Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 063
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Гледайте Гала - за осмия месец  Hug

# 361
sirence, мерси за напомнянето  Hug, че вече не се сещам и ТВ да си пусна, какво останало нещо конкретно да гледам.  

Мър, за разсеяността мога само да кажа, че нараства пропорционално с увеличаването на броя на децата  Mr. Green Така че скоро няма да станем по-състредоточени. Концентрирам се единствено, когато съм прекарала поне един час без децата, тогава си спомням всъщност коя съм, през останалото време летя като линейка и съм на автопилот  Grinning
Aз с едно дете съм на автопилот постоянно, пък с повече не знам как е  ooooh! Проблема ми е, че не мога да свикна с това, че не успявам да се организирам както преди и все е хаус в къщи  Crossing Arms Обаче няма на кого да разчитам, че и 2 седмици си бяхме без нашия татко и съм доволна, че се справихме сам самички без проблеми Grinning

Чудех се, когато започнахте захранването, примерно с картоф, колко време го давахте, докато въведете друг? Аз си мислих 7 дена да давам картоф, но ми се струва дълго, не може ли сега е 5 ден и да дам друго?
Аз въвеждам по 5 дни.

Една питанка имам - Вашите бебета потят ли се докато пълзят (за тези, които вече го правят естествено Wink)? Нашият бебок става вир вода. Иначе, е много доволен от себе си и всеки път открива по нещо ново, защото покорява нови територии  Crazy А какви доволни звуци издава  Joy

# 362
  • София
Привет, момичета!

Ехо, болничките, оздравяхте ли? Хайде да спретнем една среща в Южния парк, докато е топло, че май от неделя го дават да се захлажда.

mama_vessy на нас тези количества каша, които вие изяждате са ни мираж Laughing Виктор изяжда като количество една ч.л. суха смес - не знам колко става разтворена. Рекордът ни е 40 гр. пюре от сини сливи, при положение, че му хареса страшно много. Иска си човекът млякото и това си е!

Относно детските градини Моля софийските майки да споделят, че ние за ясла не сме решили още, но за детска градина със сигурност.

Бобо и Крум страшен спаринг си спретнахте Joy

Относно брака нямам дълъг опит - 5 години и половина сме заедно и от 2 женени - според мен обаче трябва желание и усилия и от двете страни и дано не ми се налага да прощавам изневяра, защото не знам дали ще мога.

За това да се почувстваш малко и жена аз подкрепям, съвсем друго си е, като си обърнеш малко внимание. Аз последните няколко дни ходих на педикюр и на фризьор. Първо релаксирах малко и второ след това се почувствах доста по-добре. И не се чувствам виновна, че съм оставила детето си, защото то беше с баща си, а според мен е много важно детето да прекава време с баща си, та нали са и мъже Grinning

за гладенето, аз все още гладя всичко, но сега зимата, като се съберат повечко дрехи мога и да спра. Но точно бодитата и бельото бих продължила да гладя, не за да не са намачкани, а за дезинфекция. Отскоро пера със Сано и дрехите ми се струват малко твърдички. Като ги изгладя се оправят. Затова се замислям да пробвам и омекотител Сано, в случай че спра да гладя. А ако имах сушилня, изобщо нямаше да ги гладя, ама нямам Sad

Много сте изписали и сигурно пропускам нещо, ама нямам време да се връщам сега назад:)

Слънчев ден на всички Hug

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 11:59 от redreny2000

# 363
  • София
И да питам нещо кърмещите мами /може и от ЛЛЛ да се включат - Screch ?/:

Понеже с моя малък мъж се приспиваме с цокане и редовно ме ползва за залъгалка, та да кажете как стои при вас този въпрос и трябва ли да се полагат усилия, за да се отказва от този навик? Аз не че съм се засилила да го отказвам, напротив радвам му се, че ме търси толкова, но знам ли, да не взема да сбъркам някъде? newsm78 Всъщност започнах да се замислям като четох тук за предаването на Гала от миналата седмица, в което обсъждали теми за бебешките зъбки и за това, че не трявало да заспиват, докато цокат.

Само влязох в размисли, ей. Thinking

Stacked, Г-жа Стихийно бедствие веднага ти е отговорила, аз кратичко ще пиша този път. Wink

Ако и двамата се чувствате комфортно от този начин на приспиване, защо да го променяш? Колкото и клиширано да звучи, децата наистина растат толкова бързо, а бебета са за съвсем кратко време. Дали да не се отдадеш и насладиш на тези мигове, щом ти доставят радост? Какво ти подсказва майчиният инстинкт - дали това е нещо, което би навредило на детето ти?

За съжаление, особено в днешни дни, сме постоянно заливани с противоречаща си информация, буквално за всичко в живота, и това до голяма степен ни обърква и затруднява във взимането на решения. От друга страна, достъпът ни до нея ни дава възможността да направим своя информиран избор.
И понеже обещах да съм кратка, вместо да философствам, ще дам само два линка - Причинява ли кърменето кариеси? и Nursing to Sleep and Other Comfort Nursing (извини ме, че статията не е преведена, но доколкото си спомням, ползваш английски).

Гърдата всъщност е оригиналната, първа "залъгалка" на бебето и до кога може да се ползва - това най-добре могат да преценят самата майка и нейното бебе. Grinning

Мама Веси, migeio_ Hug и от мен! migeio_, нищо не ти убягва Mr. Green.

AmorevoleHug Hug Hug
Благодаря ти! Наистина аз не виждам никакъв проблем с това, че бебо ме ползва за залъгалка, нито че поцоква често-често. Даже му се радвам. Права си че това време е твърде малко съотнесено към целия ни живот и аз го споделям като възглед. И гледам да се наслаждавам на моментите ни на кърмене.
От друга страна, около мен няма нито една мама, която да споделя моите методи на отглеждане и понякога се замислям за разни неща. То не е натиск, то не е чудо. Какви ли не теории и поучения чух. Няма как да не се размисля от време на време, но предвид огромните усилия, които положих и трудностите, през които минах, за да кърмя бебчето си успешно, няма да се откажа и да послушам тези съвети в никой случай. Явно трябва да се науча да отговарям подобаващо и категорично на "общественото мнение".

# 364
  • Варна

VSD Скреч и другите момичета от ЛЛЛ по принцип проверяват дали антибиотиците са съвместими,така че тя най-добре може да ти отговори. Много е неприятно,но все пак важно е да се оправиш,а и си мисля че децата вече са големи и тези симптоми които са описани не биха им се "случили" - все пак не е директен прием.

Ами дано да си права, защото независимо от нещата, които правих по предписание от лекаря, нещата се влошиха, а той каза ако стане така незабавно да започна прием на АБ.

ЛЛЛ консултанти, ще помогнете ли с коментар, моля?  Hug

# 365
Хай мами  Hug

От няколко дни моя сладкиш решава да пие вода от ваничката докато го къпем  ooooh! не ползваме сапун или щампоан но все пак  Confused  и след това се хили доволен  Mr. Green И толкова се радва като е във водата че чак подскача  Laughing но тъй като вече не е в анатомичната ваничка а в обикновена и има инциденти  Whistling снощи на 2 пъти си потопи главата под водата, първия път се беше нагълтал с вода, въпреки че веднага го дигнах  ooooh! и след това един рев....   Crazy Но втория път явно си беше научил урока и вече нямаше погълната вода  Joy 

А за кърменето нощем Не ми беше проблем това, докато не започна проблема със слизането на млякото  ooooh! Храним се няколко пъти нощем и ..... на всяко хранене има рев и гушкане. И въобще не мога да си помисля да спя докато става това, както се досещате  Tired Това направо ме скапва, защото таман заспя и хайде пак и вече на автопилот ли на безпилот ли карам не знам Weary А на всичкото отгоре денем е крив заради зъби ли, заради друго ли  ooooh! и спи 2 пъти по 30 мин.  doh та дори и през деня не мога да си почина. Само когато сме на вън спи повече  Whistling

VSD бързо да се оправяш  Hug

redreny2000 това ни е максимума в най ядливите дни  Mr. Green А от няколко дни повече от 2-3 лъжички неще и само хвърлям  Thinking

Mur не, не съм забелязала да се изпотява  newsm78 А да не би да му е топло  newsm78 Не върши ли работа да го оставяш по разсъблечен  Peace

Браво на всички дето са успели да релаксират  Hug дано и аз успея някой ден в близко бъдеще  Whistling

# 366
Ха добър ден  Hug

Като се въвежда каша също ли се почва от 2-3 лъжички  newsm78  и ако е трети ден въведено месно пюре(хапва вече половин бурканче) мога ли да почвам да въвеждам каша във следобедното хранене?

