Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 37 952
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Привет момичета,
аз вчера се прибрах от София и заварвам отново подсечено дупе - това е всяка седмица,уж хиляди пъти съм обяснила какво да се прави и как и всеки понеделник се подсича,а аз като си дойда и минава без да я мажа с нищо - вече ми минават шантавите мисли,че може би се подсича от усещане че мама я няма  Joy

За екстрите - кожата на корема ми е повече от ужасна- нацепена все едно си ме "дялкал" с бръснарско ножче,всички килограми си ги бях свалила,но уви пак качих почти всичко...аз обаче не съм от хората,които робува на килограмите - знам че имам повече достойнства от слабо тяло,което никога не съм имала и не се старая да го постигна на всяка цена...

Анастасия към Бобо:Бобо,страшен си,може ли да излезем на пюре от праскови  Heart Eyes
Анастасия към Крум: Круме,може ли да дойда да "пояздим" жабата ти заедно,аз предлагам моето Рейнфорест  Heart Eyes
Стихия-супер е че си намерила такива памперси,аз много ги търсих,но накрая освен от йбей да поръчам друг избор нямах и се отказах.Те на сайта имат и много други варианти -жалко,че не се предлагат в БГ...

Атанасова - ние се къпем и мажем с ХИП,а дупето аз с нищо не мажа,ама подозирам че баба я маже с крем Здраве

# 616
  • Пловдив
Ох, чухте ли я тая кокошка Руслана не-знам-коя-си при Гала: "Такива хубави изкуствени храни има, закво да й смуче бебето гърдите, да увиснат!" (това по повод, че й се родило внуче и дъщеря й се опитвала да го кърми)  #2gunfire

# 617
Ох, чухте ли я тая кокошка Руслана не-знам-коя-си при Гала: "Такива хубави изкуствени храни има, закво да й смуче бебето гърдите, да увиснат!" (това по повод, че й се родило внуче и дъщеря й се опитвала да го кърми)  #2gunfire
ако прилича на майка си,гърдите ще са и най-малкият проблем  Mr. Green

Къпя с Бочко или Бюбхен шампоан,мажа с Бочко мляко.

Май ще се завърна към пелените на Бейбилав,най-добри са въпреки че са груби,тези на Памперс,наистина вонят,а и не задържат,на всяко акане му избива и върху дрешките,ами писна ми да пера на ръка,вчера три пъти съм сменяла дрехи,с което отговарям и на въпроса.

Анастасия към Бобо:Бобо,страшен си,може ли да излезем на пюре от праскови  Heart Eyes
newsm44

После ще пиша,че отивам да взема каката от училище

# 618
Леле момичета. като имам време да чета сякаш никой не пише, а само за в4ера колко много сте изписали. Почвам малко по малко и аз да се включвам ( ако някоя тема е "изтекла" моля даме извините Simple Smile )

Магика - Жива и здрава бъди и само хубави моменти! (предполагам приемаш пожелания и следварително Simple Smile )

..започнах следобед да му давам каши с плод. Справя да се буди  Party Е, буди се към 5/5,30/6, ама то това си е вече сутрин.....
Я кажи по колко каша ядете и в колко часа. Вие си лягата като нас около 20.30ч., ако не бъркам нещо, обаче на нас кашата не ни действа така. Аз му давам 80-90 мл каша към 16.30ч. Може би трябва по-късно да я давам  newsm78

Ако те успокоява аз каша давам към 18 - 18:30 , после в 21:00 си яде мляко с бисквитки на Плазмон и това не ни помага. Нощем пак си се будим Simple Smile Така че явно при всеки е различно. Вече си мисля, че като въведа месото и глутена може да се пооправят нещата. Знаете хляба как засища .......

Вчера пробвах да направя царевичен грис. Резултата - катастрофален. Малката изобщо не го хареса, даже ми направи физиономия, че и се догажда Simple Smile Ама явно тея топченца да и се разхождат из устата все още не и допада Simple Smile Та въпросния грис си го направих на нещо като качамак и аз си го изядох.  Ама си е доста по вкусен като му сложиш масълце и сиренце. Като поотраснем ще и го правя вкусен Simple Smile

За килограмите - ами аз качих 20 кила. Не съм свалила всички, но и не бързам. Мисълта която ме крепи е : Нямам приятелка, която да има дете над годинка и да не е по-слаба от колкото преди да забременее хахаха  Кожата ми е отпусната, но изглеждам с дрехи екстра. Аз и с 20 кила пак изглеждах екстра, те бяха много равномерно разпределени и се чувствах страхотно, само с леки бузки Simple Smile

За екстри - ами гърдите ми сякаш са по отпуснати (на пипане, не видимо ) и малко си смениха формата. Приеха според мен формата на помпата Simple Smile (и това само за 3 месеца, какво ли щеше да е ако продължавах и до днес да цедя не ми се мисли). На дупето ми се появиха стрии, точно там под боксерките защото само там не се мажех и като почнахме разходките явно рязко свалих и...... Не съм вярвала да ви кажа, че там може да ми се появи. Аз мажех по "проблемните" зони, като не ми е хрумвало и под боксерките да мажа. Simple Smile

За памперсите  - ползвам едни които свекърва ми ми набавя от  някъде - Маммия  - италианско производство за износ за германия. Много съм доволна. Тя бая ни подари и все още имам един пакет от 70 бройки, които май ще останат да чакат някое друго бебе, защото са тройка до 9 кила, но вече ни правят отбелязки, явно ни стискат. А ние като ги сложим по - отпуснато и изпускат. Ще мина най-вероятно на бейбилъв, че и от тях съм много доволна.

Дрешките не ги сменям кои знае колко. На вън с официални Simple Smile У дома с такива които да са ми  удобни на мен и да и топлят и вечер с пижамка. В интерес на истината се чудя как да събера пералня с нейни дрехи. Засега чисто ми държи. Само ако пропусне памперс.........
Имам обаче проблем с краката. Нищо не се задържа там. Вече е студено и трябва да са топли. Но обувки, плетени терлици, такива с животни нищо не се задържа за повече от 5 минути. Направо се изнервям постоянно да и слагам нещо и ефекта да е
краткотраен. Или тя си ги дръпва и почва да си ги яде, или от беснеене те сами си падат Simple Smile

Коемлина - хахах тя тая Руслана е егати джаста -прастата. Шемет голям , все едно нищо не е казала Simple Smile)))

# 619
  • Пловдив
kukumindrela, Дара и тя все си дърпа чорапите или ги дъвче, но от 2 дни и слагам чорапогащник над тях и така няма проблеми  Mr. Green.
Commelina, без коментар  Naughty!
Вчера за пореден път бях шокирана как някои мами са толкова смели в захранването на мъниците си. Една съседка има бебе на 4 месеца, захранва го от 3-ти. Сподели ми как не харесва картофено пюре, но като му сложи извара или сирене с масло го хапва  Shocked. В домашните плодови пюрета слагала захар за стабилизация, а най му се усладил оризът с кисело зеле  #Crazy. Не можела да не му даде, щото я гледал гладно като хапва  Rolling Eyes. Такива ти ми работи. Всеки както иска да си гледа децата, но не можех да не споделя с вас.  Laughing

# 620
kukumindrela, Дара и тя все си дърпа чорапите или ги дъвче, но от 2 дни и слагам чорапогащник над тях и така няма проблеми  Mr. Green.
Eй това е идея  Laughing

kukumindrela, lilirose, sunflower, мерси, че споделихте за кашите. Аз питам основно не защото искам да премахвам нощното хранене, а защото досега като ядеше каша към 16.30 после чак в 20.30 си сучеше след банята. От няколко дни обаче изгладнява към 19 и ми е едно никакво време за ядене, 1 час преди баня. Ще се опитам да променя малко графика и да ядем малко по-късно каша. Пробвах да увелича обема на кашата, но не иска повече от 80-90 мл.

migeio_, Бобо от сега започнаха да му предлагат срещи, пък как ще е по-нататък не ми се мисли....Ще има опашка от мацки пред входната ви врата - коя едва допълзяла, коя дотичала клатушкайки се, коя с помоща на проходила  Joy 

# 621
  • Кукуландия
Докато се наканя да пиша нова тема ще започнете  hahaha

Ех, този Бобо беее, всички мадами след него тичат или ще тичат Grinning
Ще взема и аз да направя видео на моя малък мъж как пълзи и се изправя, че взех да се притеснявам да не остане стар ерген, не може така, ааааамаха  Crossing Arms

Бедствие, благодаря за контактите на очната. bouquet

По анкетата - използвам canbebe и съм много доволна - хем евтини, хем доста издържливи, пък и тънички.  Peace

Екстрите от бременността са няколко - килограмите все още са +17 (само 3 съм свалила от раждането насам) и като се има предвид, че и преди това не бях слаба...  ooooh!; двете китки ме болят; колената също (въпреки че при по-малко натоварване почти не болят); кръста и той боли  Tired; при косата няма разлика; стрии си имах и преди, но сега са по-ужасни  Crossing Arms Все хубави работи  Mr. Green

Имаме 6 зъба, 3 отдолу и 3 отгоре. Отгоре прозира 4ти, но има време докато излезе.
Захранването върви бааааааааааааааааааааавно. Замислям се дали следващото нещо в менюто му да не бъде ориз.  newsm78

Дрехите не му сменям всеки ден, дори като се захранваме не се клепа, освен днес, когато го оставих сам да се справя с паничката с карфиол  Joy Но за вкъщи и за навън дрехите са различни, така че като излизаме го преобличам.
Моят синковец носи вкъщи дрехите на майка му hahaha Да е жива и здрава моята мила майчица, че ги е запазила, има и много нови и така.. Нови дрехи имаме много подарени и на мен не остана почти нищо да купувам, дори и по-едри неща като проходилката, леглото, кошарата за игра, количката... и те са ни подарък.
Аз като реша да купя нещо обикновено казвам на мъжо, ако е наоколо, но той много много не се интересува и оставя аз да преценявам. Не съм от много харчещите жени, научили са ме да си правя сметката и го правя добре, бих казала  Blush

Хубав ден! lovekiss

# 622

Стихия-супер е че си намерила такива памперси,аз много ги търсих,но накрая освен от йбей да поръчам друг избор нямах и се отказах.Те на сайта имат и много други варианти -жалко,че не се предлагат в БГ...

marinels, заповядай HUGGIES Pure&natural за София. Аз докато бяха на 1-ца и 2-ка ползвах от тях. Нямаше големи размери и минах на Памперс прима. От месец ги има всичките размери и в Пловдив Simple Smile, дори ми подариха 2 пакета 4-ка, та ще си мина пак на тях.

# 623
  • Пловдив
Ей, голЕм е тоя Бобо  Hug И ние с мъжа ми все се бъзикаме, че нашето трябва да е по-по-най и да вземе да се забърза малко да тръгва да пълзи и да ходи  Mr. Green Ама като го гледам Бобо и Ади на Лъки, и срещу тях да вървим, пак няма да ги стигнем  Crazy

Още не пълзи в класическия смисъл, не може да се изправи на 4 крака. Изтласква се по корем и така си достига целта.

Едно въпросче към мамите, които сами си правят кашите. В каква пропорция слагате вода и брашно? Колко време ги варите?

Да кажа и по темите.
Пелени - многократни и памперси на Пуфис. Не са хубави обаче Пуфис-а - миришат на химия и държат малко влага. Може би ще взема тези Хъджис, които хвалите, като свършат. Като каза Марис, че ги има в Пловдив, се сетих, че май в Бейбиленд съм ги виждала  newsm78

"Екстрите" от бременността са безброй - 7-8 кг, стрии по корема и гърдите, линеа неграта още не е изчезнала, целулитът май също ми се е увеличил, но не смея да се огледам по-подробно. От 6 месеца не съм мръднала на килограми - това при положение, че цял ден разнасям бебе 9 кг на ръце плюс кърменето по 100 пъти. Сигурно ако беше по-спокоен, щях да дебелея  Sick А, и гърдите ми са меки и увиснали, навремето бяха малки и стегнати  Sad

Къпем се с А-дерма сапунче 2 дни в седмицата само.Другите само с водичка. Мажем се пак с А-дерма.

# 624
Здравейте мами,
да се включа и аз, до като спинкат малките ми зверчета.
Опитах се да изчета по напред темата, но уви..., ще трябва повече време! Laughing
Лъки, Мигео чудесни са дечицата ви. Тооооолкова големи ми изглеждат, а са наборчета. Моята Елица хич не си дава зор- ни в пълзенето, нито да седне, или да иска да се изправи. За сега е мързеланка.
 До никъде сме и със захранването.... Един картоф и оризова каша е пробвала. Пробвах да добавя различни плодове към оризовата каша, но реагира веднага, и така, след това и вирус изкара, през което време не съм и давала нищо освен кърма. Като чета повечето дечица тук доста добре се справят с папкането. Браво!!! Ще си вземем пример, че и много ме домързява нещо напоследък, а не бива.
  Маринелсче  , браво на Анастасия за чудните мерки Hug, явно бабите добре те отменят Wink Wink В тоя ред на мисли да спомена, че подсеченото дупе на малката може да се дължи и на реакция към някоя нова храна, ако баба ти тайно е решила да я захрани преди теб с това- онова. Но не се коси излишно, хубаво е да сте здравички и щастливи. Всичко друго отминава и се забравя. Hug
  За пелените Ползвам Либеро, които са доста по- плътни от др. пелени, но съм много доволна от тях, защото не са ароматизирани, не ми изпускат, и като отворя нов пакет не ме "блъска'' миризмата на химикали, както при Памперс пелените. Взимах два-три пъти и Пуфис, които също не са лоши.
 За смяната на дрешките, ами много ми се иска да не го права по n- пъти на ден, но няма как. Като измокри с лиги гърдите си, или се оплеска с храна- няма как- преобличам...
 kukumindrela, за проблема със свалените чорапки , и Елица от 3 месечна все ги дърпа и лапа, така че като и взема ценния трофей, мога да изтискам от него завидно количество лиги Laughing Неприятното е че сега е студено, а тя е все боса. Само с чорапогащник, когато е обута все пак остава нещо на крака, макар и полусабут.
 До по- късно, че малката фръцла вече ме вика!
  За "екстрите", с които се сдобих през бременността по- късно ще се отчета, че не са по- различни от вашите
 Ведро настроение в този мрачен ден!

# 625
  • Пловдив
Commelina, каши правя от елда, кафяв ориз, царевица, амарант и киноа. Както и преди съм писала ги купувам от магазин за здравословни храни - мия ги, суша ги във фурната около час на 80' и после ми ги смилат на най-дребно на блендер пак в магазина / аз си нямам  Embarassed/. Но колкото и ситно да са смлени не са като брашно, а стоят малко по-едро. Кисна ги във вода няколко часа преди самото варене - така се усвояват най-добре полезностите. За готово количество от около 150 гр. слагам 1 супена лъжица с връх на около 200- 220 мл. вода. Самото варене е различно за различния продукт. Елдата ври най-дълго, оризът и царевицата стават готови най-бързо. Преценявам по плътността.  Wink

# 626
Добър ви ден!
Ох, моята мома вече голяма калпазанка-мрън, мрън, мрън-цял ден! Crossing ArmsНи на ръце, ни на под, ни в кошара-ужас!Добре, че сутринта времето беше хубаво, та излезнахме навън. Обаче аз съм толкова скапана от поредната безсънна нощ, че се усещах как залитам , бутайки количката. Tired Даже един съсед подминах и той като ми извика тогава се сепнах и се усетих къде съм. ooooh! Та по този повод и аз да кажа-кашите не помагат при всички. В нашия случай буденето на 2 часа нощем е за успокоение, не от глад. И каша съм давала-няма спасение. Tired
И да кажа на мамите, които сами приготвят каши и пюрета, че направо им се възхищавам-колко работа си е това, но наистина знаете какво яде бебето ви.  bouquet Аз ли съм неорганизирана, Ева ли е такова дете, но от тоалетната понякога излизам бягайки, защото тя вече реве, че ме няма. Thinking
Сега се ядосва, че лази само назад и не може напред. Laughing А до няколко дни я очаквам да се изправи съвсем сама, защото като се хване за ръцете ми или за дрехата ми и се набира. Залита и пак пробва, крачетата и треперушкат, ама не се отказва. Понякога успява, понякога-не. Grinning Сетих се за ортопеда , който каза навремето на сина ми:" Някои деца се изправят сами още на 7 месеца, а не бива. Не ги оставяйте сами, разчистете всичко, до което могат да се доберат и да се изправят, вземете си кошара с мрежа, а не с решетки, за да не се набира детето, иначе рискувате да изкривите ставите и да си отгледате бъдещ инвалид." Shocked А ние се радваме на бързоразвиващите бебенца.
Ева реве, после пак ще пиша.

# 627
За чорапите- на всеки 2-3 минути ги обувам. Как ги правят такива хлабави- не знам. ooooh! Ама пък чорапогащник вкъщи да слагам,  ми се вижда прекалено-топло е.
Козметика-Ла рош, серията Липикар. И двамата ми са с атопичен дерматит, на Ева в момента е доста обострен.
Уинен, какъв стар ерген пък ти-голям хубавец е Митко! Heart Eyes
Сънфлауър, ориз с кисело зеленце, а? Как не се бях сетила до сега-ми да взема и аз да пробвам, може пък да спи цяла нощ детето. Joy Joy Joy

# 628
Ку-ку, как сте?  Hug

Виждам тука състезанията продължават Wink Нашият Марио кротко ще си гледа отстрани и ще си избира мадамка, която да ухажва. Така му казах днес, като въртеше очички по една едногодишна красива съседка: "Не бързай, мама, добре е да имаш поне двадесетина години да избираш!" Wink Ще следя изкъсо шампионката Ади (защото, като родена на моята дата се надявам, да се разбираме - поне ние с нея Wink ) и разбира се -  Евичка на Енач, с която пък малкият е на една дата (ама сега чета, че  е доста палавка и мрънкаща, та ще си помисля Wink  . Дара на Буб е красавица, ама на моя, какъвто е добродушко, фасони сигурно много ще му прави, та да не му създавам напрежения Wink  Анастасия също е не каква да е, а звездна конкуренция, та изборът ни много ще се затрудни ... Говоря за бебетата, които съм виждала повечко, а то кой знае какви други красавици се крият в темата!  Hug

Ние с мамите от площадката оползотворихме хубавия преди обед, и си прекарахме много хубаво. А  за нашенската форумска среща явно ще чакаме добра прогноза.

Анкетата нещо много бързо я спретнахте, и същински пропуски се получиха - няма го класическия не турски синьозелен Pampers Active Baby, който аз ползвам и досега нямам нито една издънка с него - както и "работата на терен доказа", не само експериментите ми с изливането н алитри вода в различни памперси. За разлика от оранжевия Памперс и Пуфис, които няколко пъти са ми протичали с тежкото съдържимо. А в анкетата и Пуфис го няма, а масово се ползва. Щом казвате, че Хъджис стават, ще взема и от тях един пакет, че тях и Бета ми ги беше препоръчала (Бета - как сте?  Hug Вие вече денем сигурно памперс не ползвате, или сте на път?).

Мами, някоя от вас започна ли да слага бебето си на гърне - да се учат? Ако да - на какво точно гърне?

Маринелс, вие сте мнооого големички!  Hug Дано се затрият тези бактерии!
Да ти кажа честно, баба ти просто не я гледа добре - признай го и вземи мерки, стига си се примирявала. Не  й е от липсата ти подсечено д-то, тя просто не го чисти както трябва, а най-вероятно - изобщо. И - вярно  , шегичката на Мигио за кюфтенцата не я пропускай - сигурно й е давала какво ли не да папка, то и от това може да й щипе  и почервенее.

Дончо, защо не искаш реимунизация? На мен също не ми се щеше, но приемам, че е за добро и това е.

# 629
Мами, благодаря ви за отговорите  Hug
Аз мислех да купувам на Чико овлажняващо мляко и да го мажа с него, а сапуна също ще сменя, мисля с Оилатум за вана (ползвали сме го и ми хареса как омекотява), дано помогне и скоро да се оправи.
Ена, и на нас ортопеда обясняваше разни такива, но за проходилките в тази възраст го каза.
Ако бебето го прави само, значи е готово и не виждам проблем да стои изправено за няколко минути на ден, не мисля, че е фатално, поправете ме ако граша  Peace

Общи условия

Активация на акаунт