Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 266
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Освен гореизброените неща, какво ще предложите да пробвам?

Аз слагам детски Олинт

# 106
Благодаря ти, ще го пробвам. Simple Smile

# 107
Олинт 0.05% е за деца над 2 години.
Не съм сигурна, че е особено ефикасен обаче.

# 108
Дъщеря ми е на 2г.8м. и не виждам причина да не го ползва. Чудесен е при запушен нос, до сега е помагал безотказно. Споделям личния си опит  Peace

# 109
Нямам предвид твоята дъщеря.
Ксилометазолин е всъщност основната съставка в Олинт. Доста коварен към лигавицата на носа и капилярите в него.

# 110
Повечето лекарства са пълни с какви ли не вредни съставки, да не говорим за АБ, но понякога от двете злини трябва да се избере по-малката.

Не искам да превръщам темата в спор, пак повтарям, споделих си личния опит

# 111
Аз съжалявам, че за вредата от ксилометазолин се знае твърде малко.
Има безброй по-лесни и безопасни начини една вирусна хрема да се пребори.

# 112
Здравейте.
За запушения нос можете да опитате и друг, изключително ефикасен метод за лекуване на хремата. На едро нарязан кромид лук се слага във вода на котлона и се правят инхалации. Колкото по-дълга е процедурата, толкова по-голям е резултата / няколко пъти на ден/ За 2-3 дни детето е здраво, секрецията намалява и нослето се отпушва. От бебета така им лекувам ринитите, но вече не ми дават, дърпат се от парата  Crossing Arms
За ксилометазолина не е нужно да спорите. Да наистина не са най-безвредните, но със сигурност са едни от най-ефикасните капки за отпушване на нослето. За деца се изписва детски ксилометазолин с половин ампула Алергозан. Капките се отварят и се смесват с половината Алергозан  Peace Естествено капете само при нужда, основно преди сън за да е спокойно детето.
От голямо значение е каква е хремата. Коларгола е подходящ за воднистите секрети. При гъсти, жълто зелени сополки може Тобрадекс, Вигамокс... Винаги след промивка на нослето с физиологичен разтвор. Аз лично от Виброцила никак не съм доволна и при близначките няма никакъв ефект  Naughty

# 113
Да, има значение хремата.
Но Коларгол, Тобрекс, Горазон и пр. са капки, които се предписват само и единствено от лекар.
Хремата може да е безобидно състояние, но какво ще се капе в нослето решава единствено лекарят.
Ненапразно тези капки се продават с рецепта.

# 114
Но Коларгол, Тобрекс, Горазон и пр. са капки, които се предписват само и единствено от лекар.

Така е, никога не слагам капки по свое осмотрение, и точно за това се ядосвам,че физиологичен разтвор например не й помага.Винаги когато слагам капки се притеснявам да не прекалявам, за да не й увредя лигавицата. Слагам й предимно преди сън, за да спи спокойно, но през деня ми е много мъчно да я гледам как диша през устата.Добре поне,че е послушна и винаги издухваме добре нослето.
Относно ксилометазолина, както и всяко друго лекарство си има плюсове и минуси.Нали Дозата прави отровата Simple Smile

# 115
Здравейте,днес нашата мъничка беше на ясла и като се събудила от сън една от госпожите й измерила 38 градуса температура,заведохме я веднага на лекар и тя ни изписа от  черните капки и Тонзилотрен , в момента спи,опитах се да й дам да яде,но й се гадеше и сега ме притеснява как ще я храня ? да взема ли нещо против повръщане или ?
Казала,че има зачервено гърло и затова е изписаният Тонзилотрен,одеве също имаше температура и й дадох Панадол.
Моля споделете мнения. Hug

# 116
 Малката лисичка дано бързо да се оправите Hug Аз много често си спасявам положението при хрема и зачервено гърло с биопарокс.Той е локален антибиотик. Може да се пръска в носа и гърлото. Често профилактично давам осцилококцинум, а когато се разболее давам и по две дози на ден.Засега сме добре, пу пу тъй да я караме и занапред. Flutter

# 117
Здравейте,днес нашата мъничка беше на ясла и като се събудила от сън една от госпожите й измерила 38 градуса температура,заведохме я веднага на лекар и тя ни изписа от  черните капки и Тонзилотрен , в момента спи,опитах се да й дам да яде,но й се гадеше и сега ме притеснява как ще я храня ? да взема ли нещо против повръщане или ?
Казала,че има зачервено гърло и затова е изписаният Тонзилотрен,одеве също имаше температура и й дадох Панадол.
Моля споделете мнения. Hug

В момента един от вирусите, който върлува е с температура, гадене и повръщане. Ако й се гади, не я насилвайте да яде. Течности, обаче трябва да приема, заради температурата. Иначе редувайте Панадол с Нурофен, но интервала на даване да не е по-малък от 4 часа.

П.П. Все пак за колко голямо дете става въпрос?

# 118
Малката лисичка, за капките нищо не мога да кажа, но тонзилотрена нас винаги ни спасява. Преди да запомна да го давам зачервеното ни гърло винаги ни водеше до аб, а сега да чукна на дърво с тонзилотрен отвинава на втория ден. Иначе наистина има вирус с повръщане и температура. И валкия го изкара, но аз дори не разбрах че е вирус докато се изпозаразихме всички в къщи, защото малкия повърна два пъти и го отдадох на прекаляване с шоколад и нямаше Т нито друго. Дано цързо се оправите. Някакви витамини не даваш ли и плодове. Аз когато изкарах този вирус само портокали можех да ям.

# 119
Благодаря ви за бързите отзиви,успяхме да смъкнем температурата и яде хлябче,сирене и кашкавал.
Давам й Саностол за витамини,че не яде от всички плодове,вече сме на второ шишенце,а за осцилококциума как се дава профилактично да взема и аз ?  newsm78
Габи е на 2 години и утре стават 2г. и 7 месеца.
А за този впръскващия се антибиотик не трябва ли консултация с педиатър ?
Досега нашата педиатърка не ни е изписвала антибиотик,освен един път,но беше само за мазане за кожата й.

Общи условия

Активация на акаунт