Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 063
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Г-жа Стихийно бедствие, точно това мисля и аз. Ама да проверя за всеки случай, че около мен няма нито една кърмеща мама и се наслушах на глупости.

ena4 и ние се приспиваме така - вечер по 3-4 пъти си поцоква /до 22.30 - 23.00 ч./ и после спи до сутринта /6.30 - 7.00/. Така че въобще не ми е проблем, даже напротив.

За праховете за пране и омекотителите - за нашите дрехи ползвам само Фрош /течни препарати/, защото са биологично разградими и не съдържат сулфати. За бебо също купувам био бебешки препарати. До сега проблем не съм имала и мисля, че няма и да имам. Конвенционалните, супермаркетски прахове и омекотители са тъпкани с много тежки химикали, така че ги избягвам. Около мен има много случаи на деца, които си патят от тях, затова трябва да се внимава.

За гладенето - гладя и ще гладя не само бебешките дрешки, но и нашите. Така съм свикнала от край време. Майка ми имаше този навик и аз съм свикнала всичко да ми е изгладено /без чорапите, де Mr. Green/, какво остава за бебешките неща Peace

Последна редакция: вт, 04 окт 2011, 10:26 от Stacked

# 331
 Честити да са 7 мисеца на Божидара на sunflower, както и на
Габриела на natali05225!!!  newsm51 newsm51 newsm51
Честито и на Димитър на мама Зина, който вече е голям, голям мъж, ей хора, това не е шега работа 8 месеца са много време- кажи-речи почти една бременност!!!
Да са ви здрави бебоците, много да слушкат и да ви радват!!!

# 332
Привет и от нас! Пак сте зачекнали 150 теми,  нямате настигане Simple Smile
Кърменето нощем- Белослава вече спи от 9 до към 5 без да се буди, а после до 8.30 се прехвърляме от едната на другата цица в леглото, спейки Sleeping За мамите , които само се навеждат леко за да преместят цицата, ами значи нямате малки цици като мен, на мен абсурд да ми се получи това упражнение Simple Smile
 За прането и гладенето- не ползвам омекотител аз, особено за дребната, ползвам био течен прах, все се заканвам да не гладя, ама още го правя, точно като теб, mama_vessy
Глутена сте метнали, на нас ни е още рано, сега навърши 6 месеца, но мога да споделя съвет от моето педи- след ориза препоръча елда, просо и чак тогава овес като преход към по-тежките брашна. Ако някой бърза да прави попара или друг вид зърнена каша, в по-добрите магазини на био щандовете може да намерите киноа или амарант, близки са по състав, идеални са като източник на протеини и аминокиселини.
 За трайността на връзките... аз съм от тези с втория шанс, и двамата с мъжа ми имаме предишни връзки с по едно дете, живеем с моя син. От 6 години сме заедно, още не сме прескочили трудната 7ма (предишната ми връзка се разпадна точно на 7мата година, но сега пък сме в учудващо добри отношения между двете нови семейства). Малко латиносериал звучи, но като ти дойде на главата, не е толкова драматично Simple Smile Не съжалявам за нищо, вярвам че това е моя мъж, надявам се и аз за него да съм така, но струва много нерви и време и компромиси. Трудно се сработват пораснали хора с установени навици, но любовта е отговора ! Когато има любов, всичко се получава, мисля че това важи и за децата и тяхното възпитание.
Много-много дълго ми се получи, ама необятна тема тази последната...
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.

# 333

ena4 и ние се приспиваме така - вечер по 3-4 пъти си поцоква /до 22.30 - 23.00 ч./ и после спи до сутринта /6.30 - 7.00/. Така че въобще не ми е проблем, даже напротив.
Тези даже не ги броя. Тя заспива окончателно към 23 ч., но с 2-3 пъти кърмене и от там нататък през 2 часа ме вика. Снощи в 12.30, 2.30, 4.30, 7.10. ooooh! ooooh! ooooh! Понякога само 1-2 пъти , но като се натрупат нощи като снощната и започвам да преплитам краката. Учудващо е колко сме издържливи мамите.

# 334
  • Кукуландия
Учудващо е колко сме издържливи мамите.
smile3521

# 335
Моя сладур неще да седи в столчето за хранене  Shocked поседи 10 мин. и рев да стане. И каквото е изял, изял приключва  Crazy

И ние не сме фенове на столчето за хранене. Чак ме е яд, че си напълних къщата с обемни бебешки неща, уж за улеснение, а само се чудя на къде да ги подмествам  Rolling Eyes Плодове и каши ядем основно на одеялото, което съм му застлала на земята. Ако са мацащи пюрета с тиква и морков, тогава го слагам на стола, но въпреки това понякога пак довършваме на земята. Одеялото е кафяво и жълто, така че търпи зацапване и с едно пране всичко се оправя. 
Снимката с каката и котката е уникална  Laughing

Гладене, пране и омекотители - все още гладя, ама е повече по навик, въпреки че и аз изобщо не го обичам това занимание. Омекотител не ползвам. Пера със Сано максима, но установих, че не изпира петна от моркови.

За нощното кърмене, заспиване на гърда и отказване - Вечер суче по 2 пъти, но веднага след като свърши се завърна на другата старна и продължава да спи. Кърмя го от двете гърди без да се въртя около него, просто се намествам по над него или леко отдалечена в зависимост от гърдата и неговата поза. Не мисля да го отказвам от нощното кърмене, защото през деня толкова лесно се разсейва от всичко, че имам чувството, че основно през ноща си набавя нужното му мляко.

Та по този повод да кажа на Лъки, че не е нужно мъжът да сваля звезди и да ухажва. Сега има много напористи жени, които докато не постигнат своето не оставят "плячката".
И аз това щях да кажа  ooooh!

Когато има любов, всичко се получава
Така мисля и аз  Grinning

Няма ли най после да си върна мозъчните гънки

И на шега и сериозно, май няма да се върнат  Whistling Само бебешките неща са ми в главата и дори да се опитвам да се съсредоточа и да правя или мисля за нещо друго, не ми се получава изобщо. Толкова съм хаотина и разсеяна, че чак не мога да се позная  Crossing Arms

# 336
За мамите , които само се навеждат леко за да преместят цицата, ами значи нямате малки цици като мен, на мен абсурд да ми се получи това упражнение Simple Smile

Aaa..не  Naughty малки са,даже повече от малки,ама се получава упражнението  Mr. Green

# 337
За мамите , които само се навеждат леко за да преместят цицата, ами значи нямате малки цици като мен, на мен абсурд да ми се получи това упражнение Simple Smile

Aaa..не  Naughty малки са,даже повече от малки,ама се получава упражнението  Mr. Green
Показваааааай!  Laughing

# 338
Момичета от Варна,
моля ако има някоя от вас ,която може да помогне с неща, които са ви излезли от употреба и не са ви нужни  за едно новородено   момиченце       , да го направи. Осигурихме  нови количка и кошарка, опитваме се и мляко да осигурим, защото майката пие лекарства, заради които лекарите не и позволяват да кърми. Памперси ако са ви останали, също ще са добре дошли. Дрешки, бодита.. каквото можете  да дадете, все ще им е от полза. Пишете ми на лични ,моля.

# 339
  • Варна
Омръзна ми вече този живот на квартира  Tired[/color]

И ние сме на квартира и аз вече започвам да полудявам, защото в хола всичко е стъкло и паркет на пода (хлъзгав), а кухнята е с плочки (двете стаи са обединени в една). Ние нямаме свои мебели, все се спираме да купим докато решим да си купим апартамент.. То кога ли ще стане това, ама... Та Аслан също няма поле за изява, т.е. има, но му е малко вече, той иска да пипа паркета и плочките, ама като се хлъзне и си удря главата в пода  ooooh!. Искам като по филмите една голяма стая само за игра, с много играчки и възглавници на всякъде, без никакви мебели  newsm44.

Относно нощното хранене: Аслан преди спеше по цяла нощ и не ми се налагаше да го храня. Но от както започнаха да го дразнят венците, нощем се събужда веднъж (в най-добрият случай) и си е гладен. Мисля, че последното му хранене вече не му стига да е само кърма, но това си е мое усещане, не съм сигурна. Когато зъбките пробият ще видим дали всичко ще се нормализиран.

От вчера и ние официално пълзим! Правих клипче, ама Аслан пак се удари на паркета и реших да се опитам да направя "чисто" видео, без злополуки Sad Милото, дано главата му да е много здрава, че не мога да го стигна да го предпазя, той е толкова бърз, а аз вече нямам какво да му постилам на пода... Видях, че говорите за пъзелите за под, иска ми се и аз да взема такъв, ама какви са тия цени, дето ги цитирате... Ще проверя и аз тук, в Хиполенд дали ще ги има?

Ние се храним много добре-яде си домашно приготвените пюренца с голям апетит, за разлика от купешките. Правя му и плодови пюрета веднъж на ден за следобедна закуска, и те му се услаждат. Дано така да продължи... Днес за първи път ще правя елда, нея не знам как ще я приеме  newsm78

Хубав ден на всички  Hug

# 340
Ето ме и мен.
Маринелка, ние с мъжа ми сме женени от 6 години, от 7 сме заедно, така, че аз съвети също не мога да давам. Но както съм казвала - опитваме се винаги да имаме поне 15 минути само за нас си, не забравяме никога да си кажем, че се обичаме, аз не му меля на главата - той също. Ако имаме проблем, винаги говорим, преди лавината да е започнала. Дано и занапред да е така. А за този твой чичо - браво (надявам се София един ден да не си пада по дядковци). Имам една приятелка - на нея мъжът и е по-възрастен от баща и - е, за мен това е ненормално. Тя все ми ги разправя, как след 10-12 години можело да си имат трето дете, е да, ама мъжът и тогава ще гони 60те, какви деца?
VSD, и нашият хол/всекидневна са с паркет - лъскав и хлъзгав, килими нямаме (мъжът ми не иска и аз нали съм добра душа се съгласих), но не съм забелязала София да има някакъв проблем. Просто избягвам да и обличам гащеризони, които имат чорапи (ако ме разбираш какво искам да кажа - такива, затворени отдолу). Аз никога не и слагам чорапи в къщи на София - седи си с боси крака и и е много добре. Имаме и стая за игра - с мек мокет и много, много играчки, но аз не мога все там да седя. Вечер отиваме с мъжа ми и двете деца, но пък Александър има доста играчки, които са с малки части и все се притеснявам, да не глътне нещо.
Кърменето нощем - ние спим заедно със София. И аз не се местя, просто леко се обръщам на полукорем и и тикам и другата гърда. Правя го механично, даже и не се сещам колко пъти съм я кърмила през нощта. Но си цока де - поне 2-3 пъти, но не знам, аз не се будя. Спя като пън.
За гладенето - не съм гладила изобщо, само 1я път като изпрах дрехите, преди да се роди. Пера - сушилня и това е. И без това много неща са ми на главата, остава и това да правя, както пера по 15 перални от 9 кг. за седмица, то аз друго не трябва да правя, освен да гладя. Гладя единствено дрехите за работа на мъжа ми - риза и панталон всеки ден.
Омекотител - не ползвам и никога не съм ползвала.
Глутен - коричка хляб и грис и паста. Вие за какви каши говорите - елда, овес, тук нищо подобно не се продава.Единствено бебешки ориз и това е.
И тук никакви изследвания не се правят на бебетата. Само ако има нещо съмнително, ама ей така за нищо, да се взема кръв и урина - не. Мен ме устройва.
Мъжът ми е в командировка за 1 седмица и ние сме като на почивка с децата. Не трябва да готвя кой знае колко, нямам за гладене всеки ден риза и панталон, вчера бяхме цял ден на плажа, днес с групата за игра ходихме на пикник и видяхме в реката до нас делфини, ако някой ми беше казал преди това, че е възможно - нямаше никога да повярвам.
хайде, и друго щях да пиша, ама съвсем забравих какво.

