Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 051
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
Мами, вие ходите ли на някакви профилактични гинекологични прегледи. Чудя се дали трябва да се ходи сега или няма нужда. По принцип на мен не ми е дошло още, но преди време леко кървисто течение имах за 2 дена, леко зацапване. Вие ходите ли да се преглеждате или ще чакате да мине повечко време?

# 391
p.atanassova, аз в това отношение много се занемарявам...въобще не обръщам внимание на здравето си...на лекар ходя само ако имам ГОЛЯМ проблем,включително и на гинеколог...След раждането не съм ходила на лекар,а ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва!Най-добре си отиди на лекар...не прави моите тъпи грешки...аз от страх все чакам последния момент... Колкото и смешно да звучи аз на гинеколог и зъболекар много ме е шубе да ходя...само като видя магарето или ония един куп машинки на зъболекаря ми се разтуптява сърцето....

# 392
Добро утро! smile3507 За мен пак не е добро. Не се издържа вече на това безсъние. TiredПак на час и половина съм дежуряла снощи. Не само ставам , ами и седя будна , докато се опитва да суче по 20 мин. Опитва, защото кърмата ми пак я няма никаква. smile3515И може би от глад се буди. Вероятно от вируса, който и аз карам е понамаляла, или от преумора и безсъние-не знам.  Thinking
Сиренце, по-добре сме, благодаря. HugЕва още е с хрема/Мигейо, явно така ще сме/. След Виброцила хремата се сгъсти и казаха да минаваме на Коларгол. Дано минава вече-11 дена е хремава. cry
 Женичка, дано не е това, което предполагат лекарите. Praynig
Маца, честити 7 месеца.  bouquet
Стихия, готино се забавлявате с Крум. Heart Eyes
ВСД, направи си компрес от извара. Помага, трайността му е 8 часа. Peace
Ева вече пълзи доста, но само назад. Mr. Green Напред не знае как още, но очаквам и това да научи скоро. В количката напоследък и тя не ще да стои като Ивана и редовно я мъкна на ръце. ooooh!
Хайде, хубав ден!

# 393
Но акото му се запече, още не мога да установя от какво при положение, че на обяд яде тиквичка+картоф+морков а след обяд му давам или сини сливи или круша и разбира се основно кърма. Та съм малко на тръни с тази каша
Oт моркова е вероятно. Ние 1 седмица бяхме на морков + още нещо различно - тиква, картоф или чушка. След обед ядеше оризова каша и задължително през деня круша. Преди това пак си ядеше каша, но без морков в менюто и нямаше проблеми с консистенцията. Лошото е, че акаше по 1 път в седмицата и аз доста късно разбрах, че се е запекъл. Сега му давам тиква на обяд и круша по някое време, но още няма ефект, с тази разлика, че започна да ака по-често т.е. на 2-3 дни, но си е гъсто. Бих му дала сини сливи, но сега въвеждам елда и чак след 2 дни ще мога да вкюча и нов плод, ако дотогава не се е оправило положението.

MurИвана още само се опитва,не пълзи.За сметка на това е голям мерак да се изправя и адски много се поти.Вярно,че сега е по-топличко,но дори и гола да е пак се поти.Последните два,три дена и докато суче.
Така сме и ние, само дето цяло лято се поти докато го кърмя - косата му става мокричка, а и той е лекичко облечен  Thinking

Цели 14часа сън,никога преди не е спал така. Simple Smile
Сигурно много си му лиспвала докато си бяхте в Бг и сега се е успокоил, че си при него, та си е поспал спокойно  Grinning

С деца не може да ти е подредено нито в къщата, нито в главата  Laughing
Crazy

p.atanassova, аз ходих в началото на август профилактично и да си пусна микробиология и цитонамазка, за всеки случай. Тогава още нямах цикъл.

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 10:56 от Mur

# 394
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Matza83,относно забременяването по време на кърмене - напълно е възможно. Имам позната,която забременя докато кърмеше и децата са с 1 год. и 1 мес. разлика!

# 395
  • Варна
Енач, бяха чела за тези компреси, ама не ми стана ясно как се правят точно, ще уточниш ли, моля Hug

За забременяването, не бях се интересувала даже, защото ние по принцип се пазим, но е добре да зная,че дори и без М може да се забременее...  #Crazy

А за профилактичния преглед-аз също ходих, направих си и цитонамазка. По принцип е много желателно до 6 месеца след раждането да се направи цитонамазката, затова не отлагайте, не отнема толкова време  Peace

Звезде, вече има място в кутията ми Simple Smile

# 396
Момичета,мисля че нареад със задължителния гинекологичен преглед който трябва да си направим(също и цитонамазка)трябва и на мамомолог да се отиде. smile3543Аз при моя гинеколог бях още преди 2месеца и цитонамазка ми направи,но забравих да го попитам кога да отида на мамолог?Сега ще се обадя да попитам,че с този рак на гърдата си е също толкова опасно.
Хаиде болните-бързо оздраяване!

# 397
Matza83 радвам се,че ти е харесал и честити седем месеца на Виктор,да ти е жив и здрав  Hug

Бобо към Крум
Круме,Круме, smile3501 скри ми топката  Mr. Green ,голем гимнастик си.

don4o кефиш мЪ  Hug

Сиренце, по-добре сме, благодаря. HugЕва още е с хрема/Мигейо, явно така ще сме/. След Виброцила хремата се сгъсти и казаха да минаваме на Коларгол. Дано минава вече-11 дена е хремава. cry
Брой ги 13-14 дни,аз вече дори не промивам с физ.р-р чакам да си минат  ooooh!

Нашето захранване върви учудващо гладко,като въвеждам нова храна за три дни redreny2000,май ти ме питаше.

На гинекологичен преглед
,като ходих април,док ми каза,че следващият е след шест месеца- ноември,тогава ще ми пусне и цитонамазка.

# 398
VSD, страшна ангина преборих в осми месец на бременността с коластрата на Аквасорс (май се наричаше ColActiv3) - ударна доза - 3х2, съчетано със Зелена енергия (водорасли някакви) пак на Аквасорс - пих ги в продължение на десет дни и ми мина без антибиотик, и без последствия. Скъпо беше (стотина лева дадох за двете - ама те са много капсулки - после дълго след това си ги пиех за имунитета в нормална доза), но тогава нямах избор. А то един хубав антибиотик сигурно е 50 лв, така че си струва.

Дончо, отивам сега за мантуто и ще пиша довечера!

Браво, Круме! Wink

И аз не обичам ходенето по лекари, дори и профилактично, но шест месеца след раждането отидох на  гинеколог, мамолог и ортопед (последния заради болките в гърба след кърменето).

# 399
Ето ме и мен  smile3507
Бешееее дълга и тежка нощ. Ей този малкия голям рев му удари снощи  ooooh! на всичкото отгоре и каката пак беше зле  Sick и сутринта повръща  #Crazy какво и става не знам  newsm78 сега си е добре и си гледа детски на компа   Thinking  

Женичка Бързо да оздравява малката и дано да не е това  Praynig Няма ли някой добър диагностик при вас  newsm78

Лъки На Мър бебока се поти  Hug А за играчки Има музикални 'килимчета', Кутия, може и във формата на животни, в които се пъхат в определените дупки  формички, Рингове за нанизване, купички които се подреждат една в друга и една върху друга. Има и разни музикални тип образователни книжки, и обикновени книжки разбира се. Както и всякакви други пищящи, квичащи и свирещи ходещи сами играчки. Има и дървени пъзелчета ама те май са за по големи деца.  newsm78  Имаше едни фигурки, които се нанизват едни в други. На Димана много и беше интересно да ги разделя  Laughing

Лилироуз И Виктор в началото имаше по твърдо ако, може би и заради новата храна, и давах само круша, синя слива и тиква и се оправи  Peace

Аз месото не знам кога ще го включа при положение, че още не ядем цяло бурканче от малките.  Peace Но се замислям за глутена  newsm78 да му го дам до края на 7-мия месец  Thinking

Бедствие Браво на Крум  Hug и аз съм фен на тази гимнастика откакто ти я пусна преди време и му я правя Peace  И нашата топка е розова с принцеси  Mr. Green

Маца83 Честито на малкия адаш  Hug А ти да не би да имаш за честитане  Hug  Hug

Ена4 По бързо да ти потича кърмата да не се тормозите и 2-те  Hug

Ена4, Мегийо_, лилинчо, ВСД бързо да се оправяте и вие и бебоците  Hug

# 400
p.atanassova на гинеколог ходих малко след раждането,за да види добре ли е зарастнало всичко.Шест месеца след това за цитонамазка.Каза,ако нямам проблеми,след една година ще ми изпратят напомняне за втора цитонамазка.Мамолог-след като спра да кърмя.
ena4 не може да няма някакъв чалъм да потича по-бързо тая кърма  newsm78 ,то иначе е мъка така.Номера с таткото не става ли вече?

# 401
Благодаря за отговорите. Когато си платя осигуровките ще скоча да видя как е положението.

# 402
  • Стара Загора
Привет,мами!
Благодаря на всички за подкрепата.Днес направихме изследвания-левкоцитите са 9.9,което било в норма и не дават никакъв повод за притеснение.Окончателно отхвърлиха пневмонията като диагноза,просто д-ра,който разчита снимките и е направил това заключение работил предимно с възрастни хора,а при бебетата нещата били по различен начин.Такова обяснение ми дадоха newsm78 Хрипчетата,които има още били от задната хрема,изписаха ни тобрадекс(вече не знам кое по ред лекарство е това) и казаха,че това ще оправи проблема  Praynig
Относно прегледите-на гинеколог още не съм ходила,и не знам кога ще отида,но на мамолог задължително след като спра кърменето съм там,че нали съм рискова група-трябва сериозно да се следя. Peace
Дано утре всички се събудим отпочинали и заредени

# 403
  • Ямбол
Ами то и ние сме болни. Изабел от три дни е с температура. Постоянно с емени 38-37 грдадуса.
Плаче много, много мрънка. По цял ден е адски крива. Има зачервено гърло. Вечер не се спи. През час-час и половина се събужда. Кърмим се до колкото може.
Дано падне тази температура, че искат да минаваме иначе на антибиотици.

# 404
Миш, бързо да оздравява малката   Hug Ти къде се загуби, че не пишеш напоследък?

Браво, Женичка, че не е пневмония ! Тия лекари с тези грешни диагнози ...  #2gunfire

На Марио мантуто му беше отрицателно, и трябваше да му бият ваксината БЦЖ отново - той си се хилеше, докато му я слагаха, та се радвам,че не беше болезнена за него! Иначе пак се издразних, защото съм изумена как тия лекари от диспансера с лека ръка слагат ваксини без да преглеждат децата, а само ме пита "Здрав ли е?". Аз й викам "Аз ли да кажа? Вие няма ли да го преслушате, да му видите гърлото?" Тя: "Ами не ги гледам аз (с интонация все едно, че това не й влиза в задълженията, т.е. че не й плащат за това), ама хайде, сега ще му видя гърлото". Иначе и този път  5 лева ми взеха на касата. Така че, Дончо - и други мами, ако ще ходят на манту, и се наложи пак ваксината да се слага, изисквайте си да ги прегледат преди това. Иначе внимателна изглеждаше, ама какво от това, като така разсъждава и кара през пръсти с такова важно нещо.

Общи условия

Активация на акаунт