Събитията в Катуница

• 215 458
  • 4 668
  •   1
Отговори
# 4 125
petita , не ме разбирай погрешно ...подкрепям твоя начин за изразяване на позиция.... не съм спирала и аз , къде успявам , къде -не ......но в повечето случай резултат от действията зависи , не само от твоята воля , а и от съвестта на хора и институции ,при която такава липсва или е в минимум.....бориш се за нещо , което по презумция е твое право. Peace/дано си ме разбрала правилно/

съгласна съм и с компроментираните протести  Peace......ето тук може да прочетеш за един от протестите /цел, срещу кого и от кого е организиран / http://www.facebook.com/groups/266644396701020/?notif_t=group_activity#!/event.php?eid=181350665275987

относно напрежението в малките населени места , за което flambe пише моето обяснение е .."Мъдрият обича-робът мрази.

Душите ни са затлачени със всякакви омрази-мразим татковината, мразим управниците, мразим себе си, мразим се взаимно и мразим живота- за финал." , не търсим първопричината , даваме приоритет на емоциите , загърбвайки разума . И смятам , че тук е ролята на интелигенцията да излезе и покаже пътя и начина..... в противен случай ........

# 4 126
Ама, Пети, как пък общината ще е проблема- опитали са се, при което подкрепената от безбройните си организации сган, въоръжена с постоянната заплаха, че ще съди държавата, надига вой до небесата, и общината отстъпва. Това е терор срещу българите, ама понеже уж не сме малцинство (уж0 и никой нищо не може да направи.

joy_r, идвам с мир Mr. Green, ама и с бухалка Heart Eyes

естествено, че властта в лицето на община, правоохранителни органи и държава е виновна, като е клекнала и не прилага собствените си закони #2gunfire. айде се сети за пример и чешко, в който традициите, бит и култура на определена група да се поставят над общия интерес.

ако традициите им са такива, то е възможно да се намали шума и да се спазват наредбите на общината, след като изпоглобят присъстващите на 5-6 сватби за неспазване на реда и като не могат да платят ги пратят да полагат обществено полезен труд и/или им спрат социалните помощи за определен период от време, традициите ще започнат да бъдат спазвани в синхрон с останалите наредби и закони в РБ.

надали е толкова сложно, ама освен акъл се иска и воля Peace

# 4 127
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Хич не ми излизай с Чехия, защото и тяхното е същото, и държавата е безпомощна. Искаш пример, ето ти- голяма група цигани емигрира в Канада, там не си търси работа, а се заселва на летището като ято лешояди, краде и проси. След доста дълго време чакане да се разтикат канадските власти ги товарят на самолет и ги връщат в Чехия. Какво правят наглите черньовци, стъпвайки на родна земя- искат си социалните помощи за времето, в което са отсъствали Whistling. Получават отказ, оплакват се в съответната европейска институция и оттам до чешката администрация идва нареждане да им бъде изплатено всичко и да бъдат жилищно обезпечени, и да се спре с расизма и тормоза над етносите. Ето как законът срещу тях и да се прилага, накрая пак не се прилага Wink.
Следващият път помисли малко повече, преди да искаш примери, имам още много Mr. Green

# 4 128
dachita, от една седмица не спирам да чета и да се опитвам да формирам лична позиция и не успявам Embarassed единственото, което е изкристализирало при мен, е, че насилието и агресията пораждат насилие и агресия и това не е начинът.

не вярвам интелигенцията да излезе и поведе протестиращите, защото много ловко последните се хванаха на въдицата с етническия проблем и колкото и болшинството да е на друго мнение, то точно ксенофобията и расизмът биват изкарвани на преден план.

за мен ние българите сме един от най-нетолерантните нации, които познавам и на колко приказки съм се наслушала или колко ругатни съм отнесла за това, че си подбирам приятелите по други характеристики, не по цвят на кожата или изповядвана религия, е май (не) съвсем по темата.

няма сила на света, която да ме накара да крача редом с ксенофоби и/или расисти Peace

# 4 129
джой, питах те за чехия, защото не знам, на мен примерът, който си дала, не ми се струва логичен и мисля, че липсва важна свързваща част, като знаеш, че не е, като да не ти вярвам Hug

а на мен за германия ще ми е много интересно да видя, дали това може да се случи newsm78. по-скоро не, т.к. правовата държава се намесва много по-рано и не позволява да се стигне до крайности.

дали са немски и български цигани в германия, а не си изпълняват задълженията, а са им спрели всички помощи, като това важи не само за циганите, ами и аз всички останали, които са на хранилката на държавата. това е пример за прилагането на закона неизбирателно и как се спестяват бъдещи проблеми и се предотвратяват конфликти и напрежение  bouquet

# 4 130
След сумати оплаквания от гражданите наоколо, общината преди години беше решила да забрани свадбите наоткрито. Сега няма да обяснявам какви тридневни маанета, шум и тормоз за живушите наоколо е...Та тогава наскачаха сума ти НПО, ромски лидери, протести, това им било култура и бит, не можело, голяма пушилка се вдигна и...общината отстъпи.
А, да, пак поредният пример за празна риторика. Аз се чудя защо е нужно да има специално упоменаване на сватбите? И защо да ги делим на цигански и други? Не че тук нямаше тема за точно това, само че за шума от гайди и хора. БТВ пък преди месец сума ти време си посвещаваха сутрешния блок на тази тема ( провокирана от случай във Варна).
Е, нали има регламент за шума на обществени места? Кому е нужно  да го дели на сватбен, купонджийски, ремонтен, цигански, български? За какво е да има нарочна наредба за циганските сватби, след като прекрасно могат да бъдат санкционирани по общите правила?

За пореден път се излива някакво недоволство, ей така, всеки да си каже какво го боли или какво си мисли, че го сърби. Иво Инджев пък се сетил, че Бенатова преди 10 години се радвала нецензурно на 11ти септември. И каква е връзката  с днешните събития, и изобщо какво го интересува драгия зрител моралните й качества? Толкова ли нямат друга арена за изяви  ooooh!

# 4 131
  • София
Иво Инджев пък се сетил, че Бенатова преди 10 години се радвала нецензурно на 11ти септември. И каква е връзката  с днешните събития, и изобщо какво го интересува драгия зрител моралните й качества? Толкова ли нямат друга арена за изяви  ooooh!
Статията е от миналата година. Аз я пускам днес, не той се е сетил за това. Написах го под линка, но кой да чете...
А каква е връзката не знам, вероятно само аз виждам нещо общо.

# 4 132
Изобщо не съм видяла, че си я пуснала, чета темата по диагонал  Blush Видях линка във Фейсбук. Не че има значение, и с Иво Инджев, и без Иво Инджев, вече мога да се явя на изпит ' Каква е Миролюба Бенатова' и да го взема. Разбрах за майка й, за еврейския й произход, за връзката й с Бойко Борисов, за какво ли не още. Все едно това Е проблемът в момента.

пп. наистина, какво общо има личността на Бенатова, другите й репортажи? Никакво отношение нямам към нея, не й следя творчеството, телевизия гледам изключително рядко. Но наистина не проумявам кому е нужно сега и с какво допринася втренчването в личността й, броенето на фенове и антифенове във ФБ?

# 4 133
  • София
ето какво отворено писмо изпрати сдружение "Зачатие" до госпожица Бенатова точно преди 1 година по повод други нейни "журналистически" изяви.

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 039&Itemid=31

# 4 134
  • вятър в маслините, вятър над хребета
джой, питах те за чехия, защото не знам, на мен примерът, който си дала, не ми се струва логичен и мисля, че липсва важна свързваща част, като знаеш, че не е, като да не ти вярвам Hug
Точно така си е, друго е, че на теб не ти отърва на тезата Wink. Много го нищиха и властите, и медиите, така че няма скрито-покрито.
Чешките медии са независими, за разлика от нашите. Поне в по-голямата си част.

# 4 135
  • Варна
Изобщо не съм видяла, че си я пуснала, чета темата по диагонал  Blush Видях линка във Фейсбук. Не че има значение, и с Иво Инджев, и без Иво Инджев, вече мога да се явя на изпит ' Каква е Миролюба Бенатова' и да го взема. Разбрах за майка й, за еврейския й произход, за връзката й с Бойко Борисов, за какво ли не още. Все едно това Е проблемът в момента.

пп. наистина, какво общо има личността на Бенатова, другите й репортажи? Никакво отношение нямам към нея, не й следя творчеството, телевизия гледам изключително рядко. Но наистина не проумявам кому е нужно сега и с какво допринася втренчването в личността й, броенето на фенове и антифенове във ФБ?

На нея явно и е нужно. Rolling Eyes
Лоша реклама няма.

# 4 136
  • София
ето какво отворено писмо изпрати сдружение "Зачатие" до госпожица Бенатова точно преди 1 година по повод други нейни "журналистически" изяви.

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 039&Itemid=31

Помня това, беше ужасно. Помня и нещо по- елемнтарно, което предизвика масова психоза във форума- опасни пюрета.

Бенатова го отнася за състоянието на медиите като цяло. хората трудно си представят, че цялата система е такава и си намират изкупителна жертва. Подходяща, вярно, но да не е само тя.

Ще се опитам да обясня с един личен пример, за да стане ясно, че не говоря лично срещу Бенатова, която не харесвам, но и не намирам за нещо необичайно в нашите среди.  Дъното на моята лична репортерска кариера също беше в БТВ. Изпратиха ме  в Ловеч, защото там бе починало едно 6 годишно детенце от скоротечен менингит. Вдигнало температура и след няколко часа било мъртво. Задачата ми беше да снимам родителите, "Без интервю с тях няма да се връщаш" ми каза продуцентката. Видях най- голяма болка, да не дава Господ някой да я преживява. Убедих таткото, че е важно да съобщим за случая, за да предпазим и други деца от подобна участ, да знаят родителите, че високата температура може да е сигнал за менингит. Върнах се с репортаж и интервю, но вече други, по- важни новини бяха изместили темата и репортажа остана за обедните новини на следващия ден. Бях излъгала таткото, никой нямаше да научи за опасността. Беше си изложил на показ мъката си за нищо. А след като излъчиха репортажа ден по- късно продуцентката дойде с широка усмивка и ми каза "Браво! Плачещ мъж в кадър е като шестица от тотото".

Това показва ли по- ясно какво е отношението ни към хората, за които уж снимаме, монтираме, излъчваме? Обяснява ли случая с Бенатова и всички останали?

# 4 137
Хич не ми излизай с Чехия, защото и тяхното е същото, и държавата е безпомощна.

Не те знам от колко време и за колко време си там, където си писала, но да твърдиш, че и при тях е същото  и тяхната държава е  безпомощна е абсурдно. Нищо не знаеш по въпроса.

Преди час се омешах с  група протестиращи на Раковска, не можах да разбера кои са, но изглеждаха доста  добре и доста зрели. Скандиранията бяха "оставка".  Детето е прочело плакат "Цецо, върви си веднага, че ще играе тояга".

# 4 138
Точно така си е, друго е, че на теб не ти отърва на тезата Wink. Много го нищиха и властите, и медиите, така че няма скрито-покрито.
Чешките медии са независими, за разлика от нашите. Поне в по-голямата си част.

тук няма нищо за неотърване или отърване. ако подобни привилегии имат всички, ОК, а ако не - явно и Чехия не е толкова по-напред от нас в това отношение или е позволила да се прилага законодателството с двоен аршин и сега си пати

п.с. оди си у назе и виж, к'Во съм ти пратила  Joy

# 4 139
Мда. Бях длъжна, заради себе си, да отида на протестите.
Чудя се защо само  1000 или 2000 софиянци(бройката е толкова малка, че  за мен е без зачение)  изразиха гласно протеста си, независимо против какво точно и независимо дали е правилно формулиран.
Дали останалите са били доволни или недоволни от състоянието на държаата, дали са били ентусиазирани или неентусиазирани, манипулирани или не, много уплашени или много равнодушни за мен лично значение няма.
Факт е, че хората масово НЕ излязоха на улиците.
Дали са се поддали на медийно облъчване, дали са се поддали на политическо облъчване, дали скришом вкъщи са недоволни или пък доволни от управлението на страната ми е все тая.
Гражданска позиция те не изразиха вчера.
Не казаха на ББ какво мислят за магистралите, нито какво мислят за социалната политика, нито за здравната. Нито за бездействието на полицията.

А след като народът не протестира против управлението на държавата, ББ ли да го прави?
Естествено, че ще си реже доволно лентите на магистралите, с подкрепата на 7 милиона българи минус няколко хиляди.

ПП. Вчера гледах изявлението след заседанието на КС, как спортсменски си подаваха топката президент и премиер.
Споменаха, че започва разследване на незаконно забогателите българи.
Като че ли комисията Кушлев досега не е правила точно това.
Тези мерки, предприети от правителството няма да променят по никакъв начин социалната политика на управление на парите на българския данъкоплатец.
Парите на Киро циганина, Братя Галеви и прочее така или иначе няма да облекчат моите данъци, а ще продължат да ползват определена обществена прослойка от мързеливци и народни хрантутници, в лицето на цигани, депутати и чиновници и единственото, което ще стимулират е вълната от "износ" на ценни хора извън граница.

Честито на печелившите!

Общи условия

Активация на акаунт