# 341
  • България моята родина
Един ден не съм чела,а сте изписали толкова много.Все пак наваксах.Мина трудната раздяла с малкия е поплаках си в колата,а снощи не можах да заспя по пътя от желание да се прибера.Все пак синчето ме посрещна подобаващо.Нали е настинал снощи заради това ли заради зъбите ли като се прибрах в 3.00ч. един рев една температура до сутринта сме спали 2 часа горе долу и има няма вече повече от 24ч съм на крак.

Сашо не лази още как им се възхищавам на тези ваши бързи бебета, ще тичат скоро.  Heart Eyes

А с кърмата вчера трябваше да се изцеждам няколко пъти,а и с мен нямах помпа,че моята се счупи и на ръка  Crazy На връщане големия куриоз мислех,че ще успея да стигна до вкъщи и тогава да се изцедя,но не.Бяха като камъни имах чувството,че имам кърма чак до гърба и шията.Пих кафе,за да се изцедя в чашката и на Кулата с мокра пазва и чаша пълна с мляко подавам личните карти.За капак излях пълната чаша с мляко върху мен  #Crazy

Относно семейния живот ние сме от няма и 2 години заедно,но факт имаме си бебчо без брак.Не мислим и за брак,говорили сме малко сме суеверни (и родителите и на двама ни са разведени,та може и от това да е ) мислим,че хората като се оженят рано или късно се развеждат,пък за нас по-силна връзка от бебчо на къде.А ние сме пример за противоположностите се привличат-всеки ден се караме за дребни работи,но това ни кара по-късно да се обичаме още повече.

# 342
  • Пловдив
Привет Simple Smile
Едно въпросче към мамите от Пловдив. Сега свекърва ми каза, че нейни съседи със 7-месечно бебе сега ходили да го записват в някакви списъци за детска градина. Не се е объркала с ясла, а със сигурност за градина ставало въпрос. Та тези списъци се правели отсега и се подновявали всяка година  Rolling Eyes Знаете ли дали има такова нещо?  newsm78

# 343
аз всички дрехи пера с бебешки гел, омекотител не ползвам.

# 344
Момичетаааааа,

ходих на ехография на гърдите,всичко е ОК,явно болките са на хормонална основа или от притеснение не знам...Важното е че няма нищо тревожно.

Привет Simple Smile
Едно въпросче към мамите от Пловдив. Сега свекърва ми каза, че нейни съседи със 7-месечно бебе сега ходили да го записват в някакви списъци за детска градина. Не се е объркала с ясла, а със сигурност за градина ставало въпрос. Та тези списъци се правели отсега и се подновявали всяка година  Rolling Eyes Знаете ли дали има такова нещо?  newsm78
Да,не са те излъгали-аз докато още си мислех че ще сме в София я бях записала още като получих акта за раждане,защото тези които са записани се ползват с предимство,т.е. водят се като чакащи въпреки че не "стават" за ясла и градина.

Пипиллота,точно от тези мами исках да получа отговор,че вероятно и ти при първия "опит" си си мислила,че е единствения,вечния и т.н. ,а в последствие си намери любовта с друг...

За гладенето на малката аз гладя всичко,мойте дрехи са все немачкащи се освен панталоните, които се опъват по мен  hahaha А мъжа ми си глади всичко сам...

Общи условия

Активация на акаунт