Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 069
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
Нощем Никола суче от двете гърди, но аз мога да го кърмя и от двете без да се премествам. Просто в единия случай съм малко по-наклонена към него.
Peaceточно това имах в предвид

Аз не съм Бедствието ама да си кажа,че Ивана суче само от едната цица цяла нощ.Рядко се прехвърлям от другата страна и то ако усетя,че е яла повече и другата цица натежава.Явно не суче толкова за наяждане,а за успокоение.
Точно написано, все пак прескачам на друга страна през ноща някой път, правя го автоматично и си продължавам да спя.

Моя Крум праща поздрави на Бобо, предавам дума по дума.
Бобо фукльо такъв, ако не беше показал на майка си че можеш да пълзиш, тя нямаше да го пише в тая пуста бгмама, моята съответно нямаше да се шашне че нейно чедо не е по по най. Толкова беше хубаво да ме разнасят и да си гледам от високо, сега по често виждам само крака, защото моята мама послала на пода едно одеяло, нахвърлила играчки и  ми пили на главата "Ето виж как децата пълзят". Аз те мислих за приятел, а ти така се изложи.

Бобо в отговор на отвореното писмо на Крум

Круме ,Круме,свърши ти кефа и на теб..приятел,да видиш сега и ти лоша майка,няма само аз да се мъча,я.Не стига,че не ми купува нищо в което да подскачам,да се люлям..ами и ме е оставила вече два месеца на земята и им се мотая като кученце в краката,а и нищо не ми постила,да вземе поне едни наколенки да ми купи.Ей лоша работа,яко си го загазил!

# 301
# 302

marinels, . Просто си знаем, че развод е нещо чуждо за нас и толкоз. За изневяра, мисля, че светогледа на мъжа ми не би му позволил да го направи, не толкова чувстата му към мен.
newsm10

# 303
Весето, няма странични действия от ХБ. Ние го минахме и той се справи мъжки. Когато му взимаха кръв от пръстчето не усети нищо, доволна съм от процедурите, бях се стресирала как ще се справя, но благодарение на всички във тази тема се справих добре, за което  Hug благодаря.

Оздравявайте бебенца  spoko и мами

Лъки, много ти е сладка Ади, да ви е жива и здрава (а от къде си купихте пъзелите и аз мислих такива да взимам, скъпички ли са? )

Маринелс, аз по твоя въпрос нямам какво да кажа много. Не съм омъжена, живеем си ТАКА без брак. Когато бях свободно и необвързано момиче съм имала връзки се с по-големи от мен поне с 10 години, но сега съм се спряла на малко по-голям от мен и съм много доволна, не го сменям за нищо.
Иначе ако сме си залипсвали си отделяме внимание само за нас и така закрепваме нещата, поне за сега помага. Определено след като родих не е както преди, аз уморена, той също....не сме безгрижни, но пък се радваме на нашето чудо и това ни е достатъчно.
При нас развод....ами ние нямаме брак, сега започваме да обсъждаме кога ще се женим  Laughing
При вас, прочетох на Весето мисля е била поне 12 хиляди  newsm78 не знам кога ще ги съберем.

# 304
При вас, прочетох на Весето мисля е била поне 12 хиляди  newsm78 не знам кога ще ги съберем.
Е тамън толкоз излезе всичко от-до....Зависи каква сватба искате да правите,колко човека и т.н. Нашата не беше лъскава,като на филмите..в лятната градина на един ресторант...140 човека бяхме,все веселяци,а това е най-важното...Но пък ние сме от малко градче,където цените са доста по-ниски от София например....

# 305
о, тук шампионат по пълзене ли имаме Laughing and the winner is... newsm32

Бедствие, чакаме и вас да ви видим

marinels, къде е това шато? мн хубаво ми се види

за съхраняване на семейните взаимоотношения - честно казано, не зная как го правим, нещата се случват естествено, досега никога не сме ходили на почивка "само двамата, за да затоплим отношенията", далечно ми е това понятие. Ако има проблем той се решава веднага, дори и да ескалира и да се стигне до огромен скандал. Сега покрай Марти, връзката ни се заздрави още повече, за изневяра не съм си го и помисляла на сериозно, иначе често се шегуваме в това отношение. Той понякога ми подмята как го била загледала не-знам-си-коя, аз пък от своя страна, доста самоуверено му заявявам: Абе, коя ще те загледа тебе бе човек ... на тия години, днешните девойки търсят младоци, с кинти, със секси фигура и пр. И приключва със  Joy знам си стоката, ама се надявам занапред все така да се шегуваме, че има доста случаи като чичото на маринелс
Маринелка, аз лично съм ЗА такива темички, че от кърмене, захранване, пълни пампи и тям подобни почна да ми се ....

