Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 013
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
Крум спи при мен, така че ни е топличко, днес пуснахме парното така че зимата сме с къс ръкав.
Не съм смятала колко харчим на месец, мисля че толкова колкото можем да си позволим, може би маааааааааалко по малко понеже съм стисната Laughing Няма такова нещо като "взимаме решение какво да купуваме"  съпруга ми знаеш ли как купи кола, дойде в къщи и ми казва "Харесах кола, трябва да я видиш дали ще ти хареса" когато го попитах кога трябва да отида, отговори "Ами днес, щото я капарирах" Laughing Така че чак за това да решава какво ще купуваме на бебето не си хабим времето.
Има нужда купуваме, ако можем да минем и без това, не купуваме.

# 496
Аз мойта дрисличка я обличам в едни памучни комплекчета имаме - блузка и панталонче и от горе тънко елече (пра бабите са плели, плели.... ) и от горе чувалчето. Или пак с по-тънка блузка и елече, но от долу с ританки, защото не спираме да си дърпаме чорапите и все боси си седим.   Naughty
А за покупките..кой решава.. ? Ми като се замисля - двамата. Общо всето - аз казвам от какво има нужда детето, но като се съобразявам с момента за получаването на заплатата на татито, защото иначе става маааалко изнервено  Crazy
На нас много дрешки ни подариха при раждането, ама наистина много - то от всички видове баби, лели, приятели, та още носим голяма част от тях. Купувахме главно бельото, чорапки, играчки и задължителните за месеца памперси, НАН и вече и пюренца.
Инача и аз съм така в магазин като влезна, винаги взимам по нещо, дори и мъничко, лишавайки себе си. Май всяка мама е така.

А какво ще кажете за тези пластмасовите люлки, стават ли за вкъщи?? Защото има ена градинка тук до нас и като я сложих Маги в нея беше такава радост.  1swing

# 497
Няма такова нещо като "взимаме решение какво да купуваме"   Така че чак за това да решава какво ще купуваме на бебето не си хабим времето.
Има нужда купуваме, ако можем да минем и без това, не купуваме.
При нас е по абсолютно същия начин...Нямам някаква сума,която отделям всеки месец...Когато има нужда от нещо го купуваме....Редрени , а това за Коластрата консултирала ли си се с педито или си решила сама? И аз се чудя,ама мисля да попитам първо педито,че незнам какво точно представлява,просто съм чела,че много майки го дават на дечицата си,за да не се разболяват и УЖ помагало...

# 498
  • София
veset0, не съм се консултирала с педи. Утре ще ходим да прегледа Виктор и мисля да й спомена, за да й чуя мнението. По принцип съм го решила сама. Имам мнения от първа ръка, не от интернет. Така се получи, че аз не кърмих Виктор и си мисля, че затова няма много силен имунитет, въпреки че тук има и кърмени бебета, които се разболяват... Освен това не спирам да се обвинявам, че след ваксината го изложих на този силен вятър. Имаше и контакт с хора, но между тях нямаше болни, а може и някой да му е пренесъл нещо. Много ми е болно, никога не съм виждала детето си толкова тъжно...

# 499
Редрени , горе главата! Ще се оправи малкия хубавец...Знам какво ти е...Ванеса на 2 месеца беше за кратко на АБ...И аз не съм кърмила Ванеса,а и след варицелата имунната с-ма много ослабва...та се чудя дали да не питам педито и аз за тая коластра...

# 500
Redreny  Hug на теб и Виктор,  Hug и бързо оздравяване на всички болнички!
Днес излизахме за малко, ужасно време е, но няма как ще трябва да свикваме, че и по-зле ще има.
По въпросите на Sabrina1 - 1/за сън сега като е по-студено обличам Калоян с боди с къс ръкав и цяло гащеризонче с дълъг ръкав от по тънките или с тънка пижамка.
2/нямаме определен месечен бюджет за децата, когато имат нужда от нещо купувам, ако е нещо по-голямо и скъпо, обсъждам с таткото. Имаме си първокласник и в последните месеци наблегнахме на неговите необходимости, сега ще наваксваме с нуждите на бебо, най-вече дрешки за по-студено време, друго всичко си имаме засега.

# 501
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Вечер обличам Живчето с боди с дълъг ръкав и ританки, че много събува чорапите!Завивам то с олекотена завивка!
За покупките - аз знам най-добре от какво има нужда, но все пак се консултирам!

# 502
А какво ще кажете за тези пластмасовите люлки, стават ли за вкъщи?? Защото има ена градинка тук до нас и като я сложих Маги в нея беше такава радост.  1swing
Мама и бебе, ние имаме люлка вкъщи, Ади много се радва Simple Smile Ето, качих снимка във фейса
Стихийно бедствие, че то за какво да ходиш да я гледаш колата, щом вече е капарирана  newsm78 Едва ли ще я смени, ако кажеш, че не ти харесва. Като я вземе нали така или иначе ще я видиш. Аз пък хич не обичам такива изненади. Излиза, че съм на всяка манджа мирудия, но ако ще е семейна колата и аз мога да имам предпочитания. Ако си купува лична кола, тогава много ясно, че може да си избере каквото си реши. И пак не си представям, че няма да ми иска мнението, преди да я капарира. Най-малко по телефона ще ми звънне преди това  Peace

# 503
Благодаря на всички мами, които се включиха със съвети за добър пасатор. Днес ходих и ги  гледах в Техномаркет, и понеже тези с металните накрайници, както и с екстрите от класа на препоръчаните от вас, са  сто и десет-двадесет лева, реших, че ще си карам засега с простичкия Елит, защото вече започнах повече да внимавам с покупките: ей сега ще дойде февруари и ще останем на 270 лв (не че сега съм на много повече). Вече ще започна да правя икономии и от пюретата - ще купувам само тези, за които по-трудно се намират качествени продукти или е по-пипкаво приготвянето им - например заешко, и някои други.  
Пипилота,  Hug , много съжалявам за приятеля ти. Твоята картина за розовото ти момиченце насред печалната чернина ми напомни за любим мой филм - Big Fish.

Да ви кажа, че ако не става дума за компютърна техника, аз отговарям за покупките вкъщи и са ми дали картбланш. Дрехи са ни подарили много; за началния етап ми бяха дали запазени носени неща от деца на много близки приятели; а също сме купили някои качествени дрешки в намаленията или от чужбина  - ама винаги купувам занапред, така че текущо ми остават незначителни покупки - допълнения.
Аз явно съм малко зиморничава, та сега спим с тънко боди с къс ръкав и отгоре пижамка с дълъг и крачката покриваща. Отгоре чувалче, и отгоре му мятам и една пеленка. Температурата беше 21 градус тази нощ вътре, затова така.
Лъки  Hug Ех, тази твоя Ади! Е на една дата сме родени с нея, ама аз не само заради това я харесвам - виж колко е напредничава! Освен, че детето си е будно, мисля, че голяма роля за това има и по-голямото й братче с малка разлика - тя има емоционалната мотивация да бъде като него, и той неусетно я води напред. И състезателите от Формула 1 Wink Бобо и Крум си имат по-големи сестричка и братче - и това има значение.
Маринелс, браво за зъбчето  Hug И много хубаво, че сте били на театър!

Ние пък вчера гледахме "Операция Шменти капели". Не очаквайте забавата и смеха от "Мисия Лондон". Да знаете, филмът никак не е смешен, сериозен, на моменти дори скучен  - като реалността, в която живеем. Тъжен е със самоиронизиращия хумор на прехода - показва всичките ония неща, заради които повечето интелигентни българи се изнасоха (и продължават да емигрират) в чужбина. За нас сюжетът уж беше ясен , защото бяхме гледали постановката "WC BG: моят дом - моята крепост", ама доста нови интерпретации бяха вкарани. В стила на Влади Карамфилов ще кажа: "Евала на Въргалчето!" Добро огледало на нашенския преход е измайсторил. Повечето персонажи са малко поостарели, от едно малко по-старо ново време, но ако човек се замисли, ще види трансформациите и в днешния ден. Мисля, че всеки българин трябва да види този филм. За да размислим за много неща, а и да подкрепим Въргала да не си загуби ипотеката, която е направил, за да продуцира филма.

Редрени, ще му мине, дето викат - не се коси! Можеш да ми даваш малка ампула витамин Ц, ама  сутрин, не сега вечерта - лекарката ми го е казвала.

Днес бяхме навън - на разходка, с градския транспорт, и после малко в МОЛ-а. Не трябва да ни плаши студеното време. Аз може и дебело да го обличам, ама ще сме си навън все така.

# 504
  • София
Veset0, знам, че трябва да свикваме с тези неща, ама... Представям си какво ти е било с тази шарка...

Anelisa, благодаря ти Hug Добре дошла отново  Grinning

sirence, защо само сутрин? Педи ни каза да даваме 2 пъти по половин ампула. Аз мислех да му давам и вечерта. Дано успееш да пишеш защо, за да можем да преценим какво да правим.

Днес единственият начин Виктор да спи е на пуснат сешоар. Сега стоя до него с компютъра и съм пуснала такъв звук. Пробужда се отвреме на време и пак се унася.

За обличането Вкъщи е към 23 градуса и Виктор спи с боди с дълъг ръкав, чорапи и дебел чувал. Засега му е добре, доста е топличък. А и заради болестта спи при нас, така че се топлим взаимно. Иначе днес вкъщи съм го облякла с боди с къс ръкав, отгоре боди с дълъг ръкав, надолу едно тънко панталонче като бельо и едно панталонче като анцунг и чорапки разбира се. За навън не зная още. Досега излизахме с боди дълъг ръкав, панталон и чорапки. Като захладнееше привечер, му обличах едно ватирано якенце. Със сигурност си трябва вече една шапйа под ръка и обувчици с мека подметка. Като гледам как се е засилила зимата да не извадим скоро чувалите на количките...

За покупките Моят мъж уж все ме кара да проучвам и да избирам най-доброто като качество и цена, ама нещо не се организираме навреме и накрая купуваме в последния момент. Сега сме така с дрехите. За млека, пюрета, памперси и др. такива от първа необходимост въобще не го обсъждаме. За забавленията и играчките аз съм ентусиастът, ама някой трябва да балансира, че аз ако мога ше изкупя целия свят за Виктор Laughing

# 505
Момичета,помагайте,че съм в големи размисли...само като чуете за каква глупост  Mr. Green ...
Миналия ден се разминавам със счетоводителката на училището,в което работих преди да излезна в майчинство....За да взимам майчинство трябва да имам 1г и 6м стаж ,а за болничен 1 г....Аз в момента,в който излезнах в майчинство имах само 6 месеца стаж и следователно болничните не ми ги изплатиха...получих писма,че немогат да бъдат изплатени поради липса на стаж.... Като се разминахме със счетоводителката ми изчика "Ти вече трябва да получаваш пари! Стана 1 година! ... Ванеса на 6м и стаж преди това 6м тамън едина година... Неможах обаче да я попитам какви пари трябва да получавам...дали тия болнични се изплащат след като се навърши стажа? newsm78 Оффф,ама и аз как обяснявам...дано някой ме е разбрал и ако си има някаква представа  нека сподели какво предполага...

# 506
  • Варна
Маринелс, супер сте си изкарали виждам  Peace Като стана дума за театрална постановка си спомних "Цялата свинщина", която гледах преди доста години. Чаках ги пак да дойдат във Варна, за да заведа и баща ми, ама те така и повече не я поставиха във Варненски театър. Голяма загоба, беше много забавно. Смях се със сълзи на играта на Лафазанов. Който, между другото, видях преди няколко дни пред едно заведение в центъра, беше толкова симпатичен  Hug Така му се ухилих, че човекът в първия момент се стъписа  Joy

Аз обличам Аслан както повечето от вас: с боди с къс ръкав и цяла пижама с терлички към нея, но отдолу слагам и чорапки, защото иначе краката му са студени. Завивам го с памучно одеалце, което много му топли, но той много се върти, та затова ви питах за чувалче... Зимните с ръкави ли са по принцип или са като спалните чували за възрастни? Гледах едни, не си спомням в кой магазин бяха, ама бяха над 100 лв. Ако знам, че Аслан ще го търпи ще ги прежаля някак, но ми се струва, че мога да ги намеря и по-евтини. Вие какви ще препоръчате за зимата? Предвид факта, че в стаята ще има отопление, т.е. ще поддържам около 23-24 градуса.

Мама и бебе, моят мъж точно такава люлка искаше да купим, но аз не го разбрах и настоях за шезлонг, който става и за столче на по-късен етап. Сега искам и люлка, ама вече много и става  Embarassed Той таткото на нищо не ми е казал "не", ама понеже ние винаги заедно пазаруваме, понякога ме спира, че аз съм като невидяла  Blush

Днес и аз щях да изведа Аслан, но ме достраша-духаше доста силно. Мъжът ми отиде до магазина и като се върна каза, че навън било зимно. Той е малко зиморничев, защото е свикнал на по-топъл климат, но пък аз като излязох на терасата бях склонна да се съглася с него  Confused АЗ НЕ ОБИЧАМ ЗИМАТА! ХАЙДЕ НА КАРИБИТЕ  sun

И да попитам, вашите бебенца повръщат ли още след хранене? Аслан го прави, поне по няколко пъти на ден, не много, но достатъчно, за да изцапа неговите, а много често и моите дрехи...

# 507
Редрени, каза, че вит. Ц ги активизира, и не могат да спят добре после. Значи следобяд да даваш втората.
Весето, странно ми звучи това, което са ти казали, но копирай си поста в "Майчинството счетоводно".
ВСД, в началото много повръщахме, но от трети месец е изключение. Лафазанов и аз го харесвам.

Последна редакция: нд, 09 окт 2011, 20:19 от sirence

# 508
  • София
VSD, Аслан повръща или връща малко мляко? Ако се върти примерно по корем, е нормално да връща. Но ако повръща, мисля, че на тази възраст вече би трябвало да са го израстнали този момент, така че няма да е зле да се консултираш с лекар за твое успокоение.

sirence, благодаря и аз едни въпроси задавам, ама вече не знам къде ми е главата! Ще пропусна втората половинка днес, че и без това предишната нощ не спахме много много.

Последна редакция: нд, 09 окт 2011, 20:14 от redreny2000

# 509
 sun
Мразя студа и аз.

Ние сме с малко сополки и по закона на ГАДОСТТА е неделя и педито НЕ вдигна тела. Чудихме се с мъжа ми какво да правим, дали да я заведем до дежурния лекар, ама решихме в крайна сметка да идем до аптеката и там ни препоръчаха хомеопатични капки. Страх ме е да не иде към ушетата...гаден вятър, гадни вируси..   smile3512

На глезла й омръзват играчките, омръзна й кошарата и вече се чудя с какво да я занимавам и направо изперквам. Имаме 2 зъба вече, обаче явно я мъчат и горните, незнам, ама само мрънка, нищо не й е интересно, аз нищо не мога да свърша вкъщи и нервите ми са яко опънати. Вие с какво ги забавлявате малките палавници?

Общи условия

Активация на акаунт