Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 166
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Да чукна на дърво,вече 2 седмици нямаме никакви симптоми. Или имаме късмет,или леко сме си подобрили имунитета(без лекарства,само вит. С). Миналата година,като се спука да се сополи- давала съм над 10 природни медикаменти, витамини, пробиотици, природни сиропи- нищо не помага,може би защото е било алергия....

# 181
Много пешете за тази клеева тинктура.Аз съм в пълно неведение за какво се дава и от къде се купува. Embarassed Някой би ли ми обяснил.Благодаря.  И на двете си деца в момента давам Цитросепт,но дали има ефект не знам.Давала  съм и други имуностимоланти  ,но май  файда няма.Малкият е с астма  и при всеки вирус в детската е с пристъп 10 дни вкъщи на инхалации.

# 182
dezi 13, клеевата тинктура се купува от аптеката. Готова. Дава се за повишаване на имунната защита при здрави деца, които за захранени с мед и нямат реакция към него.
Клеева тинктура можеш да приготвиш и у дома.
Начинът на приложение е следният: приема се от октомври до март по 1-2 капки на прием за всяка година живот. Например 2-годишно дете приема по 2-4 капки всяка сутрин с вода, сок, мляко.
При хрема – 5 капки клеева тинктура се разтварят в 10 мл физиологичен р-р. 5-6 пъти дневно по 2-3 капки в лявата и дясна ноздра. Изключително ефикасна рецепта в началото на хрема.

Ето повече:
За противомикробните свойства на прополиса е известно следното: Има изразен бактерициден /убиващ микробите/ и бактериостатичен /спиращ развитието на микробите/ ефект спрямо много патогенни бактерии и Mycobacterium tuberculosis. Бактериите не се адаптират към него. Не е токсичен. Не уврежда нормалната чревна флора. Не се развива дисбактериоза. Увеличава противомикробната активност на някои антибиотици.
Какви още въздействия оказва прополисът върху организма? Обезболяващо дори в ниски концентрации от 0.25% спиртен разтвор. Ефектът настъпва 5-10 мин. след прилагането и продължава около 1 час. Противосърбежно. Противовъзпалително. Анаболен ефект. Подобрява изчистването и заздравяването на рани. Особено демонстративно е това при обработка на тежки декубитални рани след хирургична обработка. Настъпва бързо изчистване на раните с намаляване на ексудацията и поява на свежи гранулации които постепенно изпълват раневия дефект и предотвратяват развитието на сепсис. В последствие се образува зряла съединителна тъкан в мястото на некротизиралата тъкан. Мобилизира защитните сили на много органи и системи, подобрява имунитета, кръвотворенето, апетита, диурезата, оказва хипотензивно и антисклеротично действие. Много демонстративен е обезболяващият и лечебният ефект на прополиса ( пчелния клей ) при лечение на парадонтози, гингивити и други патологични състояния на венците и зъбите.
Съществуват категорични научни доказателства, че лечебни препарати, съдържащи прополис имат противовирусна активност и унищожават или намаляват активността на вируса на херпеса.

От тук.

# 183
Благодаря.Още днес ще отида до нашата аптека да си я купя.Тъкмо  Цитросепта свършва и ще го заместя с клеевата тинктура.Нали не е фатално ,ако се започне  да се дава от ноември? до март изобщо ли не се прекъсва за почивка?

# 184
Можеш да даваш без почивка. Всъщност то това е и целта.
Цитросепт е по-добре да не даваш. Излишно товари черния дроб.

# 185
  • Пловдив/София
Здравейте,и моята малка принцеса от септември е 1-ва група в ДГ,и до сега поне три пъти е била болничка. На ясла ходи общо 3 месеца,след това я спрях,защото беше кошмар,от понеделник до сряда там,после две седмици лекуване  ooooh!.
Давала съм и какво ли не,коластра,цитросепт,ехинацея,умкалор,прополис,всякакви народни бъркочи и не ,и не.
Сега като че ли малко по-бързо преминават нещата,но ето миналата седмица беше вкъщи,тази седмица е на градина,вчера отивам да я забирам и госпожата казва на една майка от нашата група...."много кашля и има сополи,ще изпозарази всички останали деца ". Майката:.."ама той не е заразен"  Crossing Arms.

# 186
В листовката на Цитросепта пише,че няма противопоказания.

# 187
В листовката на Цитросепта пише,че няма противопоказания.

Никой производител не е луд да напише, че продуктът, който предлага не е особено полезен за здравето.
Истината е, че Цитросепт трябва да се прилага особено внимателно, защото товари черният дроб.
Цитросепт за възрастни например се предписва с особена предпазливост при пациенти с цернодробни и сърдечни проблеми.

Проблемът с хранителните добавки (тук влизат витаминните добавки, различните имуномодулатори и пр.) е именно такъв. Не винаги ползата е по-голяма от рискът за организма.
И е истински късмет при липса на добре информирани лекари, поне да има отговорен и знаещ педиатър, на който да се довериш. А той със сигурност не би препоръчал Цитросепт за дете.

# 188
Не можем да се справим с това боледуване. Първа група сме в ДГ и вървим така - 1 седмица на градина, 2 в къщи. Започнах още авгус месец да го подготвям. То не бяха море, планина, витамини, коластра, имуностимулатори, клеева тинктура, чайове, бабини рецепти. И НИЩО. При нас проблем е тази ужасна кашлица. Сега правим компреси с ракия, все още не му действат. А давам му вечер и сироп от бъз, желе от дюли, тахан с мед. Сега от четвъртък пак сме на градина и ще видим колко ще се задържим.  Praynig

# 189
  • София
Има детски Цитросепт, не е горчив, даже е приятен. Детето ми септември изпи половин шише и в Пирогов казаха, че няма проблем и си ни изпратиха по живо по здраво. Повръща след като се прибрахме, но от въглена. Ето го:

Smile_d Simple Smile , нещо я провокира тази кашлица  Thinking Имате ли домашни животни, килими, мокети, цветя, рибки, от матрак дори може да е  ooooh!

# 190
За кашлицата мога да препоръчам чай от потбел.много помага.Продават го в билковите аптеки.

# 191
Ами хора, да ви кажа няма как да се справим с непрекъснатото боледуване докато все още има такива майки, които си водят болните деца на ясла/градина.  #Cussing out #2gunfire Уж говорим по родителските срещи - ами факт е, че си водят децата зверски кашлящи. Последния случай е от тази сутрин. Все още се колебая дали да се обадя с оплакване на някоя от възпитателките или направо на директорката. Просто не мога да ги разбера подобни майки и ми идва да ги  #2gunfire Честно! Значи аз мога да си вземам болничен през седмица, а на нея кво й пречи????
 #Cussing out #2gunfire Бе я да звъня на директорката! Нахално, ненахално, не ми пука!

Аха, говорих - значи те си носели бележки от личния лекар, че са здрави и нищо не можели да им кажат.  Thinking Е, в такъв случай наистина вече вдигам ръце....  Cry

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 09:03 от utro77

# 192
  • София
Утро, не се ядосвай мила - хабиш само твоите нерви. В нашата градина е същото..., че и по-зле. Една от лелките в горната група идваше на работа безумно болна. Сестрата й казва да иде на лекар, а тя вика: Ааа - ше ми мине. Идеше ми да я убия. Спрях щерката от градина, че има и друг вирус в момента, но тя вече се беше заразила и сега долекуваме фарингит... С хомеопатия само мина за 5 дни, но си е неприятно.

# 193
  • Пловдив/София
Утро , а аз се чудя какви са тези лични лекари,които дават бележки,че детето е здраво  #Cussing out.  Аз така като гледам,навсякъде положението е едно и също,болни - здрави,всички на едно...голям имунитет ще направят  #Crazy.

# 194
  • Бургас
Утро , а аз се чудя какви са тези лични лекари,които дават бележки,че детето е здраво  #Cussing out.  Аз така като гледам,навсякъде положението е едно и също,болни - здрави,всички на едно...голям имунитет ще направят  #Crazy.
За два дни я пратих моята дъщеря преди 2 седмици и още се лекуваме от заден ринит.Носа й не се отпушва от нищо.Не знам вече какво да се прави.А ми се чудиха защо я спирам заради запушен нос, който от време- на време тече...Е, при какво положение да я спра, като легне с температура ли само  ooooh!
А бележките родителите ги вземат без присъствието на детето в повечето случаи...
Аз в момента съм в болничен, поради проблемна бременност и мога да си позволявам да я гледам, но като бях на работа, всеки месец излизах в болнични да се гледаме.И на мен ми се мръщи шефа, и моята заплата не я увеличиха заради честото ми отсъствие, но за мен приоритет е детето, колкото и бедно да живее нашето семейство.

Общи условия

Активация на акаунт