Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 21

• 74 483
  • 668
  •   1
Отговори
# 570
  • shumen
Благодаря Ина.И аз като ми каза сега се изненадах от цената.Наистина е смешна-2.20.А и супер,щом дават и без рецепта.Другаде е малко трудно да се снабдиш без нея.

# 571
А за какво се пие Фуролин?

# 572
за предовратяване на инфекции.
противовъзпалително е.

# 573
АДРИЯ
много е трудно да намериш само положителни мнения за даден лекар. на някои е помогнал много и те го боготворят а на други пък не е помогнал особено и те го плюят.
аз имам известни впечатления и съм невероятно благодарна на доц. АНАДОЛИИСКА от университетската болница по детски болести . тя върна детето ми от оня свят в пълния смисъл на думата. то просто си отиваше. за мен тя е най добрия нефролог!!! тя е светило в тази област и е доказано че  ее така макар и да има хора които ще я плуят.
незнам обаче дали на вас не ви трябва уролог..!!?? или се бъркам. но мисля че и нефролози вършат работа а пък ако те видят че не е за тях проблема ще ви насочат към уролог.
минахме и през уролози и детето претърпя тежка операция почти невъзможна, както и  да е. единствено д-р МОМЧИЛОВ  пирогов се нави да го оперира никои друг не смееше и го спаси.
тои е много добър уролог а за мен  е най добрия!!!
на първта страница има координатите и на момчилов и на анадолииска.
а и мисля че най много тези двама специялисти се хвалят в интернет пространството макар и не всички да са доволни.
желая ви успех! дано всичко да е наред!

# 574
на нас също фуролина ни е евтин. на нас ни го доставят от гърция за 1 евро т.е 2 лв и съшо не давам рецепта. просто с найменованието.
на нас ни е допълнителен разход това че трябва да се прави в аптека на прахчета щото малчо е на 2 г и няма как да го пие. а и всъшност незнам дали не се пие на прахче и от другите.?
и така едно блистерче за да ми го направят на прахчета ми излиза 10лв. а от 10 хапчета стават 100 прахчета. такава е поне нашата доза  една десета от хапчето.

# 575
danaeka Миши е добре. Прави пакости, копира кака и батко, като папагал е точно в момента. И големите са добре. Нещо Мария пак на периоди пишка по начесто, но няма други оплаквания и засега не съм предприела мерки. Най-вероятно ще запазя един час при доктора да я погледне контролно. Ти се оправяй, честито за работата
Адрия , както са ти казали, много е трудно да се даде препоръка за лекар. Разгледай старите теми, първата страница на темата и помисли сама за себе. На Ами буе има детски нефролози. Д-р Русинов.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 12:04 от marychery

# 576
  • Варна
Момичета, здравейте! Искам да се извиня, че нахлувам така в темата, но съм притеснена. Сигурно има отговор на моя въпрос в темите, ще ги чета после като заспи бебинка...Набързо ще нахвърля: преди коледа, вдигна темп., не беше вирусно, усъмниха се за уроинфекция, пуснахме стерилна урина - протеус вулгарис, втора стерилна - контаминирана проба, трета стерилна - чиста. Да отбележа, че първата не я взех както трябва...От обикновенната урина всичко е ок... Днес бяхме на гастроент. видя задръжка на урина в едното бъбрече...каза, че от много неща можело да бъде, да сме пускали обикновенна и стерилна урина всеки месец и след 2 месеца пак да отидем. Аз искам да отида при нефролог, но си нямам на идея все още при кой.
Момичета, възможно ли е да не е нещо притеснително? Ако може да ме успокоите малко... как според вас трябва да процедирам?
Благодаря ви предварително   bouquet

# 577
violina.d ,marychery много ви благодаря за отговорите. Значи е търся уролог.  bouquet

# 578
svetl@ трудно е да ти кажеме не се тревожи. Точно обратното, аз бих те посъветвала - потърси и второ мнение. Непременно консултация с нефролог, уролог.  И пускай редовно урина както са те посъветвали.

# 579
  • Варна
Да попитам още нещо:на обикновенната урина кои показатели се изследват обикновенно? И понеже съм от Варна тук е само Доц. Близнакова, някакви мнения за нея?

# 580
Светла, сега като препрочетох поста си осъзнавам, че не звучи успокояващо за което се извинявам. Не искам да се стресираш, бебчето ти е малко, преполагам го кърмиш, а всеки стрес оказва влияние. Бъди спокойна, позитивна. Допълнителната консултация е полезна и като още едно мнение, и като успокоение за теб.

...Утайка.

Левкоцити. Те са главният признак за възпаление на бъбреците и пикочните пътища (цистит), простатит и други инфекциозни заболявания.
    Трябва да се направи допълнителен анализ - посявка, за да се разбере кой причинява възпалението.
    По правило това са патогенни микроби. Към посявката в идеалния случай се прилага и антибиотикграма - проверка на чувствителността на микробите към тези или онези антибиотици.

Еритроцити. Ако количеството им е повишено, това означава нефрит, нефроза, възпалителни процеси в пикочните пътища, пикочокаменна болест. Назначава се допълнителен анализ на урината.

Цилиндри.
    Това са белтъчни образования. Наличието им е признак за заболяване на бъбреците и е повод за детайлно изследване.

Бактерии.
    В урината на здравия човек те отсъстват.

Слуз.
    Може да има в ограничени количества, но по-добре е въобще да я няма.
    А ако количеството е повишено, става дума за възпаление на пикочните пътища и простатит.

Неорганична утайка.
    Това са солите: те са няколко вида.
    Ако количеството им е повишено, означава склонност за образуване на камъни. Щом се разбере обмяната на какви соли е нарушена, може да се предположи химическият състав на камъка.
    Ако пък няма камъни, да се препоръча съответстваща диета.

Химически състав.

Белтък.
    По-добре е да го няма.
    Но той може да се появи при ситуации, свързани с нарушена пропускливост на съдовете.
    При подрастващите най-често се наблюдава ортостатична протеинурия, когато поради рязка смяна на тялото (от хоризонтално във вертикално положение) белтъкът по-бързо прониква в урината. Това се смята за физиологична норма.
    Тревожно е, ако е високо количествoтo на белтък - протеинурия. Причината може да е нефрит, нефроза - трябва консултация с лекар.
    Белтъкът е много важен показател при бременност.
    Съществува показател ОПХ -оток, протеинурия, хипертония. Това говори за нарушена функция на бъбреците, която води до оточност и е възможно повишаване на артериалното налягане.
    Гликоза.
    И тя, както и белтъкът, може да се появи при повишена пропускливост на съдовете. Не би трябвало да прониква в урината.
    Отделянето на гликоза с урината говори за захарен диабет, остър панкреатит или други заболявания.
    Билирубин.
    Присъствието на различни жлъчни киселини е също показател за различни ферментни нарушения, които се случват рядко, но ако ги има, изискват подробно изследване. Може да става дума за захарен диабет или за някакъв вид жълтеница.

# 581
  • Варна
Мери Чери, благодаря за изчерпателния отговор. А аз по принцип съм си паника и почти винаги имам нужда от успокоение за да не лудна  Simple Smile
Сега като гледам обикновенна урина 10 показателя са изследвали следните неща: Ph,кръв,отн.тегло,белтък, захар,билирубин,уробилиноген,кетотела,седимент,нитрити. Всичко е ок тук.
Значи сега освен тези ще пусна и другите които си посочила.
Искам да попитам и друго, водата играе ли някаква роля. Детето не иска и да я помирише.
За кърменето - не кърмя за жалост, аз съм много емоционална  Embarassed, всичко ми влияе и хубаво и лошо...спря преди 2 седмици. Здраве да е .
Благодаря още веднъж  Hug
Ще се радвам някой да се включи с коментар за Близнакова.
Продължавам да чета старите теми Simple Smile

# 582
  • shumen
Благодаря Ви момичета.Днес ходих да си пусна контролни-кръв,СУЕ и обикновена урина.В урината пак има белтък и левкоцити,а и в кръвта са на границата.СУЕ е доста увеличено-18/35,а до вчера пих АБ.Стерилна ще пусна другата седмица,но дано няма нищо при тези показатели.
П.С.Иначе чакам само да ми стане свидетелството за съдимост и започвам новата работа.Дано няма проблеми там,че на колежка позната е с болна жлъчка и дали от миризмите незнам е ударило точно там.

# 583
  • Пловдив
Стискаме палци Дани.
Аз влизам с инфото че за сега приключихме с антибиотика заради стрептокока в гърлото/с който май си тръгнахме от болницата/.Сега пием само уростим и изопринозин/заради дългото антибиотично лечение/,давам и биогая.След седмица ще напрявя и посявка пак на секрет от гърлото и ще пусна стерилна урина.Дано всичко да е наред.
Не пиша често момичета,но ви чета всеки ден.Страхотни сте Hug

# 584
renydent,danaeka,успех в начинанията ви! Hug
svetl@,аз доц.близнакова бих я прескочила.много добър ехографист е д-р темелкова и ще те насочи към кого да се обърнеш за хидронефрозата.

Общи условия

Активация на акаунт