Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 121
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Някой знае ли ,когато се направи разтвор за хрема от клеева тинктура и физиологичен разтвор колко дни му е годноста.От това наистина спира хремата.

# 241
Някой знае ли ,когато се направи разтвор за хрема от клеева тинктура и физиологичен разтвор колко дни му е годноста.От това наистина спира хремата.

24 часа е годността на разтвора.

# 242
Много ме заимнтригувахте, но моя колежка каза, че този препарат трябва да се дава, когато си 100% сигурена, че детето ням авъзпаление на ухото, защото, ако има е много опасно. Знаете ли дали това е вярно?

Естествено, че не е вярно.
Какво общо има отит?

Тонзилотрен е хомеопатичен продукт за болно гърло, ангина. Може да се приема профилактично и няма отражение върху ушите.

Значи според мен трябва да се прави разлика между възпаление на ухото и отит. За Тонзилотрен чух от Д-р.Михайлов, който също казва, че при съмнение за възпаление в ухото трябва да се спре приемът, защото съдържащият се в Тонзилотрен -HEPAR SULFURIS D3, може да доведе до нагнояване и пробив, но може да се използва при отити като монопрепарат в потенция 9 или 15Ch.

# 243
  • София
С HEPAR SULFURIS в друго разреждане и в комбинация от още няколко хомеопатични преборихме гнойна ангина. След  това пуснах  МБ и се оказа /след втора гнойна ангина, първата я борихме с Аб, защото пътувахме в чужбина и нямаше време за МБ. Втората гнойна ангина я направи точно месец след това и понеже пак ми беше изписан АБ, без микробиология се заинатих и не го дадох. Не беше лесно, защото детето си имаше Т и си го болеше гърлото, но факт, че с хомеопатията изчистихме гнойните налепи. / и се изолира стафилокок ауреус MSSA. Та първия Аб с първата гнойна ангина си го е пил залудо, защото се оказа резистентен. Стафилокока го борим с АБ капки от съответната антибиограма. Ще видим дали сме го преборили.
Следя редовно темата и повечето пишете, как децата ви кашлят и имат сополи с месеци. Никой не пише, че  е пуснал МБ изследване. Педиатрите не ви ли го препоръчват? Обикновено повечето деца ходещи на ясла си влачат и по някоя бактерийка - я моракселка /една от основните бактерии за така наречените градински/ясленски сополи/ - проявата на която може да е просто сополи и кашлица, в зависимост от имунитета на детето, а може и нещо по- така, стафилококче, при стрептокока / n на брои видове, но най често се изолира стрептокок пневмоние/ вече се стига и до възпаления на ушите и ако не се хване на време и отити.
ПРостата хрема си минава за 7-10 дена с или без лекарства. Всичките други сополи след този срок имат някаква причина. Една микробиология на време е гаранция за правилно лечение. Не казвам, че при всеки сопол трябва да се пуска МБ, но всеки си познава детето.  Peace
За себе си съм решила да пускам при подозрителни симптоми - оточна лигавица, сухо дишане в носа и т.н. Всичките пъти в които съм пускала е изолирана бактерия и на двамата, макар, че малкия не ходи на ясла,  но доста бързо се е заразил от сестра си. Ако се налага Аб, поне знам че този който ще пият е верния и ще излекува, а не просто времено да потуши нещата, до следвашия сопол, кашлица или ангина, както стана заради пътуването, но нямах време просто, а бях сигурна, че е нещо бактериално... Crossing Arms

# 244
Аз да попитам,понеже лекарката каза всеки ден да й слагаме разтвор на морска вода като - Стеримар например,не е ли лошо всеки ден ?  newsm78

# 245
Аз да попитам,понеже лекарката каза всеки ден да й слагаме разтвор на морска вода като - Стеримар например,не е ли лошо всеки ден ?  newsm78

Не, дори е желателно.

cremme, възможно е.
Все пак при отит има супервизия на лекар. Тогава се предписват лекарства. И лекарят решава.

# 246
Абсолютно съм съгласна с казаното от теб EmiR .Ако сополи,кашлици и т.н. продължи повече от 10 дни винаги искам микробиология.Има случаи,в които е чисто,но няма да забравя пролетта и четиримата бяхме на АБ заради изолирана бактерия (донесена от яслата),която не се повлиява от нищо ...само от АБ и то само от еди коя си група...не помня коя.Влачихме се със седмици - 3 и повече,докато не ми писна и си поисках де що може изследване...

# 247

Не, дори е желателно.

cremme, възможно е.
Все пак при отит има супервизия на лекар. Тогава се предписват лекарства. И лекарят решава.

Благодаря!А коя мерка да изберем за използване за всеки ден в момента имаме още малко от Стеримар и Тетрисал Е,тези Маринер дали са толкова добри ?  newsm78

# 248

Не, дори е желателно.

cremme, възможно е.

Благодаря!А коя мерка да изберем за използване за всеки ден в момента имаме още малко от Стеримар и Тетрисал Е,тези Маринер дали са толкова добри ?  newsm78
Купувам Маример - само цената е по различна от Стеримар-а,който е по скъп.

# 249

Не, дори е желателно.

cremme, възможно е.

Купувам Маример - само цената е по различна от Стеримар-а,който е по скъп.
Май за пръв път ги чувам,ще проверя тия дни в аптеката,без това трябва да се запася  Peace

# 250
  • вече Пловдив
Току-що направих капки (10 мл физиологичен разтвор и 5 капки клеева тинктура). Колко пъти да слагам на дъщеря ми в нослето и по колко капки? Няма силна хрема, бистри са секретите, но взе да покашля...

# 251
Току-що направих капки (10 мл физиологичен разтвор и 5 капки клеева тинктура). Колко пъти да слагам на дъщеря ми в нослето и по колко капки? Няма силна хрема, бистри са секретите, но взе да покашля...
Ако хремата е силна,обилна слагам често през половин,един час по 3-4 капки,ако ли не приема на 2-3 часа.При  нас действа така добре.

# 252
  • вече Пловдив
Данитка, благодаря! Слагат ли се само до пълното отшумяване на хремата или 1-2 дни след това?

# 253
Аз ги слагам,докато не я изсушим напълно.

# 254
И при нас няма оправия с тези сополи и кашлица.3 дена на ясла,3 седмици в къщи,и пневмония имаше и лежа в болница.То не бяха АБ,не бяха имуностимулатори,хомеопатични/предписани от личната лекарка/,нищо не помага.Сега и никнат последните кътници и си мисля ,че най-вероятно заради тях и пада имунитета.Водих я на класически хомеопат ,да видим дали ще има резултат.Имам чуството че само да си помисля да я пусна на ясла и тръгват сополите.От утре я пускам пак на ясла пък да видим,в напреднала бременност съм и ми идва много нагоре да ходя подире й постоянно.Мисля да й пусна МБ изследване за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт