Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 078
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Какво потенцираш? Каква енергия вкарваш вътре с тези думи? Бактерии и слюнка? Самата дума като дума каква енергия носи, освен евентуална енергия на звуковете, съдържаща се в нея, а и това е една отвлечена теория.... newsm78 Ами ако арниката се казваше баруна примерно, каква е разликата какво ще кажеш в шишето? Ще го задълбая някой ден като източник, като остане време.
(Впрочем обмислям да прошепна в едно шише "Акай злато...", ще го пия без да потенцирам, дано докажа главния симптом....) Простете ми сарказма...

# 541
  • Пловдив
Мече по мойто питане нямаш ли мнение-за страховете?!

# 542
В тази връзка исках да питам нещо-ако в картината на дадено ХЛ има страх от някакво животно,това ХЛ е конституция на даден човек,който човек наистина има страх от същото животно-след прием на конституцията в правилната потенция какво може да стане с този страх???
в първия момент като мислих по въпроса си казах,че сигурно трябва да изчезне този страх в човека,но после си викам,че ако изчезне-няма ли да се промени вече картината???т.е. не би следвало да спира да го е страх от даденото животно.

С течение на времето страхът може да изчезне. И така може да смени картината, тоест ще е в друга конституция, НО...
Трябва и да се вземе предвид появата на страха. Принципът е на Херинг, отгоре надолу, отвътре навън и в ред, обратен на появата. Например ако един фосфор го е страх от гръмотевични бури, което е характерно, и ако този страх изчезне, това не значи, че е спрял да бъде фосфор и е минал в друга конституция. В крайна сметка конституцията е сбор от симптоми, модалности, състояния и прочие... Ако един от симптомите изчезне, това не значи, че автоматично човек е "сменил". Страховете са много важна индивидуална особеност. ( в смисъл такъв, че понякога един симптом "страх от нещо" може да отдиференцира лекарствата и да помогне на хомеопата да се спре на едно. Не е като да "обича или не обича мляко". Тези характеристики също си имат степени. Та страхът е по-важен от млякото, като най-прост пример)

Ако си по-конкретна, повече ще мога да коментирам.

И държа да отбележа, че всеки мой пост е според собственото ми разбиране от това, което уча. Когато твърдя нещо със сигурност, тогава обикновено отбелязвам кой го е казал.

# 543
Здравейте, къде мога да прочета за лекарството coshinile, може и да не го изписвам правилно. Беше ни дадено за коклюшоподобна кашлица. Мерси предваително Simple Smile.

Според мен това е Coccus cacti.
Да това се оказа накрая, кокус какти Simple Smile.

# 544
  • Варна
благодаря ви момичета за съветите които ми дадохте.ЮИмах нужда от тях,защото съседите от любопитство да видят какво ще продаваме единствените им думи бяха-то толкова хора се смениха във този магазин дано на вас ви провърви.Утре ще взема тамян и ще го запаля да прекадя целият магазин лошото е че звънчето ми е медено дали ще стане със него.Имам синьо око сега го сложих във сол да се прочисти.Много ме  е страх да не би да не върви,защото във момента много разчитаме на този магазин защото нямаме доходи от никъде другаде.Поста ми стана много дълъг съжалявам за това,но приемам всичко което можете да ми дадете като идея за прочисване  bouquet  bouquetблагодаря ви мили феи  bouquet

# 545
  • Пловдив
sneji_suninewsm78

Да не би да си объркала темите... Wink

# 546
  • И аз не знам къде...
Здравейте,

Дано да има кой да ми даде съвет по това време на деня  Praynig!
От една седмица дребния е с кашлица и сополи. Започна само със сополи точно преди седмица, в неделя започна да кашля - суха дразнеща кашлица. В понеделник повърна на три пъти храчки. Обадих се на хомеопата и ни предписа лечение. Във вторник кашлицата стана влажна, в сряда пак повърна храчки и сменихме лекарството. В четвъртък беше съвсем добре и баба му го извела да играе през деня. Имало и други деца и дали е нов вирус или не знам какво, но в петък отново суха, деряща кашлица и лека Т. Пак на лекар, заключение зачервено гърло и задна хрема и естествено АБ. Отново след консултация с хомеопата ново ХЛ.
Още снощи и днес сутринта кашлицата беше станала влажна. Но сега вечерта отново стана суха и леко налайваща.
Как ви се струва това развитие на нещата? Влошаване ли е или временно връщане на стар симптом?

Благодаря предварително!

# 547
  • София
Според мен когато се лекува остро състояние, не може да се говори за връщане на стари симптоми... но оп-знаещите да кажат  Wink
Сега за страховете, дъщеря ми я беше много страх от кучета, като видеше навън куче и се вкопчваше в мен и пищеше. Страхът започна да се повлиява в положителна посока още когато хомеопата й даде на 2 пъти антимиазматични лекасртва. След това минахме на контитуционалното и в момента мога да кажа че почти не я е страх. Сртахът не е съвсем изчезнал, но навън вече не пищи, само когато ходим на гости на някой с куче я е страх първите 5 минути, докато кучето се радва и подскача. След това като се успокои дори ходи и го гали. Може би това дали ще изчезне някой страх или не също е индивидуално.

# 548
Може в остро да има връщане на стари, но познати симптоми. Появят ли се нови, непознати, значи кофти.

# 549
  • И аз не знам къде...
Може в остро да има връщане на стари, но познати симптоми. Появят ли се нови, непознати, значи кофти.

Колко познати? От сегашното остро състояние или изобщо?
Проблеми с ларингит е имал малкия последно преди около година. Сега, в началото кашлицата беше суха и дразнеща, но не и ларингитна, лаеща, каквато става в момента.

# 550
Аз информативно да си ви чета  Simple Smile

# 551
Изобщо.

# 552
  • Пловдив
За страховете-просто ми стана интересно като се замислих,не че страхът на детето ми е проблем.
Той го е страх от животните единствено от паяци,и в момента конституцията му е определена Тарентула хиспаника.

Аз например-все още не съм ходила на хомеопат за мен-имам страх от високо,страх ме е и от тъмното,макар че съм голям човек,си ми остана този страх.При прием на подходящо ХЛ ,тези страхове ако не изчезнат дали ще се намалеят поне newsm78
Моя мъж все ме бъзика,че обичам да стоя на равна земя,защото и по планината като сме ходили все ме е страх.Една година ходихме до Райското пръскало,но нямахме представа че е толкова дълъг пътя ,а и ми се видя доста опасен,колкото шубе брах,да не се подхлъзна,да не се утрепя.Никога не бих се качила на виенско колело ,например,и всякакви такива въртящи,летящи работи.доста страхове си имам Grinning

# 553
Нико, и аз съм като теб. Освен изброеното, не обичам да съм и на лодка, дори на водно колело. Трябва да усещам твърда почва под краката си. Мразя и люлки всякакви. Не ми става лошо. Просто трябва да имам контрол.

Тарентула не се изписва заради страх от паяци. Основното при тарентула хиспаника е тревожност и голяма възбуда, безпокойство и физическо безпокойство. Тарентула има голямо отношение към музиката, но по-скоро към ритмичните движения, не хаотичните, защото много лекарства имат отношение към музиката. Присъстват теми на конкурентността, състезанието. Имат  отношение към цветовете - за тях са много важни. Имат много жесток гняв. Забързани са.
Децата са бесни, неконтролируеми, не се подчиняват. Отмъстителни са. Имат поведенчески проблеми. Липса на концентрация. Много се движат, не могат да стоят на едно място, но движението ги влошава, защото ги възбужда много. Зиморничави са.

# 554
  • Пловдив
Мече ,и аз не обичам лодки,едно лято се качихме на лодка по река Ропотамо,колкото страх брах Simple Smile
не мога и да плувам,и едното лято щях да се удавя,и то на плиткото.Незнам дали някога ще преодолея някой от страховете си Simple Smile

А за Тарентулата знам че не е заради страха,просто съвпадение.

Един друг въпрос ми хрумна-нали хомеопатите все питат за болести в семейството-в нашето нямаме сериозни болести,има обаче само 1 дядо(на съпруга ми дядото)починал от рак,това ако забравя да го кажа променя ли картината на детето,т.е.доколко важни са тези родствени болести???

единия хомеопат преди като бяхме,като ме разпитваше и аз му викам че няма лоши болести в семейството,но тогава се сетих за този дядо и му казах,а той ми отговори"аа знаех си аз че ще изскочи туберкулинум от някъде",мисля че това ХЛ беше споменал,но не го е давал на малкия.

и Друго-прекарани пневмонии в семейството имат ли значение за предразположеността при детето???да уточня-оказа се че аз като бебе съм имала двустранна пневмония,сестра ми е карала,дядо ми,съпруга ми,баба наскоро.Сестра ми пък постоянно като се разболее я избива на кашлици,по 1,2 месеца кашли.
Аз пък се оказа че като малка съм имала проблеми с лимфните възли на врата,някакви разместени редове в диференциалното броене на кръвната картина,и са ме лекували тогава с няколко АБ.Това го казах на предния хомеопат(той не го отчете като важно),но сега забравих да го кажа на новия,и го правя на въпрос,защото сина ми има едни лимфни възли под ушите,които и в здраво състояние не изчезват напълно,а това съм чела че не е хубаво.

предполагам въпросите ми не са конкретизиращи,някой да не каже пак питай хомеопата си.Питам по принцип до колко важни са болестите от които страдат членовете на семейството

Общи условия

Активация на акаунт