Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 039
  • 740
  •   1
Отговори
# 675

Имай предвид, че в общият случай витамин С запича силно.

На нас вит Ц-то ни действа разхлабващо и то много. Незнам дали има значение дозата и ако се превиши дали разхлабва, но съм забелязала пие ли вит Ц и след 2 часа почва разхлабването.

# 676
Възможно е. В общия случай - запича.
Дозата за деца е една - ампула от 2 мл., за не повече от 5-7 дни.

# 677
  • вече Пловдив
Явно е до коремче. Моето дете го разхлабват ябълки и моркови, които по принцип са запичащи.

# 678
Моят проблем идва от там, че като почне разтройство докато давам вит Ц не минава докато не го спра. И дори и да искам да й дам за да й укрепя имунната система просто не става, ще пробвам обаче и тези ампули. Досега съм давала на прах.

# 679
  • София
За разстройство давам - хидрасек...и при мен и при децата действа безотказно.
Нашата педи пък изписа цетебе с удължено освобождаване...Деля хапчето на две и го давам с вода на двамата....В аптеката бяха доста учудени...но реших да пробвам тази форма на вит С.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 16:28 от EmiR

# 680
Хидрасек моето дете не иска да пие. А няма проблем с лекарства по принцип.
Ентерол при него действа идеално.
Цетебе не са ли желатинови капсули? И ако да, как ги разделяш, защото това ми се струва абсолютно невъзможно без аптекарска везна?

# 681
  • София
Моите пък ентерола не го понасят...дори са повръщали след него...
Иначе да - капуслки са...и аз бях изненадана, но аптекарката ме предупреди и всъщност и тя затова беше учудена...вътре гранулките се почти толкова големи, колкото на осцилокоцинума...Честно казано карам на око....в началото мислех да броя, ама се отказах хахахах...сега отварям капсулата и пълня двете половинки по равно - горе долу разбира се...Все пак това е вит С....неусвоеното количество се изпишква....а и си правя някаква груба с/ка, че 500/2 си е 250мг....по принцип, нашата педи изписва по 5мл на ден за 3 дни...когато са болни....така че, 250 или 260 не е фатално количество....

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 16:33 от EmiR

# 682
  • Бургас
Ваня, витамин Ц давам за деца, най-малките милилитри ампула /за деца/ и най-много 5 дни.Иначе съм давала и за смучене такъв, на блистери е, но не помня фирмата производител.Не съм забелязвала да се изхожда по-често или по-рядко малката от него или може би не съм обръщала внимание.
А за разстройство - когато миналата година лежахме в инфекциозно с дъщерята, беше се дехидратирала за един ден, та там редуваха Ентерол със Смекта.И ще - не ще, бутах, че положението беше зле.И така 3 дни.А през това време я оводняваха с глюкоза и още някои неща.Сега съм на тръни да не прихване отнякъде повръщане или разстройство.Дано няма такава вълна грип.

# 683
  • вече Пловдив
Тази вечер беше последната инхалация на малката и преди да си тръгнем, я попитах какво ще препоръча за профилактика. Тя ми изписа С дропс по 15 капки за 10 дни. Пак било вит. С, само че направо вкусно, като за злояди дечица като моето...  Wink

# 684
Ваня, къде ходите за инхалации - в болница ли?

# 685
  • София
Ваня, нали дъщеричката ти беше с варицела. Защо се е стигнало до инхалации? Ти, може да си писала, но аз няколко дни не съм влизала във форума и съм пропуснала.

# 686
  • вече Пловдив
Ваня, къде ходите за инхалации - в болница ли?
Не, в частния кабинет на 1 педиатърка в Стара Загора. Личният лекар ни прати там с направление. Направихме 6 инхалации за седмица и нещата се успокоиха.
Марти, да, с варицела беше, но направи усложнение - остър бронхит. Още не бяха добре завехнали пъпките, когато започна зверски да кашля вкъщи. Оказа се втори бронхит за месец и половина и се наложи да пие антибиотик, вентолин, 2 сиропа за кашлица и т.н.  ooooh!
Вече е добре и днес е първият й ден на ясла за 2012 г.  Wink

# 687
  • София
Леле, Ваня, много се е измъчило детето Sad.
Дано всичко вече е зад гърба ви и оттук нататък да е много здрава Praynig.

# 688
  • вече Пловдив
Марти, и аз това се моля! Благодаря ти!  Hug

# 689

Не, в частния кабинет на 1 педиатърка в Стара Загора. Личният лекар ни прати там с направление. Направихме 6 инхалации за седмица и нещата се успокоиха.
Марти, да, с варицела беше, но направи усложнение - остър бронхит. Още не бяха добре завехнали пъпките, когато започна зверски да кашля вкъщи. Оказа се втори бронхит за месец и половина и се наложи да пие антибиотик, вентолин, 2 сиропа за кашлица и т.н.  ooooh!
Вече е добре и днес е първият й ден на ясла за 2012 г.  Wink

Ооо милата, явно доста се е поизмъчила. Ние пък сме някаква кашлица от 2 седмици, все още не сме почнали АБ, защото няма нито температура, нито нищо друго. Започнах да му давам Мукоплант лека нощ, много го успокоява и поне спи спокойно през ноща.Пише че дейстава противовъзпалително и антибактериално, надявам се че ще помогне Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт