказванията,  но сигурна съм че го правят несъзнателно не с цел да обидят другите, а по скоро да помогнат със съвет. Всички сме различни, но сме обединени с една цел тук и това са нашите мартенски бебчета. На мен например ми е много полезно да разбера как се развиват връсниците на моя бебо, надявам се в бъдеще да не ви изтървам от поглед Laughing
Акаша,  bouquet поздравявам те за това, че се изцеждаш и даваш кърма повече от 6 месеца на бебчето ти. Аз минах по този трънлив път в началото и наистина е много, много трудуемко. Браво и на таткото, че те отменя,  без помощ просто е немислимо това. Между другото и на мен преди време ми направи впечатление ника ти, страхотен е. Wink
Виждам пусна ли сте анкета за захранването, при нас нещата много мъчно вървят. Започнахме на 6 пълни месеца, досега сме пробвали картоф, тиква, сладък картов и ябълка на пара. Интереса му към храната е нулев, количеството е минимално което е опитал, не вярвам  да са повече от 10 гр, на ден. Като почне да стиска устата, спирам, не искам да го насилвам, аз съм била злоядите деца и все още си спомням „терора” с лъжицата. Иначе Сами здраво цока през деня. Явно момчето ми ще бъде ценител на изтънчената храна, какво съм тръгнала да го тормозя с разни лепкави пюрета.  Mr. Green
Момичета аз също съм приятно изненадана от резултатите от анкетата 67% +11% от бебетата получават кърма, браво на всички newsm51, предполагам, че форумът е главния виновник за това Grinning

# 156
Иначе Сами здраво цока през деня. Явно момчето ми ще бъде ценител на изтънчената храна, какво съм тръгнала да го тормозя с разни лепкави пюрета.  Mr. Green
Гурме бебе  Wink

Момичета аз също съм приятно изненадана от резултатите от анкетата 67% +11% от бебетата получават кърма, браво на всички , предполагам, че форумът е главния виновник за това 
И аз  мисля че форумът е виновен  Peace

# 157
Маринелка, и според мен добре правиш,че искаш да завършиш...Пълен абсурд е при оставаща 1 година да прекъсваш... Мен не 1,а 3 ми остават...5 години учим ние....прекъсна ли и до там с ученето...та и аз се мъча като теб,но ти си редовно...различно е...Като сме ги правили бебетата сме знаели,че няма да е лесно,че и трудни моменти ще има.....Не се ядосвай на баба ти,ще се научи жената...преди доста време деца е гледала и то по съвсем различен начин,НО съм абсолютно съгласна,че сте побеснели за това,че баба ви решила да остави детето да го гледа накой си друг(извинявам се,ама забравих точно кой беше)

# 158
Никой ли няма да ми отговори Rolling Eyes Тя темата съвсем замря, пишат си основно 10 човека и ако някой по - рядко включващ се попита нещо въобще не го отразяват, а си пишат само за тези теми, които са си задали.

# 159
 Хай от мен

Момичета дайте координати на добър дерматолог  Praynig Малкия нещо му е избило на гръбчето, на екзема ми прилича  ooooh! на всичкото отгоре от няколко дни се е запекал  ooooh! ака ама по твърдо. Явно е от кашата  Whistling

Ена4 Дано бързо да се оправите  Peace При нас положението си е като да ни гони глад яде си човека и това е  Whistling Явно ни е рано да го махаме нощното  newsm78

Chris_Boris Добре дошла и на теб  Hug

Magica_de_Spell не я насилвай, то като не и се пие няма как да я накараш  Peace И нашия младеж не иска много много да пие вода  Peace

Маринелке Колко време ще си в Сф? И аз не бих оставила ученето  Peace А и памперса да и е проблема, голяма работа, нали не е останала гладна  Peace По скоро си поговорете с бабата ако пак има работа да ви се обажда  Peace

lilincho бързо оправяне и на вас  Hug

matza83 Ясно,  Thinking  а нашата се вижда на половина  Thinking но пък повече за сега не мисля че може, изглежда все едно е залепнала кожичката към главичката. А за това че си играе-мачка пишката  Mr. Green нашия го прави от 2 месеца  hahaha

Mur Мерси на инфото  Hug Но ако е така, каква е логиката да го слагат в каши за 4 месечни бебета  newsm78  Нали има опасност да се получи алергия  Shocked

Пипилота Аз си исках нашата количка да си има такова зимно чувалче, че иначе зимата на каката въпреки космонавта и мръзнаха краката  Peace  Така че имаме си. Но си заслужава само ако ще го извеждаш в студа  Peace

mai4eto28 Аз не съм го тормозила, и нашата педи ни каза след 1г. Само леко колкото да се почисти  Peace Не знам какво да те посъветвам, аз няма да пипам, но всека майка сама решава за нейното дете  Peace

Оххх нещо още щях да пишааааа, ама като го пиша цял ден и чак сега го пускам вече не помня  Tired
Е лека вечер и кротки бебета

П.П. mai4eto28 аз пиша пиша  Hug

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 22:52 от mama_vessy

# 160
  • Пловдив
Майче, какво да ти отговорим, ти си се обърнала към майките с по-големи момчета, може просто да не са влизали във форума момичетата, че да ти пишат Wink Спокойно  Hug

Ако те интересува мнението ми, аз не бих си завела сина да го забелват сега. А това че е малък не значи, че не е травма  Rolling Eyes

# 161
Никой ли няма да ми отговори Rolling Eyes Тя темата съвсем замря, пишат си основно 10 човека и ако някой по - рядко включващ се попита нещо въобще не го отразяват, а си пишат само за тези теми, които са си задали.
Права си много малко мами пишат, ама проблема е там че и четат  също те.
Ти вероятно влизаш само да питаш, защото ако влизаше и да четеш, щеше да си прочела че това сме го дъвкали 100000000000000000000000 пъти, също толкова статии има в нета.
Да оправдая аз това с гадната мартенска дружина newsm68
Сега по същество:
 Аз само го мия, отварям до там до където може и това е, на големия по същия начин правих, оправи се с времето.

# 162
  • София
Привет, момичета!

mama_vessy, ние водим Виктор заради хемнагиомите при Доцент Жана Казанджиева в Алекснадровска болница и сме доволни.

migeio, ena4 да се оправят бързо бебоците Hug

Marinels, дали ще учиш или не си е твой избор, но малката трябва да е в добри ръце и ти да си убедена в това, така че дали някой ще се сърди или не, не трябва да е от значение. Предполагам, че ще намерите начин да го обясните на баба ти.

mama_i_bebe, Chris_Boris Добре дошла!

mai4eto28, ние забелваме, колкото можем. Не мога да кажа дали сме го забелили изцяло.

Elena, аз много не го разбрах включването ти в темата. Включи се да критикуваш крайно изказващите се, но и ти се изказа по същия начин. Всеки сам си избира дали да чете или не и всеки има право да пише и изказва мнението си.

Като заговорихте за чувалите за количките ме замислихте да проверя нашия и какво ще правим с коланите. Той си е купен към количката, дано да има начин.

1.Как започнахте захранването (моля избройте реда на плодовете/зеленчуците които сте въвели)? Започнахме на 5 месеца и половина. Пробвахме картоф, морков и тиква. Виктор не ги прие изобщо, нито домашно приготвени, нито купени. Така че решението ми да започна със зеленчуци, не бе одобрено от него. Починахме малко и след това започнахме с банан и круша, които Виктор яде с охота. Днес пробвахме оризова каша, направена с АМ и също не му хареса. Та, не знам аз какво ще го правя аз това дете. Ще си хапваме плодовете и после направо мръвчица май (шегичка).
2.Кога заместихте цяло хранене и с какво го заместихте? Не съм заместила. Когато Виктор реши, тогава. Дори от плодовите не яде повече от 1/3 малко бурканче.
3.Какво е дневното меню в момента на вашите бебчета? 5 хранения с АМ, като на едно от тях в 16 часа започваме с плодове и после довършваме с АМ м/у 90 и 120 мл. Като ви чета обаче се замислям дали да не му давам плодовете м/у храненията, че да не намаляме млякото в 16 часа.
4.Давате ли сокчета и ако да какви,по колко мл. и по кое време на деня? Не и не мисля да давам скоро. Предпочитам да яде плодове и когато има нужда от течности да пие вода

За водата Допреди 20-тина дена Виктор почти не пиеше вода. Даже се притеснявах в жегите и пробвах с чайовете на Хип, но и с тях не стана. Някъде когато започнахме и захранването, Виктор започна да пие повече вода, но пак не е кой знае колко.
Magica, след като отказва, явно няма нужда. Ще се научи все някога.

Спокойна вечер на всички Hug

# 163
Ехо, аз чета, но все нямам време да се включа. Лятото с пълна сила идва, днес беше прекрасен ден, цял ден бяхме на вън, ходихме до близкия плаж, дишахме морски въздух, София "стъпи" във пясъка, явно я беше гъдел, защото не спря да се киска.
Сега по въпросите от анкетата
1.Как започнахте захранването (моля избройте реда на плодовете/зеленчуците които сте въвели)? Започнах, когато София беше на 5 месеца и 2 седмици. Картоф, морков, тиква, спанак, сладък картоф, ябълка, банан, манго, круша, боровинки, смокиня. След това и дадох малко бебешки ориз, смесен с намачкан банан. След това и сварих кафяв ориз, коричка хляб, грис, паста от киноа и ориз, пилешко месо.
2.Кога заместихте цяло хранене и с какво го заместихте? Не съм заместила. Няма и да замествам, тъй, като кърмя на поискване, винаги предлагам твърда храна след като съм кърмила - колкото - толкова.
3.Какво е дневното меню в момента на вашите бебчета? Ми общо взето менюто ни е  - кърма, кърма и пак кърма, като не ме мързи след кърменето сутрин и давам малко банан с бебешки ориз и вечер, когато ние вечеряме и давам паста със зеленчук, грис с пилешко и зеленчук, нещо подобно - бебешка храна. Нищо не пасирам, мачкам само с вилицата - тя си яде без проблем по-големи парчета.
4.Давате ли сокчета и ако да какви,по колко мл. и по кое време на деня? - И аз мисля, като РедРени -  Не и не мисля да давам скоро. Предпочитам да яде плодове и когато има нужда от течности да пие вода

За водата Не пие, защото не давам, от време на време се сещам, но нищо не изпива, само си мокри езика и плюе.
За зъбите - В последните 10 дни на София и избиха 4 зъба отгоре.  Shocked Е, съвсем малко, само леко драскат, но са там и са пробили. Та засега (7 месеца) има 6 зъба (аз имам 31, много ми е смешно това - ние ядем, ние имаме, ние се обърнахме...)
mai4eto28 , както Стихията каза- отдавна сме я дъвкали тази тема. Моят син е на 2 години и 5 месеца, нито съм дърпала, нищо не съм правила. Добре си е детето, няма никакви инфекции, има лека дупчица. Повече не съм гледала. Но такива касапски методи като дърпане и разни подобни - не са за мен.
Много "ощипани" булки имало в нашата тема. В края на краищата - форум е, всеки си казва мнението. Сега да се разсърдя ли на Маринелка, че много навътре го е взела моето драма куйн. Аз тогава просто отбелязах, а иначе и на мен ми е интересно да чета и да цъкам и да си взимам поука - човек е толкова щастлив, колкото си го направи.
Маринелка, дълбоко се съмнявам, че на някоя гледачка би и пукало повече за Анастасия (много хубаво име), отколкото на баба ти. Затвори си очите и не забелязвай такива малки неща - че не и била сложила памперс - хе, хе, здраве да е  Laughing Свекърва ми беше сложила на Александър памперс на София (още като беше по-малко бебе, че сега са почти в еднакви памперси като размер), беше му облякла панталон, от детските години на мъжа ми и беше му дала боровинки, като се прибра, изглеждаше, все едно е топнат в червена боя, с тези стари панталони.. Ама пък той ми обясняваше, каква веселба са имали с баба си и че иска пак...
И сега на въпроса на Комелина - Вие как смятате? На каква възраст бихте оставили бебето си на баба/бавачка да го гледа за 1 седмица, да речем? Защо бихте го оставили или защо не? Бих ги оставила тогава, когато самите деца могат да ми кажат, че го искат. Ако наистина ми се налага нещо извънредно важно, но да кажем, само за да си отидем на почивка с мъжа ми и да си оставим децата, някой да ги гледа - не, не бих. Но ако например майка ми е зле, и трябва да се прибера в България за известно време - тогава бих си помислила, но тогава вероятно мъжът ми няма да е с мен, та той ще ги гледа. Децата са част от семейството, това само аз и мъжа ми е свършена история, след като сме решили да имаме деца. Като порастнат, самите те няма да искат да идват с нас, та пак ще дойде и нашето време.
Хайде, много философствах....

# 164
Напротив влизам и си чета много редовно всеки ден, а г-жа Стихия ти ако помниш какво се е писало тук преди 3 месеца, то аз не се сещам , че сте писали, то и захранването го дъвкахте от отдавна, но си пишете за него нали. Еми да има явно много ощипани булки тука, ама замислете се защо, то с такива иронични коментарчета от някой хора много ясно, че доста мами ще спрат да пишат , ама защо ли въобще  се обяснявам. Както казахте има много други форуми и теми ще си чета там, реших да попитам за да събера инфо от първа ръка, а не да чета статии, но както и да е .

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 09:16 от mai4eto28

Общи условия

Активация на акаунт