Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 062
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
Привет Simple Smile
Едно въпросче към мамите от Пловдив. Сега свекърва ми каза, че нейни съседи със 7-месечно бебе сега ходили да го записват в някакви списъци за детска градина. Не се е объркала с ясла, а със сигурност за градина ставало въпрос. Та тези списъци се правели отсега и се подновявали всяка година  Rolling Eyes Знаете ли дали има такова нещо?  newsm78

Знам, че има промяна някаква, но дали е така , както казва свекърва ти, трябва да се провери. По времето на сина ми децата се записваха още щом се родят. На следващата година приеха нов регламент-при навършване на 1 годинка -не по-рано . Сега пък в някои градини записват само на определена дата през септември. А какво още ново ще има-не знам. Всяка градина май си определя правилата. В една на центъра записваха децата чак като навършат 3 годинки и печели този, който е роден в началото на годината, защото първи се е записал Crossing Arms

# 346
Привет  Hug

Сиренце  smile3534

За гладенето имах предвид бодитата, пижамките, а не горните дрехи, то тях ясно че ще ги гладим, нали и нашите си гладим  Mr. Green

Честито на всички навършили пълен месец   bouquet

Абе много сигурни сте в мъжете си  newsm78 От где тоз оптимизъм  Thinking

Mur Аз за това не съм и купувала хи хи хи та да не ми пречат  Mr. Green
А за гънките  ooooh! една приятелка ме "Успокои" че била така до 1-та годинка на бебока  Sick

VSD Браво на Аслан   bouquet

По въпроса на Комелина и аз да питам, ама софийските мами, че и на мен нещо такова ми споменаха  newsm78 ама май за ясла беше  newsm78 ако има по запозната да каже, че аз съм далеч от тези тревоги, ама пак ще се подкарам  Whistling

marinels Браааавооо  Hug

# 347
Маринелче[/b],добра новина,че всичко е наред   bouquet Имам един страничен въпрос... Дойде ли ти? И ти беше със закъснение....Аз вече започвам да съм на тръни....шубе ме е и тест да си направя.Първия път усетих,че съм бременна когато в едно заведение отидох до тоалетната да пишкам и точно преди да пусна водата видях малко кръв в тоалетната чиния( това всъщност е било при инплантирането)...Миналия ден като бях пак до тоалетна,на тоалетната хартия имах зацапване...но не съм сигурна дали не е от възпален хемороид,защото имам хемороиди...Помислих,че ми е дошло,но УВИ...нищо подобно...сега направо ми се е свило сърцето и не ми стиска да си направя тест,че незнам какво ще правя ако видя магистралка... Та изказах си моята мъка... Confused

Добре,че тук при нас ги няма тия проблеми с градините:) място колкото щеш  Crazy

# 348
Здравейте мами Hug
Гледам доста сте писали и доста теми сте започнали, да се изкажа  и аз по някой от тях.
За кърменето нощем, преди бях писала, че почти е премахнато без никакви усилия от моя страна, е от време на време се случва да иска в 4 часа. Но по принцип заспива към 22ч. До към 7ч. Проблема е че аз съм от мамите дето много им се препълват гърдите, стават като камъни и някой път към 6 го слагам да хапне, че иначе нямам заспиване. Аз все се надявах, че с времето ще вляза в ритъм с кърменето, няма така да тека като фонтан и все да се запушвам с подплънки за кърмене. Mr. Green 24 часа съм със сутиени за кърмачки, махам само когато се къпя и бързо гледам да го сложа, че няма как да спра иначе крана. Mr. Green
За гладенето, гладя всичко на бебето, някой път като не изкарам дрехите на време или ги забравя от сушилнята стават като хармоника, не мога да си представя да ги пребера без да им мина една ютия. За сметка на това спрях да гладя чаршафи и хавлии, много ме дразнеше да ги прибирам така ама свикнах. Таткото не го мисля, той винаги сам си глади дрехите.
Маринелс, наистина май няма рецепта за семейно щастие и благополучие. Мисля, че в отношенията между двама е най важно взаимното доверие и уважение,  ако това куца, с една гола любов нещата немогат да вървят на добре. Доколкото за изневярата, някой от партньорите ако кривне от пътя за съжаление, ще го направи и втори и трети път. Лично за мен, това мамене на най-близкия ти, с който си създал семейство, деца и споделяш живота си, просто не го разбирам. В историята за чичо ти, явно всички са в шок, нормално е да  има наранени и обидени. Предполагам че чичото е с финансови възможности иначе няма как да впечатли едно 17 годишно момиченце с болни амбиции. Съмнявам се, че тази отношения се кряпят на дълбока любов, сигурно  и скоро ще преключат.
При нас захранването си протича все така бавно, без много интерес от страна на моя синковец. Срещнах една позната миналата седмица и ми сподели, че и нейното бебе в началото не искало домашно приготвени пюрета. Пробвали с купешки и чудо, бебето прояло, после започнали да добавят от домашните. Купих  пюрета и опитахме, ами яде малкия мискини от тях когато е на кеф Laughing. По натам ще започна да добавм и от мойто пюре. Иначе като правя задушени зеленчуци за нас му давам да си хапва сам, ама повече маже и си игре, по погрешка може и да отхапе малко.
Весето, миличка вземи си тест поне да не се притесняваш излишно, че ние жените лесно влизаме в разни филми. Един приятелски съвет помисли си в бъдеще да приемаш някакво антиконцептивно среднство, ако не мислиш да забременяваш скоро разбира се. Няма всеки месец да трепериш, просто е излишен стрес, които не си струва да си причиняваш Hug
Да ви се похваля, тази вечер пристига моята мама, ех как ще ни поглези всички като е при нас. Аз сигурно ще се почуствам във ваканция.
Бързо оздравяване на всички майки и бебета.  Hug

# 349
Amorevole виждам че си тук  Hug Hug Hug

Гладене, пране и омекотители - все още гладя, ама е повече по навик, въпреки че и аз изобщо не го обичам това занимание. Омекотител не ползвам. Пера със Сано максима, но установих, че не изпира петна от моркови.
За нощното кърмене, заспиване на гърда и отказване - Вечер суче по 2 пъти, но веднага след като свърши се завърна на другата старна и продължава да спи. Кърмя го от двете гърди без да се въртя около него, просто се намествам по над него или леко отдалечена в зависимост от гърдата и неговата поза. Не мисля да го отказвам от нощното кърмене, защото през деня толкова лесно се разсейва от всичко, че имам чувството, че основно през ноща си набавя нужното му мляко.
Е това все едно аз съм го писала,пълно съвпадение  Peace

Мама Веси и аз това се питам  newsm78  не че съм се опарила,ама никога нищо не се знае и не трябва да имаме мъжете си за даденост  Naughty ,никой не е застрахован и дето се казва''паживьом-увидим'' Winkпък дано да сме от малкото късметлийки с верни мъже Wink ама ми се струва твърде наивно Naughty.Любовта е до време после всичко е доверие и отговорност към семейството,а изневярата е проява на егоизъм,това е мнението ми.Така че се въздържам от описание на връзката ни,защото мога да я опиша като прекрасни отношения и разбирателство,според моя мироглед за хармоничен брак и да ми се стовари нещо на главата  ooooh! ,случаи такива много,а и Маринелка се интересува конкретно от сходни на тази ситуации или втори опит,така че нямам какво да кажа, Thinking
Цитат
Пипиллота,точно от тези мами исках да получа отговор,че вероятно и ти при първия "опит" си си мислила,че е единствения,вечния и т.н. ,а в последствие си намери любовта с друг...
Ама каква каша ми е в главата хахаха егати размислите и страсти нахвърлях  Mr. Green ,Госпожите в темата (сиренце  Wink  Heart Eyes)ако ми направят разбор и анализ,нищо смислено няма да изкарат  ooooh! ,ама като ми се пише  Mr. Green и на всякъде искам да се включа  ooooh! ooooh! ooooh!

Маринелка  Hug хубави новини

# 350
Маринелче[/b],добра новина,че всичко е наред   bouquet Имам един страничен въпрос... Дойде ли ти?
Добре,че тук при нас ги няма тия проблеми с градините:) място колкото щеш  Crazy

Не бе Весеее,още не ми е дошло  newsm45 Края на тази седмица съм на гинеколог, че вече не вярвам на тестове. А пък и аз нали си имам хормонални проблеми,та трябва най-после да го изчистя този въпрос,а ти вземи си направи тест. Дори и да е  EFP поне ще знаеш, че трябва нещо да предприемеш,а не само да стоиш на тръни.  Hug Чакам новини и дано да са добри.

~divina~ като човек, който е изневерявал и са му изневерявали мога да ти кажа, че всеки може да кривне от правия път. Не казвам, че е без да иска просто понякога емоциите надделяват над разума. Затова съм и простила, обичам човека до себе си и не си представям живота си с друг,но съм го направила. Това не ме оправдава, аз сама си признах направо,въпреки че нямаше как да се разбере. Просто му казах какво ми е липсвало и къде съм го намерила и мисля, че прощавайки ми той ме спечели отново. А когато той ми изневери нещата бяха доста по-трагични, защото се стигна до полиция и дела заради болния мозък на "другата". Аз просто се оттеглих и му казах да си избере коя от двете ни му дава повече, той предпочете мен, тя не го прие и почна да ме заплашва, правеше ми профили в сайтове за секс и т.н. и т.н. И накрая се стигна до там, че беше със забранителна заповед. Така че при нас изневерите само са допринесли да разберем колко всъщност значим един за друг.

И както обичам да казвам: така както мъжа ми може да ме ядоса,разнежи, целува,прегръща, изкарва извън нерви, докосва и т.н. никой друг не може. Те може и да могат повече, но никога няма да е същото, а аз си искам точно това.

И сега да ви кажа една смешна случка от преди малко - излязох с един от най-добрите приятели на мъжа ми, тъй като съм сама в Студентски и той предложи да се видим и да хапнем. Отидохме в мола,където понеже не съм гузна не съобразих че работи една "клюкарка" от Ловеч. Разхождаме се ние и по едно време гледам някой ми маха, поздравих я и подминах. След около 30минути майка ми ми звъни и вика абе еди кой си ми се обади, че излизаш с чужди мъже докато си в София  Joy Joy Joy Е няма такъв смях....Добре, че бях предупредила мъжа ми че излизам с него, че представям си какво щеше да стане ако бях забравила. Като във вица за сестрата -"върви доказвай, че нямаш сестра"

Малеее, тука трябва да има бутон -уливаш се, който да мига над определен брой думи...

# 351
marinels, разбрах аз, че питаш такива като мен- парени-и-духащи -кашата Wink, ама хич не ми харесват евентуалните ти причини да питаш... Няма да задълбавам, каквото ти е писано и както си го подредиш, нали знаеш? Ако не ти е уютно, опитваш да си го подредиш, поне около мен примерите са , че все жените го зидаме и поддържаме това домашно огнище, за да има дом изобщо.
За първия ми мъж не мисля, че съм го приемала като моето парче от пъзела, знам ли, толкова години минаха, избледняло ми е малко. Инерция си имаше, и понеже все се забавлявахме, само купони и пари, някак не помня да е било изпепеляващо откъм любов. Съвсем нормално си дойде края, и за двама ни, че и дете си направихме накрая. Не се оплаквам, имам страхотен 12 годишен хлапак, обичан от двама бащи и от мен двойно за компенсация Simple Smile  Не се давам за пример, който може , да си го спести самотното родителство. Но не съм и за оставането с човек, когото не обичаш, заради детето. Не съм се колебала да си тръгна, и не мисля че бих променила нещо, ако имам възможност. Така са се наредили нещата, че да срещна точно този сегашен мъж и да съм щастлива с него
 От нас, жените, зависи в по-голяма степен колко силна и трайна ще е една връзка. Важното е да разбереш какво искаш, на мен това ми е по-трудно Simple Smile
Много искрено и лично стана, дано съм ти била полезна!

# 352
И да питам нещо кърмещите мами /може и от ЛЛЛ да се включат - Screch ?/:

Понеже с моя малък мъж се приспиваме с цокане и редовно ме ползва за залъгалка, та да кажете как стои при вас този въпрос и трябва ли да се полагат усилия, за да се отказва от този навик? Аз не че съм се засилила да го отказвам, напротив радвам му се, че ме търси толкова, но знам ли, да не взема да сбъркам някъде? newsm78 Всъщност започнах да се замислям като четох тук за предаването на Гала от миналата седмица, в което обсъждали теми за бебешките зъбки и за това, че не трявало да заспиват, докато цокат.

Само влязох в размисли, ей. Thinking

Stacked, Г-жа Стихийно бедствие веднага ти е отговорила, аз кратичко ще пиша този път. Wink

Ако и двамата се чувствате комфортно от този начин на приспиване, защо да го променяш? Колкото и клиширано да звучи, децата наистина растат толкова бързо, а бебета са за съвсем кратко време. Дали да не се отдадеш и насладиш на тези мигове, щом ти доставят радост? Какво ти подсказва майчиният инстинкт - дали това е нещо, което би навредило на детето ти?

За съжаление, особено в днешни дни, сме постоянно заливани с противоречаща си информация, буквално за всичко в живота, и това до голяма степен ни обърква и затруднява във взимането на решения. От друга страна, достъпът ни до нея ни дава възможността да направим своя информиран избор.
И понеже обещах да съм кратка, вместо да философствам, ще дам само два линка - Причинява ли кърменето кариеси? и Nursing to Sleep and Other Comfort Nursing (извини ме, че статията не е преведена, но доколкото си спомням, ползваш английски).

Гърдата всъщност е оригиналната, първа "залъгалка" на бебето и до кога може да се ползва - това най-добре могат да преценят самата майка и нейното бебе. Grinning

Мама Веси, migeio_ Hug и от мен! migeio_, нищо не ти убягва Mr. Green.

# 353
Здравейте, нощни птици. Всички спят и аз съм на линия  Simple Smile
Хм, Ена, Мър, за напористите жени не бях помислила  Thinking То е ясно, че на никой няма да му е приятно да му се разпадне семейството. Още повече, ако му дойде като гръм от ясно небе. Но в такива случаи по-добре според мен да си каже човек като му е толкоз акъла, да ходи, той губи. Затова особено ние жените не трябва да забравяме, че сме отделни личности, а не само майки, съпруги и т.н. роли. Защото колкото повече се пренебрегваме, толкова повече даваме основание и на другите да го правят, а това е най-лесния път за един мъж да не цени жената до себе си.
Но като подхванахте тази тема аз днес най-накрая се наканих и отидох на йога. Не бях ходила от 3 години. То все бях или бременна, или кърмех, пък и нали съм всеотдайна майка и съпруга  Mr. Green за мен време не оставаше. Та днес оставих децата на мъжа ми да ги гледа и вечерта си подарих това удоволствие. И за да съм сигурна, че няма да е еднократно си купих месечна карта  Peace Лошото е само, че като се прибрах Ади беше заспала на рамото на баща си и хлипаше насън  Shocked Не искала естествено ни биба, ни шише, ни гризалки, само цица признава. По неговите думи била ревала 1 час, но като знам как обича да преувеличава не вярвам да е плакала чак толкова.
И да ви се оплача - Ади ми изяде една пижама  Shocked Оставям й в кошарата като спи някоя моя носена дреха, че да й мирише на мен, така спи по-спокойно. Оставила съм й един следобед пижамата ми и спа 3 часа, аз доволна и щастлива. Гледам после отзад на д-то огромна дупка  Shocked Все едно куче ме е дърпало и я е разкъсало. Голям зор явно има с тези зъби. И цялата на едни малки дупчици, явно където само си е "точила" зъбите  Mr. Green
Мър, за разсеяността мога само да кажа, че нараства пропорционално с увеличаването на броя на децата  Mr. Green Така че скоро няма да станем по-състредоточени. Концентрирам се единствено, когато съм прекарала поне един час без децата, тогава си спомням всъщност коя съм, през останалото време летя като линейка и съм на автопилот  Grinning
И аз това се чудя, ами иска ни се на всички да е така  Mr. Green
Сега свекърва ми каза, че нейни съседи със 7-месечно бебе сега ходили да го записват в някакви списъци за детска градина. Не се е объркала с ясла, а със сигурност за градина ставало въпрос. Та тези списъци се правели отсега и се подновявали всяка година  Rolling Eyes Знаете ли дали има такова нещо?  newsm78
Комелина, ние сега сме записали баткото за догодина. Такова беше изискването в градината. Ако не е нещо ново и аз познавам такива напористи родители, които си записват децата от раждането и всяка година го подновяват, че да пазят място  Wink Особено, ако искаш в някоя много предпочитана градина. Племенникът ми в една от градините, където бяха подали документи, беше 700 и някоя резерва  Whistling
Лъки, как 79? ShockedСинът ми е високо дете и на годинка беше 80 см. Направо се опулих. Да ти е жива и здрава. Heart Eyes
ena4, да ти кажа замислих се и погледнах в картона. Предният път на 19.08 е била 73 см, явно не са я измерили точно този път. Едва ли за месец и половина е пораснала с 6 см  Wink Верно, че не наддава на тегло, може да дърпа на ръст, но и дрешките си ни стават още.

# 354
  • София
Благодаря за отговора Hug Аз съм забелязала, че той отказва лявата гърда, когато ми се появят блистери, когато успея да ги отпуша Ради суче и от нея. Замислих се за прекратяване на кърменето от тази гърда, именно заради постоянните запушвания, с които ми е все по-трудно да се справя Confused

И двата варианта биха могли да бъдат задоволителни. По принцип здравословните ползи за самата гърда са повече, ако тя лактира, но с внимание да се предотвратяват запушванята. Ако решиш да  прекратиш кърменето от нея, би било добре да стане по максимално безопасен начин, особено щом си податлива към запушвания.

Помня, че сте коментирали с Аморе твоя проблем, но не  помня точно подробности. Удобно ли ще е да ми припомниш ситуацията? Какво би могло да причинява проблемите - стегнат сутиен, сутиен с банели, притискане на гърдата докато спиш, колан на колата/на чанта... хранене с маргарин(хидрогенирани мазнини). Забелязваш ли разлика в сукането на Ради от тази гърда, спрямо другата(като захапка или поза, не просто явното предпочитане на другата гърда)? Отстраняване на потенциалните причинители може да са решение на проблема. При чести блистери и запушвания може да е подходящо продължително време да се приема лецитин. Ако блистерите се получават след млечница или прием на антибиотик, подсилването на имунната система с пробиотици може да е от полза.
 Ако искаш да приключиш с кърменето от тази гърда, по-безопасно е да става съвсем плавно. Гърдата да няма запушване и да се обърне внимание на мерките по-горе, за да не вземе да се получи някое запушване на финала. Лецитинът отново може да е от голяма полза. Сутиенът и в този случай е важен - да обхваща добре гърдите, но да не стяга и притиска, да е без банели. Може да чуеш съвети за силно пристягане на гърдите с бинт, за да спре млякото, но това може да бъде опасно, оособено в случай, където вече е на лице системно запушване.

# 355
И сега да ви кажа една смешна случка от преди малко - излязох с един от най-добрите приятели на мъжа ми, тъй като съм сама в Студентски и той предложи да се видим и да хапнем. Отидохме в мола,където понеже не съм гузна не съобразих че работи една "клюкарка" от Ловеч. Разхождаме се ние и по едно време гледам някой ми маха, поздравих я и подминах. След около 30минути майка ми ми звъни и вика абе еди кой си ми се обади, че излизаш с чужди мъже докато си в София  Joy Joy Joy Е няма такъв смях....Добре, че бях предупредила мъжа ми че излизам с него, че представям си какво щеше да стане ако бях забравила. Като във вица за сестрата -"върви доказвай, че нямаш сестра"
И аз имам такава случка с "доброжелателни съседи". Laughing Мъж ми беше в казармата/ на стари години, вече бяхме женени/ и съседката-възрастна жена на 80 години, която недовижда видяла майка ми и казала:" Зет ти уволни ли се?" "Не, защо?"-попитала майка ми. "Ами видях дъщеря ти вчера да се прибира от работа с едно високо момче с хубава кола и се зачудих " ooooh! Аз даже не си спомням да ме е докарвал някой до нас, макар че е възможно-човек има десетки познати, които могат да го сторят реално и няма нищо ненормално в това, но как тая баба ме видя, как реши, че съм аз-може да се е припознала. Mr. Green Много обичат хората да се бъркат в чуждите неща. Naughty
Лъки, браво за йогата. И аз си мислех да тръгна пак на пилатес, даже мъжо ме агитира , ама съм толкова недоспала, че силица нямам. Tired А Ади ме разби от смях-имате си малко мишле вкъщи-щом гризка и дрешки вече. Mr. Green hahaha

# 356
  • Варна
Добро утро, мами и бебочета  Hug

Сега се връщаме от лабораторията, взеха ни кръв и най накрая успях да събера урина в колектор, който се оказа спукан и докато отидем до лаборията от 40 стана на 30 мл  Joy Сега чакаме резултати по обяд.

И да се оплача: ангината ми не мина без АБ, тази нощ стана още по-зле и се престраших да започна АБ , за който лекарят каза, че може да се взема и да продължа да кърмя. В листовката пише, че малки количества амоксициклин преминават в кърмата, та за това сега търся и педиатърката да я питам дали да го пия, взех само веднъж тази сутрин като се уплаших, че става толкова зле. Някой ползвал ли е този АБ (Форсид Солутаб)? Гледах в интернет, намерих само това, което е в листовката: "Малки количества амоксицилин преминават в кърмата. За клавулановата киселина няма информация. Поради това при кърмачето може да се появи диария и гъбичкова инфекция на лигавиците, което налага прекратяване на кърменето. Трябва да се има предвид, че е възможно и сенсибилизиране на кърмачето. Няма доказателства, че употребата на Форсид Солутаб 875mg/125mg по време на кърмене представлява риск за кърмачето"... Те самите си противоречат и вече не искам да го пия, но една жена ме наплаши, че от нелекуване на англина влязла в болница с мневмония за две седмици... А уж се оправях  newsm45

# 357
Добър ден  Simple Smile

Вчера беше един изтощителен ден, а ноща ме довърши  Tired
Чудех се, когато започнахте захранването, примерно с картоф, колко време го давахте, докато въведете друг? Аз си мислих 7 дена да давам картоф, но ми се струва дълго, не може ли сега е 5 ден и да дам друго?

Маринелс, това всичкото преди брака ви ли се е случило?

# 358
  • Пловдив
Sabrina, mamа vessy, благодаря за честитките!  Simple Smile  bouquet Колко бързо минава времето!  Whistling
Commelina, не съм чувала за това, дори не знам къде трябва да я запиша и кога  Crazy.
Да си кажа и аз - омекотители за малката не ползвам  Naughty.
Маринелка, по твоя въпрос - за мен тайната на добрите отношения между хората, независимо дали говорим за интимни връзки или приятелски се крие в толерантността и търпението. И за една връзка няма значение времето - дали е от съвсем скоро, или вече са минали няколко години заедно - ако има взаимно уважение чувствата се съхраняват. А добронамерени "приятели", които да дадат съвет  винаги ще се намерят  Peace.
Болни мами и бебчета, да се оздравявате скоро!   bouquet

# 359
Добър ден  Simple Smile

Вчера беше един изтощителен ден, а ноща ме довърши  Tired
Чудех се, когато започнахте захранването, примерно с картоф, колко време го давахте, докато въведете друг? Аз си мислих 7 дена да давам картоф, но ми се струва дълго, не може ли сега е 5 ден и да дам друго?

Маринелс, това всичкото преди брака ви ли се е случило?
Да,преди брака и то доста преди това

За картофа - аз така процедирах с зеленчуците - 7до 10дни и чак тогава нов,но с месата го карах на 3-5дни

VSD Скреч и другите момичета от ЛЛЛ по принцип проверяват дали антибиотиците са съвместими,така че тя най-добре може да ти отговори. Много е неприятно,но все пак важно е да се оправиш,а и си мисля че децата вече са големи и тези симптоми които са описани не биха им се "случили" - все пак не е директен прием.

Лъки- бравоооо,аз откакто ходя на лекции имам време докато съм в София да си обръщам внимание и да ти кажа разбирам те - чувството че отново си жена,а не само майка и много хубаво...

Общи условия

Активация на акаунт