Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 140
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Пием 4-ти ден Карцинозинум. Имаше подобрение досега. Вчера детето спа много на обяд. Вечерта легна рано и спа 12 часа. Днес е отпаднала. Пак спи. Не е яла нищо. Т няма. Дали има връзка с лекарството или е сигнал за влошаване на болестта?

# 436
Благодаря на Александър за отговорите!
Имам следния въпрос - ако детето е болно и вдигне висока температура, над 39 напр., и е изписано лекарство за остро състояние, не трябва ли ако лекарството е правилно температурата да се повлияе и да падне?
Някак си не ми звучи добре, детенце с 39 гр. и нагоре по два-три дни наред, че и повече и хомеопатът да казва, че лечението върви успешно. Мисля, че тогава лекарството просто не е изписано правилно. Така ли е?

# 437
Солей, мисля, че може и да има връзка, ама може и да няма, т.е. трябва да питаш хомеопата... Не знам дали тук може някой да ти даде някакъв конкретен отговор...

Джини, не е така - хомеопатичното лекарство дава знанието на жизнената сила как да се справи с болестта. Температурата пък е един от начините й да пребори болестта. И понякога ХЛ може така да стимулира ЖС, че тя да свали температурата, т.е. да не е нужно вече да се загрява организмът, за да се пребори с болестта; по-често обаче (струва ми се, че е по-често, не знам всъщност има ли такива наблюдения) се случва точно обратното - ХЛ стимулира ЖС да повиши повече температурата на тялото, за да може да се справи по-бързо с болестта. И всичко пак е индивидуално.. Така че - нормално е след ХЛ да се вдига още повече температурата  Peace. И все пак - само това не е сигнал, че именно това е правилното лекарство, наблюдават се и други неща, освен температурата, като апетит, жажда, отпадналост, настроение...

# 438
  • Бургас
Имам въпрос към Александър.
Може ли с хомеопатия да се лекува малария?

# 439
  • София - Варна - Бургас
Благодаря на Александър за отговорите!
Имам следния въпрос - ако детето е болно и вдигне висока температура, над 39 напр., и е изписано лекарство за остро състояние, не трябва ли ако лекарството е правилно температурата да се повлияе и да падне?
Някак си не ми звучи добре, детенце с 39 гр. и нагоре по два-три дни наред, че и повече и хомеопатът да казва, че лечението върви успешно. Мисля, че тогава лекарството просто не е изписано правилно. Така ли е?

Не, не е така djini_selena. Споко! Все пак хомеопатичните л-ва не са Антипиретици и не се предписват според тревожността на майката, а според картината на Острото състояние на детето.
    Всъщност те дават информация на Жизнената сила, но тя в крайна сметка взема решението дали да снижи, спре повишаването или да повиши още температурата. Нейна е последната дума и така хо л-вото не манипулира химически, както алопатичните л-ва.
   В целия цивилизован свят Т. до 39С - до три денонощия не се сваля, а в Швейцария, Австрия и САЩ до 39.5С - три денонощия, което е разбирането и на хомеопатията.
  Защо? ще попитате. Ето отговора тук:
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=8133 "Грип - план за действие на жизнената ни сила. Високата Т.: възможни причини "

Последна редакция: нд, 16 окт 2011, 23:06 от Aleksander

# 440
  • София - Варна - Бургас
Имам въпрос към Александър.
Може ли с хомеопатия да се лекува малария?

Да, и то много успешно. Та това е първата болест излекувана от Ханеман с хо л-во преди повече от 200 години.  Simple Smile

# 441
Имам въпроси - благодаря за търпението!
На първото интервю ни дадоха Натриум м. като конституция. След няколко дни пихме обаче Арсеникум и Р.Токсикодендрон заради остро състояние. Значи ли това, че сме антидотирали действието на конституционното лекарство. И правилно ли е, след приключване на лечението на ОС, да вземем пак от конституцията, при условие, че е действала само няколко дни?
Понеже се дискутира, че не може едно ХЛ,  да се взема два пъти, и в една и съща потенция - това за какъв период от време важи? Ако да кажем след 6м. ми се наложи пак да ползвам това лекарство, напр. за остро състояние - мога ли да дам пак гранулки?

# 442
Хм,аз не че съм много на ти с хомеопатията,ама нали всъщност идеята е след първия прием да се следи какви са реакциите и тогава ако има нужда да се сменя лекарството или да се вземе същото,но с различна потенция.
Дано по-запознатите да се включат,защото аз съм лаик в областта,но това разбрах от Мечката и Lavander.

Taка е според 4-та редакция на Органона. В хода на своята практика, Ханеман открива, че може да ускори процеса на излекуване и описва този метод в 5-та и след това 6-та редакция на Органон. Тоест има случаи когато хомеопата преценява, че е нужно да действа като даде еднократна доза и изчака динамика (пректикува по 4-та редакция), има и случаи когато хомеопатът решава, че е нужно да се повторят дозите (5-та редакция). Няколко страници по-рано писах защо се налага това повтаряне на дози, та няма да пиша сега за да не се повтарям и аз  Grinning

# 443
Имам въпроси - благодаря за търпението!
На първото интервю ни дадоха Натриум м. като конституция. След няколко дни пихме обаче Арсеникум и Р.Токсикодендрон заради остро състояние. Значи ли това, че сме антидотирали действието на конституционното лекарство.

Не, не значи. Острото състояние не се случва вън от конституцията на човека. Тя пак си е там, просто жизнената сила временно е сменила фокуса и приоритетно изявява симтоми различни от конституционалните. Конституционалният синдром, както го нарича Кент е също вид "болест". Конституция и остро се случват все на един и същи човек, на една и съща жизнена сила.

И правилно ли е, след приключване на лечението на ОС, да вземем пак от конституцията, при условие, че е действала само няколко дни?

Това се решава за всеки случай индивидуално от хомеопата.

Понеже се дискутира, че не може едно ХЛ,  да се взема два пъти, и в една и съща потенция - това за какъв период от време важи? Ако да кажем след 6м. ми се наложи пак да ползвам това лекарство, напр. за остро състояние - мога ли да дам пак гранулки?

Какво сте се влюбили в тези гранули? Гранулите се ползват за транспортиране, лекарствата се приемат в течна форма. Купуваш си гранули, купуваш си едно 20 мл шише, правиш си разтвор дестилирана вода и 96 градусов спирт в съотношение 10:1, слагаш 2 гранули вътре, затваряш, сукусираш 100 пъти и готово. Всеки път преди прием от това лекарство, сукусираш шишето поне 1-2-3 пъти и пиеш. Така никога няма да пиеш едно и също лекарство и правилото е спазено. Никой не е измерил колко продължава действието на една доза, защото това е различно за всеки човек и за всеки отделен случай на болест на отделния човек.

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 09:01 от Lavander

# 444

Не отивайте и в другата крайност - насаждане на фобии от това, че има нюанси в работата на различните хомеопати.

И кои са нюансите?  #Crazy Да повтаряме дозите всеки път в сух вид? Това нюанс ли е? Или няколко лекарства едновременно? И това ли е нюанс?

# 445
Мече, тази информация е мн. ценна.  Peace

И аз ще споделя, много да се внимава с Lachesis и другите хо л-ва от змийски отрови! Да се започва внимателно от ниски потенции 12С, 15С защото лесно се доказват!

Tова не е вярно. Дали едно лекарство ще се докаже лесно или не, не зависи от самото хомеопатично лекарство, а от конституцията на човека, който го пие. Ако конституцията е от по-лесно възприемчив тип, разбира се, че ще докаже лесно. Nit-ac., и Lach. се твърди, че са такива конституции. Това означава, че ако хомеопатът си е свършил добре работата и е предписал симилимум на някоя по-лесно възприемчива конституция (например е разпознал конституцията Lach. и е предписал лекарство Lach.) тогава трябва да има осторожност с потенциите. Ако си говорим за остри състояние, в които пациентът получава интеркурентно лекарство, там нещата стоят по друг начин.

# 446

Какво сте се влюбили в тези гранули? Гранулите се ползват за транспортиране, лекарствата се приемат в течна форма. Купуваш си гранули, купуваш си едно 20 мл шише, правиш си разтвор дестилирана вода и 96 градусов спирт в съотношение 10:1, слагаш 2 гранули вътре, затваряш, сукусираш 100 пъти и готово. 

Защо трябва да се добавя и спирт в разтвора - аз го правя само с изворна вода - грешно ли е?

# 447
Не е грешно, но само с вода трайността на разтвора е не повече от 48 часа. Когато си купиш бутилка с дестилирана вода- там пише че трябва да се употреби до 48 часа, след това във водата вече са се развили всякакви микроорганизми. Така, че ако искаш дългосрочно да имаш разтворено едно лекарство трябва да се добави и спирт. Това е целта на спирта - не допуска в течността да се развиват микроорганизми. Ако ще ползваш лекарството само непосредствено след приготвянето му спирт не е нужен.

# 448
  • Пловдив
От толкова много писане и обясняване за това разреждане на гранулките вече ме обхващат съмнения как е правилно да се ползва разтвора.
Така... ние пи получаваме ХЛ гранулки разтворени във вода и стабилизирани със спирт. От там...какво следва?!? Преди прием сукусиране и... прием на няколко капки директно в устата, няколко капки в глътка вода или няколко капки в чаша с вода, от която се пие глътка/лъжичка, с разбъркване за всеки прием до 48часа (ако има примерно на 3 часа приеми)  newsm78

# 449
  • Пловдив
След като няма единно мнение и всичко си е строго индивидуално-всеки да си спазва това,което хом. му е препоръчал конкретно за него!Аз така мисля!Щото от много питане само се омотваме,а...и никой не продължи да споделя колко му е казано да сикусира Rolling EyesЯвно не ви хареса предложението ми Wink Както и да е...

Общи условия

Активация на акаунт