Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 176
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
Ох, думи нямам. обиколих сто аптеки и накрая са ми продали грешното.

едит: намерихме го в кварталната аптека. Мече, мерси за бързото включване Grinning

Нормално ли е да идеш в аптека и да искаш Phos-ac и да ти дадат Kali-phos? Просто нямам думи.

Супер, че сте го намерили. Аз явно боб съм хвърлила  Grinning Как само съм познала, че е Phosphoricum acidum.  Grinning

# 331
  • И аз не знам къде...
Споделяш го с тях, за да са и те на светло, за да им е по-лесно, за да не грешат и да не страдат, а те....продължават да циклят и даже да защитават помията която се изсипва върху тях и за която даже плащат.

Виж сега, попитах защото наистина исках да получа отговор и не се заяждах!
Благодаря за отговора   bouquet!
Но останалото което написа е малко в повече! Никои не се родил научен и със сигурност ти също си правила грешки преди да си отвориш очите! За това смекчи тона и не смятай, че целия свят е против теб!
Като казах, че ще говоря с хомеопата мисълта ми беше, че ще ви напиша неговото обяснение за сухите гранули, а не че ще споря с вас с неговите аргументи!
Сега ще взема последната доза за вечерта разредена във вода и се надявам сухия прием до сега да не ми се е отразил зле  Praynig!

# 332
Не се заяждам с теб.  Peace но ще пиша както го усещам. Няма да се потискам и да ме хване рак от потискане. Много добре и аргументирано съм си написала всичко, ако ли пък да е порядъчно пламенно.

Ти разбираш ли, че твоят хомеопат не може да има никакъв оправдаващ го аргумент, да не прави така както трябва да се прави. Хирургът в операционната знае, че преди операция трябва да се измие и да сложи ръкавици и да не ползва инструменти без да са дезинфекцирани. Ако практикува без да си мие ръцете, без да слага ръкавици и със замърсени инструменти...и ти идеш да го попиташ какво му е мнението по препоръката, че трябва да си мие ръцете и т.н....то е супер безмислено. Той просто трябва да си мие ръцете! Всъщност като не си мие ръцете той ясно и недвусмислено показва какво му е мнението по препоръката да ги мие и да съблюдава стерилност, нали?

Аз на твое място бих си сменила хомеопата на секундата, защото е недопустимо за мен със здравето ми да се занимава човек, който не си знае буквара. Защото Органон е АБВ на хомеопатията. 13 лева струва книгата. Купете си я, не е толкова трудна за четене. Малко от малко да се запознаете.

Александър, който ти е препоръчал този хомеопат, ще ме зарадва ако  се включи и коментира параграф 247 и факта, че негови "колеги" не го спазват, или поне как, по негово мнение, е правилно да се практикува.

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 23:42 от Lavander

# 333
  • Пловдив
Много се пазя от апостолически мисли, обаче понякога точно така се чувствам. Как може да виждам и разбирам неща, които са толкова очевадни? Защо не ги виждат другите? После си казвам Спри се Марго, не полудявай, без делюзии за величие, как ти ще си толкова специална и ще го виждаш, а пък другите няма да го виждат? Проблемът е в твоя телевизор! Много често съм си го мислила, напоследък по рядко, но от време на време ми се включва това гласче.
Да, ама не. Не е в моя телевизор! И не само аз виждам това, което виждам. Знам че и други го виждат. Ето учим заедно, не сме един и двама. Значи не съм сама. То пък и не е чак толкова сложно написано. Който иска да види, ще го види. С български букви е написано в тоя Органон и всеки може да го прочете.
Проблемът, както Айнщайн е казал, е че светът ще свърши не защото има хора които правят лоши неща, а заради онези добри хора които гледат как другите правят лоши неща. Нямаме право да се уморяваме! Я се виж каква си мечка, каква е тази умора?!  Hug Стига толкова за моите мелодрами, но да знаете, че лесно се паля
newsm10

# 334
  • София
Добре де, като ви дават сухи гранулки за по-дълъг прием просто ги разтваряйте във вода и толкоз. Мисля че не е сложно.

Иначе наистина милиони пъти се изписа защо се дава само 1 ХЛ и защо трябва да е само 1 път в суха форма и след това задължително течна.

Но е факт, че много хомеопати не го правят а хората са доволни.../ в смисъл - излекувани/.
Аз за мене си знам - ако случайно трябва да дам ХЛ спешно първият път го давам на гранули, ама след това моменталически го разтравям.
И наистина е доста изнервящо да се повтаря едно и също. Евала на Ниал че имаше това търпение ама явно му писна и не него.

Освен това ми се струва малко пресилено да подканвате всеки път да се чете Органона. Като отидеш на зъболекар прочиташ ли първо учебниците по дантална медицина, за да разбереш какво точно трябва да ти правят и да знаеш как точно се прави или се доверяваш на доктора, разчитайки че е читав........а много пъти и препоръчан.

В темата винаги ще иа нахлуващи персони които искат да получат бърз отговор без да си направят малко труда да попречетат./ тука не визирам Дарииии/. Така че не им се сърдете. Хората са различни. И на мене ми се е случвало Mr. Green

# 335
  • Пловдив
Искам да питам на някое детенце дали е давано ХЛ в потенция 10М,и ако да -в колко приема?

# 336
Искам да питам, дали някое друго детенце е абсолютно еднакво с твоето детеце? Защото само тогава отговорът на въпроса който задаваш, ще има смисъл за теб.
Каква потенция и по каква схема ще се приема лекарството се определя индивидуално и конкретно за всеки случай.
И това ли е трудно да го разберете, бе хора?
Чувствителността, възприемчивостта и реактивността на жизнената сила на едното дете е такава, че изисква потенция 10М, а пък чувствителността, възприемчивостта и реактивността на жизнената сила на друго дете изисква LM1. Дори в един случай на дете да е предписано 10М, то неговият случай може да изисква един прием всяка седмица, а друг случай да изисква прием през два часа. Точно така давах Kali carb. 10M на сина на моята племеница. Tой е на 9 и в средата на лятото, през юли цъфна с бронхопневмония. След хомеопатичното лечение вече няма пневмония и не е изпил нито един антибиотик, нито една коластра, нито едни зелени водорасли. Нищо друго освен хомеопатия. Сега да не се юрнете да давате Kali-c 10M на някой, щото бил имал пневмония? Grinning Разберете веднъж за винаги, че в тази хомеопатия всичко е строго индивидуално и работата на хомеопата е индивидуално да подбере най подходящото лекарство за случая, индивидуално да определи в какво потенция ще се приема и индивидуално да определи как ще се приема.

Индивидуалната чувствителност, възприемчивост и реактивност определят потенцията. Индивидуалното развитие и динамика на болестните процеси определят потенцията. Миазма определя потенцията.

Правилото за минимална доза изисква от хомеопата да подбере онази потенция, която се явява възможно най малкия стимул към жизнената сила. В един случай възможно най малкия стимул ще е 6СН, а в друг това ще е 1М, в трети може да е СМ. Жизнената сила на всеки човек определя кое е "ниска" и "висока" потенция. Няма такова нещо като по принцип ниска или по принцип висока потенция.

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 12:12 от Lavander

# 337
  • Пловдив
Lavander  всичко това го знам,но питам ,защото мен лично ме притеснява тази потенция,поръчала съм предписаното ХЛ от София,ще дойде утре,но откакто ми го каза хомеопата ,че и 3 пъти трябва да го дам  на детето,вътрешно ми е крайно притеснено,да пренебрегна ли това притеснение,ами не мога
досега съм давала на детето какви ли не потенции,предписвани от различни хомеопати-ЛМ1,СH 5,9,15,30,200,1М,и наистина честно досега никога не съм се притеснявала какво мога да очаквам след приема на лекарствата.От всички пити досега ХЛ -детето беше направило доказване след едно в потенция 1М,като даденото ХЛ беше прието общо 2 пъти,разстоянието между двата приема беше 2 дена.
Колкото и да имам доверие сега на хомеопата,не мога да се успокоя,и проблема произлиза от това,че основен проблем в момента при детето е агресивното му поведение,ревност,и други неща,всички свързани с психиката на детето,с поведението му.
Не се заяждай,въпросът ми беше провокиран от различни неща които съм чела в хомеопатични книги.

# 338
Това че детето е направило доказване, не означава че сега ще направи. Пък и да ти кажа, в някой книги пише откровени глупости. Например "великият" Витулкас препоръчва в една от книгите си (сега не помня точно в коя беше, но ще се сетя и ще го напиша) да се дава лекарството в три последователни дни в потенция 200 за 1ви ден, потенция 1М за втори, потенция 10М за трети. Това е пълен абсурд! Коя е тази жизнена сила която за 3 дни ще претърпи такава еволюция че от 200 ще скочи на 10 М? Пълна лудница! Още по-голяма лудница е, че има хора които практикуват така без да се замислят, просто защото идва от "велик" авторитет. Ами аз пък да ви кажа, има по-голям авторитет от Витулкас - Ханеман. Няма проблем, който той да не е засегнал, излседвал и коментирал. Дори сега толкова години след последната редакция на Органон. Светът се развива, човек се развива, но принципите остават едни и същи, защото хомеопатията е отражение на вселенските принципи, не на измислените човешки закони.

Във твоят случай, ясно е защо се притесняваш. Чела си много, че и тук във форума, че и аз съм писала и Nial преди мен за параграф 276 на Органон (за опасностите от несъобразено високите потенции). Обърни внимание на думата несъобразено. тоест работа на хомеопата е да съобрази кое за конкретния слчуай е високо и кое за конкретния случай е ниска потенция.

Сподели как точно ти е предписано лекарството?

# 339
  • в матрицата
niko11, защо не се обадиш на хомеопата и не споделиш притесненията ти. Нека да ти обясни какво го провокира да дава тази потенция точно толкова пъти  Hug

# 340
  • Пловдив
Lavander значи първо да кажа ,че за пръв път сме при този хоемопат(бях те питала преди няколко дни за нея),по време на интервюто когато й изреждах какво му е давано досега и в какви потенции,тя спомена нещо "значи при него ще трябва по-ниски потенции....."това беше казано в контекста,че предния хомеопат даваше на детето все с потенции 1М,но ефект нямаше,или ако имаше беше кратковременен.А пък по-предния хомеопат му беше давал ХЛ в потенции 30 и ЛМ1,като всички ХЛ са били различни,в смисъл че не са се повтаряли ХЛ при различните хомеопати.

Вчера ми каза ХЛ ,което е доколкото разбрах кнституция в момента на детето,и да го дам в 10М,2 гр.разтворени във вода,и  да дам от този разтвор по 1 лъжичка-сутрин,след това вечерта,и на следващата сутрин,3 приема общо .
Да ти кажа ако беше 1 прием изобщо нямаше да се притесня,но това повторение в кратки срокове ме плаши буквално.Колкото и един хомеопат да преценява правилно един пациент,може ли още от първото интервю да определи толкова правилно чувствителността и реактивността на пациента,ами ако все пак е пропуснала нещо на интервюто,и дори да е точното ХЛ,несъобразената потенция до какво може да доведе???
аз вчера я питах иначе дали да очаквам влошаване на проблемното му поведение,тя каза ,че според нея не,напротив трябвало да се смекчи всичко,ама си мисля друго -да не стане детето другата крайност,кротко и тихо, и мирно,което не е присъщо за него.

# 341
3 приема по схема сутрин-вечер-сутрин и след това чакате, така ли? Ако е така, на това нещо му се казва отложена доза. Жизнената сила е интензивно стимулирана за кратък период на време и след това се наблюдава динамиката на случая. Аз не виждам нищо притеснително, казах по горе че на детето на племеницата ми давах Kali carb 10M на всеки два часа, много по често от вашето предписание. Така първият ден, като си дойдоха след снимката. След това давах по 2 или 3 пъти на ден, но на четвъртият ден детето беше пушка и си играеше. Единствено кашлица имаше, обаче тя не му пречеше и постепенно изчезна за десетина дни. Излекувана пневмония с едно хомеопатично лекарство и нищо друго. Да не си помислите, че съм чак толкова добра. Бях се консултирала с когото трябва  Grinning Все пак това са два различни случая, аз споделям моя за да кажа, че няма нищо страшно в числото на потенциите. Страшно е когато с хомеопатия си играят хора които не разбират и очевАдно нарушават принципите на добрата практика.
А по твоя случай, обикновено отложена доза (сутрин-вечер-сутрин) се дава когато хомеопатът е преценил, че има нужда от по-интензивен стимул, защото жизнената сила е "зациклила" в своята адаптация (понеже симптомите са израз на разстроената жизнена сила, т.е жизнена сила която не се адаптира правилно или е зациклила в определен модел на поведение, което носи дискомфорт и страдание на човека). Еднократен прием на коя да е потенция не би била достатъчно траен стимул за да провокира трайна промяна, а ако се вдигне прекалено потенцията и се даде еднократно може да потисне. Целта на лечението е трайна промяна, нали? В такив случаи след като избере потенция хомеопатът решава, че е по удачно да даде отложена доза, отколкото еднократна доза. Разликата е все едно....в единият случай все едно някой да те натисне с пръст и след това да спре да те натиска (еднократна доза) или да те натисне и да те държи така известно време и след това да те пусне. Честотата на приема е като куриерът, който звъни на звънеца. Аз съм жизнената сила, една потънала в домашни задължения домакиня...пералнята ми центрофугира и се разхожда из апартамента, прахосмукачката бучи и....някой звъни на звънеца, еднократно. Дали в цялата олелия ще го чуя? Но ако позвъни пак и пак? Вероятността на да го чуя нараства. Това е целта на отложената доза. Но както Suzza ти писа - обади се и сподели всички притеснения с хомеопата. Ние тук само гадаем, обаче не познаваме случая.

# 342
  • София
Здравейте! Моля за мъничко помощ, защото се препънах още на първата стъпка от хомеопатичното си лечение. Предварително моля да бъда извинена за глупавите въпроси - чета темата от няколко дни, но ми е много трудно да разбера доста от нещата и принципите на ХЛ.
Вчера мина първото ми интервю и ми бе назначено лекарство, за което в рецептата пише, че трябва да се приема 1х5 гр. в продължение на 7 дни. Но на предната страница чета, че е неприемливо лекарството да се пие на гранули. Въпросът ми е - може ли сама да си го разреждам с вода, както е написано в по-горен пост и ако да, има ли значение в какво количество точно?
Благодаря предварително за съветите!   bouquet

# 343
Здравейте! Моля за мъничко помощ, защото се препънах още на първата стъпка от хомеопатичното си лечение. Предварително моля да бъда извинена за глупавите въпроси - чета темата от няколко дни, но ми е много трудно да разбера доста от нещата и принципите на ХЛ.
Вчера мина първото ми интервю и ми бе назначено лекарство, за което в рецептата пише, че трябва да се приема 1х5 гр. в продължение на 7 дни. Но на предната страница чета, че е неприемливо лекарството да се пие на гранули. Въпросът ми е - може ли сама да си го разреждам с вода, както е написано в по-горен пост и ако да, има ли значение в какво количество точно?
Благодаря предварително за съветите!   bouquet

Ти можеш сама да го разреждаш, но въпросът е друг. Въпросът е че този който е направил предписанието не го е направил съгласно принципите на хомеопатията, а в разрез с тях.
Кое ме кара да мисля, че след като не познава (защото ако ги познаваше и разбираше нямаше да ги нарушава) принципите на хомеопатията, то предписанието му е правилно? Искам ли да пия нещо предписано от някой, който е направил предписание без да се съобразява с принципите на хомеопатията?
Моля те, забрави парите които си дала, пий една студена вода и не изпълнявай това предписание. Намери си свестен класически хомеопат!

# 344
  • Пловдив
Lavander  така обяснено може би ще ме успокои вече Simple Smileмного добре ми го обясни,благодаря ти Hug
хомеопатът не ми обясни нищо,защото сигурно като й казах че от доста време сме по хомеопати,си е помислила че знам доста неща вече.Но всеки при когото сме били си работи по негови си правила

Ще я питам,но ти достатъчно подробно ми обясни Simple Smile
и да каза ,че ще чакаме 10 дни поне,и да записвам всичко което видя като промени

Общи условия

Активация на акаунт