Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 097
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
tandonova, хи хи хи...аз така и правя... Wink попитах разни нещица един -два пъти....видях, че тъй нема да стане..само се омотвам, доволна съм от хом. и си слушам съветите й само...

# 451
Ама сукусиите всеки път са различни (имам предвид за всяко различно ХЛ или същото, но в различна потенция де) - аз самата не помня кога колко пъти са ми казвали да сукусирам... Един път са 3 пъти, друг път са 5 пъти... трети път просто бъркам енергично, защото е разтворено или са сложени капки във водата..

Лавандер, аз нищо не разбирам и питам - Ниал е казвал, че разтворът (покрит със салфетка и на тъмно) е годен 7 дни. Но това за изворна/минерална вода. Нормално ли е да има разлика в трайността, когато е с дестилирана вода (прости невежеството, но наистина не знам) или нещо се разминават информациите ви?

# 452
Що бе, на мен ми се струва всичко мн. ясно, не виждам противоречие - важно е да се приема лекарството течно, а начина на разтваряне и прием е индивидуален, т.е. по инструкции на лекуващия хомеопат. На мен ми казаха в колко вода колко гранули да разтворя, само дето не ми казаха колко да сукусирам, аз тръсках 12 пъти. А спирта е за трайност

Аз сега се чудя, дали да звъня на хомеопатичката - моя син пое три дози от конст. лекарство преди седмица, а сега от два дни е със запушен нос. Друго нищо му няма, а аз по принцип хрема не лекувам, оставям я да мине, четох сега обаче, че можела да прерасне в едни страхотии  Shocked  newsm78

# 453
Ама сукусиите всеки път са различни (имам предвид за всяко различно ХЛ или същото, но в различна потенция де) - аз самата не помня кога колко пъти са ми казвали да сукусирам... Един път са 3 пъти, друг път са 5 пъти... трети път просто бъркам енергично, защото е разтворено или са сложени капки във водата..

Лавандер, аз нищо не разбирам и питам - Ниал е казвал, че разтворът (покрит със салфетка и на тъмно) е годен 7 дни. Но това за изворна/минерална вода. Нормално ли е да има разлика в трайността, когато е с дестилирана вода (прости невежеството, но наистина не знам) или нещо се разминават информациите ви?

Не ни се разминават информациите. Не съм измислила аз да пише на бутилките дестилирана вода, че трябва да се използват до 48 часа. Факт е че във водата започват да се развиват микроорганизми. Ако иксате да приготвите течно лекарство за дългосрочно ползване, ще трябва да ползвате спирт. Ако ще разреждате в чаши и приемът ще е в рамките на седмица, можем да затворим едното око и да пренебрегнем няколкото чехли и амеби които ще се завъдят..,влиянието им ще е минимално, до пренебрежимо. Но колкото повече стои разтвора, без да е "защитен" със спирт толкова повече буби се развиват.

# 454
Ох, Амаласунта, ако знаеш и от една гнойна ангина какви чудесии могат да станат... Laughing Не го вземай толкова навътре.  Hug

# 455
Здравейте! Отдавна не съм писала. Бах в такъв вихър, че едва насмогвах да ям и спя.
Много моля за коментар при уговорка, че ще споделя с моя хом. и че съм доволна и облекчена от това, което ще прочетете.

От години се лекуваме с хом. Вчера започна поредното боледуване на малкия: зачервени очи, клепачи, около очите, червено лице .... Това на фона на беладона от 6 дни. Вдигна Т вчера (38,4), легна и се обадих на хом. Изписа му редуване на беладона (продължаваме си я) с хепар. Това редуване не ни е за първи път и понякога се допуска. Хом. ни е е класически.

Ето и странното: спа много спокойно, нямаше ги втрисанията, бълнуването, проплакването през 20-30 мин., въртенето, нямаше мокри кърпи ... нищо - все едно е здрав, а си беше горещ (не съм мерила Т, за да не го будя).
Не че не съм мноооого доволна от такова протичане на болестта, но ми е странно, защото до сега винаги е било драматично (и при двамата). Тази нощ за първи път се случи това ...

Какво означава? Дали този път (за разлика от всички други пъти досега) сме нацелили лекарството?. Дали пък не сме го нацелили и това е затишие пред буря? Дали защото този път се включи и баща му и прекара повече време с него в леглото и си говориха и си боледуваха заедно (и той не е добре). Аз бях мноооого по-спокойна от друг път (винаги съм спокойна, но този път май бях по-спокойна от всякога. Дали защото тази нощ за първи път завих бурканчетата на тъмно (спим на светната лампа, когато сме болни, за да наблюдавам). Ако е така, значи до сега не съм ги лекувала правилно - с хом. лекарство, седящо на светло в стаята ...

Не знам - какво ще кажете? Странно ми е, защото мислих, че имам богат опит, а се оказа, че има още какво да ме изненадва.

Описват ли се такива случаи в бумагите на класичската хомеопатия?

# 456
Oт къде разбираме, че хомеопатът е класически? От това че редува беладона с хепар ли? И кой казва, че това е допустимо? Или от това, че 6 дни се наливате с беладона? Картината на беладона не предполага случаят да се развива така щото да изисква 6 дни пиене на лекарство. Нито пък жизнената сила, на човек е толкова въртоглава, че през час да се сменя и да изисква лекарствата да се редуват. Симптомите са израз на разстроената жизнена сила и сигнализират за това. Жизнената сила е една и разстройството е едно, следователно има нужда от едно лекарство (параграф 273). Възможно е в хода на развитието на заболяването картината да се промени и това да изисква нова предписание, но такива ситуации в които да се редуват две лекарства - даваме едното после друго, после се връщаме на първото, посла пак другото - показват, че хомеопата не знае какво прави. Днес пием беладона, утре хепар, после пак беладона, после пак хепар - пълна лудница.  #Crazy #2gunfire  #Crazy Това, че човекът който ви предписва хомеопатични лекарства го допуска, не означава, че е допустимо от хомеопатията.
Нищо не е "уцелил" хомеопата, но може вие да го уцелите с нещо. Детето боледува по този начин, от който майката е мноооооого доволна, защото жизнената му сила е потискана и е потисната.

Това че лекарствата са били на светло не е проблем, стига да не са били под пряка слънчева светлина.
Проблемът е друг.

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 09:04 от Lavander

# 457
Lavander, понеже знаех, че първо ще се появят съмнения за това дали хом. е класически или не и дали е допустимо редуването на две лекарства и дали може едно хом. да  се пие 6 дни ... затова написах, че хом. ни е класически. От къде се разбира ли? Ами от години го проверявам по различни начини чрез питане на колеги - във форуми, лично, ..., цитирайки името и местоработата. Тук, в този форум класическите хом., които се отзовават на хилядите ни въпроси са ми отговаряли, че в някои редки случаи всичко, описано по-горе е възможно и допустимо от класическата хом. Това не са мои измишльотини, а мнения на хом. в този форум.

Да се върнем на въпроса ми от предишния пост. Моля за коментар. Praynig Praynig

# 458
Здравейте!Влизам с молба някои да ми препоръча  добър хомеопат в Русе.Прегледах темата ,виждам че и други са питали,но не откривам отговор и координати на класически хомеопат в Русе.От много време се мъчим с кашлица,всеки вирус ,които лепнем го влачим с продължителна и упорита кашлица,дори не си спомням от кога не е имало ден без да кашля.Ще се радвам,ако някои ми помогне при изборът на добър  хомеопат в Русе. Hug

# 459
Lavander, понеже знаех, че първо ще се появят съмнения за това дали хом. е класически или не и дали е допустимо редуването на две лекарства и дали може едно хом. да  се пие 6 дни ... затова написах, че хом. ни е класически. От къде се разбира ли? Ами от години го проверявам по различни начини чрез питане на колеги - във форуми, лично, ..., цитирайки името и местоработата. Тук, в този форум класическите хом., които се отзовават на хилядите ни въпроси са ми отговаряли, че в някои редки случаи всичко, описано по-горе е възможно и допустимо от класическата хом. Това не са мои измишльотини, а мнения на хом. в този форум.

Да се върнем на въпроса ми от предишния пост. Моля за коментар. Praynig Praynig

А пък параграф 273 е мнение на Ханеман  Grinning и онези които твърдят, че е допустимо - просто практикуват нещо друго, но не и хомеопатия. Недопустимо е по едно и също време да се дават две или повече лекарства, пък било то и да се редуват. Ти разбираш ли какво съм ти написала горе? На някой може да му лиспват познания или умения за да открие кое е подходящото лекарство, но това не означава че го няма, нито означава, че това което прави (да редува) е правилно. Това е опасно!
Жизнената сила, която е разстроена и сигнализира за това със симптомите на болестта, разбира се че е динамична и че е възможно в един момент на боледуването случаят повече да не се покрива от едно лекарство - тогава то се спира и се заменя със лекарство, което е по-подобно на тоталността симптоми на болестта. Но в никой случай не се приемат двете едновременно, нито се редуват. Това са измишльотини на някой който криво е учил хомеопатия. Аз не бих допуснала мен или някой от близките му да го "лекуват" по този начин, защото е опасно.

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 09:43 от Lavander

# 460
Здравейте!Влизам с молба някои да ми препоръча  добър хомеопат в Русе.Прегледах темата ,виждам че и други са питали,но не откривам отговор и координати на класически хомеопат в Русе.От много време се мъчим с кашлица,всеки вирус ,които лепнем го влачим с продължителна и упорита кашлица,дори не си спомням от кога не е имало ден без да кашля.Ще се радвам,ако някои ми помогне при изборът на добър  хомеопат в Русе. Hug

Добър хомеопат в Русе, който си спазва всички принципи и практикува както трябва е Милена Джеджева.
Изпратих лично съобщение с телефона й.

# 461
Lavander,благодаря   bouquet

# 462
  • София
Да се похваля - с хомеопатия излекувахме гнойна ангина на голямото ми дете с 4 приема на Меркуриус 200C, като още след първия имаше подобрение. Налепите изчезнаха буквално за един ден, върна се апетита, изчезна зловонния дъх. Най-дълго продължиха симптомите свързани със сливиците - лявата му сливица и външно, и вътрешно беше доста подута, нощем хъркаше като Дарт Вейдър, но вече и това го няма. Останаха само малко сополи, но предполагам, че до ден-два и тях няма да ги има.
Горда съм, че издържах и на напора на половинката, който по едно време реши, че ХЛ не работи достатъчно бързо, най-вече заради дишането през нощта. Убедих го да изчакаме още 24 часа и ако тогава все още иска да ходим за АБ при личната. В крайна сметка не се наложи.

# 463
Да се похваля - с хомеопатия излекувахме гнойна ангина на голямото ми дете с 4 приема на Меркуриус 200C, като още след първия имаше подобрение. Налепите изчезнаха буквално за един ден, върна се апетита, изчезна зловонния дъх. Най-дълго продължиха симптомите свързани със сливиците - лявата му сливица и външно, и вътрешно беше доста подута, нощем хъркаше като Дарт Вейдър, но вече и това го няма. Останаха само малко сополи, но предполагам, че до ден-два и тях няма да ги има.
Горда съм, че издържах и на напора на половинката, който по едно време реши, че ХЛ не работи достатъчно бързо, най-вече заради дишането през нощта. Убедих го да изчакаме още 24 часа и ако тогава все още иска да ходим за АБ при личната. В крайна сметка не се наложи.
Колко много се радвам да чета такива неща. Браво!

# 464
Извинявам се за нахълтването в темата, но тъй като нямам време да чета (бебчето ми спи по малко) направо да питам - препоръчайте ми хомеопат (от София) който е помогнал и на вашите дечица - особено с бебешки проблеми като болезнено никнене на зъбки. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт