Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 271
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • София
малката лисичка, точно това е момента за изварения компрес от миналите страници.
Като ви чета как с лека ръка давате антибиотици и силни капки със съмнителен ефект  ooooh! Идеята е организма да се подпомогне да се справи сам. Хремата подобно на кашлицата, повръщането и разстройството е опит на организма да изхвърли болестта навън. Има инхалации за хрема, например. В къщи инхалатора е може би най- полезния купен уред. Физиологичния разтвор пък е много важен за овлажняване на лигавиците, е , за отпушване резултата не е мигновен като съдържащите ксилометазолин, но пак помага. И за болен човек, особено с гадене е важно да приема течности, а не храна, която да го кара още да повръща.
Аз съжалявам, че за вредата от ксилометазолин се знае твърде малко.
Има безброй по-лесни и безопасни начини една вирусна хрема да се пребори.

А, знае се, ама кой да слуша. Има пристрастени хора към ксилометазолина, които са обречени до гроб да дишат чрез него  Rolling Eyes От както забременях и започнах да внимавам с какво и как се лекувам, открих колко евтини и ефикасни лечения има. Peace

# 121
За ксилометазолина нямам кой знае каква подробна информация и съм напълно съгласна, че трябва да се използва само след консултация с лекар. Аз самата бях пристрастена към него и наистина беше много трудно да започна да дишам без него/имам алергия която се беше комбинирала с пристрастяването и ситуацията беше страшна, едно флаконче капки за нос отиваше за 2 дена,  а накрая и спря да действа  ooooh!/ но при мен проблема беше, че не го използвах позволените 5-7 дена, а месеци наред. Не случайно всяко лекарство си има максимален период на прием и предписание от лекаря.
 Давах на малкия Саностол, но честно казано ефект не видях. Като витамини давам вит Ц ампули по 10 дни в месеца и рибено масло в детския вариант, като жилирани бонбонки са, цяла зима, но малкия яде плодове в промишлени количества и се надявам да си набавя останалите витамини чрез тях.
 За хремата сме правили инхалации без особен ефект. През деня капя физ разтвор, а когато е най- силна капя Виброцил преди сън...но това е в най- тежките случаи и то след консултация от лекар. Имаме и някакви хомеопатични капки за нос/забравих им името/ но изобщо не действат...въпреки че всеки път с надежда ги пробвам  Blush

# 122
малката лисичка, Тонзилотрен е хомеопатичен продукт, който действа страхотно при зачервено гърло, ангини и пр.
Т.нар. черни капки са Коларгол. Съдържат сребро и се изписват при задностичаща се хрема. Когато секретите се стичат по гърлото, то се зачервява от дразненето и често има и кашлица.
Коларгол има подсушаващо действие.

Не насилвай детето да яде. Просто да пие много течности.

Относно Ксилометазолин-ът. Продължителната употреба може да доведе до атрофия на лигавицата на носа, да спука капиляри в него, да повиши чувствително кръвното налягане.
Той не лекува хремата, а само отпушва носа, но усложнява инфекцията.
Има много и различни безопасни методи за отпушване.

Хремата подобно на кашлицата, повръщането и разстройството е опит на организма да изхвърли болестта навън.

Абсолютно вярно!

# 123
Благодаря ви,ние снощи смъкнахме температурата.
Но ще я наблюдавам днес как ще е,че баба й много се притеснява като е покрай нея и си взех един ден от работата да видим ..

# 124
Радвам се,че сте свалили температурата. Да споделя,че при температура давам на дъщеря ми чай от сминдух. Една чаена лъжичка сминдух кипвам в 200 мл.вода,прецеждам и като се охлади давам по лъжичка-две през 10 мин. Бавничко действа, но пък няколко пъти успявам да избегна Панадол и Нурофен.
Иначе ние продължаваме да си стоим със запушен нос, без сополи и кашлица. Промивам с физиологичен разтвор ама.....нищо. Sad Във вторник бяхме на лекар, ама ако си стои запушен и днес, утре ще ходим пак. Не мога да си обясня защо така се получава. Thinking

# 125
cremme, само кипваш билката във водата, или оставяш да поври?
И колко като количество даваш за период да речем от 24 часа?

# 126
  • София
cremme, да не би въздуха да е много сух и затова да й е запушен носа Thinking? Аз на моите, когато носа им е страшно запушен и течния физ. р - р не върши работа, тогава им правя инхалации с него и от няколко носа е отпушен Peace. В такива случаи, вече рядко прибягвам до капки.
малката лисичка, бързо оздравяване на детенце Praynig. Относно Тонзилотрена, аз съм много доволна, как помага на сина ми. На него слабото място са сливиците и пролетта отървахме АБ, благодарение на Тонзилотрена. Сега ще започна да му го давам профилактично.

# 127
Благодаря ви отново,засега е добре уж,сложих я да поспи малко,иначе тези инхалации как се правят и има ли някакви специални уреди ?  newsm78

# 128
Има инхалатори. Около 100 лева са. Инхалациите с тях са безопасни.
Иначе другото е да поставиш детето над една тенджера с вряща вода и лайка например.
Пак помага, но трябва много да пазиш детето, а най-вероятно то ще протестира.

# 129
  • София
малката лисичка, преди да купим инхалатора съм правила инхалации, както Sourcherry, е написала. Над тенджера с вряща вода и лайка или сода (когато нямам лайка) ги надвесвам и така стоят, но не винаги искат, защото парата им влиза в очите и не им е приятно. А  с инхалатора може и ТВ да гледат например.

# 130
Ще се замисля да инвестирам в нещо такова,да това над тенджерата и аз съм правила,и наистина не е приятно особено за в очите.
Сега ще поразровя из нета да  видя за някое инхалаторче.
Благодаря ви мили мами!  hahaha smile3525

Пак съм аз , да попитам за някакви ефикасни витамини,даже за предпочитане ако знаете някакви такива от чужбина за малката искаме да вземем ? newsm78

Последна редакция: сб, 03 дек 2011, 18:41 от Boten Mary

# 131
cremme, само кипваш билката във водата, или оставяш да поври?
И колко като количество даваш за период да речем от 24 часа?

Ами като видя,че водата започва да завира слагам сминдуха и разбърквам.Като почне да ври, оставям да ври 3-4 мин.и махам от котлона и пак разбърквам.Оставям да се охлади, прецеждам през марличка и така. Ами тези 200 мл.които кипвам гледам в рамките на два часа да ги е изпила, за да има постепенно натрупване, а пък и да не я мъча много с температурата, защото както споменах бавничко я сваля.

cremme, да не би въздуха да е много сух и затова да й е запушен носа Thinking?

Ами и аз това си мислех, ама винаги на камината имам купичка с вода, която да се изпарява.Дори понякога слагам пакетче билков чай.Така хем мирише приятно,хем се овлажнява въздуха. По съвет на Д-Р сега ще пробвам с Цинабсин, някакви хомеопатични таблетки за хрема и синузит, макар че днес цял следобяд не съм й пипала носа,защото й е отпушен. Wink

# 132
  • София
Иначе ние продължаваме да си стоим със запушен нос, без сополи и кашлица. Промивам с физиологичен разтвор ама.....нищо. Sad Във вторник бяхме на лекар, ама ако си стои запушен и днес, утре ще ходим пак. Не мога да си обясня защо така се получава. Thinking
А забелязваш ли като излезете навън на по-хладно да се отпушва? Да не би пък комбинацията от топъл и сух въздух да и изсушава лигавицата. Знам, че много хора капят по 1-2 капки физ. разтвор и очакват чудеса. Аз слагам направо по половин или една спринцовка, зависи от силата на хремата, в едната ноздра. Ако носа е запушен детето се съпротивлява и сама си го отпушва. А ако е само за промивка и овлажняване всичко се изчиства веднагически. Та мисълта ми е дали не и слагаш по малко. Има го момента, че ако си свикнал на силните капки, после хомеопатичните да ти се струват, че нищо не вършат. Сещам се също за клеева тинктура с физиологичен разтвор, прави чудеса  Peace
малката лисичка , когато една нощ с ларингитен пристъп на 9 месеца искаха да ни приемат двете в ИСУЛ, аз отказах и в 3 през нощта купихме инхалатор на Омрон от денонощна аптека. Това са най- смислените ми 150 лв дадени за уред. Всъщност връща си парите стократно. От тогава го ползваме всички у нас и при най-малката хрема. Купувам физиологичен разтвор направо на банки и издърпвам със спринцовка, винаги имам под ръка. Иначе съм много доволна от капките Еуфорбиум.

# 133
Да,еуфорбиум ни ги бяха изписали миналата седмица само за сополите.Сега е Коларгола,дано помогне.

# 134
cremme, безкрайно ти благодаря за ценната рецепта Hug.
Записвам я, при нужда ще се пробва. Само трябва да си набавя сминдух.

Цинабсин са страхотни таблети. Страхотно помагат при заднокапещи хреми, синузити.

Общи условия

Активация на акаунт