Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 21

• 74 463
  • 668
  •   1
Отговори
# 210
НАДЕЖДА*, синът ми пие антибиотици от раждането си до момента и чакаме да израсте проблема. В България такава е практиката. Той е с двустранна хидронефроза и мегауретер от едната страна.

Нали теб те бяха изплашили с пренаталната диагноза?

Дано да не се е оказала вярна  Praynig

Попринцип рефлукс 2-3 степен казват, че се израства, лека степен да хидронефроза също.
Дано с времето отшумят нещата при вас и да се наслаждаваш на майчинството и все по-малко да мислиш за тези проблеми!

Питаш не е ли опасно да се пие дълго антибиотик. Опасно е. Но според лекарите е по-опасно да се увредят бъбреците от инфекции. Казват, че тази доза, която се пие профилактично е много ниска и т.н. Аз лично не смея да спра лекарствата, защото веднъж лежахме в болница с пилонефрит  Confused

# 211
Здравейте, момичета  Hug
Аз отдавна не съм се включвала, но нещо все не ми остава време откакто родих, а и вече няколко пъти ходим по доктори и май различни мнения получаваме  ooooh!
Родих беба с хидронефроза на едното бъбрече и рефлукс на другото. Казаха, че хидронефрозата е в лека степен и рефлукса е 2-3 степен.
Живеем в САЩ и практиката тук на профилактика срещу евентуална инфекция е доста консервативна. Казаха, че има голям шанс хидронефрозата и рефлукса да се израстат от самосебе си, но още от първия ден на раждането предписаха за беба антибиотик- амоксицилин, който трябва да се взема веднъж дневно в продължение на цяла 1 година  Shocked .

Моля ви, момичета, кажете ми- при такова състояние- хидронефроза и рефлукс, които и двете са в ниска степен, каква е практиката в БГ? какво се прави? Взема ли се профилактично АБ, колко време и какъв АБ точно? Какво ви казват докторите на вас при подобни проблеми-как да предпазвате бебето от инфеция? Има ли шанс да се израсте от самосебе си и до колко време? Не е ли опасно толкова дълго време да се взема АБ, нали се увреждат черен дроб, бъбреци, може да развие страшни алергични реакции такова малко бебе  Confused

Какви изследвания и на колко време правите, за да предпазите от евентуална пикочна инфекция? Стерилна урина, кръвни или други?

Като цяло знаете ли какви са съветите и отношението на проф. Марбергер към антибиотичната профилактика заради хидронефроза и рефлукс?
Да повторя за 100 път, синът ми е роден с двустранна хидроневроза 4-5 степен и уретероцеле, израстна го, без оперативна намеса и без профилактично пиене на АБ. Не е правил инфекции. Профилактично го преглеждаха на ехограф на 3 месеца, всеки месец му пусках урина/стерилна урина. Това е. На 1г. му направихме нова венозна урография. Проф. Марбергер при първият ни преглед при него, ни обясни, че пиенето профилактично на АБ не е гаранция за предпазване от инфекции, според последните изследвания, инфекциите не се повлияват от пиенето на АБ, т.е. каза ни, че е наш избор дали детето да пие АБ, но за него няма смисъл. В болницата, в която родих, лекарите се бяха консултирали с Буева, и тя беше изписала някакъв АБ профилактично(съжалявам, не помня какъв), бяхме започнали да го даваме на детето, но след прегледа на д-р Субев(педиатъра на детето) в къщи, той изказа мнение, че АБ е ненужен и  по-скоро има негативен ефект, спряхме АБ и синът ми не е пил повече от тогава профилактично АБ. Винаги ще съм му благодарна на д-р Субев, единствен той от бглекарите, при условие, че е педиатър, не специалист в областта, изказа мнение, да изчакаме и не бързаме с операцията, че по-скоро може да навреди, и детето да не пие АБ, т.е. неговото мнение съвпадна на 100% с проф. Марбергер.

# 212
позволете да се вкюча и аз.
моят син също се роди с хидронефроза и рефлукс но бяха в голяма степен. опитахме да ги израсте но не се получи.както и да е това съм го споделяла вече.
но той не е приемал АБ. приемаше фуролин и имунобор уро.следяхме стерилна урина всеки месец както и креатини и уреа. на 3 месеца ходехме на ехограф.
от консултациите ми с нефролога ни и от всичко което съм изчела по темата и рефлукса и хидронефрозата до 3ст се израстват от децата.разбира всичко е индивидуално.всяко дете е различно.
нашата нефроложка е много против даването на АБ защото те ако до някъде помагат много и вредят дори и в профилактична доза. да приемем че предпазват от уроинфекции т.е от бактерии със сигурност донасят гъбички които са адски упорити.
много съм доволна от ФУРОЛИН. това лекарство има много добър ефект за почивстване на пикочните пътища.въпреки че детето ми беше в много тежко състояние не разви нито веднъж пиелонефрит или друга инфекция. фуролинът е така наречената американска червена боровинка.
НАДЕЖДА дано детето Ви израсте проблема в което аз съм сигурна че ще стане.само имайте много вяра и търпение и не мислете само а тези неща.насладете се на мйчинството си .това е най хубавия период в живота на една жена!

ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ/ ЕКАТЕРИНА, КАТЕРИНА, КАТЯ, КАТРИН И т.н/ св. Екатерина е покровителка на децата и ги пази от болести.
ЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА!!!

# 213
... фуролинът е така наречената американска червена боровинка.

Нали не твърдиш, че фуролинът е на билкова основа, с растителен произход или както там е модерно да се казва  Wink

Фуролин не е антибиотик, но е химиотерапевтик.
Да, наистина много добре се понася от повечето хора, но пък моето дете с него направи пилонефрита. Сега е на Инфектотримет, то пак не е антибиотик, ама пак си е силно лекарство.

# 214
  • София
Да, за съжаление фуролин е ето това:
http://www.bgstuff.net/zdrave/lekarstven-spravo4nik-menu/2086-nitrofurantoin

а червената американска боровинка е ето това:
http://www.urinal.bg/?c=za-cervenata-borovinka

Между другото, писах и по-назад в темата, в момента последният продукт от този тип /на Уринала, не на Фуролина/ е ето този, уроложката от Токуда го препоръчва като най-ефективен при е-коли:
http://neopharm.bg/cystostop/rapid

# 215
Някой да знае имейла на д-р Чаначев?

# 216
Някой да знае имейла на д-р Чаначев?

Няма имейл.

# 217
  • shumen
Момичета стискайте палци.Утре ще отида да си направя изследванията и дано всичко е ОК,че точно сега не ми се ходи в болници.Чета,но не пиша.Нямам много време-уча за изпити.
Ина голям късмет имам и аз-до сряда сме отпуска,но не се знае платена ли ще е.
Аз също съм на Фуролин и засега съм доволна.Нямам никакви оплаквания и дано утре всичко е ОК.  bouquet  bouquet  bouquet

# 218
дано!стискам палци! Peace Hug
при мен урината е с ешерихия коли и съм с хематория от 2 дена.
а се каних да мина на фуролин,но сега с тези добавки,явно ще трябва нещо по-хард..
ти по 1 вечер ли го пиеш?

# 219
  • shumen
Лошо Ина.Оправяй се бързо.Пусни антибиограма,за да видиш какъв АБ да пиеш.Да Фуролина го пия по 1 вечер,но нещо го забравям тези дни.

# 220
благодаря,.имам антибиограма,но бъбреците ми са с хидронефроза и тя поддържа инфекцията..

# 221
Red shoe,  точно така, мен ме бяха наплашили. Беба си има на едното бъбрече и 2 кисти, но слава Богу, засега те не са проблем, казаха ни, че ще ги проследяват и тях  Whistling
Благодаря, че ми отговорихте, момичета!   bouquet на нас тепърва ни предстои борбата и се чувствам много объркана- хем ми се къса сърцето да давам всеки ден този АБ, хем ме е страх да го спра на своя глава, хем не съм сигурна, че АБ предпазва от инфекции...

Red shoe, какъв АБ пие синът ти, от групата на пеницилиновите ли е? Би ли споделила какво са ви казвали лекарите за дългия прием на АБ- какво и доколко могат да увредят, колко време ако се взема? Зная и за алергични реакции от АБ  ooooh! Пишеш, че синът ти сега е на Инфектотримет, което не е АБ. Какво лекарство е точно това, взема ли паралелно с него и АБ?

Фуролинът като химиотерапевтик как се взема, може ли евентуално да замести АБ? Опасни ли са химиотерапевтиците и защо?

Уринал и червена американска боровинка едно и също ли е (имам впредвид Уриналът на основата на боровинката ли е?)

Не може ли вместо АБ да се взема само червена амер. боровинка или Уринал и пак да се предпазва от пикочна инфекция, но поне са по-щадящи от АБ.

Ани27, благодаря ти, че ми вдъхваш надежда, но не смея на своя глава да спра АБ, защото ме е страх от евентуални инфекции ( вече и аз не зная какво да мисля, след като проф. Маргбергер също отрича профилактичното действие на АБ  newsm78). Но пък има и голяма разлика между отделителната система на момченцата и момиченцата. При момичетата е много по-лесно прихващането на инфекции. На колко беше момченцето ви, когато открихте проблема и за първи път ходихте при професора? Защото и тук ни казват, че обикновено АБ се взема предимно първата година, след това нямало кой-знае какво значение, най-важно било 1 -та година, докато бъбрекът се развива.

Виолина, какъв препарат точно е имунобор уно? Ако има редица други медикаменти за предпазване от инфекции, и тия медикаменти не са опасни, защо не предписват само тях, а ни тъпчат с АБ? Наистина ми се иска да намеря алтернатива и да не давам на детето си АБ.

Не зная какво да правя, смятам да говоря с педиатъра и нефролога (който е крайно-консервативен  #Cussing out ) и да видим дали ще ми предпишат някое от другите лекарства, за които говорите. Пък и надявам са да ги има и тук.

Ходихме и за 2-ро мнение, бяхме писали и на проф. Маргбергер и всички ни посъветваха да пие беба АБ докъм 1-та си годинка.  ooooh!

# 222
надежда не бих те посъветвала да мсеняш каквото и да било лекарство на своя глава.
но попитай лекарите и им сподели притесненията си. както вече съм казвала всяко дете е различно и всяко заболяване протича различно.
имунобор е имуностимулант и е хомеопатично средство а имунобор уро подсилва имунната система спрямо бактериите причиняващи уроинфекциите. той обаче не е средство за лечение.както казва нашият педиатър той е опашката на лечението, т.е трябва да има нещо по силно което да пази а имунобора само затвърдява действието.
моят съвет е да се консултираш с лекарите и им обясни какво те притеснява и защо трябва АБ а не друго средство.
аз съм отказвала на лекар които не беше нашия АБ и когато го попитах защо иска да пием АБ той ми каза че такава е практиката. аз не го послушах но съвсем не започнах лечение сама .
просто се консултирах с нашия специалист.
тези деца с малко по особен статус и с по особено внимание се подхожда към тях дори при обикновенна настинка.
никога не трябва да се лекуват от каквото и да било сами без лекар.

# 223
Д-р Чаначев вдига ли си телефона извън работно време?

# 224
  • shumen
Момичета взех си изследванията.Всичко е ОК само хематокрита ми е малко над нормата,имам 2-3 левкоцита и плоски епителни клетки.Сега мога да чета за изпити и да спя спокойно.Направо си умирам от радост-за 1 път да имам такива изследвания от година насам.  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт