Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 168
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • вече Пловдив
Ваня1975, как е дъщеричката ти, подобрява ли се?
Сутринта като заведох Ани на ДГ и госпожата ми каза, че в групата имало варицела. Сега съм в очакване. Не се притеснявам, че може да се зарази, защото по - добре сега да я изкара, отколкото като по - голяма.
Марти, благодаря, че ни мислиш. Тази сутрин педиатърът потвърди варицелата. Малката е много жизнена и игрива, честно казано, ако не са пъпките и температурата, няма да повярвам, че е болна. Всяка вечер обаче е зле - вдига 38,5 и нагоре, мрънка и плаче от нищото, непрекъснато иска да се чеше, а аз не давам... Мажа я по 3 пъти на ден с вирасут, облекчава я, но явно само няколко часа (пише в листовката да се слага максимум 3 пъти на ден). Най-гадното е, че има мноооого пъпки по слабините, като един от най-големите мехури е точно на устничките  Cry и непрекъснато казва, че много я боли. От вчера сутринта има и много пъпки/плюски в косата и по лицето. Направо ми се плаче, като й видя хубавата кожичка така обезобразена  Cry Дано не й останат белези  Praynig
Марти, и аз така се успокоявам - по-добре като малка да я изкара, отколкото да треперим като стане голяма или забременее, да не стане голяма беля  Crazy Дано твоите дечица, ако се разболеят, да изкарат леко варицелата!
Лисичке, и аз да потвърдя - около 2 седмици след болест СУЕ е над нормата, но постепенно пада.  Peace

# 586
малката лисичка, при това СУЕ сте си били наистина за АБ. Дано Клацида да повлияе добре на детето и да се оправи. Спря ли да вдига Т? Кашлицата и задната хрема спряха ли?

# 587
Здравейте,благодаря на всички за бързите отговори,да Т нямаме,кашлица от време на време,а сополи вадим още с помпичката и чрез издухване,трябва хубаво да я изчистим.

# 588
  • Варна
Ще ви дам една идея. Изследвайте децата си за имуноглобулин Е. Често зад привидните сополи и кашлици стоят алергии, които изглеждат като настинки.Сина ми от 9 месеца ходи на градина и ни отне 6 месеца да разберем че тези непрекъснати сополи  и кашлица които тръгват на втория ден като тръгне на градина са всъщност някаква алергия там от средата. Пиехме антибиотик след антибиотик.Диагнозите вечно бяха гърло, фарингит, ларингит , бронхит, а то въобще не било така. Като ни изписаха правилните лекарства за алергия които ще пие 2 години минимум, вече втори месец ходи на градина без да се разболее. А преди това рекорда му по стоене в градината винаги е бил около 3-4 дни, 2 седмици в къщи и т.н. до безкрай. Отровихме детето с тези антибиотици а то въобще нямало нужда. Четох статии че всъщност 70 % от често боледуващите деца в градините не боледуват в истинския смисъл а това са точно алергии, маскирани като болести на горните и долни дихателни пътища.

# 589
Пуканка, мерси за полезното инфо! А само от вена ли се взема кръв или може и от пръст?

# 590
Ще ви дам една идея. Изследвайте децата си за имуноглобулин Е. Често зад привидните сополи и кашлици стоят алергии, които изглеждат като настинки.Сина ми от 9 месеца ходи на градина и ни отне 6 месеца да разберем че тези непрекъснати сополи  и кашлица които тръгват на втория ден като тръгне на градина са всъщност някаква алергия там от средата. Пиехме антибиотик след антибиотик.Диагнозите вечно бяха гърло, фарингит, ларингит , бронхит, а то въобще не било така. Като ни изписаха правилните лекарства за алергия които ще пие 2 години минимум, вече втори месец ходи на градина без да се разболее. А преди това рекорда му по стоене в градината винаги е бил около 3-4 дни, 2 седмици в къщи и т.н. до безкрай. Отровихме детето с тези антибиотици а то въобще нямало нужда. Четох статии че всъщност 70 % от често боледуващите деца в градините не боледуват в истинския смисъл а това са точно алергии, маскирани като болести на горните и долни дихателни пътища.
И аз благодаря а има ли някаква граница за тези изследвания,че и на нас ни споменаха,че може да има алергия ама била малка да я изследват ?  newsm78

# 591
  • Варна
От вена се взима кръвта, но това е най малкото зло ако като нас са ви боли с много инжекции и абокяти. 

Лисиче, малки са децата когато трябва да се правят тестове за алергени. По-тази причина ние и досега не знаем от какво сме алергични, въпреки че пуснахме тестове за доста алергени. Имуноглобулин Е е изследване което съвсем общо показва дали детето има някаква алергия, но не уточнява каква е тя.
Примерно  ако нормата на имуноглобулин Е трябва да е до 150 ,  при нас беше 1600 което е доста над нормата и си беше показателно за силно изразена алергия.  Предполагам че някой препарати за почистване в градината го дразнят, но няма тестове за препарати. Друго не се сетих което може да е алерген в градината а в къщи да го нямаме.

Сега пием две  лекарства - Сингулар и Ксизал. Първото се изписва и на деца асматици. Нямаме странични ефекти, само положителни засега.

# 592
От вена се взима кръвта, но това е най малкото зло ако като нас са ви боли с много инжекции и абокяти. 

Лисиче, малки са децата когато трябва да се правят тестове за алергени. По-тази причина ние и досега не знаем от какво сме алергични, въпреки че пуснахме тестове за доста алергени. Имуноглобулин Е е изследване което съвсем общо показва дали детето има някаква алергия, но не уточнява каква е тя.
Примерно  ако нормата на имуноглобулин Е трябва да е до 150 ,  при нас беше 1600 което е доста над нормата и си беше показателно за силно изразена алергия.  Предполагам че някой препарати за почистване в градината го дразнят, но няма тестове за препарати. Друго не се сетих което може да е алерген в градината а в къщи да го нямаме.

Сега пием две  лекарства - Сингулар и Ксизал. Първото се изписва и на деца асматици. Нямаме странични ефекти, само положителни засега.
Сега ме накара да се замисля , ще попитам вдругиден лекарката й къде се прави това изследване,благодаря ти много и бързо оправяне и на вас!  Hug

# 593

Това не е вярно. Абсолютно адекватни тестове за алергии се правят и при бебета под 12 месеца.
Не зная къде в България това е възможно, но моя приятелка с бебе на 9 месеца с ужасяващ атопичен дерматит, направи пълна серия тестове за алергии, но в клиника в Германия.
Всеобща заблуда е, че тестове се правят на деца над 5 години, като други твърдят , че детето трябва да е поне на 3 години.
Ако има макар и малко съмнение за алергия, то трябва да се направи всичко възможно детето да се изследва, па макар и не в България.

# 594
  • София
Пуканка, мерси за полезното инфо! А само от вена ли се взема кръв или може и от пръст?

На Аничка й взимаха кръв от пръста, когато правехме изследването за имуноглобулин Е. В Циба лаб, правихме изследването. Също да допълня, че ако ще правите такова изследване детето 7 - 10 дни не трябва да е пило противоалергични лекарства.

# 595
  • Варна

Това не е вярно. Абсолютно адекватни тестове за алергии се правят и при бебета под 12 месеца.
Не зная къде в България това е възможно, но моя приятелка с бебе на 9 месеца с ужасяващ атопичен дерматит, направи пълна серия тестове за алергии, но в клиника в Германия.
Всеобща заблуда е, че тестове се правят на деца над 5 години, като други твърдят , че детето трябва да е поне на 3 години.
Ако има макар и малко съмнение за алергия, то трябва да се направи всичко възможно детето да се изследва, па макар и не в България.

Факт е че в България тестовете до 3 години я покажат какво е, я не. Не можем да се мерим с германците технически, но дори да заведа детето си там и видим каква е алергията, какво? Ще пие същите лекарства. Теста ще покаже от какво е алергичен, но не мога да го спася от алергена.

# 596
  • Варна

На Аничка й взимаха кръв от пръста, когато правехме изследването за имуноглобулин Е. В Циба лаб, правихме изследването. Също да допълня, че ако ще правите такова изследване детето 7 - 10 дни не трябва да е пило противоалергични лекарства.

Мисля че не бива да пие противоалергични само ако се прави тест за алергени, кръвен или кожен. Аз изрично питах когато правихме имуноглобулина и доктора каза че за него няма значение.

# 597
  • София
Мисля че не бива да пие противоалергични само ако се прави тест за алергени, кръвен или кожен. Аз изрично питах когато правихме имуноглобулина и доктора каза че за него няма значение.

Леле, колкото лекари, толкова и мнения  ooooh!.
Този при, който водихме Ани миналата година е пулмолог и ме предупреди, да изчакаме с теста, ако пие противоалергични.

# 598
  • Варна

Леле, колкото лекари, толкова и мнения  ooooh!.
Този при, който водихме Ани миналата година е пулмолог и ме предупреди, да изчакаме с теста, ако пие противоалергични.

Е така де. И аз това казвам.Ако е тест не бива да се пият лекарства. Ти сигурна ли си че са изследвали тогава точно имуноглобулин? Защото пишеш че са взимали кръв от пръста, а за имуноглобулина се взема от вена. Аз също имам опит тука с алерголози доста и тестове. Имам доста алергии. Въпреки че съм възрастна, считам че кръвните тестове не са верни в много случаи и при възрастните. Преди три години си правих такъв, дадох около 300 лв.Уж бил по-достоверен. От цялата работа и при мене не показа от какво съм наистина алергична, но пък ми изкара алергия към моркови и риба, а аз нямам никакви проблеми с моркови и риба, ям си ги ежедневно или ежеседмично.

# 599
  • София
Имуноглобулин Е се изследва само чрез кръв от вена.  Peace
http://www.puls.bg/diagnostic/laboratory/laboratory_42.html

За тестовете за алергия - зависи какво противоалергично е приемано преди теста, лекар казва колко време да се изчака. Примерно ако е приеман урбазон венозно се чака 3 месеца.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт