Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 042
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Ето и нашият отчет от днешната ДК:
на 6 м. и 11 дни Аслан тежи 7.780 кг и е 67 см, т.е. е наддал с 430 гр. и се е удължил с 1.5 см.
Вече ще въвеждаме жълтък в менюто, веднъж на два дни заедно със зеленчуковото пюре. Според лекарката нощното му събуждане е вследствие на глад, т.е. млякото от вечерта не му достига. Аз също подозирах това, защото когато се събуди си търси да яде и наистина доста си цока... Тя ми предложи да започна да му давам нишестяно кремче, кисел, или нещо подобно, но аз и казах, че не искам да му давам нещо със захар, затова по нататък ще му правя аз кремчета.  Peace

От всичко най съм щастлива, че до 1 годинка няма други имунизации, че всеки месец треперя и не спя предната вечер...  Shocked Колко е лесно човек да се наплаши Simple Smile

# 436
jozzy , благодаря Simple Smile) Честито на всички беборанчета,ставащи днес на 7 месеца...

ВСД , и аз съм много щастлива от факта,че до годинка няма повече ваксини...И аз съм на тръни след ваксината.....особено се стресирах от разказите на майки в "На кафе" , чиито деца са се разболели след ваксини...НО...това най-добре да не го мислим и коментираме,че неприятни неща са си....На нас жълтъка педито каза към края на  7-мия,началото на 8-ми месец....и на мен ми каза,че ако искам мога да започна с кремчетата за да и се разнообрази следобедното хранене,но и аз мисля да изчакам...

# 437
  • Варна
...и на мен ми каза,че ако искам мога да започна с кремчетата за да и се разнообрази следобедното хранене,но и аз мисля да изчакам...

Весе, аз после се порових за рецепти из нета и намерих това:
"Кисел от плодове
30-50 гр. плодове се измиват, настъргват или размачкват и от тях се изцежда плодов сок, който се запазва, за да се добави после към крема.Останалата част от плодовете се сварява в 100 гр.вода и се пасира. Добавя се 15 гр. захар, възварява се и към врящата вода се добавя 5 гр. нишесте, размито в малко вода или част от кашицата,като постоянно се бърка, докато се сгъсти. Сваля се от огъня и след като изстине, се добавя плодовия сок. "

Аз ще добавя натурално царевично нишесте, защото не съдържа глутен, и ще пропусна захарта, защото плодовете ще са достатъчно сладки. Аслан обича плодово пюре от ябълка и круша, аз ги варя за малко и после ги пасирам и той изяжда и паничката Simple Smile Ако искаш можеш и ти да пробваш... Иначе аз кисела от магазина го мразя, като малка в градината все това ни даваха и вече ми ставаше  Sick само като чуех думата "кисел".

Кремчета ще му правя с грис, но това след като въведа глутена.  Peace

# 438
  • София
Да  ви питам, давате ли вече пюрета, в които има захар? Исках да й взема от сини сливи, но на Хипп и на Гербер (поне на тези попаднах) пише, че съдържат захар?!  newsm78

Bub, сините сливи на Гербер са без захар.

http://www.hlapache.com/hrani/plodovi-pjureta/gerber-sini-slivi.html

# 439
Ivelina9292 има си ред за излизане на зъбките,но той съвсем не е задължителен.
p.atanassova 5 дена са напълно достатъчни.Не вярвам да го боли коремче от картоф,освен ако не си прекалила с количеството..
За глутена-ето една схема, аз я намирам за разумна  http://zahranvane.wordpress.com/category/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8/
Uinen аз много бих се ядосала на такъв коментар от страна на мъжо.Той помага ли ти с бебето?
Моя просто няма физическа възможност,понеже нон стоп работи и се пребира много късно.За това само и се радва,ама аз пак недоволствам,че не полага усилия.За това коментари от този тип ме карат да яхвам метлата.
Еna защо ще я даваш тази млечна каша?Някой от консултантите беше писал,че млякото всъщност е обезмаслено тоест има химически процес.Не мисля,че нещо ще и стане на бебка,ама за какво и е  newsm78 Ако можеш да капнеш малко кърма ще е сто пъти по-добре.
redreny2000 банана не е алерген.Просто се дава по-предпазливо(каквото и да означава това  newsm78 ) заради наличието на хистамин.За него обаче четох,че "вредността" му е малко преувеличена.
don4o71 всеки има различен прочит какво точно означава захранване.За мен смисълът му НЕ е да се замести млечното хранене.
Живо и здраво да е порасналото ти момиченце   bouquet
Bub_ не бих дала пюре със захар  Naughty

A това нишесте защо трябва да се дава изобщо,след като няма никаква хранителна стойност,а само калории  newsm78

# 440
ВСД, и аз ще се поровя в нета за различни рецепти...Тези,които са с плодове и аз ще пропускам захарта....Те са достатъчно сладки плодовете...

# 441
Ох, момичета, направо ми идва вече всичко в повече  #Cussing out Ади по цяла нощ сучи, само да се опитам да я оставя в леглото и се буди, като спи при мен аз съм все на криво, че да може да се "обслужва", редувам гърдите и само се въртя по цяла нощ ту отляво, ту отдясно, ту мажа с гелчета, ту давам дентинокс...направо вече  #Crazy Отделно че е болна, добре че само разстройство има и й тече носа. Баткото пи цяла седмица Клацид и днес на профилактичния ми казаха, че още не са му чисти гърдите. Наложи се да дава кръв и да му правим и снимка и станах луда просто. Първо на кръвта докато се натутка да си пише някакви бележки сестрата Дени се изнерви и не искаше да стои повече в кабинета. Почна да се дърпа, опъва... тя стои и му хвърля едни гневни погледи  ooooh! Като отидохме пък на рентгена лекарката беше безкрайно изненадана, че съм отишла сама  Shocked Явно родата вече трябва да водя като отивам на лекар. Трябвало да държи някой краката на детето, докато аз му държа ръцете. Санитарката си стоеше отстрани и не пожела да се облъчва, въпреки че май това й е работата. Лекарката като разбра, че майка ми е пред болницата не спря да повтаря да съм я извикала да държи баткото, да съм престанела да успокоявам детето. Обяснявам й аз, че е с малкото ми дете, а тя си повтаря "Ама не си губете времето да успокоявате детето, направо отидете да я извикате жената". Предадох се накрая, извиках я, Адриана заспала в ръцете й (кошът го бяхме оставили в колата). Постилам аз на един диван и в момента, в който я отставихме тя се събуди и ревна. Докторката тогава се сети, че не може да направим снимка докато и Ади е там и отказа да снима. Е тогава вече като се развикаааааааааааааааах отиде и извика санитарката да я държи извън стаята и най-накрая направихме снимката. Показва само бронхит поне, няма нещо по-сериозно, но утре пък ще го водим при белодробен специалист. Естествено, по законът на Мърфи, точно когато смятах да ходя на йога е часът за прегледа. Майната му, но вчера пък не можах да отида, че бях взела и племенникът ми у нас да го гледам, че и сестра ми е болна и вече съм на ръба. Днес цял ден само им крещя на децата  ooooh! Навиках се и на мъжа ми едно хубаво и той ги взе и цяла вечер ги забавлява в детската стая. Аз уж си почивам, но толкова вече ми се е събрало, че нещо не ми става по-добре  Whistling Надух ви и на вас главите  Sad
Е, да се похваля и нещо хубаво поне. Ади се научи да пляска с ръце, много е сладка. Играе си права, каквото и да правя, тя пак се изправя и вече се отказах да я връщам на земята. Ще кача и клипче сега да я видите колко ми е сладка Heart Eyes
don4o71, да ти е жива и здрава каката! Все така много да ви радва! Относно постът ти за изневерите ме изненада с това да си пазим мъжете. И аз като Катилиас не си представям да се ослушвам и съмнявам дали някоя някъде не му се "предлага" на мъжа ми. И как по-точно да ги пазим се чудя, те ако не могат да се опазят сами едва ли ние можем да направим нещо. Въпреки че на всеки мъж сигурно ще му хареса женски бой  Mr. Green особено в негова чест. Аз бях останала с впечатление, че са ви много хубави отношенията с таткото, че много помага и си представях една идилия и ти ми беше за пример.
katilias, браво на свекървата. Хубава торта да й направиш   bouquet

# 442
Добър вечер , момичета  Wink
Да се похваля и аз с нашите мерки - на 6м10д. - 7840гр и 67,5см
Сега да се включа и аз макар и малко късно в някои теми :
за захранването - аз давам по 4дни един и същ зеленчук и след това въвеждам нов, като на хранене му давам първият ден до 30гр, а следващите ако му се услажда до 60гр, след това дохранвам с АМ, следобяд редувам каша от елда(без глутен е) или каша от ориз+банан(също без глутен) , като отново не замествам храненето, а дохранвам след това с АМ
за омекотителите - на дрехите на детето не слагам, неговите дрехи ги пера откакто се е родил само с Dalli sensitive и не съм имала проблеми
за зачервените дупета - аз мажа с weleda дупето и веднага се оправя
за събуждането вечер - от една седмица насам Калоян се събужда към 3.30ч-4.00ч и по час, час и половина мрънка и неиска да заспи, а по принцип си спеше от 21.00 - 6.00ч

От вчера го слагам да бънджи и много се забавлява - подскача и вика.
Освен това казва вече а-аа-а ма-ма-ма (това когато нещо му е криво  Simple Smile ) и ба-ба-ба - когато се кефи, все още обаче неможе да пълзи, но пък стои седнал без да го подпирам  Simple Smile

за пеглед при гинеколог ходих 4 месеца след раждането, а сега към края на октомври ще ходя и за цитонамаска, 2 месеца след като спрях да кърмя ходих и на преглед при херург за да ми прегледа и гърдите
Ами това е от мен, май дълго стана ама...  Wink

# 443
Еna защо ще я даваш тази млечна каша?Някой от консултантите беше писал,че млякото всъщност е обезмаслено тоест има химически процес.Не мисля,че нещо ще и стане на бебка,ама за какво и е  newsm78 Ако можеш да капнеш малко кърма ще е сто пъти по-добре.
Лилинчо, не , че бързам, ама тука повечето каши са млечни и , за да внеса малко разнообразие в менюто. Всъщност в кашите млякото адаптирано ли е?Аз предлагам по 100 грама и след час пак си суче, така че не замествам ядене , ама всеки ден тая оризова безмлечна каша да не и се втръсне накрая. newsm78 Иначе капка не мога да изцедя. Crossing Arms
Дончо, честито на каката!Да расте здрава и щастлива госпожица!
Лъки, мила, имаш огромна нужда от почивка. Както повечето от нас, де. И с болнични заведения да си имаш взимане-даване е страшно изнервящо и изтощително. Спомням си и аз как  се борех с 2-годишно пищащо дете , за да му направят снимка.В едната болница отказаха , защото не можели да го умирят, в другата ни се развикаха, че аз и баща ми-двама възрастни не можем да го удържим. ooooh!Той буквално беше изпаднал в истерия, такъв стрес беше. #Crazy
И на мен мъжо ми казва да излезна някъде, ама като знам, че вкъщи някой има нужда от мен-как да се отпусна. Ева ще реве, че не може да заспи, аз ще си седя спокойно-не става така. Tired

# 444
  • София
redreny2000 банана не е алерген.Просто се дава по-предпазливо(каквото и да означава това  newsm78 ) заради наличието на хистамин.За него обаче четох,че "вредността" му е малко преувеличена.

lilincho, благодаря!

# 445
 Пак много сте се разписали, или пък аз отдавна не съм чела. Вчера почина близък мой приятел, беше в кома от неделя, така че не ми беше никак до компютри и телевизори. Наложи се днес с малката да идем заедно на поклонението... ама така или иначе съм тъжна и не мога да го скрия от нея, не и го спестих това. Беше странно красива картинка, тъжни хора с черни дрехи и очила и едно малко усмихнато бебе с розова рокля...Накара ги всички да й се усмихнат един по един, а с мен е особено внимателна цял ден. Както каза един приятел "Животът в целия му цвят насред опелото".
 Мами, как си завивате бебоците тези дни? Аз за нас и за баткото вече извадих олекотените завивки (имаме едни по-леки докато температурите не са под нулата)- апатраментът ни е доста хладен, на първия етаж е, ама за дребната ми е малко шах. Слагам я в памучно чувалче и отгоре като и сложа по-дебело одеяло,се поти много. С памучно одеяло ми се струва студено...Я кажете вие как завивате?
  Погледнах диагонално предните страници: много болни хлапета и уморени майки, пращаме на всички поздрави и прегръдки! Кашите сте обсъждали, аз не смея много да се обаждам, че сме от най-малките бебета на възраст тук, но аз захраних по принцип с оризова безмлечна, после зеленчуците въведох, слагам вътре или намачкан банан или ябълка, или плодово пюре. Изненадана бях, че оризовата с банан на Милупа е със захар, а пише 4+... Много смело с тая захар я дават, а са сериозна фирма, Та я дадох на таткото и купих вчера елда на Хипп, и днес й дадох с малко настъргана ябълка. Същата безвкусица ми е на мен като ориза, ама дребната ги яде без проблем. От зеленчуците се опъва само на моркова и картофа, много харесва пащърнах, карфиол, тиквичка, тиква.. Дадох й да опита спанак, хапва с кеф, та за утре й купих броколи, ще готвим  Grinning
 Няма да бързам с месните пюрета и с глутена, ще изчакам да навърши поне 7 месеца и ще реша. Попара или подобно смятам да правя с киноа и био масло и био сирене, поне в началото, че нещо не мога да се ориентирам къде какво има в другите млечни продукти. В сряда сме на консултация, да ме ориентират как наддава, че имахме проблем през лятото, въпреки че сега толкова много се движи, не знам дали на същите килограми е останала. Ще има циркове с урината, подготвям се от сега.
 Няма да продължавам, дълго ми се получи пак. Кажете на приятелите си колко много ги обичате и цените, никога не е излишно....

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 00:05 от Пипиллота

# 446
  • София
Добър вечер от Теодор и мама Ани недоспалани Simple Smile

Не ми е останало време нито да пиша нито да чета. Малко по диагонал минах през страниците, които съм пропуснала.   
Сега да споделя и да се включа по това, което пишем.
Много ни мъчат зъбките. Добре, че е само нощем. През деня си наваксва само Тео, а мама дреме до количката в парка. Устоях да не давам илачи или да мажа с гелове. Утре мисля да се запася с дентокинд  и гел. Зъбчетата само се белеят но са далече от повърхността все още.

За кашите със захар - давала съм му само веднъж тази на Хип -лека нощ и то защото нямах готовност да дам друго в момента. Иначе си я правя аз с елда или ориз, плодово пюре (без захар)и АМ. Готовите бих дала пак ако излизам или вече съм навън.  БУБ на гербер повечето са без захар- за сливите, крушите уилямс и банана гарантирам т.к. ги давам.

За мъжете и тяхното "опазване" - споделям мнението на катилиас напълно.

Безглутеновият хляб наистина е безвкусен, както Бедствие вече е писала. Нужно ли е да си тъпчем децата с него ...? На Тео ако кашата или пюрето не му е вкусно няма  начин да го накарам да яде. То и ние големите сме така, нали? Грисът е добро решение за спретване на бебешки вкусотийки и не е задължително да е пшеничен и с глутен.

За среща на Сф мамите идеята е хубава. Дано и времето да е такова.

Сиренце, пасаторът ми е браун и съм много доволна, но до сега за детето нищо не съм пасирала с него. Картофите стават лепкави, а и количеството е толкова малко, че не си заслужава цапането и миенето. Или мачкам с вилицата (не е много гладко) или готово пюре давам.

Мисля тези дни да дам жълтък. Вие давали ли сте и по каква схема започнахте и кога?
Месо още не съм давала.  Мисля на 7,5 месеца да започна със заешко. А и със започването на жълтък трябва поне 10 дни да не се дава нова храна...

Наистина захранването не е нахранване. Целта е заместване на млечно хранене, но не веднага. Мое мнение. Аз замених обедното мляко с пюре 1 месец след първата лъжичка и то не защото аз така съм искала, а защото детето така искаше  и ми го показваше Peace Същото е сега с кашите-понякога сме с план Б- малко или никаква каша + мляко. Ако кашата му харесва не иска мляко. Няма нищо лошо захранването да не се проточва. Има златна среда, всяко нещо трябва да се случва с времето си, а това време е индивидуално, зависи и от майката и от детето.

Маринелс, ти редовно държавна поръчка ли си? Искам да те питам нещо относно парите за майки студентки. Може и на лични за да не занимаваме другите с това.

Лека нощ и до скоро. Да спинкат бебочетата  Hug

# 447
  • Варна
Лъки  Hug Дано скоро да можеш да си починеш

vikiimm, честити ви хубави мерки, като нас сте  Laughing

Пипиллота, съболезнования за приятеля ти   bouquet
За кашата на Милупа съм същата, с тази разлика, че аз направих веднъж и се чудих как на Аслан му се услади толкова от първия път. Като усетих колко е сладка се изумих как може да я препоръчват за 4 м бебета... Странна работа  Whistling
А за урината ти желая успех, аз от третия път успях  Joy

Лека нощ и дано да е спокойна за всички ни  Peace  Praynig

# 448
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Пипиллота, аз завивам вече с олекотена завивка от снощи, че и нашият апартамент доста студен и ме е страх!

# 449
Намерих нещо и искам да го споделя с вас :
“Oh Doctor, how should I look after my baby?”
BC 2000 “Just carry it next to your skin. Breastfeed it whenever it is hungry.”
AD1660 “Breastfeeding is undignified. Hand it over to a wetnurse.”
AD 1850 “Wet-nurses are low class and have an undesirable influence on the child. Get a good experienced nanny to bottle feed it cow’s milk, and wean it on to a cup as soon as possible.”
AD 1930 "Cow’s milk is unsuitable for babies. It must be bottle fed on a special infant formula.
AD 1950 “Bottle feeding at all hours is bad for the baby. Follow a strict routine, let it sleep in its own room and ignore it when it cries at other times.”
AD 2000 “Bottle feeding is unsuitable, a strict time-table is nonsense, babies don’t like being alone, and crying is stressful. Just carry it next to your skin. Breastfeed it whenever it is hungry.”
 Много ми хареса!
Извинявам се на мамите не-четящи английски, не искам да звучи сектантски, утре ще го преведа, обещавам!

Общи условия

Активация на акаунт