Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 313
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Горда мама, мерси.
Извареният компрес и аз знам, че върши чудеса.
Записвам си метода, дано не се налага де Wink.

# 76
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Хайде сега издайте тайната и на това чудо "изварен компрес" Simple Smile То, да не се налага да го ползваме, де ..., ама да го знаем Simple Smile

# 77
Днес  ходих до градината да оставя мед.бележка на дъщеря ми.Децата бяха на вън  и докато разговарях с госпожажата около 10мин.,4-5 деца кашляха зверско.Питам се какво правят тези деца там,защо не звънят на родителите да си приберат децата?И как да си пратя утре ,моето здраво дете като знам ,че има болни деца. #Cussing out

# 78
Копирам това от един друг форум. Цитирам д-р. Михайлов.

"Изварен компрес при остра ангина, пневмония и др. възпаления, най- бърз ефект се получава с изварен компрес. Купува се извара от магазина или към 1 л прясно мляко се добавят 2- 3 супени лъж. оцет или лимонов сок или 1- 2 чаени лъж. лимонтузу и т.н. Млякото се загрява и се пресича. Ако киселината не е достатъчна, се добавя още до доброто пресичане. Млякото се прецежда и се поставя в тензух. Дебелина на слоя около 1 см. Компресът се поставя върху гърлото, покрива се с найлон и се закрепва с шал или друг подобен плат. Внимава се компресът да е плътен, защото иначе ще охлажда. Силата му е 8 часа."

# 79
Здравейте, да похваля и аз извареният компрес.Не знам точно как действа, но наистина върши работа.Благодарение на него, Умкалор, Витамин С и мазане с Гранофорин се оправяме от ангина без АБ.Чувала съм, че помага и при ушни възпаления. Според мен обаче е важно да се сложи още при първите симтоми, за да действа по-добре.

# 80
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Sourcherry, благодаря за рецептата   bouquet
Записвам я, за да я имам ... дано не се налага да я ползвам  Praynig

# 81
Миналата година тръгна на ясла и няма и 2 седмици се започна...........сополи, кашлица......
До този момент детето изобщо не беше боледувало от нищо.Имам тел. на хомеопат, който съм го препоръчвала на приятелки, но не бях ползвала и реших, че сега е момента.Даде ми капки, от които след 3 дневно приемане кашлицата отшумя.На следващия месец в момента в който чух кашлицата ги дадох веднага и така зимните месеци съм ги давала при всяко подкашляне, но ми направи впечатление, че при последната кашлица ги дадох точно един път и тя спря.
Това са най-добре вложените ми пари!!!!Изкарахме яслата без АБ, сиропи за кашлица и т.н..

Сега тръгна на градина, миналата седмица имаше нещо като хрема, пиша нещо, защото  имаше лек секрет в носа, без да се стича или подкашля, без Т и не съм я спирала от градината, отмина за няколко дни.Сега започва грипния сезон и да видиме...........дано пак ни се размине нещо сериозно...... Praynig

# 82
  • вече Пловдив
Моята дъщеря тръгна през април на ясла за първи път, на 2 г. Още на 3-я ден беше с хрема и кашлица, заради тях за първи път пи антибиотик. До юни беше нон стоп болна - 3-4 дни на ясла и после по 5-6 дни вкъщи да се лекуваме. Оздравя чак като се стопли прилично времето.
Давах какво ли не - през  цялото време клеева тинктура и сребърна вода, есберитокс, коластра, киндер фит, саностол, рибено масло, комбинация от хомеопатии - и все болна. Накрая донесе някакъв стафилокок, който ни тръшна с хрема, кашлица и разни усложнения всички (при мен - синузит, при мъжа ми - отит). Сега е вкъщи, но й предстои ново тръгване на ясла и от сега се притеснявам как ще я караме.  ooooh!
Кака Сиси, дай координати на този препоръчан хомеопат (или кажи какви са капките)  Crazy
Горда мама, а какво Саменто си давала - капки или хапчета, колко време, в каква дозировка, че и аз се замислих да купя?  newsm78

# 83
  • София
кака Сиси, бих искала и аз координатите на вашия хомеопат, ако става въпрос за София разбира се.

# 84
Включвам се само,за да похваля изварения компрес PeaceПри болки в гърлото или по-лека кашлица го слагам на гърлото няколко вечери подред.Ако положението е по-сериозно-правя компрес и на гърдите.Лекува даже и бронхопневмония-изпитано!

# 85
  • София
 В петък отиде в яслата за пръв ден до обяд, днес е със сополи #2gunfire

# 86
  • София/Правец
На нас утре трябваше да ни е първият ден, но от днес е със сополи  Sad

# 87
Момичета, хомеопата е Др.МИШО Михайлов, бъркат го с Др.АТАНАС Михайлов/този е боаронски хомеопат и билкар Grinning/, но последния път ми каза, че ограничава новите пациенти, явно много са му станали Sad, но това не пречи да попитате.
0889312745 е тел.
Капките които му даде са Калиум Сулфурикум, но те са индивидуални, за нас са добри, но за друго дете може да не са подходящи.всичко в хомеоп. е индивидуално.Много бих се радвала ако някой е ходил при него да сподели, защото в нета инфо за него почти няма.

Отностно хремата......в петък големия разбойник се върна от у-ще и вечерта го болеше гърло.направих му компрес и съб и неделя много пътувахме, нямаше как да го лекувам с бабините методи, много кихаше, очите леко зачервени и все му виках нищо ти няма.Появи се и лека хрема, почна да подсмърча.В неделя се прибрахме, взе си топла вана, почти гореща и...........днес вече всичко е отшумяло.
Започвам да си мисля, че приказката "с АБ минава, и без АБ минава" е вярна.Или има добър имунитет, не знам newsm78
А може би и ние родителите много се притесняваме като се появи хремата?Оф, трудни въпроси, но откакто ползвам хомеопатия май не се шашкам толкова.

# 88
Сиси, едно е дете училищна възраст, друго е детенце ясленче.
И дума не може да става за сравнение. При по-големите деца една хрема се минава на крак, в общия случай. Докато при малко дете хремата може да довлече сериозни усложнения.

# 89
Аз досега закърпвах положението с умкалор и витамини и не ни се е налагало да пием АБ, сега като застудя съвсем дано удържим фронта  Confused

Общи условия

Активация на акаунт