Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 046
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
Редрени , аз глутена съм го въвела,защото кашите,които давам са с глутен..не съм обърнала внимание дали има глутен,ама мисля,че има..Никаде не пише,че няма..купих ги от един бебешки магазин..

Весето на всяка каша отзад на кутията пише дали е с глутен или без

# 421
Добро утро,

Буб-добре завърнала се  Hug Липсваше...

p.atanassova - може да е от много неща,както и от "скок" в развитието - нали момичетата бяха пуснали едни статии кога бебето може има промяна в поведението заради развитието си.

Ivelina9292- реда е определен,защото са наблюдаване много бебета и при повечето от тях са израстнали по тази схема - 2 отдолу-2отгоре до 1год и след това отстрани на тези 4 по още един и така.Това не значе че на нашите гарджета задължително ще им избият така...

sirence-майма ми ползва на Браун от повече от 10години и не е мръднал,аз си взех също на Браун и вече 2 години работи безотказно,така че тях ги препоръчвам. Гледай освен пасатора да има и купа с нож,много удобно се прави мляко с бисквити за по-голямо бебе в нея.Брат ми пиеше такова до 5годишна възраст - мляко,лъжица мед и натрошени бисквити...Ето го пасатора:

г-жа Стихийно бедствие на мен ми минаваха подобни размисли,че много бавно става нашето захранване и то по-скоро на принципа каквото има на масата докато ние се храним. Пюрета докато съм в София баба не й дава,защото били много гадни,баща й вечер като се хранят и дава каквото прецени че става за нея - обикновено домашен корнишон,варен картоф.коричка хляб (специално правим царевичен). А аз като си дойда се опитвам да й давам някакви пюрета,но не повече от 50-60мл. - зеленчук,пробвала е един път пиле и пуешко но до там. Но си права,че е захранване,а не нахранване...Така че няма смисъл да се тормозя....

Много сте сладки с Крум... много хубаво упражнение,браво   bouquet

# 422
  • Кукуландия
Най вероятно някой пак ще каже че съм крайна, ама то е казано "захранване" а не хранене, какъв е смисъла да захраниш на 6 мес като след месец си му въвела (не визирам теб ) всички зеленчуци барабар с месото.
newsm10

redreny2000, малчо последният път беше наддал само 200гр., но какво от това, нали беше порастнал с 2см., което показва, че се развива добре. А вие сте с цели 4см.! А и в крайна сметка, ако детето не се спира (като моят синковец) няма как да качва по кило на месец.  Peace
Освен това ако се замислиш млякото е доста по-калорично, отколкото един гол зеленчук! Все пак в 1гр. мазнини се съдържат 9 калории, докато в 1гр. протеин или въглехидрат са само 4  Wink
И моят синковец още не се е влюбил в някой зеленчук и се мъчим с по половин - 1 чаена лъжичка на ден, но колкото толкова, за никъде не бързам, цял живот има пред себе си да яде манджи и т.н.  Peace

VSD, и ние сме от НЕболните, да чукна на дърво  Grinning Остава и окото да му се излекува и ще съм супер хепи.

Г-жо Бедствие, mama Barba, може ли някоя от вас да ми препоръча добър очен лекар за малчо в Пазарджик? Че тук не струват, а другият, при когото ходихме, е чааак в Търново и ми е малко далеко Sad

Добре, че подсетихте за цитонамазката. Аз ходих на гинекологичен преглед преди време, защото исках да ме погледнат на ехограф заради болки, които имах ниско долу, но забравих да си поискам цитонамазка. Но пък научих, че матката ми се е обърнала назад и не е там, където трябва да бъде, та лекарката ми се накара, че не съм се пазила след раждането (тоест повече почивка първите 40 дни) и според нея още не съм се възстановила от раждането. Та си пия и желязо (заради лека анемия) и витамини за бременни и кърмачки.

Betta, и ние имаме такъв проблем със смяната на памперса  hahaha За съжаление има дни, в които много се изнервям и тази "игра" с обръщането ми идва в повече, но няма как... давам и аз да си играе с неща, които обича, но понякога нищо не помага и се премятаме докато започне да се сърди  Tired
Със сядането Димитър е същият - ако няма упора не става Grinning А в количката как се вози  Whistling или по корем, за да гледа навън (ние още не сме я обръщали на летния и вариант) или последно беше на колене, с една ръка се хванал отстрани, а с дугата мята... на кого мята не знам, ама ми е много смешен и чувам разни хора "Виж го, виж го това дете"  Joy hahaha
На мен ми се струва, че той ще проходи преди да се научи да си стои стабилно на дупето. Като легна до леглото на него се хваща за мен и се изправя, че и по някоя крачка прави към мен, малко е като балетист на пръсти, ама ще се оправим  Laughing

За буденето нощем пък изобщо не ми се говори  Tired То при нас си е постоянно, карай, ама напоследък като яде, заспи и като го сложа в креватчета започва едно въртене и накрая плач, та аз пак го вземам, гушкаме се докато заспи, сложа го, той пак се развърти, пак го гушкам и така докато хубаво заспи. По-миналата нощ обаче не стана номера, та си легнах с него върху мен и не знам колко време така сме стояли, докато заспи хубаво, за да го преместя  Tired
За дежурното сутрешно главоболие, докато се освестя, няма да споменавам.  Crazy А малчо като се събуди наспан в 7:30 и започне да си бърбори, баща му се включва с оплакването, че все в последните минути, които има да поспи се будел малкият, а на него му се спяло още и да съм направела нещо ... в тези ситуации ми идва да си взема багажчето и да избягам.  Tired

sirence, ние си взехме такъв пасатор и съм много доволна. В мини-чопъра си режа лука за манджите и съм много щастлива, че иначе много люти  Mr. Green

Оххххх олях се, ще ме извинявате  ooooh!

Оправяйте се, болни мами и бебета!  Hug

П.С. Благодаря за кафето   bouquet

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 10:35 от Uinen

# 423
  • Варна
Добро утро! То вече обяд ще стане ама карай да върви  Joy

Атанасова, аз като видех, че бебо не иска нещо определно го спирах и пробвах с нещо друго. Аз давам новото нещо максимум 3 дни и после започвам с друго, просто защото на Аслан му омръзва и иска нещо ново. Защо не пробваш и ти?

Betta, това с пъпеша мисля, че знам защо е станало. Това лято купихме точно два пъти пъпеш и щях да  Sick, защото се оказа, че са горчиви! Не зная защо е така, за първи път ми се случи, но мъжът ми мисли, че ги инжектират с нещо за по-голяма трайност... Повече пъпеш сигурно няма да близна, така се отвратих. Опитай пъпеша преди да го даваш на Бобо, не мисля, че е от нещо друго, просто си улучила горчивите краища:peace:

А относно водата Аслан също беше така, от няколко дни не иска да пие. Но днес докато стоеше в скута на баща си го видя да пие вода и така му задърпа ръката, че щеше да залее и двамата. Та му дадох в чаша и познай как пи като жабка Simple Smile Явно вече биберонът не им е интересен, искат да са като възрастните  baby_neutral

На мен днес за първи път ми дойде  Cry Не ми стигаше ангината, която като че ли бавно си отива, а сега и болките от М. Туй жените не сме като хората, няма такива болежки като нашите smile3511

# 424
Eто ме и мен.
Вчера нямяхме интернет и кабелна и  така ми липсвахте, гаднярки такива! Twisted Evil Hug
Атанасова, след като 5 дни яде картофче спокойно можеш вече да въведеш нов продукт. Аз точно на 5 дни въвеждам следващия, ако няма проблеми.
VSD, компресът от извара се слага стегнато на гърлото, така че да не изтича. Нищо друго не се добавя. Peace
Бета, аз пък съм много доволна от аспиратора , който е на батерии. И при двете деца го пробвах- добре изсмуква. Е, Ева се сърди, естествено, ама кой я пита. Тя се сърди дори като и бърша нослето с кърпичка.
Лилинчо, Мама Веси, Hug Тая моята кърма не знам къде отиде. Доста намаля и правя всичко възможно-течности, чай за лактация, хомеопатия, храна -но сън ми липсва. Tired Снощи беше малко по-добре, но пак си е намалена. ooooh! Не иска вече тати да я гушка, събужда и брат си, ако я оставя да плаче. Confused
Някой питаше за зъбките-имат си ред , ама не всяко дете е като по учебник. Peace
Ева яде безмлечна оризова каша, която и приготвям с вода. Харесва и, даже веднъж прибавих ябълка, ама се потресе. Сега я хапва чиста, без плод. Кога мога да пробвам с млечна каша? Ева е на 7 и половина.

# 425
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Атанасова, щом вече 5 дни си давала картоф спокойно може да въведеш друг зеленчук! Аз някои зеленчуци ги въведох и с по-малък период един между друг и вече хапва почти всички без никакъв проблем! В началото по едно време беше отказал изобщо да яде и като ме видеше с лъжицата стискаше устата, искаше си само млякото. не му давах пюре около седмица и след това нямах никакъв проблем!

# 426
  • София
veset0, Tasha е права, на всяка кутия пише дали е с глутен или без. Ние не сме въвели глутен и затова, ако пробвам попара ще е със сухар без глутен. Според мен не е редно да въвеждам сирене и глутен едновременно.

Uinen, благодаря и на теб Hug

sirence, нашият е philips и съм много доволна.

Буденето ни тази нощ със сигурност е било свързано със зъбите, за ваксината не знам. Проверих си го аз Виктор, както всеки ден, и ми драсна едно зъбче Laughing Утре, като го видя още по-добре, отивам да му купя нещо беличко и силиконов накрайник, за да свиква, че зъбчетата се мият Laughing

Не съм нетърпелива, но да си повторя въпроса за банана, в случай че ви е убегнал Grinning
И като стана на въпрос, че Виктор обича банан, трябва ли да се внимава с него, колко често може да се дава?
А и да кажа, че според нашата педиатърка бананът е силен алерген, но щом съм го въвела и не е имало реакция, няма проблем. Каза, че мога да го давам през ден.

Болничките Hug

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 12:21 от redreny2000

# 427
redreny2000 не зная дали има някакво ограничение в даването на банан,но мога да ти кажа как давам аз-2 или3 пъти в седмицата по половин банан в нимблера(не съм сигурна че го изписвам правилно).
Искам да попитам целта на захранването в крайна сметка не е ли да се замести млечно хранене.Или аз нещо не съм разбрала и грешно съм си изхранила  и отгледала първото дете ,а не стига това ами и второто така си гледам и храня?
Днес нашата кака става на цели 13 години!Да ни е жива и здрава и да ни радва все така!(искам да почерпя,но така и не се научих) newsm59 nbirthday  party023
Аз съм от тези,които захранват бързичко,но така ми подсказва инстинкта а и смятам,че детето ми е готово.Не си мислете,че не треперя при въвеждането на всяка нова храна(каката ми беше с такава тежка алергия,която се прояви в 2 месец и при захранването нямаше храна която да не провокираше алергията и да не се изриваше)Мога много да пиша,но форума е за мартенските бебчета така че захранването на Петя е по-важно как върви.Мисля че колкото и се допитваме една друга относно храните,всяка ще вземе решение,което смята за най-добро за нейното дете,разбира се добре е да има повече мнения за да се отсее най-доброто,а и има мами които им е първо бебче и когато няма кого да попита форума им е място където могат да си зададът въпросите.
Забравих да попитам-какво е това с беличкото за зъбчетата? newsm78

# 428
  • Варна

Не съм нетърпелива, но да си повторя въпроса за банана, в случай че ви е убегнал Grinning

Бананът има запичащ ефект, но само в големи количества (за възсрастни се разрешават около 6 на ден). Ако обаче бебо пие и повечко течности, тогава запичащият ефект отслабва. Това е което аз зная и прилагам както за бебо, така и за себе си, защото бананите са много полезни, докато не са презрели...

# 429
Таша,знам че на кашите пише на кутията...аз говорих за сухарите...никъде не виждам да пише,че е без глутен...Редрени,след като не сте въвели глутена би трябвало сухарите да са без глутен....

# 430
Момичета, простете, не съм ви чела, просто прегледах отгоре, отгоре.
Мъжът ми е за 1 седмица в командировка и малко ми дойде нанагорнище. На всичко отгоре и свекърва ми има рожден ден в събота и днес приключих с тортата. Та малко много ми се насъбра.
Uinen, Betta, специално заради вас се разписвам. Синът ми се въртеше като гламав, когато го преобувах, то не беше наляво-надясно. Реших си проблема, като или му закачах две-три щипки на блузката или ръкава, така, че да ги види и обикновенно веднага вниманието се насочваше натам. Опитваше се да ги махне и спираше да се върти. или лепях стикер на ръчичката или ръкава (според зависи)  Simple Smile Може да пробвате, може и при вас да работи.
don4o71, Да ти е жива и здрава голямата дъщеря.
За заместването на храненето - аз не се опитвам, давам цица първо и да кажем след 20тина минути и предлагам твърда храна. Но моята девойка с тези размери и се хапва...... Винаги иска още и се сърди... Давам и пак цица, ама не иска, иска детето да яде зеленчуци и разни такива. Та аз се водя по детето. Всеки си преценява сам, бързо-бавно, важното е детето да е щастливо.
За мъжете пак да си кажа - ние със съпруга ми си вярваме и изобщо не искам да се вкарвам във филми - колежки/продавачки на кафе/ или нещо подобно. Ако се случи нещо подобно се надявам, че като големи хора ще се разберем. Някакси не е нито в мой стил, нито в негов, да се лъжем и да имаме други връзки/или дори флиртове зад гърба на другия. От друга страна - както майка му казва - случи на жена моя син  Laughing (как да не и правя торта, кажете). Тук местните са все едни мис каприз, все нещо не им е както трябва. Та така. То ако непрекъснато само слухтя и си мисля дали не ми изневерява - за каква връзка говорим? Мое мнение.
Редактирам се, за да кажа - преди няколко месеца се срещнах с един българин, който има две деца на възрастта на моите. Понеже той е "майката" и гледа децата, много често се виждаме, ние ходим в тях, той идва у дома, срещаме се на плажа, по разни детски площадки, общо взето май прекарваме доста време заедно. Мъжът ми само ме бъзика с моя "любовник" Simple Smile
Много глупости написах, ще ме простите...
Хайде, лек Ви ден

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 14:40 от katilias

# 431
очен лекар Ципоркова http://informator.bg/cgi-bin/index.pl?_state=Info&ID=5441

хляб без глутен има в балев
http://www.balevbiomarket.com/bio-orizov-hlqb-bez-gluten.html
аз попара не давам обаче пък оризовки яде с удоволствие.
http://www.balevbiomarket.com/catalogsearch/result/?q=%D0%BE%D1% … D1%81%D0%BE%D0%BB

# 432
Привет Hug

Момичета имам няколко излишни пюрета (основно плодови, марките са Hame, Оvko и Малечко). Давам ги 1лв/бр, ако някоя от софийските мами проявява интерес да ми пише на лични.

Честити 7месеца на порасналото ми буболече, както и на

Анастасия на marinels
Георги на hellen_law3
Ванеса на veset0
Денис на котенце 1
Петър и Стефан  на marys
Симона на something_new
Никола на merianna
Йосиф на blaga_2

Да са живи и здрави, палави и щастливи  Hug Hug Hug

# 433
Здравейте, момичета!

Оххх напоследък и нашите нощи са ужасни  ooooh! Вярно, че Дара не прави големи паузи през нощта, но напоследък като се събуди и няма заспиване.  Tired Все още нямаме избило зъбче и си мисля, че може това да я мъчи  newsm78

Абе забелязвам, че преди си хапваше с по-голям апетит зеленчуковите пюрета на обяд, но напоследък някак им се мръщи и не изяжда много много. Е с кашите по друг начин стои въпроса Wink можеби защото ги смесвам с плод  Thinking

Да  ви питам, давате ли вече пюрета, в които има захар? Исках да й взема от сини сливи, но на Хипп и на Гербер (поне на тези попаднах) пише, че съдържат захар?!  newsm78

Момичета, още един въпрос.....как процедирате при първи симптоми на хрема при бебетата? Наблюдавам, че днес Дара малко кашля и киха, нещо и нослето и от време на време има секрети......  ooooh!

# 434
  • Ямбол
тук съм, завръщам се. Аз не се спирах , цял ден навън Simple Smile))) а вечер като се върне мъжа, обръщам внимание на него, че се сърди  - била съм го изолирала нещо...хихихи

та така сега като е захлади и пак сядам зад компа, аз иначе ви хвърлям по единнА ппоглед , да съм в крак Simple Smile))

ТЕМПЕРАТУРАТА НА ИЗАБЕЛ ПАДНА, НО ПОЛУЧИК НЯКАКВА РЕАКЦИЯ ОТ НЕЯ И СЕГА Е ОБРИНАТА ПО КОРЕМА И ГЪРБА

Сега се мажем с Цикалфат лосион на Авен, дано минат бързо, че сърбяли и е адски нервна.

Общи условия

Активация на акаунт