Софиянки, бързо да оздравявате, за да открием есенния сезон  1stroller

# 306
Лъки, страхотна ви е Ади Simple Smile  И тя пъргавелка Hug

Всички болнички - извинете ме, но и  аз няма да изброявам, за да не изпусна някой, че много станаха - ама от сърце желая да се оправят скоро-скоро newsm10

hahaha Е много ме разсмива епистоларната комуникация между Бобо и Крум и техните амбициозни мами  Hug

Маринелс, добре дошла такава, каквато си беше   bouquet

Ние сме с 4 години брак, и моите приказки няма да звучат сериозно, но това, което съм сигурна е, че ако човек е открил истинската си половинка, всички кризи ще са много по-бързо преодолими.
За тези, на които предстои булчинство (ох, колко е сладко това ! )- нашата сватба (с всичко - и дрехи, и такси, и услуги, за 100 човека) излезе 8 000 лв (ама 2007-ма).

Днес пак даваха при Гала за ползата от диетата без казеин и глутен при децата с аутизъм.
Стихия, мисля, че ще бъде полезно за всички да споделиш какво мислиш за тази диета, както и да кажеш, кога ще дадеш на Крум храни с глутен?

# 307
Привет Hug Чета редовно, но не пиша `щото ме мързи Crazy
Иначе и ние сме в отбора на болничките. Таткото ни донесе вирусче и малчо от снощи е с температура и хрема. Дано се разминем само с това и да се оправи бързо Praynig
Женичка и аз съм така - ту от едната страна на леглото, ту от другата. Добре че е на 3 часа, не на всеки час  baby_neutral
...
Момичета, напоследък съм много изнервена - това е откакто захранвам. Аз приготвям пюретата и понякога се виждам в чудо - някакъв хаос е вкъщи, нямам време за нищо, а като започна да му давам с лъжичката, той започва да ми я дърпа и става мазало  Shocked Всичко това ме изнервя ужасно. Колко чистичко и мирно беше кърменето  Thinking
catwalk И аз така прескачам в леглото. а относно храненето - храним се с две лъжички - едната държи Ради, едната аз и от време на време си ги сменяме Mr. Green Карай по-спокойно и се опитай да не се нервираш за цапаницата по време на хранене, защото тепърва ще се сблъскваш с цапаници всякакви Mr. Green Решението е - найлон на пода под столчето за хранене (аз постилам един огромен чувал за смет) и възможно най-голям лигавник (има едни като найлонови престилчици, вършат чудна работа и лесно се почистват Peace)

Браво на пълзящите бебоци  Wink Комуникацията между Бобо и Крум е един път hahaha

Marinels По твоето питане - универсална рецепта няма.Ние с мойто мъж сме от 10години заедно, от 5 имаме брак, щерката ни беше шаферка Mr. Green(първо бяхме решили да не се женим, но това е друг въпрос, някой друг път, ако ви е интересно може да споделя.). Да чукам на дърво за това време не сме имали сериозни скандали, всъщност като се замисля - изобщо не сме имали скандали Whistling Като има проблем, сядаме и го обсъждаме. Не броя дребни пререкания, обикновено в момент на нервност(обикновено когато съм в цикъл, или когато не съм яла шоколад от 5дни, или мъжО не е пушил от 2часа, пък няма цигари и го мързи да иде до магазина Crazy), които минават и заминават, внасяйки разнообразие в ежедневието, че то много хубаво, нали знаеш, не е на хубаво Crazy. Всеки си има своите трески за дялане,  ние сме си свикнали с нашите, знаем си ги и пипаме внимателно с длетото. За тези години нито веднъж не сме се наричали едни друг с обидни думи. Обичаме се много, подкрепяме се, борим се заедно с трудните моменти (а те хич не са малко Confused като почнеш от финансови въпроси и стигнеш до кофти роднински взаимоотношения и разни и разнообразни лоши шегички на съдбата). Сега покрай децата почти не ни остава време насаме, но намираме начини да си кажем, макар и не с думи "ти си моето момче/момиче и аз те обичам" - задължителна целувка за здравей и чао, небрежно плясване по д-то като се разминаваме из стаите, носейки наакания памперс на бебето единия и чашата с вода за нощното шкафче на каката другия. Те така... Crazy
Айде стига толкова по въпроси извън бебешките, обратно към захранването Crazy
Онзи ден дадох на малчо коричка препечен хляб и той ги я хапна с кеф. Да считам ли, че е захранен с глутен newsm78 Иначе вече съм давала почти всички зеленчуци, от месните - пилешко, пуешко и заек. Сега съм взела и едно пюренце с риба. Другата седмица мисля да включа жълтък.
На ден замествам по 1 хранене (един ден обедното с пюре, на следващия следобедното с каша), не за друго, но просто имам нужда от почивка от кърменето. Колкото и да ми е приятно това занимание, денонощната експлоатация на гърдите ми вече ми понатежава Crazy В тази връзка въпрос към ЛЛЛ От известно време Ради отказва да суче от лявата гърда. Тя от самото начало ми е проблемна - запушени канали, болка след кърмене и т.н "екстри"Има дни, в които почти през целия ден храненето е от дясната.  Възможно ли е да се преустанови изцяло кърменето от едната гърда?

Ох, т`ва всичкото аз ли го написах?!? Crazy

# 308
Здравейте,
най-накрая и аз да се запиша, нямаше ни  една седмица, а виждам, че вие не сте скучали и сте писали, писали Simple Smile Сега ще се връщам да ви изчитам.
Исках само да ви попитам някоя от вас дали е имала проблеми с алергия на бебчето към омекотители и от кой сте най-доволни ( и недоволни)?

Усмихнат и слънчев ден Grinning

# 309

Моя Крум праща поздрави на Бобо, предавам дума по дума.
Бобо фукльо такъв, ако не беше показал на майка си че можеш да пълзиш, тя нямаше да го пише в тая пуста бгмама, моята съответно нямаше да се шашне че нейно чедо не е по по най. Толкова беше хубаво да ме разнасят и да си гледам от високо, сега по често виждам само крака, защото моята мама послала на пода едно одеяло, нахвърлила играчки и  ми пили на главата "Ето виж как децата пълзят". Аз те мислих за приятел, а ти така се изложи.

Бобо в отговор на отвореното писмо на Крум

Круме ,Круме,свърши ти кефа и на теб..приятел,да видиш сега и ти лоша майка,няма само аз да се мъча,я.Не стига,че не ми купува нищо в което да подскачам,да се люлям..ами и ме е оставила вече два месеца на земята и им се мотая като кученце в краката,а и нищо не ми постила,да вземе поне едни наколенки да ми купи.Ей лоша работа,яко си го загазил!

superuu аз и Дали сме ви фенки

# 310
Бобоооооооооооооо имаме си гадже, тфу за мен newsm44 smile3534
(Крум)

за глутена ще пиша по късно

# 311
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Здравейте,
оздравявайте по-бързо всички - и бебета и мами!
Millenkaa, аз омекотител не ползвам.Само течните прахове на Тео и Purlan!

# 312
                            Здравейте, малки и големи!
 Отдавна се кипря да пиша, и все не остава време..., не че няма, а поради лоша организация.
Бързо оздравяване на всички болнички от дружинката Hug
 Ние по семейно изкарахме гадния вирус преди няколко седмици, с всички екстри, като хрема и т.н. Нея борим с Еуфорбиум (хомеопатично) и съм доволна. Но въпреки съветите на докторите да се промива често с физ.  р-р и после със съответните капки, аз от опит избягвам такива чести промивки Peace Още когато синът ми беше съвсем малък и имаше хрема, за да улесня нощем дишането му, просто повдигах леглото му, като нареждах две равни купчинки книги, и ги поставях под краката на леглото. И имаше ефект, та ако някоя мама реши, може да пробва и това.
 [quote author=jozyy link=topic=612326.msg19874307#msg19874307 date=1317637035
...
Момичета, напоследък съм много изнервена - това е откакто захранвам. Аз приготвям пюретата и понякога се виждам в чудо - някакъв хаос е вкъщи, нямам време за нищо, а като започна да му давам с лъжичката, той започва да ми я дърпа и става мазало  Shocked Всичко това ме изнервя ужасно. Колко чистичко и мирно беше кърменето  Thinking
[/quote]
catwalk И аз така прескачам в леглото. а относно храненето - храним се с две лъжички - едната държи Ради, едната аз и от време на време си ги сменяме Mr. Green Карай по-спокойно и се опитай да не се нервираш за цапаницата по време на хранене, защото тепърва ще се сблъскваш с цапаници всякакви
[/quote]
  "Колко чистичко и мирно беше кърменето  Thinking"  
  Hug  Напълно те разбирам  newsm10
 Трудно е когато си сама с детето и цялата бъркотия вкъщи..., а искаш с всичко да се справиш. Тепърва ''приказката" продължава Wink

А сега и нещо от нашата кухня
Със захранването на Елица направих обратен завой от предвиденото. Вместо с предвидените зеленчуци, сега пробва плодове с оризово брашно.
 В началото на 6-я месец пробва картоф с кърма, без, само сварен картоф, и т.н., но повече от 1-2 малки кафени лъжички не е хапвала. Бавно, много бавно напредва, но каквото- такова! На предната консултация е едва + 200 гр и то с пълен тумбак Crossing Arms Тя през деня едва успява да цокне малко кърма, която не я засища явно, и за това нощем се буди по 2-3 пъти да наваксва, но все по- често вече се случва да не и стига. Аз тъпо и упорито избягвам да додавам АМ, и така...
 А за да е пълна лудницата вкъщи вече сме +1 у дома. От вчера сме с още едно "лайнометче'' Laughing Малка сладка голдънретривърка на почти 2 месеца, и се казва Кина. Нея също захранваме, само дето отходното не попада в памперс, а на пода... И така... се случва при нас.
  Маринелка , както са ти написали по- рано и др. мами- То точна рецепта за семейно щастие няма! Защото за едни е едно, за други друго, и от позицията на житейския си опит и темперамент всеки по различно се справя и отчита, когато възникне нещо- дали е криза, дребна суета или друго. Хубаво е наистина, когато и двамата гледат не само в една посока, защото могат да видят различни неща, а да гледат и един в друг, за да се видят, открият, или намерят..., ако се наложи. Но живота е шарен и странен, та дори и лимони да ни предложи, поне успеем да си направим и лимонада.
 Аз все още безкрайно щастлива, че до мен стои не само точния мъж, но и бащата на нашите деца.
 А колкото до въпроса ти, дали тук е мястото за споделяне на такива неща, ами мога само да кажа, е на когото му пречи ще си каже!
 Хайде стига толкова писане, да се върна да разгледам и снимките и видео, ако сте качили
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

Исках само да ви попитам някоя от вас дали е имала проблеми с алергия на бебчето към омекотители и от кой сте най-доволни ( и недоволни)?
Синът ми още преди годинката се обрина, като обривът доста време не се махна. Омекотитела беше на персил, а прахът на тео бебе. От тогава не ползвам омекотител, и задължително пуска повторно плакнене и центрофуга.

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 16:52 от Жени

# 313
Благодаря за бързите отговори Nadya 81, Жени, моя е грешката, реших да опитам омекотителя на Семана и ето какво стана  Embarassed ( ей чак и в рима го докарах), първо си помислих, че обрива е от жълтъче, което дадох един единствен път на върха на лъжичката, но явно не е от него защото повече не съм давала, а обрива си стои Sad и като се замисля май започна като смених омекотителя, отивам да си взема от стария и пускам всичките дрешки в пералнята отново (милото ми мъжле в неделя изглади всичките дрешки на бебка с такова желание ще му стане лошо като разбере Crazy)

До скоро от нас!

# 314
За мамите,кито са по-напред със захранването newsm78-искам да попитам-когато се въведе кашата с глутен и се замести едно хранене изцяло,ако детето е яло единия ден глутенова каша на следващия ден кашата баз глутенова ли трябва да бъде (както се редуват зеленчукови и месни пюрета) или няма заначение?Аз за сега редувам,но кашите без глутен са ми и без млечни и добавям от АМ и когато ми свърши кутията от елда на хип не знам дали пак да си купя от нея или да сменя с друга и така да са две глутенови .....ох дано ме разбрахте че с този глутен май досадих.

Общи условия

Активация на акаунт