# 367
Мами, да ви питам мислите ли вече за коледни подаръци? Ние имаме толкова много играчки от баткото, че идея нямам какво да взема на Ади. Някой, ако има идеи за подарък за момиченце, моля да помага  Hug
Проблема ми е, че не мога да свикна с това, че не успявам да се организирам както преди и все е хаус в къщи  Crossing Arms Обаче няма на кого да разчитам, че и 2 седмици си бяхме без нашия татко и съм доволна, че се справихме сам самички без проблеми Grinning
Мър, радвай се, че си се справила, не си поставяй толкова високо летвата. С деца не може да ти е подредено нито в къщата, нито в главата  Laughing Мъжът ми излезе с теорията, че не съм можела вече да се наслаждавам на настоящия момент, все съм живеела в бъдещето. Ами как да не съм в бъдещето, като за една разходка да изляза мисля първо за 100-те неща, които трябва да взема и в същото време следя с едно око децата да не свършат някоя щуротия. Между другото и аз трябва да се приготвя. Мисля и преди или след разходката да сготвя, нещо трябва ли да се пазарува...въобще ако на някой мъж му минат толкова мисли в главата едновременно колкото й минават на една майка ще има нужда от сериозна терапия. Така, че мога само да ти кажа БРАВО! Справяш се чудесно!
Мама Веси, не се поти Ади като лази. Поти се само през нощта, когато много я завия. Така че пробвай да намалиш дрешките. Като се движат вече децата няма нужда да са много облечени.

# 368
Ха добър ден  Hug

Като се въвежда каша също ли се почва от 2-3 лъжички  newsm78  и ако е трети ден въведено месно пюре(хапва вече половин бурканче) мога ли да почвам да въвеждам каша във следобедното хранене?
newsm78
аз вчера дадох за първи път каша от елда с круша, а месото още не съм го въвела. Но дадох повече от 2-3 лъжички, всъщност дадох точно толкова, колкото Марти ми показа, че иска (предполагам, че количеството беше около 60-80 мл)

От седмица-две Марти си върна нощното хранене, но снощи не се събуди, явно кашата го засити, а и той така си яде с апетит, че чак ме учуди.
Но акото му се запече, още не мога да установя от какво при положение, че на обяд яде тиквичка+картоф+морков а след обяд му давам или сини сливи или круша и разбира се основно кърма. Та съм малко на тръни с тази каша

# 369
  • Варна
Но акото му се запече, още не мога да установя от какво при положение, че на обяд яде тиквичка+картоф+морков а след обяд му давам или сини сливи или круша и разбира се основно кърма. Та съм малко на тръни с тази каша

Аз давам същото пюре на Аслан и той също се запече. Морковите и картофите са запичащи, така че сега ще му ги спра и ще му давам нещо друго, а за разхлабване като теб-сливи. Според мен плодовото ти пюре няма действие, защото продължаваш да даваш картофи и моркови. Мисля, че морковите са най-големият проблем. Ако проблемът не се реши скоро смятам да дам овесена вода. Знам, че овесът съдържа глутен   Peace

mama_vessy, те всички май така ще се научат, като се уплашат... И мен много ме е страх, още ползваме мрежа за корито и не смея да го сложа да си лежи във варната, че много мърда...  ooooh!

# 370
Ха добър ден  Hug

Аз въведох кашата така
1 ден - 30 мл.вода плюс сухата смес
2 ден - 60 мл. ........
3 ден - 90 мл. .......
4 ден направих 150 и от тогава си му правя по толкова

Месото дадох направо колкото изяде
Смесих 80 мл.пуешко на Плазмон с 80 мл зеленчуково и Алекс си го хапна за има - няма 5 минути
Много му се услади
Вече три пъти му давам пуешко и смятам да взема сега заешко

