Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 085
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Привет, момичета!

Днес бяхме на консултация. За един месец сме наддали само 300 гр. и порастнали 4 см. Май май му се отразява на Виктор това, че не иска да яде друго освен мкляко.
Педи беше много учудена, че и на кашите не е фен. Каза да пробваме с попара - сухар, обезсолено сирене, чай от шипки, масълце и захар. Аз още мисля по въпроса, но ако пробвам ще е без масълце и без захар. А може и вместо чай да я направя с неговото мляко. Само че се чудя дали има сухари без глутен, защото ако няма май ще поизчакам.
veset0, ти какви сухари използва с или без глутен?

Днес му купих бананова каша, нали обича банан. Е да ама и нея не я яде.

matza, честити 7 месеца на Виктор!

Спокойна нощ на всички Hug

# 406
И да намериш сухари без глутен, пак няма да яде такава попара, тя затова педито ти я рекламира, щото има захар и масълце това прави попарата вкусна. Ти ако опиташ хляб без глутен и ти няма да го ядеш, Емката ми го яде само ако го направя на пържени филийки.
Според мен 300 гр си е ок, аз по принцип съм на мнение да не се тормозят децата с яденето, кво ще стане ако яде банан (нали казваш че му харесва) що трябва да яде това което ядът другите деца.
Да ти кажа откровено мен ме учудва темповете с които някой момичета захранват децата.
Най вероятно някой пак ще каже че съм крайна, ама то е казано "захранване" а не хранене, какъв е смисъла да захраниш на 6 мес като след месец си му въвела (не визирам теб ) всички зеленчуци барабар с месото.
Разгледах сума ти схеми и никъде (освен тези които са преди христа)  не видях месото по рано от 8-9 мес.

# 407
  • София

Да ти кажа откровено мен ме учудва темповете с които някой момичета захранват децата.
Най вероятно някой пак ще каже че съм крайна, ама то е казано "захранване" а не хранене, какъв е смисъла да захраниш на 6 мес като след месец си му въвела (не визирам теб ) всички зеленчуци барабар с месото.
Разгледах сума ти схеми и никъде (освен тези които са преди христа)  не видях месото по рано от 8-9 мес.

Ааа, Бедствие, тези отпреди Христа са били за още по-късно захранване, когато детето може да седи и си взима само от масата храна, когато има зъби, тогава започва да се храни с друго освен с кърма. Peace Тия, бързите са "модерни", от миналия век Crazy

# 408
Redreny, 300 гр си е супер за този месец (имам предвид повишената им активност на бебоците). Въпреки обилното му хранене (имам предвид 220-тте мл АМ и голямо пюре на обяд), на края на шестия месец малкият беше качил само 120гр!
За попарата и аз се лутам ...

# 409
  • Варна
Бедствие, съгласна съм с теб относно месото. То аз не искам да ям месо (макар че обичам), какво остава за бебетата. Аз давам различни зеленчуци, но без зелените (заради нитрати, само спанак), нито ще давам скоро домати, карфиол (образува газове  Party). Аслан го скопосах с тия моркови и от два дни се напъва сякаш учства в "най-силният човек на планетата", като дърпа камион със зъби   #Crazy 

redreny2000, съчувствам ти, защото си представям аз как бих се чувствала ако моето бебе не искаше да яде... знам, че всички казват да не бързаме и да не насилваме бебенцата, ама е трудно като четеш как другите си хапват с наслада, а твоето не иска. Можеш обаче да го погледнеш от друга гледна точка: твоето гардже ще е с изтънчен вкус и няма да яде какво да е, а само отбрани ястия  Peace

sirence, как не си я набила? Понякога си представям как някой чиновник или лекар, който ме е вбесил, излиза на ринга срещу мен и го бия до припадък... Честна дума, толкова ми е писнало от пренебрежението на този тип хора.

Миш, скорошно оздравяване.

Майки не НЕболни деца, останахме ли изобщо такива?  Sad

mama_vessy, и на вас скорошно оздравяване   bouquet

Лека и спокойна нощ на всички, дано утре има повече добри новини от оздравели бебенца и майки  Hug

# 410
  • София
г-жа Стихийно бедствие, благодаря за коментара.
Аз за наддаването толкова не се притеснявам, нали си го виждам, че си му е добре и милият така притреперва, като си види млякото. И млякото явно си му стига, защото яде 5 пъти по 150 мл. Замислих се за попарата, за да му я предложа на детето, може да я хареса, кой го знае.
Аз не бързам, и да бързам шефът е на друго мнение Laughing
И като стана на въпрос, че Виктор обича банан, трябва ли да се внимава с него, колко често може да се дава?

# 411
  • София
sirence, аз бях подготвена, че вече няма да наддава както преди, защото вече доста майки споделиха за подобни мерки и теглилки.

VSD, проблемът ми не е, че не яде, а че се чудя вече какво да му предложа. Изтънчен е да, манекен ще става с тази плодова диета. Кой знае, ако му предложа грозде с някое от миризливите сирена, може да му се отприщи апетита Laughing

# 412
Привет, момичета!  Hug

Отдавна не бях писала, но да си призная не ми оставаше много време (Дара иска непрекъснато да се занимавам с нея), а пък и малко ме мързеше. Хвърлях по едно око и сега така - по диагонал Wink

Много болни дечица има - пожелавам им скорошно оздравяване! Wink И мен все ме е страх и сега в това време, ту топло, ту студено - не знам как да я обличам. Лошото е, че тепърва идва студената зима и гадните вируси Sad

Нещо това захранване - сложна работа ми се вижда.
Дара почна да ми се цупи на обяд и не иска много да яде от пюрето. Хапва съвсем малко - около 80 - 120 гр. Знам ли....аз понеже гледам да й давам домашно и дали пък не й е много еднообразно?!  newsm78 Тези зелените зеленчуци хич не ги ще и аз не знам вече какво да й предлагам Sad
От вчера започнах да й давам и месни - вкарах пуешко. После мисля да вкарам пилешко и заешко. Ще се спра на тези меса. Другите могат и да почакат Wink
От кашите съм вкарала - пълнозърнест ориз и просо....взела съм елда, но ще изчакам малко, че нали вкарах пуешкото месо, та да не е толкова бързо.
Ей това ме мъчи - колко и как да изчаквам на всяко ново нещо Sad Sad Sad

За нощното ставане - просто не издържам! Поздравления за тези момичета, на които не им пречи Wink Аз не мога да я кърмя в легнало положение - тя не иска и просто се налага да ставам и да я храня. Тя се буди към 01:30/ 02:30 и съответно през 3 часа - заковава ги като часовник. Замислям се дали да не почна да й давам някакъв чай, защото веднъж пробвах с вода и не ми мина номера  Rolling Eyes

За гинекологичния преглед - и на мен моя док ми каза, ако няма проблем преди това, да отида след около 6 мес за цитонамазка и преглед, някъде октомври, та мисля да го посетя към края на месеца. За мамолог също, но след като спрем кърменето Wink

Вече почна да ми се доспива, а пък и ще дойде време за ставане, така че ви оставям и ще се опитам да бъда по-редовна! Wink Маринелс, Мигейо, Сиренце  Peace  Hug

# 413
  • София
щях да отговарям точка по точка, но пак стана много късно  Rolling Eyes

Нашият младеж почти му спря хремата, и моята намаля, а каката ни е на градина от вторник. Само пръсках с Еуфорбиум, давах вит. С и осцилококцинум и на двамата. Ена, купихме този електрическия аспиратор, но не съм особено доволна, май не осмуква много. А какви са писъцииии, когато го заклещя да му чистя носа, сигурно съседите си мислят, че го убивам  Rolling Eyes.

Бобчо още не седи сам, успява да седнe някакси настрани и се подпира с ръка, малко като римлянин  Laughing, но ако не се държи, се захлупва веднага по лице. В количката обаче има къде да се държи и си седи доволно, преметнал лявата ръка през страничния борд по шофьорски маниер Simple Smile.

А преобуването напоследък ни е мъъъка, аз съм го кръстила Бобо чеверменцето  Laughing - правим по поне 15 оборота, преди да успея да му сложа памперса - аз го слагам по гръб, той моменталически се обръща по корем, аз - по гръб, той - по корем и така. Накрая съм вир вода Simple Smile. Опитвам да го лъжа с играчка - държа си инвентар до повивалника за тази цел, но бързо му омръзват. Също така имаме и комплект за игра по време на хранене - обича да си премята нещо в ръцете, докато яде. Аз му давам разни неща, които лесно се мият, защото си ги омазва с пюре - капачки, чашки, щипки, лъжички, гризалки, гумени играчки. Но пък докато си играе, си отваря чинно устичката (стига да му харесва манджата, де) и много чисто яде. Достигаме по около 120-140гр на обяд, сутрин по 50-60 гр плод, вечер по 70-80 гр каша с плод.
Вчера обаче му сложих пъпеш в кашата - е, няма такава гадост, много горчиво стана, веднага го изхвърлих, не знам от млякото ли е този ефект, но сега беше в елда, а преди в оризова каша пак така стана. И аз понеже не ям пъпеш, не бях пробвала - докато разбера защо реве това дете  ooooh!. Обаче пъпеш и банан намачкани само с вилица много хубаво става и Бобо яде, та се къса.

Ние вече работим с инструменти  Laughing - като му покажа, че лъжичката е за да удря по капачката и той се стреми да повтаря. Една гризалка във вид на гривна пък знае, че трябва да я слага на врата на гумения тюлен и много старателно я слага там всеки път, като ги докопа Simple Smile.

Бобо пък не ще да лази по пода - ревва веднага, когато го сложа, май се стресира там долу, иска си нависоко. Само ако и друг е долу, стои, например с баща си.

За акането: аз нали го издържам Бобо, той си ака в легенчето и от месеци не съм бърсала наакано дупе, поне от два месеца. Ака си оформено, но това не значи, че има запек - тъй като ака по 2-3 пъти на ден. За мен това значи, че стомахчето му работи както трябва. Бая купчинки прави напоследък и наскоро си мислех, че добре, че не трябва да го чистя това от дупето му, чe ...

За пиенето на вода - и Бобо не ще да пие, но последните два-три дена му давам чай от лайка на Хип, от този гранулирания и пийва по 20-30 мл. Давам му ги с чаша с мек накрайник, шишета май така и няма да се научи да ползва.

# 414
Bub,   Hug за теб и Дара Simple Smile
Betta,  Hug, какви са тези твои винаги среднощни постове Wink Пропуснала съм, че и вие сте били от хремавите - да си отива окончателно вече тази хрема! Браво, че Бобо знае къде да слага гризалката, а най-вече - за чистите памперси!  И Марио не иска на земята да се опитва да лази, само на спалнята с мен.

Софийски мами, да видим как ще тръгне времето от понеделник - нищо, че щяло да се разваля - то от тук нататък все по-лошо ще става; и сряда, четвъртък или петък другата седмица да замислим една среща - където и когато кажете, че ние не сме ви виждали скоро!

VSD, то тя да беше единичен случай, да я набия Wink, и да се оправят нещата , ама нали виждаме, че цялата ни работа е такава ...

Искам да си взема нов хубав пасатор, ако имате предложения какво друго да му гледам, освен да има метален накрайник, моля споделете.

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 08:35 от sirence

# 415
Привет, момичета!

Днес бяхме на консултация. За един месец сме наддали само 300 гр. и порастнали 4 см. Май май му се отразява на Виктор това, че не иска да яде друго освен мкляко.
Педи беше много учудена, че и на кашите не е фен. Каза да пробваме с попара - сухар, обезсолено сирене, чай от шипки, масълце и захар. Аз още мисля по въпроса, но ако пробвам ще е без масълце и без захар. А може и вместо чай да я направя с неговото мляко. Само че се чудя дали има сухари без глутен, защото ако няма май ще поизчакам.
veset0, ти какви сухари използва с или без глутен?

Днес му купих бананова каша, нали обича банан. Е да ама и нея не я яде.

matza, честити 7 месеца на Виктор!

Спокойна нощ на всички Hug

За качването 300 гр мисля че е напълно нормално
И ние този месец сме качили толкова
А за кашите ти препоръчвам да дадеш ето тази на Хип
Има бананова без глутен
И Алекс като не искаше да яде една мама ми я препоръча
Пробвай и пише после да кажеш хапва ли си малкия
Те я дават за Лека нощ, но аз я давам за слетобедна закуска

# 416
  • София
Привет, момичета!

Тази нощ Виктор се буди много. Не знам дали от ваксината, дали от зъби. Освен това е буден от 8 часа, а обикновено спи докъм 10 часа.

Tasha, благодаря. Вчера купих една на Нестле, която още не съм му предлагала. Ако и нея откаже, а и понататък, ще пробвам и тази на Хип Hug

За срещата, аз ще мога, ако е в Южния парк, ако ли не, здраве да е Simple Smile

Хайде, наслъждавайте се на един от последните топли есенни дни Hug

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 11:59 от redreny2000

# 417
  • България моята родина
Все още всички са болни както гледам и ние така.По темата със захранването ние го караме май много бавно опитвахме много неща,но не се храним всеки ден,а и той си кара на кърма няма смисъл да го насилвам или да замествам хранене от сега.От 2 дена си хапва мляко с круши и му харесва много за сега май така ще го караме.

Да ви питам аз знам,че след първите 2 зъбчета отдолу трябва да избият и отгоре 2 тогава другите,но май не съм много сигурна,защото сега имаме 2.За отгоре няма признаци за зъби,а отдолу така се е подул и ми се виждат 2 чертички на кучешките зъби точно.Кажете има ли определен ред,при които растат или при всеки е индивидуално.

# 418
Редрени , аз глутена съм го въвела,защото кашите,които давам са с глутен..не съм обърнала внимание дали има глутен,ама мисля,че има..Никаде не пише,че няма..купих ги от един бебешки магазин.. А защо ти е казала докторката да слагаш захар при положение,че може и без захар да я хареса? Мен педито ми каза захар да не слагам.....  правя я  с вода,обезсолено сирене,сухар и малко масло...

# 419
Тази нощ беше както предната  Tired буди се през час и се кърмим, но понякога така мрънка, че май не е от глад. Дали не го боли коремче от картофчето, което го давам на обяд? Просто от няколко вечери е така, през деня е О.К. , но нощно време е ад. Сутрин не издържам на постоянното ставане и го взимам при нас и заспива. Не знам от какво е това безсъние неговото, това нощно мрънкане. Имаше една мама, която каза, че не разбирала сигналите на бебето си, емииии то и аз сега  съм така  Cry . Дали да не дам тиква вече  newsm78, този картоф не го искаше вчера... минали са 5 дена от даване на картоф, вие какво мислите да сменя ли зеленчука? Неспокойното спане не знам от какво е и ще гадая още време  newsm78 , а до тогава може да стана съннамбул

Общи условия

Активация на акаунт