Събитията в Катуница

• 215 458
  • 4 668
  •   1
Отговори
# 4 080
Дано в Пловдив излезнат много хора.

Бате Бойко наистина успя бързо и лесно да се справи с проблема: масови арести на протестиращи (не престъпници), изтриване на групи от фейса, пълно неглижиране от страна на медиите, насъскване на полицията срещу хората... и така хората се дезориентираха, поуплашиха се и ето резултата.
Жалко. За пореден път доказваме, че още не сме узрели за пормени, за свобода, за демокрация или както там всеки си го нарича. При наличие на толкова медии и достъп до интернет, такъв масов хаос в информацията...
Мен това взе много да ме вбесява - защо се поддаваме на манипулациите от страна на управляващите? Защо след няколко ареста и очевидно пренебрежение и незаинтересованост от тяхна страна, спираме да излизаме???
Всяко чудо за три дена!

БРАВО БАТЕ БОЙКО ! Успя и този път да "смачкаш" народното недоволство и да притъпиш гнева на хората.
  bouquet  #2gunfire

# 4 081
да живее футболът ,

/ плакат в Румъния / :

# 4 082
Ето ги единствените спечелили тази седмица: Рашкови (внук и дядо), видеото е от 2009. Аплодирайте, ако искате: и на него, и на дядо му с дебелия портфейл, който се опитва да "купи" нещо на журналистката, която е заснела малкия пишлигар. По някое време се чува: Вие май не сте свикнали да ви отказват.

http://www.youtube.com/watch?v=DmeiXhKIZ64

Какво да аплодираме?  Sick

# 4 083
"Седим и мислим, седим и мислим, и в един момент се улавям, че само седим".
Изтъркана фраза, но се чуствам точно така.Преди малко, човек от Катуница каза, че става още по-напечено в селото.Близък на К.Р., карал с 120 км/ч в селото.Подали сигнал, полицаят казал "Ами той е свободен гражданин". Та ,ако ви спрат за превишена скорост, казвате, че сте свободни граждани и толкоз.Така го разбрах аз, но както казах, вече не мисля.
inna-bubulina , права си, че един полицай отговаря за пет села.Хората там отдавна пищят, но няма кой да  ги чуе.Те не са толкова важни, че да ги пази жандармерия.Техните животи и имоти нямат стойност, освен по избори.Те англичаните пропищяха, дето си накупиха къщи, та камо ли самотните старци.

# 4 084
да живее футболът ,

/ плакат в Румъния / :

Да живей, да живей, ама Бат`Бойко пита и "Какво искат тези футболисти, че протестират? Толкова пари дадохме на футболните клубове в България, то Литекс, то...,то..., незапомних всичките/ Whistling

# 4 085
# 4 086
Какво да аплодираме?  Sick

Ирония беше. И бели, и черни: мутрите си остават мутри, а България техният рай. Какво стана с онази тетрадка, която бяха намерили бесепарите?! Какво се казваше във видеото:

-   Да ти купя нещо, да ти направя нещо хубаво.
-   Не, благодаря, не искам.
-   А-а-а, не може така!

# 4 087
Само да вметна, че утрешният протест   в София започва в  16.30 до към 19.30.
Протестиращите се събират на Храм-паметник "Св. Александър Невски".

# 4 088
От фейсбук :
"..до преди  час бях на протеста в София ,искаме оставката на цветанов и борисов ,но пак информационно затъмнение ...това което ме радва имаше чужди телевизий и журналисти ,а те си знаят работата,затова не посмяха пак да ни налагат с палките ,скандирането беше преди всичко ОСТАВКА.... ИМАШЕ ОКОЛО 5000 ДУШИ ,А ТЕ КАКВО ДАДОХА НЯКАКВА МАЛКА КОЛОНА ХАХАХАХА
 УТРЕ НАЦИОНАЛНИЯТ ПРОТЕСТ ПРОДЪЛЖАВА ОТ 16 ЧАСА ТРЯБВА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ СЪБЕРЕМ В СОФИЯ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ,ПРОБЛЕМА Е СОЦИАЛЕН НЕКА СВЕТА ДА РАЗБЕРЕ ТОВА ПРАВИЛНО ...."  
  "АМИ ,НАПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДА ..ЗАЩО БНТ Е НА ПРОТЕСТА ..ТОВА Е НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ ,НЕЙНАТА РАБОТА Е ДЪРЖАВАТА А НЕ НАРОДА ....ДРУГЕ КАНАЛИ МЪЛЧАТ ..СТРАХХХХХХХХХХ,БОКО ЩЕ ИМ ИЗРЕЖИ ПАРИЧКИТЕ ....МЪЛЧАТ И СЛУШАТ СИЛНО НАВЕЛИ ГЛАВИ ...МИШКИ..."

http://www.facebook.com/#!/groups/180972408633859/

и още един цитат по повод видео излъчвано по СКАТ " Видеото на СКАТ за случилото се го качвах 2 пъти във сайта за видеосподеляне ВБОКС7 и бе трито 2 пъти от администрацията на сайта!"

каквото и да кажа мисля,че е излишно.......

# 4 089
Аз си направих следните изводи:
1. Когато народът протестира срещу  беззаконията на малцинствата, правителството възстава срещу народа, като му праща жандари.
2. Когато народът протестира срещу беззаконието на управляващите, същите нехаят и не им дреме.
3. Когато мутра (циганин или българин, казано условно) наруши закона - управниците нехаят.
4. Когато редови гражданин наруши закона, бива наказван според цялата му строгост.
5. Когато малцинствата имат претенции, биват поне изслушани.
5. Когато други граждани на тази държава имат претенции, биват арестурани, групите им за масова организация биват изтривани.

До кга ще е така и къде е справедливостта?

А генералния ми извод е, че наистина сме ужаааасно търпелив народ. И още сме далеч от дъното. Щом 500 години сме изтърпели нечие присъствие, какво са 20 години беззаконие. Днешните протести са глас в пустиня, като едновремешните отделни хайдушки чети, тук-таме зилезли в опити да спрат безчинствата в поредното село. Явно още трябва д апочакаме и явно трябва някой външен да скочи срещу сегашния ни "поробител", че белким се отървем.

Сещам се и за друго, от което ме напушва смях: след изказванията на Премиера за магистралите, си направих асоциация с хан Омуртаг; децата в долните класове учат така: Аспарих - Създателят, Крум Завоявателят, Омуртаг - Строителят...  Joy СЛед време нашшите потомци ще четат в учебниците как шепа лумпени са врякали за нещо си, докато Премиерът е строил магистрали  Whistling

# 4 090
Божеее, не съм в Бг и не гледам бг телевизии, нито чета вестници, но като чета тука какво сте писали... Информационно затъмнение, трили страници от Фб, клипове във Вбокс7... В диктатура ли сме? Бойко за какъв се мисли? Май наистина се е самозабравил. Няма никакво място във властта повече!

# 4 091
dachita , какво друго да се очаква в държава с президент комунист и премиер мутра. Бетер от комунизма! Ега ти, такова нещо не очаквах, пеня се вече от бяс, как може така да се подиграват с хората. Винаги съм си мислела, че каквото и да става, поне медиите ще дават информация, каквато и да е тя. А сега - нищо. Или пълно информационно затъмнение или безочлива лъжа.
Затова хората не излизат.

Браво, Бойко! Машшалла!

... по повод многото изказвания на много хора за плашещото в Сидеров... аз започвам да се чудя от кого да ме е страх повече, честно!

# 4 092
Във Варна протестираха около 300 младежи, част от тях малолетни и непълнолетни. Първоначално протестът започна мирно – участниците се събраха при Катедралния храм и стигнаха до Пантеона, където изпяха химна на България. На връщане по същия път обаче някой хвърли камък по жандармерията пред Окръжния съд в града. Служителите на реда разпръснаха протестиращите, които тръгнаха на групички в различни посоки.

http://www.focus-news.net/?id=n1572246

# 4 093
Надали жандармерията ги е уплашил камъка, хвърлен от протестиращите.По-скоро е повод набързо да приключат.

# 4 094
"Затворете я тази страница. Бог да ги прости момчетата. От нас бащата поиска едно нещо - този човек да отиде в затвора", каза Борисов, визирайки арестувания шофьор на фаталния бус, премазал Ангел от Катуница.

http://news.plovdiv24.bg/291959.html

Просто нямам думи какви сме овце! #Cussing out #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт