Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 134
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
Хай момиШета  Mr. Green

Виктор си е крииив  ooooh! и това си е  Whistling

Лилироуз не знам  newsm78  А за захранването...... ами като няма мнение майката...  Whistling
Цитат
Тази сутрин акито на Марти беше оформено като човешко
 hahaha Дай му малко тиква, сини сливи или круша и ще се оправи, ако даваш каша, я разреди по течна да е  Peace и ние от време сме така  Peace

Ivelina9292 Какви реки от кърма, какво чудо  Rolling Eyes не ми се е случвало откакто Виктор е бил на 2-3 месеца  Joy Аз се чудя как да потече, ама нейсе  Whistling

ПипиллотаИ аз съм в рисковата ама още не съм ходила  Whistling  И аз съм се ровила  Laughing мъжа ми ме зариби  Mr. Green

migeio_ Ами то Виктор е все на пода  Mr. Green ама нещо неще иска да гледа отгоре младежа   Wink  и на мама да и е яка гърбина   Joy  А вие бързо да оздравявате  Hug

Amorevole  Hug

Бишкота Виктор последния месец качи 200 гр. и не са ми казали че е недохранен  newsm78 а за конюктивита  ooooh! нямам думи  #Cussing out

lilincho Аз нямам друг избор, чекне се на ваничката, ама поне е на земята. А за ваната, още не сме си сложили  Rolling Eyes и за това ще си я караме на ваничка  Mr. Green

Tasha Браво на Алекс  Hug

racholina Тия зъбиииии  Rolling Eyes в четвъртък сме на лекар и ще видим  Thinking

VSD Бързо оздравяване  Hug Не спирай да кърмиш, полезно е за бебо  Peace

Весет0 Със сигурност педи трябва да може да ги различи  Peace А за циците след каката, нямах никаква разлика. Сега ще видим, как ще е  макар че не е кой знае колко голяма разликата  Thinking

Бедствие ха ха ха освен номер 3 да те пишем  Joy Ах този Крум  Joy

skrech Браво на Никола  Hug

Betta Бобо е супер  Hug и вие бързо да оздравявате  Hug

Penmar   hahaha  Sick

Женичка И вие да оздравявате  Hug А за кърменето защо се местиш  newsm78 аз просто се навеждам по напред, когато иска да яде, е вярно че не е най удобната поза, но поне не се местя  Whistling Е аз виждам че са ти писали вече  Mr. Green

catwalk не се нерви, така е в началото докато свикнат с новата храна, но е вярно че е туткаво  Peace

Лъки Страхотна е малката  Peace И вие да се оправяте бързо  Hug

millenkaa Аз омекотители не ползвам  Peace

И накрая да напиша Бързо оздравяване на всички болнички, мами и бебоци, че нещо много станахте  Praynig  Hug  

# 316
Привет момичета,
благодаря ви за отговорите - ясно е,че няма рецепта за щастието и всеки действа според собствената си интуиция,капацитет,средства,просто ние сме от 8 години заедно,преживели сме адски много докато си извоюваме това да сме заедно,включително изневери и то много тежки,прощавали сме и двамата,но като гледам как покрай мен главоломно се разпадат бракове и се замислих дали ще успея да съхраня връзката си за дълги години както примерно брака на родителите ми,които и до ден днешен се държат "любовно" един с друг. Понеже както повечето тук лъвици имаме тежък характер,който трудно се покорява...

Маринелс
Снимките са чудесни, къде е това шато? Съпругът ти да не е баскетболист, доста е високичък Wink Изглеждате щастливи и сте много сладки.
Благодаря ти,шатото е до град Сопот,село Богдан - едно огромно поле и само това  Laughing А за мъжа ми не е баскетболист,даже не е от най-високите 1,80,просто аз съм мнооооого ниска. Даже като бяхме в Копривщица и разглеждахме възрожденски къщи навсякъде имаше надписи да внимаваме,че тавани те са много ниски и повечето се удряха,а аз си вървях съвсем спокойно  hahaha

millenkaaаз до скоро не използвах,но купихме на Чико скоро и съм доволна,много приятно мирише,а за обриви не сме имали проблеми,но може би защото чак сега го почнахме...

Жени как си се навила и на куче  Shocked много ги обичам,обаче не мога да си представя и след него да тичам,защото изпадам в ужас от косми.

Бобоооооооооооооо имаме си гадже, тфу за мен newsm44 smile3534
(Крум)

Да ви кажа съравнованието за вашите момчета ще е голямо,но пък и те трябва да поухажват нашите девойки.... 4470

# 317
Здравейте, лоши мами  Hug Успях да ви изчета. Благодаря ви за хубавите думи за Ади  Heart Eyes При нас картинката си е същата, течат носове, кашлици се чуват...по нощите, ако не кърмя, правя инхалации  Crazy Преди и на мен ми течаха гърдите и спях по цяла нощ в реки, както Ивелина сподели, но откакто се разболяхме няма реки, дано поне да й стига на Ади кърмата. Почнах пак да си правя чай, дано да помогне.
Лилинчо, наистина е височка Ади. На последната консултация беше 79 см, даже док се изненада, че върви много висока.
Пък изследванията,за които говорите постоянно ами да ви кажа ми е тъмна Индия.
Ивелина, всички чужбински мами са така. Явно само тук в БГ ги гледат под лупа бебетата. Навсякъде другаде по света го дават по-лежерно.
Ей,мами страхотни са ви дечицата-то да се чуди човек бебета ли да им казва или деца-наистина изглеждат много големи,особено Ади на Лъки  Heart Eyes
Женичка, тя Ади си е по-голяма - чисто февруарче си е тя, ама какво да я правя като за всичко бърза.
Момичета, напоследък съм много изнервена - това е откакто захранвам. Аз приготвям пюретата и понякога се виждам в чудо - някакъв хаос е вкъщи, нямам време за нищо, а като започна да му давам с лъжичката, той започва да ми я дърпа и става мазало  Shocked Всичко това ме изнервя ужасно. Колко чистичко и мирно беше кърменето  Thinking
Катуолк, аз връзвам Ади на стола за хранене, слагам й едно найлоново лигавниче с дълги ръкави и я оставям да си маже колкото си иска. После само го свалям от нея и го мия, бърша стола и готово  Peace
Лъки, много ти е сладка Ади, да ви е жива и здрава (а от къде си купихте пъзелите и аз мислих такива да взимам, скъпички ли са? )
П.Атанасова, благодаря ти  Hug Пъзелите ги има във Бейбиленд. Цифричките са евтини, но за буквите преглътнах 3 пъти преди да ги платя - 45 лв. комплекта БГ азбука Shocked
Маринелс, ние с мъжа ми сме заедно от 10 години, женени сме от 3. Не се бяхме карали никога до преди година и половина и да ти кажа това се оказа огромен проблем  Shocked Аз направо изпадах в шок като почнаха караници и не се разбирахме за всичко с поглед. Имаме приятели, които се карат за добро утро и за добър вечер и си живеят съвсем нормално. Хич и не помислят да се развеждат, просто са си свикнали. Та определено най-важното за мен е добрата комуникация, защото само с нея може да се разреши какъвто и проблем да има. А аз не съм така открита като теб и не съм от много споделящите, чакам да ми четат мислите, а мъжете определено нямат тази способност. И като се скараме става голям проблем. Иначе не мисля, че на мъжа ми би му минала мисъл за изневяра, просто не е такъв тип, то и за това се изисква усилие - да ходи да ухажва друга жена, да й сваля звезди...мисля, че му е минало времето за такива неща, но знае ли човек.

# 318
  • София
marinels, по повод поведението на твоя вуйчо се сетих за една реплика от култовия "Оркестър без име", която много точно описва такива случаи:
"Човек като наближи петдесетака на маймуна става за мадами." Mr. Green

И да питам нещо кърмещите мами /може и от ЛЛЛ да се включат - Screch ?/:

Понеже с моя малък мъж се приспиваме с цокане и редовно ме ползва за залъгалка, та да кажете как стои при вас този въпрос и трябва ли да се полагат усилия, за да се отказва от този навик? Аз не че съм се засилила да го отказвам, напротив радвам му се, че ме търси толкова, но знам ли, да не взема да сбъркам някъде? newsm78 Всъщност започнах да се замислям като четох тук за предаването на Гала от миналата седмица, в което обсъждали теми за бебешките зъбки и за това, че не трявало да заспиват, докато цокат.