Вчера дадох и за първи път жълтък

# 371
  • Стара Загора
Привет,мами.Сега се връщаме от лекар.Днес поисках педи да направи снимкана малката,че много дълго се проточи и заключението под снимката беше БРОНХОПНЕВМОНИЯ В ДЯСНО  #Crazy Полудях.Педи обаче май не беше съгласна с диагнозата и ни прати при друга ,която също не се съгласи. newsm78 И сега ми е едно -хем искам да повярвам на педи,хем ме притеснява дали пък доктора,който разчита снимките не е прав newsm78 Ще гръмна вече.Утре ще и вземат кръв да видят левкоцитите и тогава ще решават,но днес ни изпратиха без да потвърдят диагнозата.Стискайте палци да няма такова чудо,че като знам аз как съм ги карала,а това малко човеченце... Cry
За дрешките-аз гладя всичко без бельо и чорапи.Обичам да са ми изгладени и подредени всички дрехи и спално бельо,не толкова от дезинфекция го правя,колкото естетически  Peace
Ние захранване още не сме започнали,затова няма да се включвам по тази тема  Peace
За хаоса в главата ми-от както бременях с малкия съм забравила какво е да са ми подредени мислите,да съм съсредоточена,даже книга не мога да се фокусирам да чета без по някое време да започна да се рея нанякъде Whistling
Да не забравя да благодаря на всички,които се включиха с коментар за кърменето през нощта Hug Само че при нас това упражнение не действа-пробвах да я накърма като само се преведа над нея,без да прескачам,но не успява да ме захапе хубаво и нищо не става,та ще продължавам да се мятам насам-натам в леглото Crazy
По въпроса на Маринелка-нямам рецепта за здрав брак,и двамата още така се лутаме(хеля аз),все караници,все недоволни един от друг-нищо общо с лудата любов от началото.Все ще се оставяме,няма да се оставяме,едни такива никакви ooooh! На мен ми е първи брак,на съпруга ми е втори.Оставил е жена и дете в Украйна,защото много му се живяло на човека,изневерявал много,а тя не заслужавала(само суперлативи чувам за бившата) и си събрал багажа и си дошъл.Та сега живея с надеждата,че вече си е поживял човека достатъчно и няма да тръгне пак по стария път,въпреки,че има една приказка"Вълкът кожата си мени,но нрава никога"...Но ми е наистина много интересно как може да имате толкова огромно доверие на половинките си  newsm78
И за край да споделя една смешка от днес.Мъжа ми снощи сънувал,че умирам от рак и му дръпнал голям рев на сън.Каза,че като се събудил,чак не могъл да повярва,че толкова много е плакал за мен.Учудил се,че ме обича толкова и не му стигна да ми го каже веднъж,ами го повтори 4-5 пъти Crossing ArmsАз тъкмо се зарадвах,като ми каза,че е плакал за мен,а той набързо ме поля със студена вода  Thinking

# 372
  • София
Привет, момичета!

redreny2000 това ни е максимума в най ядливите дни  Mr. Green А от няколко дни повече от 2-3 лъжички неще и само хвърлям  Thinking

mama_vessy newsm10 явно и вие сте от нашия отбор, но малко по-добри:)

За въвеждането на кашата не мога да кажа по колко, тъй като ние по принцип си ядем по малко.

Виждам, че доста от вас въвеждат месо. Аз се чудя ние кога ще стигнем дотам с това темпо Thinking Нали и зеленчуците не ни се отдават. Вие колко зеленчука въведохте преди месото и до какво количество зеленчуци достигнахте преди да въведете месо? Не, че бързам, ама ми е интерестно.

Спокойна вечер Hug

# 373
  • Кукуландия
Добър вечер!

Аз да похваля моят Димитър, че днес изяде цели две чаени лъжички с картоф и моркови  Laughing За целта обаче трябва да му давам различни играчки, за да си играе, че иначе не става - храним се в шезлонга и той постоянно иска да се обръща по корем в него  Crazy И му се отдава въртенето в шезлонга... по корем, настрани, наобратно  Joy Засега това му е максимума... 25 минути и две лъжички - след това не можех повече да го задържа  Laughing

Митко не се поти като лази. Досега май не съм го виждала изпотен.
И все пак на това дете нещо не му харесва пъзелът с цифрите... ако го сложа по корем по корем си стои, ако го сложа по гръб по гръб си стои... а ако е на леглото веднага се премята наляво-надясно  newsm78

Аз спадам към жените, които нямат пълно доверие на мъжете си по отношение на въпроса с изневярата. Мъжът си е мъж, не мога да имам пълно доверие на никой от този пол.  Tired
Иначе за протокола заедно сме от 3 години, женени от 1 и 1 месец  Grinning

Лека вечер и нощ на всички!

# 374
Лилироуз, моркова запича попринцип...картофа регулира...от това му е станало твъдо акито според мен....Тиквата разхлабва...Може да му добавиш вътре малко пюре от тиква или направо само тиква да му дадеш....или както ти е споменала другата мама ако даваш плодови пюрета му дай  сини сливи...Крушата също разхлабва...

Общи условия

Активация на акаунт