Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 21

• 74 471
  • 668
  •   1
Отговори
# 225
браво!чудесни новини! Hug  bouquet Hug

# 226
НАДЕЖДА*, проблемът при детето беше открит в последните седмици от бремеността. На 1 месец направихме венозна урография и микционна снимка и се постави диагнозата. Синът ми беше на 2 месеца при първият преглед при проф. Марбергер, тогава направиха и сциентиграфията, от която се видя, че въпреки голямата двустранна хидроневроза, бъбреците са с добра структура, запазен паренхим, и функционират ок, 48:52. Преди сциентиграфията, ни бяха обяснили, че  дори и резултатите да са лоши, пак няма да се наложи оперативна намеса,( ние се бяхме подготвили за такава, така ни бяха наплашили в БГ, но предпочитахме да я направим във Виена), а само малка ендоскопска намеса, за разширение на стеснението при уретерите, където се свързват с пик.мехур. Синът ми не е правил инфекции.

# 227
  • shumen
Благодаря Ви момичета за стисканите палци.Само досега четох в гугъл и не можах да разбера от какво е увеличен хематокрита ми.Той показател за бъбреците ли е или е за нещо друго?Сега почнах да си мисля какво ли не.

# 228
това е съотношение м/у черв.кр.клетки към целият обем кръв.и има значение при анемии(намаленият).едва ли ти е с много по-висок...може би не си пила достатъчно течности..

# 229
  • shumen
Благодаря Ина.Да с малко е по висок-3-4 единици.Наистина аз почти не пия течности,което е много лошо.И много се стискам,а урината е ОК,чак се чудя как може.

# 230
няма защо..ако еритроцитите и желязото са ти в норма,наблегни на течностите..
и на мен не ми вървят в този студ..омръзна ми от чайове...

# 231
  • shumen
Благодаря Ина за инфото.Аз еритроцити и желязо не виждам да имам пуснати.Хемоглобина ми е 132.Той ли е желязото?Хематокрита ми е 0,411 при норма 0,407.А течности не пия почти никакви.Сега се пробвам със степчета и компоти,че да видим.

# 232
хемоглобина ти е супер.желязо си е отделно,но щом хемоглобина е такъв,ще е в норма и Fe.
ами според най-новите стандарти- хематокрита е 0,37-0,47 за жени.но в отделните лаборатории има разминавания.

# 233
  • shumen
Благодаря Ина за инфото.Ами незнам,но на мойте изследвания пише хематокрит 0.37-0,407,а моят е 411.Ще видим доки какво ще каже като отида с тях при нея.
П.С.Момичета стискайте палци.Утре съм на изпит.Досега учих да видим какво ще стане утре.

# 234
успех!ще го вземеш! Praynig Peace Hug

# 235
  • Sofia, Bulgaria
НАДЕЖДА, аз мисля че ако бях на твое място на своя отговорност ни бих посмяла да спра  да давам антибиотика. По скоро потърси и друго мнение от специалист и на всяка цена питай твоя педиатър за нитрофурантион /фуролин/ дали във вашия случай може да свърши работа, защото не е билка, но не е и антибиотик и предпазва много ефикасно от бактерии.Мисля, че е доста по добър вариант от антибиотика.

# 236
да надежда! точно на това мнение съм и аз като bubavuka.
не прави нищо сама но питай за всичко и говори с лекарите.
има доста средства които не са АБ и помагат но трябва да ги обсъдиш с лекар.
на всеки различно нещо му помага. това че аз съм изключително доволна от  фуролин съвсем не значи че е най доброто и единственото,
прекрасно е че има такъв форум за да събираш мнения и опит но в никакъв случай да не се ръководиш от него без лекар!
форумът е прекрасен и аз съм много благодарна че го има. получих много инфо за много неща които ме тормозеха но нашите деца са в такова положение че просто трябва само лекарско мнение.
а колкото от всички видове лекарства според мен всичко е нож с две остриета и АБ И ХОМЕОПАТИЯ.
но ще се молим просто всичко да върви по възможно най гладкия начин и някак да избираме по малкото зло за децата си!

# 237
  • Sofia, Bulgaria
а колкото от всички видове лекарства според мен всичко е нож с две остриета и АБ И ХОМЕОПАТИЯ.

violina, какво имаш предвид, че и хомеопатичните са нож с две остриета - че са вредни и те или че ако решиш само на тях да разчиташ може да не помогнат , а нещата вече да са се усложнили???

# 238
ами имам впредвид това че и те не при всеки помагат и може да си мислим че правим добро а всъщност нещата да се влошават. хомеопатичните продукти няма как да навредят но могат да не помогнат ето това е.
нали ви казвам при всеки е различно.същото е и с АБ. няма гаранция че ако се приемат няма да се развие инфекция. няма такава гаранция.
преди да попадна на нефроложката която спаси сина ми предишните лекари които го лекуваха от раждането му до 45 дневна възраст го тъпчета със всякакви АБ. идетето се прибра в къщи отново с много тежка инфекция.
от тогава до ден днешен ен е приемал никога антибиотик и не е боледувал. но при нас много помогна и операцията.
така че мисълта ми е че няма гаранция при нито един медикамент. идеята е да се избере ''по малкото зло''

# 239
  • shumen
Момичета благодаря Ви за стисканите палци.Всичко при мене е ОК и изпита си взех от 1 път.Сега започвам да се готвя за другия следващата събота,че нямам много време.Само 1 седмица и то и на работа трябва да се ходи.

Общи условия

Активация на акаунт