Само влязох в размисли, ей. Thinking

# 319
marinels, по повод поведението на твоя вуйчо се сетих за една реплика от култовия "Оркестър без име", която много точно описва такива случаи:
"Човек като наближи петдесетака на маймуна става за мадами." Mr. Green

И да питам нещо кърмещите мами /може и от ЛЛЛ да се включат - Screch ?/:

Понеже с моя малък мъж се приспиваме с цокане и редовно ме ползва за залъгалка, та да кажете как стои при вас този въпрос и трябва ли да се полагат усилия, за да се отказва от този навик? Аз не че съм се засилила да го отказвам, напротив радвам му се, че ме търси толкова, но знам ли, да не взема да сбъркам някъде? newsm78 Всъщност започнах да се замислям като четох тук за предаването на Гала от миналата седмица, в което обсъждали теми за бебешките зъбки и за това, че не трявало да заспиват, докато цокат.

Само влязох в размисли, ей. Thinking
Глупости на търкалета, нека дойде Гала да му мие зъбите, ей понякога се престарават със съветите при нея.
Крум ме ползва за транспорт, гризалка, забавачка- играчка, за какво ли не, включително и за залъгалка ама не ми пречи, ни то мисля да умувам по въпроса как да го отуча. То колко ли остана.

Сиренце
За глутена мога да говорим за децата ни, за Емил  въпроса стои по друг начин и не му е мястото тук да го обсъждам.
Ще захранвам с глутен след 8 мес, засега не съм решила с какво, най вероятно като добавям някой от по толерантните брашна (толерантни имам предвид с по малко съдържание на глутен, овесено например )в оризовите палачинки на Крум, може да дам и някой овесена каша и така за около 10-15 дена за да следя реакциите. Това че големия ми син има проблем се опитвам да не го прехвърлям  като страхове на Крум иначе става ад, нали разбираш.

# 320
millenkaa а защо просто не спреш да слагаш омекотител,все пак това са допълнителни химикали,които могат да се спестят на бебешката кожа  Wink

Лилинчо, наистина е височка Ади. На последната консултация беше 79 см, даже док се изненада, че върви много висока.

Ами то си е за изненада  smile3501,обикновенно всички се радват на дебели бебета,а колко по-хубаво е да са високи,браво на Ади  Heart Eyes

superuu аз и Дали сме ви фенки
Бобоооооооооооооо имаме си гадже, тфу за мен newsm44 smile3534
(Крум)

Ма тя момата smile3522 мнооого убава бе,сега кво ке я правим,ке я краднем ли.. кво ли..

# 321
На нов ред че предишния стана много дълъг  hahaha

Моя сладур неще да седи в столчето за хранене  Shocked поседи 10 мин. и рев да стане. И каквото е изял, изял приключва  Crazy днес се опитах да разбера колко изяжда от кашата ами има няма 90-100гр. това му е максимума  Laughing има да се захранвамееееее  Mr. Green

МаринелкЕ  Mr. Green Хич не се тормози за таквиз работи. Само за мерки и теглилки не става да се говори  Hug  А за семейното благоденствие НЯМА РЕЦЕПТА мила моя. За всички е различно, защото никой на никого не прилича.  Peace Но има едно дребно нещо по което всички си приличаме  Peace Обичаме да не ни забравят и да ни обръщат внимание. За това запазете дребните жестове между вас. И да не се вманячаваш, т,е дали е направил нещо перфектно, както ти би го направила. Важното е че се е сетил  Peace   Винаги ще има препъни камъни, но важното е да помниш защо си с този мъж, и защо го обичаш.  Peace Ние имаме 11г стаж заедно от които тази година ще направим 6г. брак.  Не винаги ни е било лесно. А и ако някой ти каже че не се кара с половинката си, то значи нещо не е наред с комуникацията. Винаги се получават разногласия  Peace А ти щом си имала примера, трябва да ти е по лесно.  Hug

don4o71 след като си го въвела, даваш повечко с всеки ден и следващата каша спокойно си я взимаш с глутен  Hug

Вие гладите ли още всичко на бебо  newsm78 аз уж нямаше, а пък всеки път си ги гладя  Whistling

Още нещо щях да ви питам и........ все се сещам посред нощите и на другия ден като ще пиша....  newsm78  Няма ли най после да си върна мозъчните гънки  ooooh!
А ето и каката как тероризира котето  hahaha

Stacked И аз го гледах това предаване, ама не знам как могат да се спазват някои от нещата  newsm78 Я да го събуди тя да му мие устата и после да го приспи  ooooh!   Аз не бих се притеснявала. Виктор неще да заспива на гърда освен по нощите когато се храним в полусънено състояние, ама то пак същото  Laughing   По тоя повод да питам мамите дето хранят нощно време мислите ли скоро да ги отказвате бебоците от това хранене  newsm78 Аз си мислех, ама нещо се разколебавам  Thinking ако ще ми реве хич не ми се ходи като сумнамбул  newsm78 и за сега ще си останем с него  Mr. Green

migeio_  хи хи хи дуел  smile3540

ПП.  Лъки Ей вярно много висока госпожицата. Браво на нея  Hug

Олелееее пак стана дълго  Whistling

# 322
  По тоя повод да питам мамите дето хранят нощно време[/b] мислите ли скоро да ги отказвате бебоците от това хранене  newsm78 Аз си мислех, ама нещо се разколебавам  Thinking ако ще ми реве хич не ми се ходи като сумнамбул  newsm78 и за сега ще си останем с него  Mr. Green

Мама Веси,аз мисля че след време ще ни остане само нощното храене  newsm78,което на мен не ми пречи.Той спи до мен,аз си спя и само си цока от време на време по малко да се успокои и продължава да спи.През деня като въведем толкова много храни,каши и то кога остава  Thinking

# 323
  • София
В тази връзка въпрос към ЛЛЛ От известно време Ради отказва да суче от лявата гърда. Тя от самото начало ми е проблемна - запушени канали, болка след кърмене и т.н "екстри"Има дни, в които почти през целия ден храненето е от дясната.  Възможно ли е да се преустанови изцяло кърменето от едната гърда?
Да напълно е възможно да се кърми само от едната гърда и толкова дълго, колкото майката и бебето желаят.
 А ако искаш да включиш в действие и другата гърда, бих могла да дам насоки как да опиташ да върнеш вниманието на Ради.

# 324
Обявавам предпоследния пост на Мама Веси за поста с най-много адресати (дори не можах да ги преброя Simple Smile))))

Стихия, благодаря за отговора за глутена, нещо подобно ми се искаше да чуя.

Бяхме на тест за манту на "Одрин" 95-там идва лекарка от диспансера. 5 лева трябваше да платя (както и всички преди мен) - питах  аз "К'ви пет лева?" Wink , ама не получих адекватен отговор, и понеже ми беше много по-удобно така (по-близко място, по-малко хора, предполагам - по-малко болни пациенти), та се примирих да не се заемам със случая. Яд ме е на себе си, когато така си затварям очите, де.

Дано да ни излезе реакция до четвъртък  Praynig, че иначе отново ваксина - никак не ми се иска ...

Днес ще захранвам с домашен домат - дето го бях оставила за по-късно.Мисля да го сваря без семките и обелен.

# 325
Маринелче,за мене не само вуйчо ти,ами и това дете и то не е много много с акъла си.... Е то любов,любов...ама то туй не съм сигурна любов ли да го нарека...секс изобщо за мен не е...особенно за малката дама...ако и е толкоз за креватни упражнения,ше си хване някой малко по-младичък,по-енергичен,дето да и издържа на темпото....
За съхранение на семейната идилия,ние сме прясни,прясни.... септември миналата година се оженихме...Заедно сме от 6 години и доста пречки имаше,за да бъдем заедно....В края на краищата се преборихме...само един сериозен скандал сме имали....простихме си и продължихме...Мъжа ми е спокоен и улегнал мъж и колкото смешно да прозвучи...изобщо в главата не са му други жени,та да ходи да се крие...То като се замисля няма и как  Mr. Green Постоянно сме заедно:) Има си хоби-риболов и   това е...

Дончо71, аз не редувам...като започнах с глутен си давам всякакви,почти винаги с глутен,че безглутеновите са и много малко...

# 326
В тази връзка въпрос към ЛЛЛ От известно време Ради отказва да суче от лявата гърда. Тя от самото начало ми е проблемна - запушени канали, болка след кърмене и т.н "екстри"Има дни, в които почти през целия ден храненето е от дясната.  Възможно ли е да се преустанови изцяло кърменето от едната гърда?
Да напълно е възможно да се кърми само от едната гърда и толкова дълго, колкото майката и бебето желаят.
 А ако искаш да включиш в действие и другата гърда, бих могла да дам насоки как да опиташ да върнеш вниманието на Ради.

Благодаря за отговора Hug Аз съм забелязала, че той отказва лявата гърда, когато ми се появят блистери, когато успея да ги отпуша Ради суче и от нея. Замислих се за прекратяване на кърменето от тази гърда, именно заради постоянните запушвания, с които ми е все по-трудно да се справя Confused

# 327
Маринелс, много сте хубави! А за вуйчото-ми то това си е подсъдимо-девойката даже не е пълнолетна. Shocked Та по този повод да кажа на Лъки, че не е нужно мъжът да сваля звезди и да ухажва. Сега има много напористи жени, които докато не постигнат своето не оставят "плячката". Аз лично познавам такива жени/една колежка/. А и мъжо ми е разказвал как още в студентските години една мадама все му се предлагала и искала да я води у тях, при положение, че знае , че е зает/винаги сме били заедно на купони/ Хората се променят с годините и никой не знае какво го очаква. Мислиш ли, че съпругата на този вуйчо е вярвала, че някой ден той ще я зареже заради 17-годишна? Да не дава Господ! Никой не е застрахован.
А за това как се постига хармония дълги години- трудно. С много компромиси, добро отношение, грижа един към друг. За любовта се воюва всеки ден, тя не е даденост. Ние сме заедно от почти 12 години, от 8 сме женени. Надявам се да няма сътресения в брака ни. Praynig
Stacked, и Ева заспива само на гърда. Постоянно суче за успокоение, но не съм се притеснила. Снощи ставах 4 пъти, предната вечер-5. Едва гледам, но това е положението. Буди се и не мога да я оставя да реве. Преди се успокояваше с тати, ама сега не ще. Crossing Arms
Лъки, как 79? ShockedСинът ми е високо дете и на годинка беше 80 см. Направо се опулих. Да ти е жива и здрава. Heart Eyes
Мама Веси, и аз гладя още.Защото не искам да е измачкана, не за дезинфекция. Peace

# 328
  • Кукуландия
Добро утро!
Закуската е сервирана, моля заповядайте на масата!

Мама Веси, аз засега не мисля да спирам нощното хранене. И без това се много подвижни и наддаваме по малко... ако му спра и това ядене сигурно изобщо няма да наддава  Rolling Eyes
Но напоследък като се събуди през ноща трябва да го гушкам и люшкам, за да заспи, яденето не върши работа.
Само се надявам с недоспиването да си нямам проблем, защото през деня като се събудя веднъж и нямам проблем, но през ноща ми е трудно да се вдигна да го взема и доста залитам, та ме е страх да не взема някой път да тупна барабар с него  ooooh! За спане на едно легло не може да става и дума, защото мъжо не се отказва да спи на спалнята, а с двамата в едно легло ще ми дойде в повече... всички се натискат към мен, аз спя на едно ребро, на сутринта не мога да стана от схващане и болка, а половината спалня си стои празна  #Cussing out

Аз мнооооого отдавна спрях да гладя дрешките на малчугана. Първо, че не виждам смисъл при положение, че той лапа всичко, което докопа и второ, но не и по важност  Mr. Green никак не обичам да гладя, ама никак, стигат ми ризите и костюмите на мъжо  Stop

По въпросите на Маринелка с опит не мога да се включа, защото стажът ни е малък, а и няма универсална рецепта.  Peace
За вуйчото... ми той може да и е дядо  Shocked Ноу комент, че по тези въпроси съм много крайна  #2gunfire

Все се каня да питам и все забравям... тези, които са давали домашно намачкана тиква - забелязвали ли сте да якат бебетата цели парченца от нея, или всичко е добре смляно и преработено  newsm78

Отгоре ни прозират 3 зъба, да видим кога ще започнат мъките  Rolling Eyes

Приспахме се ядяйки и продължавам с един въпрос към мамите, които използват пъзели, върху които играят децата. Имахте ли проблем с оставянето на детето върху пъзела? Нашият малчуган като го сложих и се започна един рееееев... няма край.. и така няколко пъти.. уплаши ли се от много цветове, какво стана и аз не знам  newsm78 Така вчера седнах аз на земята да го кърмя и докато беше захапал успях да легна и да го оставя върху пъзела... много недоверчиво го гледаше  Laughing Пак помрънка, но стоях с него да си играем и уж свикна, но защо така реагира  newsm78
Разликата в цената на буквите и цифрите/животните за мен е необяснима.. при положение, че за 10 цифри/животни плащаш 10лв., би следвало буквите да са 30лв. ... айде 35, ама 45  Shocked И аз много исках да взема азбуката, но нямаше (купих ги преди време от Джъмбо) и по-добре стана, защото тук и без това няма място за цялата азбука. Омръзна ми вече този живот на квартира  Tired

Последна редакция: вт, 04 окт 2011, 09:59 от Uinen

# 329
Лъки, благодаря за отговора   bouquet
Аз от скоро ползвам омекотител нямаме проблем
ще продължа после

Общи условия

Активация на акаунт