Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 070
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Чета, чета и "не вярвам на ушите си".
Вие, г-жо, сигурно сте с многогодишен опит като хомеопат и сигурно ей-сега ще оборите клиничните резултати на маса международни величия в областта на хомеопатията. И вероятно защото, според вас, никой никога не е изучавал подробно всички издания на Органона или останалите трудове на Хнеман и неговите ученици.
Съжалявам, че се намесвам - рядко го правя. Но освен глуспостите на някои псевдохомеопати в тази тема, за пръв път чета тотално консерватвни изказвния като това, че не може да се повтарят лекарства, които имат по-малка степен на подобие и се допълват.

Криво си ме прочела.

# 481
Здравейте,мога ли да ви попитам за мнения за МЦ Хирон? Насочила съм се натам,но малко по-назад в темата имаше недобри отзиви за него. А ако пък имате и мнения за д-р Пунева ще съм ви още по-благодарна!  Simple Smile

# 482
Siqnna,така както описваш всичко да не се окаже,че си от морето,а?!Че и хомеопатът ми звучи като една бургаска разбирачка.Аз съм от София но дъщеря ми се роди в Бургас и първите си две години прекара там.За двете си години всяка пролет и есен имаше ужасна кашлица и много рядко сополи (ако сме близо до морето в ранните часове или привечер),които така и не се установиха от къде са.Ние обаче пътуваме много и всеки път щом подминехме табелата Бургас и всичко спираше от раз.С нищо не съм я лекувала,защото просто нямаше какво да лекуваме,щом минеше сезона и край на всичко.Тогавашният ни хомеопат взе да я нарича бургаска или кроношпанска кашлица.
Да, на морето сме и миналата зима изкарахме с почти постоянна хрема, но рядко кашляше. Сега обаче проблема се отключи на другия край на БГ, тук се прибрахме със спазмите и на другия ден тази кашлица я нямаше. Мисля,че причината са гранулките, но може и от климата да се е подобрила. А какво не ви харесва хом?

# 483
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?app=videos&do=view&id=407    Money  ...един филм за хомеопатията Simple Smile

# 484
Siqnna,ще ти кажа какво не ми харесваше,макар че едва ли е една и съща жена,но знае ли се,светът е малък.
Всъщност тогава тя ми харесваше,мислех си,че е идеалният хомеопат.Аз по-често съм се лекувала при нея ,защото тогава малката не боледуваше,но всеки път лечението протичаше точно както прин kassii ."Излекуваме"един симптом с едно лекарство,но се появява друг симптом.Него го лекуваме с второ лекарство.После идва трети и него с трето,но се появява първият и така една година през около две седмици си ги редувах  трите лекарства ,но все някой от симптомите си оставаше.Лекарството през повечето време беше в суха форма.Тогава тя ме убеждаваше ,че така трябва и сме на правилния път към лечението,а аз нищо не знаех за хомеопатията и и вярвах сляпо,все пак нали вървях към подобрение  ooooh!.В последствие се влоших(доказах едното лекарство),изрових си главата от пясъка и започнах да чета.Оказа се,че нищо не сме лекували,а просто сме подтискали симптомите.Естествено това беше краят на отношенията ми с нея.
Надявам се при вас скоро да има подобрение.

# 485
  • Пловдив
Искам да ви попитам секретирането от очите може ли да се дължи на ХЛ,което е прието?
значи приема беше в неделя и от същия ден почна секрет от едното око,в понеделник и от другото и до днес-сутрин са леко слепени,секрета е зеленикав и бял като гной понякога,червени са очите,в някой моменти казва че му се премрежва.
Значи снощи се чухме с хомеопата-каза че се чисти ,но днес да й се обадя да говорим по-подробно .
Но се чудя дали да го водя на очен,д ане направи някаква инфекция,но пък от друга страна не трябва да го лекувам с лекарства като е пил ХЛ,и аз незнам,колко може да продължи това чистене

# 486
  • София
niko когато моето дете е имало секрети от очите много успешно сме ги разкарвали със сребърна вода. почиствай очите колкото пъти се сетиш на ден с две различни памучета , за всяко око.

# 487
Нико, надявах се, че Мечката или Лавандър ще коментират това със секретите от очите.  Защото, ако е напълно нов симптом - за мен това значи, че ХЛ не е вашето. Кризите, които се появяват при ХЛ са със симптоми, които в миналото са били налице. Ако очите на детето ти никога не са имали секрети и сега са се появили - това е нещо напълно ново и според мен ХЛ не "действа", в най-добрия случай, т.е. не е симилиумът.. Надявам се да не те подвеждам и дано и другите да пишат.

# 488
  • Пловдив
niko когато моето дете е имало секрети от очите много успешно сме ги разкарвали със сребърна вода. почиствай очите колкото пъти се сетиш на ден с две различни памучета , за всяко око.

Или само с памуче и топла вода...Мисля,че може и с отвара от лайка.

# 489
Бубе, хомеопатката ни е в София Simple Smile Пробвахме при една идваща веднъж месечно в Бургас, но макар и специалистка/ препоръчаха ми я от този форум/ отношението и към нас изобщо не ми допадна, а и не даваше никаква консултация по тел....Обадих и се с проблем, а тя ми вика " След седмица ще дойда елате да ви видя"  ooooh! И до там приключиха отношенията ни....... Ние рядко боледуваме, но сме оправяли и висока Т и веднъж ангина. Ние с таткото също сме при нея. Това което на мен не ми харесва много е, че предписва почти едни и същи неща, но....знам ли.....

# 490
Искам да ви попитам секретирането от очите може ли да се дължи на ХЛ,което е прието?
значи приема беше в неделя и от същия ден почна секрет от едното око,в понеделник и от другото и до днес-сутрин са леко слепени,секрета е зеленикав и бял като гной понякога,червени са очите,в някой моменти казва че му се премрежва.
Значи снощи се чухме с хомеопата-каза че се чисти ,но днес да й се обадя да говорим по-подробно .
Но се чудя дали да го водя на очен,д ане направи някаква инфекция,но пък от друга страна не трябва да го лекувам с лекарства като е пил ХЛ,и аз незнам,колко може да продължи това чистене

Няма лошо в това да заведеш детето на очен лекар да го види. Така и хомеопатът  ще има повече информация. Това не ви обвързва със задължително пиене на лекарства.

# 491
Siqna Ние бяхме при Нели Стефанова и тя идваше веднъж месечно.Не съм искала да плюя никой,просто споделих как е било в моят случай.Отношението обаче и беше прекрасно,разговори по скайп,телефон ,винаги имахме връзка и откликваше.И аз после се записах в София ,защото просто няма при кой в Бургас или поне аз не го намерих.Друг е въпроса,че и на този в София не случихме,но с търсене правилният човек се намира.Според мен трябва да споделиш с вашия хомеопат  какво те притеснява и в лечението, и в детето .

# 492
  • Пловдив
ами освен като бебе ,после не е имал секрети.Миналия декември имаше временен проблем с очите-изразяващ се в сърбеж,доста ги търкаше,но не сме ходили на лекар тогава,а и той спря да го прави.
Той иначе сега си е леко болен,т.е. има си някакъв вирус в него,но вчера и днес го водя на градината.

# 493
Значи има основание за този симптом.
Консултирайте с очен лекар и информирайте хомеопата.

# 494
Здравейте, разрешава ли хомеопатията ползването на този део кристал?
http://www.deocrystal.eu/
Наистина ли е толкова био и безвреден колкото пише? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт