Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 282
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Лисичке, можеш колкото време искаш да ползваш солената вода за промивките. Няма да навреди.

Благодаря Sourcherry

# 466
Ваня, очите сълзят от хремата.
 Понякога така става, че се засяга слъзната жлеза и дори може да потекат гнойни секрети, които се третират локално с АБ капки за очи. Това не е конюктивит. Спокойно.

# 467
  • София
Ваня1975, моята дъщеря по рождение е със стеснени слъзни канали (дори единия беше запушен и правихме сондаж) и при по - обилна хрема й сълзят очите. Питала съм и педиатърката и очен лекар това дали е проблем и те са казвали, чене е и се случва, когато хремата е силна. Бързо оздравяване на дъщеричката ти Hug.

Моя син пък от вчера следобед (всъщност той каза, че още от обяд се бил разкашлял) е с една много неприятна кашлица - много суха и кашля като магаре ooooh!. Започнах с ефизол, исла мус и чай за кашлица и като, че ли понамаля Thinking.

# 468
  • вече Пловдив
Благодаря, Sourcherry, Марти, за успокоението. Hug
Преди малко се прибрахме от педиатъра - не е нищо сериозно според него, продължавам да капя в нослето и ще давам пак вентолин и сироп за кашлица. Дано ни се размине само с това  Praynig

# 469
Ваня, вие много сте изкарали на ясла - цели две седмици (в сравнение с нашите 3 дена) Simple Smile И при моето дете предпоследния път имаше сълзене на очите от хремата. Дано бързо оздравее детенце!

# 470
И аз водя неприимирима борба с тея сополи Close, затова искам да питам за метода със спринцовката и физиологичния разтвор- колко пълните спринцовката? Аз ползвам една малка от 3мл и я пълня цялата.

# 471
Крийм, вземи по-голяма като кубици.
Идеята е пръскайки в едната ноздра, да се появи струя вода от другата. Така гадните сополи изтичат и синусите се изчистват. Носоглътката и тя.

# 472
Благодаря ти. Ей сега поръчвам на таткото да мине през аптеката за по-голяма. Simple Smile Че в понеделник ни е тържеството и не можем да го пропуснем заради сополи Wink

# 473
И аз водя неприимирима борба с тея сополи Close, затова искам да питам за метода със спринцовката и физиологичния разтвор- колко пълните спринцовката? Аз ползвам една малка от 3мл и я пълня цялата.
На мен лекаря също ми каза цялата - нашата е - 5 мл

# 474
И ние от днес сме пак с Т. Тази вечер за няма и 15 мин вдигна до 38,5, а й нямаше нищо. Докато се усетя тя почна да забавя направо движенията си и като я пипам гори, 3 седмици беше на ясла (направо рекорд) и за дядо Коледа (имат тържество) сега сигурно ще сме си вкъщи. Много й е запушен носа. Вече ми писнаха тея болести.  #2gunfire

# 475
От около месец давам клеева тинктура ежедневно във водата. Не знам на нея ли се дължи или е чист късмет, но в къщи всички изкарахме по два вируса- убийствено размазващи- температура, сопол, главоболие и размазаност, но дребният и двата пъти не успя дори сопол да лепне. Пу пупу. А особено почивните дни беше яко атакуван. Вечер се и примъква да спи при мен. В понеделник дори не го пуснах на градина, защото се притеснявах че може да сме го заразили и очаквах да се прояви...а и да не натръшка другите деца в групата, но...нищо . Давам и рибено масло от 2 месеца. Докато бяхме болни давах и вит Ц. По принцип яде по поне 1кг плодове и др витамини не давам. Плодоядче ми е  Crazy Периодично правя и инхалации с физ.разтвор...и аз не знам защо. Страх ме беше мъглите да не направят като миналогодишния проблем  ooooh! Дано съм била полезна на някого. Дано всички дечица са здравички по празниците, а и след тях  Hug

# 476
  • София
И аз ще се оплаквам Sad. Дани вчера го заведох на лекар, защото много лошо кашля и се оказа, че е с бронхит ooooh!. Аз бях доста шокирана, как може за 1 ден да се развие подобно нещо, но явно може Rolling Eyes. Сега пие АБ, сироп за отхрачване и му правя инхалации. Иначе освен гадната кашлица, други признаци, че е болен няма Mr. Green. Опитвам се да опазя Ани, че тя е склонна към бронхити, но не знам дали ще успея Thinking. На всичкото отгоре от понеделник вече е във ваканция, защото групите ще са сборни и госпожата ме помоли ако имам възможност да не я пускам на ДГ.

# 477
От около месец давам клеева тинктура ежедневно във водата. Не знам на нея ли се дължи или е чист късмет, но в къщи всички изкарахме по два вируса- убийствено размазващи- температура, сопол, главоболие и размазаност, но дребният и двата пъти не успя дори сопол да лепне. Пу пупу. А особено почивните дни беше яко атакуван. Вечер се и примъква да спи при мен. В понеделник дори не го пуснах на градина, защото се притеснявах че може да сме го заразили и очаквах да се прояви...а и да не натръшка другите деца в групата, но...нищо . Давам и рибено масло от 2 месеца. Докато бяхме болни давах и вит Ц. По принцип яде по поне 1кг плодове и др витамини не давам. Плодоядче ми е  Crazy Периодично правя и инхалации с физ.разтвор...и аз не знам защо. Страх ме беше мъглите да не направят като миналогодишния проблем  ooooh! Дано съм била полезна на някого. Дано всички дечица са здравички по празниците, а и след тях  Hug
Колко капки слагаш във водата,освен и аз да започна да давам освен витамините ..  newsm78

# 478
Колко капки слагаш във водата,освен и аз да започна да давам освен витамините ..  newsm78
Знам, че се дават на деца по 2-3капки максимум дневно и толкова капя в чашката вода- изобщо не ги усеща. В началото давах в лъжичка с вода и имаше големи драми.

# 479
  • вече Пловдив
Аз бях доста шокирана, как може за 1 ден да се развие подобно нещо, но явно може Rolling Eyes. Сега пие АБ, сироп за отхрачване и му правя инхалации. Иначе освен гадната кашлица, други признаци, че е болен няма Mr. Green.
Марти, и при моята дъщеря бронхитът се разви за 24 ч. Нямаше никакви други признаци, освен гадна кашлица. Дано бързо ви мине  Hug

П.П. Вчера, като се обадих в яслата да кажа,че Бела е болна, се оказа, че групичката им е под карантина заради варицела. И сега съм в размисъл каква е вероятността да е лепнала шарка. Ще си покаже след 2 седмици  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт