Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 108
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
Женичка дано да не е пневмония  Praynig дано не е разчетена правилно снимката,стискам палчета за душичката  Hug ,ех измъчиха ни се бебетата  ooooh! на моя още му текат сополите,ама якоо  ooooh!

Ха добър ден  Hug

Като се въвежда каша също ли се почва от 2-3 лъжички  newsm78  и ако е трети ден въведено месно пюре(хапва вече половин бурканче) мога ли да почвам да въвеждам каша във следобедното хранене?

Аз въведох кашата така
1 ден - 30 мл.вода плюс сухата смес
2 ден - 60 мл. ........
3 ден - 90 мл. .......
4 ден направих 150 и от тогава си му правя по толкова

Месото дадох направо колкото изяде
Смесих 80 мл.пуешко на Плазмон с 80 мл зеленчуково и Алекс си го хапна за има - няма 5 минути
Много му се услади
Вече три пъти му давам пуешко и смятам да взема сега заешко

Вчера дадох и за първи път жълтък
Tasha,lilyrose мерси за инфото  Hug
Дадох безмлечна зърнена каша от ябълки на Хумана ,смесих половин доза от това което пишеше на кутията т.е.65мл.вода
+22гр.суха смес,стана около 90г. и си го изяде с кеф,а и тя е най-вкусното нещо до момента,което съм опитвала от неговите храни,лека нежна консистенция,много приятно  Peace

Виждам, че доста от вас въвеждат месо. Аз се чудя ние кога ще стигнем дотам с това темпо Thinking Нали и зеленчуците не ни се отдават. Вие колко зеленчука въведохте преди месото и до какво количество зеленчуци достигнахте преди да въведете месо? Не, че бързам, ама ми е интерестно.

redreny2000 аз давам месно пюре от три дни.Първият му дадох колкото той иска и изяде около половин голямо пюре от 190гр.и по толкова давам всеки ден.Дадох пуйка с тиква и пуйка с пащърнак.Като зеленчуци съм въвела картоф,морков,тиква,тиквичка и пъщарнак.Ще взема заешко с някой от тези зеленчуци,мисля че има заешко с картофи и копър и на края ще въведа пилешко,пак в комбинация с някой от изброените и мисля с това да приключа до края на 7-мия месец.
Плодовете ги спрях докато му се регулира акото,след приема на АБ е доста разхлабен  Sad

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 22:08 от migeio_

# 376
Вие колко зеленчука въведохте преди месото и до какво количество зеленчуци достигнахте преди да въведете месо?

Ние въведохме повечето зеленчуци, дори в момента не мога да се сетя кое не е яла, ядеше по 190гр зеленчуково, сега яде пак толкова, но смесено с месо или жълтък. Но всичко стана постепенно, отначало хапваше 60-80, после увеличи на едно малко бурканче и накрая на едно голямо, така че не се притеснявай, всичко с времето си Simple Smile

# 377
  • София
migeio, благодаря за инфото Hug
Само да те попитам, като казваш въведени зеленчуци, какво количество имаш предвид, защото ние се мъчихме 2 дена с картоф и 5 с морков и Виктор е приел минимални количества. Днес му предложих морков отново и пак нямаше голям интерес. Не че бързам, то млякото си му стига на него, ама да използвам момента, след като се заговорихте за месото, че да не ви връщам на тази тема понататък Laughing

zvezda, благодаря и на теб Hug Не се притеснявам, просто събирам инфо от рано, че нямам много концепция по въпроса, ама аз и да имам може и да няма смисъл, че Виктор ми ги разбива с пълна сила Laughing

# 378
Женичка, дано да не е бронхопневмония  Praynig

Да дадат отчет другите мами, дето децата им бяха болнички  - Мигио, Енач, и всички други - надявам се, оздравели са вече? Мигио, сега видях, че ти си писала паралелно с мен - да се оправяте вече, вярно се измъчихте!

Редрени, след 1 месец достигнахме пълно изместване на обедното млечно хранене със 190гр зеленчуково пюре. Месно пюре  дадох два месеца след като захраних със зеленчуково (бяхме захранени вече с почти всеички зеленчуци), т.е., на 6 и половина месеца. За въведен зеленчук го смятам след като съм го давала 7-8 дни (последните дни може и смесено с вече познат друг зеленчук) и сме достигнали едно малко пюренце (80-90гр)

Мигио, аз постепенно се опитах да въведа кашите в следобедното хранене (първо елда, после оризова) - от две-три лъжички тръгнах, смесвах с плодово пюре, но стигнах до под кривата круша - малкият не ги иска, и това е. Ще спра за известно време, и после пак ще му ги предложа.

А розовото мляко ХИПП явно го спират (то може и отдавна да е спряно, но аз се бях запасила), и сега взех новото Combiotic 2 - някой дава ли го; по колко лъжички, и добре ли го приемат бебетата?

# 379
  • София

VSD Скреч и другите момичета от ЛЛЛ по принцип проверяват дали антибиотиците са съвместими,така че тя най-добре може да ти отговори. Много е неприятно,но все пак важно е да се оправиш,а и си мисля че децата вече са големи и тези симптоми които са описани не биха им се "случили" - все пак не е директен прием.

Ами дано да си права, защото независимо от нещата, които правих по предписание от лекаря, нещата се влошиха, а той каза ако стане така незабавно да започна прием на АБ.

ЛЛЛ консултанти, ще помогнете ли с коментар, моля?  Hug
Активните съставки на Форсид Солутаб са Амоксицилин и Клавуланова киселина.  Според краткия справочник Medication and Mothers' Milk , Thomas W. Hale Ph.D, 2010 стр.21 е с риск Л1 (safest – напълно безопасно), най-ниско ниво на риск.
 Понеже всеки един антибиотик убива и "добрите" освен лошите бактерии, може да говориш с лекаря си да ти предпише и подходящи пробиотици, защото, след прием на антибиотик, имунитетът спада и лесно се прихващат гъбични инфекции.

# 380
Маринелке ето малко видео, кака ни хвана като правихме упражнения.
http://youtu.be/tdXC4jatm_I

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 00:19 от г-жа Стихийно бедствие

# 381
Добро утро момичета Hug
Да сервирам закуската Simple Smile

Днес ставаме на 7м  Simple Smile, как лети времето!

А сега да питам нещо: Може ли да се забременее като кърмиш и нямаш цикъл? Ако "да", нали питат  ПРМ кога е била newsm78

migio, много е сладък Бобо на аватара ти Heart Eyes Hug
Женичка, стискам палци да не е нищо сериозно и да се успокоиш Hug
Стихия, голям гимнастик си отглеждаш, сладур  bouquet

# 382
  • Варна
Добро утро и от мен!

Скреч, благодаря ти, то остава и гъбички да хвана, вече ще се побъркам. Аз имам едно усещане, че всичко тотално е объркано или в диагнозата, или в назначеното лечение, защото не усещам никакво подобрение. Вярно само един ден съм вземала АБ, но като цяло всичко друго не ми помогна. Снощи си сложих загряващ компрес на врата по настояване на мъжа ми (аз не исках, но той от два дни ме моли), и гърлото ме отпусна на 5-та минута newsm78 А четох, че при ангина тези компреси не помагат... Днес ще се обадя на хомеопат и дано да ме приеме по-скоро.

matza83, честито, да растете и хубавеете със същото темпо  Hug Обожавам пържени филийки, благодаря за закуската  Simple Smile

А относно забременяването... ми то като няма цикъл как ще се забременее  newsm78 Аз също все още нямам цикъл, но все пак вземам предпазни средтсва, за всеки случай  Wink

Стихия, тези упражнения май отдавна ги правите, защото и двамата изгелждате много уверени. Много ми хареса  Peace

# 383
Г-ж. Стихия страхотна гимнастика си правите,чак ви завидях(благородно разбира се),голям гимнастик е Крум.
Мигеио Хайде вече Бобчо да му минава че то това боледуване доста се проточи,а и времето ще се развали скоро и няма да можеме да си спретнеме една срещичка.
Сиренце не се притеснявай с кашата може на Марио други неща да са му любими и по-късно да прояде.Сподели какво стана с мантуто? newsm78Аз ще водя Петя на 10 на консултация и тогава ще решим какво да правя.
Я и аз да се включа макар и позакъсняла по темата за мъжете и изневерите-до сега само ви четях.След 15години брак разбрах едно-колкото повече вяра имаш на мъжът до теб толкова повече те боли когато ти изневери и не зареди самата изневяра,а заради собственната ти глупост да вярваш,че щом ти можеш да си вярна на човека до теб то и той ще ти отвърнне със същото.
Сега съм много по-подозрителна и винаги имам едно на ум и съм готова да се боря със зъби и нокти за мъжа до мен и колкото и страшно да звучи мога да простя една изневяра и да продължа напред,ако разбира се видя,че човека е искрен и съжалява(всеки може да се изкуши)!И с риск да се повторя-пазете мъжете си-защото не знаете дали някоя напориста колежка не му е хвърлила око в работата!Е това е в общи линии много мога да пиша,но едно разбрах- животът ще ти предлага едни и същи изпитания докато не успееш да вземеш правилното решение,да се промениш и тогава да продължиш напред.

# 384
Ехооо  Hug
Ние май оздравяваме.Поне аз,а Ивана е още с течащ нос.В петък сме на преглед,надявам се всичко да е ок.Всички болни бебоци да се оправят бързо,бързо  Hug
Тук времето е много хубаво и все сме навън,ама това чаве не иска да стои в количката и това е.Искри ми излизат всеки ден да мъкна девет кила и половина.Как ще се разхождаме зимата,хич не знам  ooooh!
Маринелс за протокола да отговоря-ние сме заедно от 7 години,от 2 женени.За мен първи брак,за него втори.Живеем си малко като в латино сапунка,ама е мнооого дълго за разказване.Това,което се старая да спазвам като правило е за всичко да си говорим.За лошо,за хубаво,срамно,абе за всичко.За съжаление той хич не е научен на такива работи.все трябва да го ръчкам.
StackedАз се бях наплашила покрай моята кума за този проблем с цокането за преспиване.Тоест при тях беше проблем понеже малката не я пускаше по 3 часа.Та от нея знам,че още докато е малко бебе е хубаво кърменето да е организирано така,че то да не заспива на гърда(макар кърменето да е последното нещо преди сън).Асоциацията на бебето гърда-сън е много силна и много трудно се разваля.
Да ти кажа,пробвах.Не знам за Ивана,но аз не можах да се откажа от тези моменти.Толкова ми е хубаво да я гледам как забелва очите,мърка като коте от удоволствие и бавно,бавно се отправя към страната на сънищата.Една топла и уханна  Heart Eyes
Понякога не иска да ме пуска,а аз съм си наумила,че трябва да свърша нещо сега и веднага Crazy Понякога сънчо идва много бавно и аз се схващам докато я чакам,нооо си повтарям,че тези моменти ще свършат много скоро и със сигурност ще ми липсват.
За храненето нощно време-не мисля да го спирам.Не ми пречи,тя си поцоква малко и пак заспива.Дано да продължи както е било до сега и да не се буди от болка или дискомфорт.
За гладенето нищо не гладя,сушилнята я върши тази работа. Laughing Моята е хубава , дрехите никога не са смачкани и освен ако няма ризи примерно,няма никаква нужда от гладене.
veset0 направи ли си тест,какво стана?
MurИвана още само се опитва,не пълзи.За сметка на това е голям мерак да се изправя и адски много се поти.Вярно,че сега е по-топличко,но дори и гола да е пак се поти.Последните два,три дена и докато суче.А като успее да се изправи крещи като индианец  Party
Женичка дано да не е това  Hug
matza83 може да се забременее и още как.Това,че няма М не означава,че няма ову.
Честито на малкия Вики!

# 385
  • България моята родина
Влизам да ви се похваля как ме изненада вчера мойто момченце.Следобед легнахме двамата към 17ч да подремна и аз покрай него.Събудих се аз към 19ч,а нашия продължи да спи.Минаха часове,всички бяхме изумени.Към 1ч през ноща се събуди да цока и продължи да спи и така до 7ч сутринта.Цели 14часа сън,никога преди не е спал така. Simple Smile

# 386
Skrech Hug Да, коментирахме с Аморе, тогава проблемът беше най-вече болките след кърмене, които откакто промених позата на кърмене почти не са се появявали. Блистерите не мога да си обясня защо се появяват, нито една от изброените причини не ми се струва вероятна. Може би е някаква чисто физиологична особеност на гърдата. В момента положението е ОК. Ще видя как ще е в следващите дни и евентуално ще пробвам с лецитин като профилактика. Ако може да ми припомниш дозировката, ще съм благодарна. Аз предпочитам да кърмя и от двете гърди, най-малкото защото не ми се разхожда като несполучлив опит на пластичен хирург - с една малка празна и една голяма пълна с мляко гърда Crazy

# 387
Лилинчо,нямаше нужда:))) Снощи ми дойде Whistling , мерси че попита:)))) Бързо да оздравявате и вие!
Аз днес дадох няколко лъжички на Ванеса от така известната попара Simple Smile За мое много голямо учудване,като отвори една уста... Shocked Бях сигурна,че ще я откаже,щото си е чесно казано за мен абсолютно безвкусна....с това обезсолено сирене(аз за жалост обичам соленичко) ама на нея много и хареса...а и дадох след като си я нахраних с АМ Simple Smile
Вчера бяхме на консултация и да ни боцнат против Хепатит Б... Ванеса е 7200 и 71-72 см.
Ухх аз от сутринта съм с едно главоболие заради цикъла,че ми иде да се гръмна...

# 388
Женичка, дано се окаже флшива тревога и всичко бързо да премине !
Маца 83, може да настъпи овулация (т.е. може да забременееш) и без да ти дойде менструация.
Г-жа Стихия, много сте готини.

# 389
VSD, пълна ти е кутията Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт