Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 215
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
благодаря ви за мненията относно инхалаторите -
незнам дали да купя или не - още съм в "чуденка" - последното нещо пък което ми каза една майка е че с инхалаторите децата се били изнежвали  Shocked - още пресмятам начина по който се изнежват - незнам да вярвам ли - или не -
в интерес на истината имам близки приятели живеещи в чужбина - детето като се разболее и веднага изписват инхалации - но ходят в болницата само за такива инхалации
незнам още - мисля да взема един - пък и аз доста боледувамммм....

# 151
  • София
последното нещо пък което ми каза една майка е че с инхалаторите децата се били изнежвали  Shocked
Що за глупост  hahaha  Няма да я коментирам тая  Whistling Инхалаторите постигат висока концентрация на аерозолно отделяне и контролирано разпрашаване на физ. разтвор или лекарството. Това не става така над тенджера или над сауна. Не, че и те не помагат, но представете си още по-ефикасно да е. Peace

# 152
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
хм - незнам за тенджерата (защото още е доста малък бебешора) - но пък имам наблюдение че като е болен и почти всеки ден го вкарвам в банята по един час на хубава пара да се надиша - и като че ли има ефект - и оттам ми дойде мисълта за инхалатора - а дали ще го търпи инхалатора - мисля от тези като играчки които са да взема една бройка

# 153
Да, ако детето е болни и родителите решат да го заведат на ДГ, на практика нито директора, нито мед. сестра могат да направят нещо.  Close  всичко е до съвест.

Как така не могат да направят нищо???!!!
Нали за това са там. Да се отсяват и връщат болните деца! Какво значи не могат?!!
Интересно как се обаждат на родителите, когато се случи някакъв инцидент за да си вземат детето, или когато повръща или има диария. Това е тяхно задължение!

# 154
  • София
а дали ще го търпи инхалатора - мисля от тези като играчки които са да взема една бройка
Да ти кажа, че 9 месечно бебе трудно се удържа на инхалатор. Рита, блъска, а ти го стискаш, сърцето да ти се скъса. Но знаехме с баща и, че това е цената да не влиза в болница ( където щяха много по-грубо да я насилват с маската). Обаче пък за няколко минутки заспиваше, или пък пускаш филмче на лаптопа, да зяпа нещо. Тогава правехме 20- ина минутни инхалации де. Сега на 2 г. сама си слага маската, харесва и като цяло, е, бързо и омръзва, но аз подавам разни играчки и не се усеща времето как лети. Да не забравя, и че лекарите са много очаровани като чуят, че имате инхалатор. На нас често ни се случва да забравим да го споменем в първия момент. Все казват, ама защо не казахте по-рано. Лечението се променя малко  Wink Отпадат повечето лекарства, остават по-безобидните  Peace .

# 155
Здравейте. А да попитам какво ви е мнението  за капки ФИТОНАЗАЛ? Те са етерични масла, които за 1-2 дена прекъсват хремата. Дали са по-безобидни от другите химии?

# 156
Здравейте. А да попитам какво ви е мнението  за капки ФИТОНАЗАЛ? Те са етерични масла, които за 1-2 дена прекъсват хремата. Дали са по-безобидни от другите химии?

Здравей, нямам опит с Фитоназал, но бих ти препоръчала хомеопатичните таблетки Цинабсин. Разбира се след консултация с Д-р, но на нас ни помогнаха много. От три дни й давам и преборихме запушения нос, който я измъчи цяла седмица.

Иначе да споделя, че днес след седмично отсътсвие пак плака и не искаше да влиза.С тези болести и отсъствия май адаптацията ни ще е безкрайна Sad

# 157
Може ли малко съвет , за сополки.Минахме ларингит на 1г10мес сме , но остана малко кашлица и течащи сополи безцветни просто си текат като водичкА,чудя се какво да му давам защото педи-то все изписва тия виброцили , а аз им нямам мн вяра и само правя инхалации с физиологичен разтвор.Благодаря ви предварително

# 158
Инхалациите са достатъчни.
Можеш да приготвиш и капки с клеева тинктура. Можеш да даваш Коризалия.

А сигурно ли е, че хремата не е на алергична основа, предвид изкарания ларингит?

# 159
ами нз тя си почна още като тръгнахме на ясла и не мога да разбера от какво е  и след това направи и ларингита,но кой да ти каже...... четох за тази Клеева тинктура - но какво представлява точно и за каква хрема е (Клеева тинктура. 5-10 капки в 10 мл вода се из­ползват като капки за нос. 5- 6 пъти дневно по 3- 4 капки в лявата и дясната ноздра. Д-р.Михайлов)

# 160
Да, това е рецептата. С уговорката и уточнението, че водата е физиологичен разтвор или на чаша вода от чешмата, 1 лъжичка чаена морска сол. Разбърква се и се отделят 10 мл.
Тези капки са точно за такава хрема.

# 161
Благодаря много,ще купя днес и ще почна да давам дано да спре   bouquet Hug  Кам капките +водата да прибавя морската сол и да отделя от всичко това 10мл така,ли ? Thinking

# 162
Ние също сме с инахалатор вкъщи и съм доволна. Ползваме си го семейно. Разкашля ли се някой или при гъсти сополи, инхалаторът влиза в действие. Понякога правим инхалации само с физиологичен разтвор, друг път добавяме и малко отвара от лайка или нишадър. Лично мен доста ме облекчават инхалациите при кашлица или сополи. Децата стоят и с удоволствие си нахлузват маските. Имаме и още два други накрайника - единият се слага в носа, а другия се лапа и вкарва струята директно в гърлото.

# 163
Ани, ако няма особен ефект от капките е добре да пуснеш назален секрет. Може да има някоя бактерия в нослето.
Педиатърът дава направление и се взема секрет от нослето. Ако има гадина се предписват антибиотични капки за нослето.

# 164
Ани, ако няма особен ефект от капките е добре да пуснеш назален секрет. Може да има някоя бактерия в нослето.
Педиатърът дава направление и се взема секрет от нослето. Ако има гадина се предписват антибиотични капки за нослето.

Кам капките +водата да прибавя морската сол и да отделя от всичко това 10мл така,ли ? Thinking   Да и аз това си мислих за секрета ,но ще опитам първо с това да видим дали ще спре

Общи условия

Активация на акаунт