Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 37 993
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
Еййй... излезе ни име на Лошата мартенска дружинка Close Close Close    hahaha
Joy
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ това ми хареса newsm68
Гласувам да бъде в включено в анкетата за заглавието на темата Joy Joy newsm44

# 121
Еленаа30- да ти кажа моята теория- в началото мислех че тук можем да споделяме всичко, но след като ме изкараха "драма куйн" спрях с личните неща и вече пиша само за малката -ама то какво толкова има вече около "големите ни деца"  Joy Минахме сложните кърмене,зъби,захранване,донякъде сме говорили и за възпитание и ето че за 2 дни едвам изписваме страница,но....каквото такова

migeio_ изписаха ли ти БиоГайа с Аугментина? Или нещо друго което да му пази стомахчето,че то аз като го пия тоя Аугментин имам проблеми,та какво да говорим за бебе. На Анастасия и бяха изписали тази комбинация,но мисля че и другите пробиотици стават

# 122
migeio_ изписаха ли ти БиоГайа с Аугментина? Или нещо друго което да му пази стомахчето,че то аз като го пия тоя Аугментин имам проблеми,та какво да говорим за бебе. На Анастасия и бяха изписали тази комбинация,но мисля че и другите пробиотици стават
Еее,Маринелче,добре че ме подсети  Hug Hug Hug,отивам да купя.Да бе,да ще ми изпише,той нали си даде антибиотика да се презастрахова,то аз ако не се сетя  newsm78, но....ето колко е хубав и полезен форума  Mr. Green Благодаря ти, "драма куйн" Mr. Green Joy Joy

# 123
migeio_, щом Бобо е имал гнойни секрети е било правилно да изпишат АБ. Те са признак на бактериална инфекция. И не може без пробиотика! Peace marinels е пример как трябва да се слуша не старило, а патило!
Айде Лошата мартенска дуужинка, строй се, преброй се! Sunglasses

# 124
  • България моята родина
migeio ние още преди няколко месеца бяхме на антибиотик.Аз бях малко в шок,защото не беше толкова болен даже бях писала тук,но нали тук докторите нищо не обясняват направо ни прасна антибиотика,който изпихме с голям зор.Да се оправя по-бързо малкия.

За забелването на пишлето на малкия мен лично голям страх ми беше.Да не споменавам пак добрите лекари тук,които дори не са го виждали гол и не споменават нищо за това.Като си отидохме в България на мъжа ми майка му го погледна тя,защото моята е гледала все женско и няма и идея,та свекървата няколко дена подред след като измиием дупето го придърпваше аз дори не гледах и накрая стана.Не го болеше имаше малко кръв,но сега всеки ден го забелвам като се мием за да не събира мръсотийка и мисля,че така е по-добре.Мисля,че е по-добре въпреки,че бях на мнение,че няма да го бутам.

# 125
 Привет   bouquet
И ние се върнахме от Хасково. Само дето на мен ми беше зле  Sick  и не можахме да се разходим, аз де   ooooh!  ми мина, но бях много зле  Sick  Добре че децата не ги прихвана   Whistling

Аз имам един въпрос към ЛЛЛ Видях че има каши за 4м бебета с обезмаслено мляко, а не с АМ.  newsm78 И добре ли е да се дават такива и не е ли опасно бебето да получи алергия към кравето мляко  newsm78 И какво е по добре каша с АМ или с обезмаслено мляко?

Commelina
За АМ в кашитеС каката не съм го въвеждала лъжичка по лъжичка, а направих малко количество и постепенно увеличих  Peace но тя беше на АМ. С Виктор още не съм  Peace
За оставянето на детето Зависи защо и на кого. Каката съм я оставяла на майка ми, но тя ми помагаше, така че не е имало драми, тя беше викнала с нея а и беше на АМ. Аз съм я оставяла защото милата ми кукла, беше нетърпима  ooooh! то беше рев, то беше чудо и денем и нощем. Аз бях изпаднала в нервна криза и майка ми каза' иди някъде за 1-2 дни, да си починеш. На нея и трябва спокойна майка, а не такава която да и се иска да се хвърли от последния етаж  ooooh!  Така че много зависи какво е детето.  Peace Сега Виктор ми е по спокоен или може би аз вече като съм го изживяла онзи тормоз, неговия ми се вижда бял кахър  Laughing да не говорим че преди това се бях настроила психически  Joy а и той е на кърма. Но не бих го отбила, за да отида на почивка  Peace  А на бавачка абсурд.  Whistling

redreny2000 Честити ви 6 месеца   bouquet  При нас пък като отидохме сега за почивните дни в Хасково при нашите. И майка ми го взе и влезе вътре, а ние останахме да вземем багажа и малкия както се хилел, като влезли вътре огледал се и рев  Mr. Green Влизам аз и го взимам и той  Grinning ухилен до ушите.  Mr. Green Това е нормално,при положение че е на ново място или такова което не посещава често  Peace

Ivelina9292 И аз бях така с каката, на ново място без приятели  ooooh! кураж и дано да си намериш някой там. А до тогава, както е написала Лъки и аз съм насреща  Vesela Marasheva съм във Facebook:hug:

migeio_, ена4 бързо оздравяване  Hug

Ena4 Благодаря   bouquet Оправих се, но забелязвам че сякаш още не съвсем потекла  ooooh!  А как сте с нощното хранене? Спирате ли го? И нашия татко е готов да го дундурка вечер и да се пробваме, а го спираме   Thinking но аз нещо не съм много съгласна, че не иска да яде много пюрета и надали ще устиска явно си е гладен.  Thinking

Бедствие  Peace

Честити 6 и 7 месеца на всички навършили ги!

1.Как започнахте захранването (моля избройте реда на плодовете/зеленчуците които сте въвели)?
Ами започнахме с картоф, ама не много успешно, след това морков, пак така, тиква  Whistling и накрая дадох каша, безмлечна оризова и нея я яде, дадох му и сини сливи, праскова и тях ги яде. иначе съм му дала да опита диня, пъпеш, грозде, краставица, домат, хляб, сухар.
2.Кога заместихте цяло хранене и с какво го заместихте?
Още не сме защото неще да изяде едно цяло пюре от 125гр даже а и аз не го насилвам, колкото толкова  Whistling
3.Какво е дневното меню в момента на вашите бебчета?
Ами кърма и малко каша на обед или пюре, не пълна доза, защото не иска и пюре евентуално следобед ако реша, но задължително пак с кърмене след това   hahaha
4.Давате ли сокчета и ако да какви,по колко мл. и по кое време на деня? От няколко дни се опитвам да му давам сок от морков, круша или ябълка, ама нещо им се мръщи  Mr. Green и само ги опитва  Mr. Green днес от ябълката малко повече пи  Mr. Green но си ги правя аз и са домашни плодовете  Peace

ще ви доизчета после, че малкия се опитва да пише вместо мен  Laughing

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 20:47 от mama_vessy

# 126
Ехоо, привет вече от София! Най–после у дома Simple Smile
При връщането със самолета  Марио малко мрънкаше (не беше като на идването спокоен), и трябваше да му дам една допълнителна дозичка АМ, която оправи ситуацията - приспа го почти за целия път. Това ми е съветът, мами - да ги кърмите или дадете АМ в началото на полета, когато ще летите с бебоците.

Да ви кажа, много са зле гърците. Направо ми е мъчно за тях. Чета темата на мамите в Гърция, и ми става много болно, че вместо да си пишат за ежедневието на дечицата, се коментират извънредни данъци, събирани предварително, безработица, стачки, и т.н.
Оставете сега кой заслужава, кой не - знаете, че покрай дивото, гори и питомното. Не всички са си щракали пръсти в таверните, нито пък всички са били на позиции, където е могло да се краде от европейски фондове.
Мигио, жалко, че се е наложил антибиотик :–( Да оздравява малкия Бобо бързо  Hug
Енач, как е Евичка? надявам се, че се е оправила вече.
Пропуснахте ми въпроса, и ви моля да отговорите - кое мислите да давате първо - жълтък или обезсолено сирене?

Цитат на Маринелс: Еленаа30- да ти кажа моята теория- в началото мислех че тук можем да споделяме всичко, но след като ме изкараха "драма куйн" спрях с личните неща и вече пиша само за малката Ще отговоря на анкетата по-късно.
Маринелс, аз се чудя къде се загъби колоритът на темичката ни, който ти така хубаво обагряше, а ти така значи, наказваш ни Simple Smile )))))))))))  Всичко това казано с най-добри чувства към теб  - моите почитания Hug

# 127
  • Варна
Привет и от мен. Днес Аслан стана на 6 месеца. И вместо да го прекарам с него, аз почти целия ден правих торта и лазаня, с които нагостих роднините ми за негово здраве  newsm64. Уж нямах намерение да го празнуваме, все пак не е цяла годинка, ама видях, че някои мами са правили сладки за техните бебоци и идеята ми хареса  Blush Сложих снимки във ФБ, тортата стана със сто зора и за жалост улучих много водниста сметана, но поне на вкус беше добре   Peace

Зъбите много ни мъчат  ooooh! Гелчето, което му купих помага за малко, но се чудя дали някой ден няма да се събуди с наядени ръчички, толкова ти дъвчи. Чак и двете едновременно се опитва да вкара в устата. Заспива и с палец в устата, а аз така искам да не свиква така (той свикна вече де). Но сърце не и дава да се опитвам да го отвиквам, защото така се успокоява. Та после ще го мисля, кой знае какъв зор ще е ама...

Магио, дано Бобо по-скоро се оправи  Hug

# 128
  • Кукуландия
Записвам се в темата (на 9та страница  Shocked) с отчета от днешния преглед: +2см. (вече 67см.) и +200гр. (само 6810).

Започнахме захранването с картоф. Нямах намерение да го правя докато не се върнем във Велинград, но нямах избор - ако малчо не спи докато се храним, то не може да ядем, ако и той не яде нещо - иначе плаче  Laughing

Дано успея да ви изчета тези дни  Mr. Green

Лека нощ!

# 129
Благодаря на всички за отговорите, относно захранването на бебчетата!  Hug
И тук ми възниква въпрос. Зеленчуковото пюре може да замести изцяло храненето, нали? Само плодовото не може и трябва да е смесено с каша примерно, за да може доколкото знам. Така ли е? А каква е точно идеята на безлмлечните и млечните каши? Знам, че безмлечните са за алергични бебета. Но може ли да правя такава с кърма или АМ вместо вода?
До колкото съм информирана - зеленчуковото пюре може да замести хранене, както и кашата. Плодовото пюре е по скоро като десерт и се дава между храненията.
Безмлечната каша е за да може да се използва от деца с алергия към белтъка на кравето мляко, както и от всички останали деца разбира се. Освен с вода тя може да се приготвя и с АМ и с кърма. Към оризовата каша може да се прибавят и по няколко лъжички плодово пюре.

Лека вечер на всички мами от "Лошата мартенска дружинка"  Joy

# 130
  • В Космоса
vikiimm, много ти благодаря! Сбъркала си дружинката, да знаеш. Laughing

# 131
  • София
Скреч, ако гласовете в анкетата са истински, 42 от вас + още 7   - са мноооого готини мами - кърмачки  Hug
Направо ме учудиха резултатите, мислех си, че много повече мами вече сме само на АМ.  Ето това е успешна кърмаческа тема, браво на вас, консултантите по кърмене за добрите съвети в трудното начало - Скреч, Амореволе и Микки!, пък и на активно пишещите тук мами с втори деца , а най-вече на всички, които удържат фронта, въпреки личните препятствия при кърменето

Ако са истински са радостно учудващи поне за мен. С много майки контактувам и много непознати наблюдавам.  Резултатите от тези наблюдения са 80% некърмещи. В градинката, където се разхождам от моят кръг с около 10 познати мами само 1 е само на кърма (бебе на 4 месеца) и 1 на смесено хранене (бебе на 6 месеца). Познавам други 2 само на кърма, но не са от споменатият кръг. БГ мамите кърмят малко и форумът не е представителна извадка.

# 132
  • Карлово
Аз имам един въпрос към ЛЛЛ. Видях че има каши за 4м бебета с обезмаслено мляко, а не с АМ.  newsm78 И добре ли е да се дават такива и не е ли опасно бебето да получи алергия към кравето мляко  newsm78 И какво е по добре каша с АМ или с обезмаслено мляко?
Мама Веси, децата нямат нужда от обезмаслено мляко, дори обратното - те трябва да приемат по-маслено мляко, те имат нужда от много енергия, за да растат. Реално, това обезмаслено мляко също е някакъв вид изкуствено мляко. И всяка намеса за обезмасляване е някакъв химичен процес, различен от естествения. Най-препоръчително за кърмените бебета е да се предлагат безмлечни каши, които вместо с АМ да се приготвят с вода. При положение, че бебето се кърми на поискване и приема достатъчно количество кърма от гърда/шише.

# 133
mama_i_bebe добре дошла   bouquet  За пюретата ами взимаш си избрания зеленчук или плод и ги вариш или пък на пара и след това пасираш. Може да смесиш няколко зеленчуци. Сега има тикви, карфиол, броколи, пащърнак  и т.н. комбинации каквито ти харесат. Или влизаш в някой магазин и виждаш какви смески има при готовите пюрета и ги правиш и ти,  Може да добавиш и АМ или кърма. Peace Нашия момък не харесва зеленчуковите пюрета и за сега съм ги отложила и давам каша. Но ще го пробвам пак  Peace

Андули Зъбчета все още нямаме  Peace и му давам само разни играчки да си гризе, защото има голямо желание. За сега друго не давам,  не мисля, че е необходимо  Peace

Има ли бебчета, които не са наддали последните седмици?
Виктор наддаде 200гр. последния месец, сега не знам не се мерим превантивно. На следващата консултация ще видим  newsm78  Сигурна съм че при вас всичко е наред.  Peace  

racholina   бързо оздравяване  и на теб Hug

elenaa30 Ти решаваш къде да пишеш  Hug

Пипилота За съжаление и аз съм така  ooooh! много неприятно, както писах по рано ми се наложи дори да го дохранвам Виктор една вечер. Справям се с повече сукане, ако иска той и повече течности, но за съжаление, става по бавно заради захранването  Whistling Опитвам се и да правя компресия, но нямам особен успех.

Маца83 Как разбра, че е напълно забелено пишлето  newsm78 до къде се показва главичката?  newsm78

Акаша Може да се смеси безмлечна каша с АМ или кърма  Peace Добре е да си има млечни хранения бебето, може да минеш на АМ, щом не ти се цеди, поне до 1г. Peace И не му се нерви толкова на таткото  Peace явно те изнервя много цеденето, важното е че помага  Peace А иначе както ти е писала vikiimm зеленчуковите пюрета заместват ядене  Hug

Сиренце Да ти кажа не съм мислила, но може би първо ще бъде при мен жълтък  Peace Защото ще мога да си издействам домашни яйца, а за сиренето..... то от магазина  newsm78 кой го знае какво е.  Whistling

Tasha браво за мерките  Peace

микки Много благодаря за отговора  Hug

ех лека нощ и от мен, че моя мил момък скоро ще ме призове.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 00:31 от mama_vessy

# 134
Здравейте Мартенска дружинка!!! Казвам се Крис . Открих Ви два месеца преди раждането на Дани ( 02 март) ( момченце е) и с прекъсване от пет месеца пак започнах да ви чета. Искам да ви споделя за нашето захранване като уточня, че стриктно си изпълнявам заръчаното от личния лекар и нищо не съм правила на своя глава. Докторката ни каза, че след 4 мес и половина вече може да се захранваме, ако желая естествено. Аз си реших че му е още раничко и изчаках да стане на 5 месеца. ( Не че съм го отложила много де - само с половин месец) и така започнахме с каша на Hipp първия ден 30 гр. и кърма, като всеки следващ ден увеличавах с по 20 гр. кашата ( не ме питайте какви мерки и теглилки изпозвах за да измеря 30 гр. или 50, или 70 гр) след като достигнахме 140 гр. каша, замених изцяло обедното хранене само с нея и така 10 дена. (смених и кашата на Слънчо).  На 11 ден започнах с зеленчуково пюре само от картоф. Рецептата за пюрето: два картофа - средни добре измити и необелени се варят на слаб котлон. След това се пасират с малко кърма или АМ краве масло / а не маргарин/ и съвсем маааалко сол. И така пак 10 дена обедното ядене картофено пюре. След като минат 10 дена можеше  да се смесват различни зеленчуци. Не съм броила точно колко време карахме на два и/или повече зеленчука, но на последната консултация която беше на 08.09 ни казаха че вече мога да вкарвам пуешко или заешко месо четири пъти в седмицата. Останалите ядения са млечни като на ден правим 5 хранения - две преди обяд, на обяд пюре, в 17.00 / 18.00 ч. и последното е в 21.00 ч. Те така с нашето захранване. Доста подробно стана, ще ме извините!!!!

Общи условия

Активация на акаунт