Венеция-3-та тема

• 71 356
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
delda благодаря
ще се възползвам Hug

# 136
delda благодаря
ще се възползвам Hug
Радвам се, че съм полезна. Разрови и за други дати, Венеция е сравнително евтина дестинация на Wizz. Освен това напоследък доста често правят еднодневни намаления с 20% на цените на билетите.

# 137
Абсолютно споделям мнението на delda! Венеция е най - удобното място да се организирате сами. Ако се влачиш с група там из тесните "улички" просто загубваш от чара на Венеция! За кой път казвам че красотата на Венеция е в това да се шляеш без цел и посока, без да има значение времето и без да бързаш за някъде!

# 138
  • Пловдив
и аз да добавя към мнението на роси-боси - освен това е супер подходящ град да отидеш именно само с ръчен багаж, без да плащаш допълнително за куфар, тъй като е най-удобно да се "носиш" из града с нещо по-малко в ръка, няма кой да го превози, освен ако хотела не е точно до вапоретите или не се движите с таксита, там из тесните улици с големите куфари направо ги съжалих, а и отиването за първи път почти винаги води до загубване  Whistling

аз съм 100% за организирането самостоятелно, както съм правила винаги досега из почти цяла европа без значение кола или самолет.

# 139
  • София
Аз преди няколко дни се записах в темата с желанието някой ден пак да мога да отида до Венеция и се оказа, че април'12 ще отида  newsm44
Ще ви следя още по-изкъсо  Peace

# 140
 Напълно споделям мнението ,че сам да си организираш екскурзията е и по-евтино ,и по-приключенско някакси.Жал ми стана във Венеция да гледам тези организирани групи да търчат насам-натам като обезумели да се вместят във времето.Гарантирам ви,че ако веднъж го направите няма и да помислите повече за агенции и туроператори.

# 141
  • Countryside
След Рим идва ред и на Венеция. Тази тема ми разясни някои неща, златни сте  Hug
Гледам Уиз имат евтини билети, но на мен преди юли догодина няма да ми е възможно да пътувам. Та въпросът ми е дали юли е добре да се посети Венеция или да изчакам до септември-октомври? Също така колко дни са достатъчни да се разгледа, полетите на Уиз са сряда и  неделя, та се чудя дали да си взема от неделя до сряда (3 нощ.) или от сряда до неделя(4 нощ.)?
И още нещо, ако имаме 5 дни: искам да отидем и до Флоренция, с влак го дава около 3ч. Струва ли си да се пътува един ден до Флоренция сутринта да речем, на обед сме там с нощувка и на другия ден по обед/следобед обратно към Венеция? И за 1 ден ще успеем ли нещо да разгледаме във Флоренция, в смисъл дали си струва 3-те часа път?

# 142
  • Варна
След Рим идва ред и на Венеция. Тази тема ми разясни някои неща, златни сте  Hug 

Няколко пътешествия вече си организирахме сами и сме си много доволни и като организация и финансово.За нас оптималното е около 3 седмици,впоследното из Източна Европа бе 24 дни.Италианското беше 21 ,7 града,за Венеция и Флоренция по 3.Мисля че това  е оптималния минимум.Не са големи градове и долу горе стига за едно не твърде подробно запознаване.Те разбира се ,са толкова богати на забележителности че и седмица и месец все са малко.Ако наистина са само 3 дни по добре ги оставете за Венеция,хем така ще имате повод за друго пътешествие.Освен това УИЗЗ има още по евтини билети до БОЛОНЯ която е само на 100 км. до ФЛОРЕНЦИЯ.А и така ще имате повеч,евреме да отделите и за Пиза и Сиена.

# 143
За Венеция ти трябват 3 дни - за да и се насладиш както трябва. 99,9%  всички мои познати които са минали за 5-6 часа през Венеция(просто за да отбележат че са я видялии),  споделят разочарованието си от нея. Сан Марко не е Венеция, но иди и обяснявай Simple SmileSimple SmileSimple Smile Лично със семейството сме ходили 2 пъти с влака от Венеция до Флоренция. За Флоренция също ти трябват 2 дни.
Сиренце, до Флоренция винаги си струва да отидеш. Примерно ако тръгнете рано сутрин от Венеция, пътя ти с влака стрела е точно 2 часа!Иначе с регионалния сменяш в Болоня и там пътуваш повечко, пък и не спира на централната им гара, а на гара Рифреди. Та ако искарате 2 пълни дни, с една нощувка във Флоренция, определено ще си заслужава, но да отидете за 7-8 часа (както ние първия път направихме) си е едно отчетно пътуване!
 Peace
Ето това е моята Венеция (+ катинарчетата от Верона Simple Smile )

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 23:25 от rosi_bosi

# 144
Ние ходихме към 29 юли - супер беше. Вярно малко жега ставаше след обяд, но пък като се мушнеш в някоя тясна уличка и е хладно Simple Smile А и сладоледа много върви така Simple Smile И три дни са ти достатъчни - ние бяхме за 4 даже си правихме плаж на Лидо два пъти. Така, че ........... Наслаждавай се. По това време не миришеха каналите. Аз съм просто очарована Simple Smile

# 145
  • Countryside
Благодаря на всички включили се. Щом юли не миришат каналите, там сме!  Hug
Още се колебая 3 или 4 дни и за Флоренция. Може би наистина ще го оставя за друг път и да летим до Болоня  Thinking , но пък ми се ходеше до Милано за 3-4 дни+езерото Комо, та няма да имам финанси за всичко  Laughing  peterky2002 21 дни отпуска последователно звучи чудесно, но ми е невъзможно.

Сиренце, до Флоренция винаги си струва да отидеш.
Флоренция ми е  стара мечта. Знам че ми трябват 2-3 дни поне, но ако сме със стройна организация може би ще се получи( а ние сме доста добре дресирани пътешественици). Но пък ако ще ходим до Флоренция, няма да имаме време за Лидо и ще съкратим Бурано и Мурано. Другият вариант е да си вземем билети от неделя до неделя и да вместим всичко в програмата. Остава и да има някъде къмпинги, понеже 7 нощувки ще ме разорят  Mr. Green

# 146
Сиренце, според мен Милано можеш да го оставиш за друг път, когато ще имаш повече време в Италия - няма нищо кой знае колко интересно. Ние прекарахме един цял следобед във возене по трамваите и така разгледахме и обикновените квартали, извън скъпия център. Не заслужава да му се отделя повече от ден.

А какво значи няма да стигне времето? Всеки разглежда по различен начин, зависи за какво се отива някъде - за музеи и галерии, за нощен живот и ресторанти, да се усети духа на града. За последното стигат понякога и няколко часа, а ако човек иска да извършее всички забележителности - и седмица не са му достатъчни.

Та на мен за Венеция два дни ми бяха напълно достатъчни, в това включвам ставане по изгрев за снимки, два музея, ходене до Мурано и многократно обикаляне на малките улички, с повторение по няколко пъти. В този ред на мисли, щом искаш да видиш Флоренция - достави си това удоволствие, дори и за няколко часа да е  Hug

# 147
  • Countryside
Ох, съвсем се обърках (което не е много трудно за човек като мен  Mr. Green).
Мисълта ми беше, че ми се ходи и до Милано, естествено с друг полет, до Милано. Ако оставя Флоренция за друго ходене (с полет до Болоня) няма да ме огрее тази година. Ако взема билети на Уиз за сряда-неделя това са почти 5 дни, мога да си позволя лукса за 2 дни във Флоренция.
Иначе във Венеция ми се ходи в Двореца на Дожите, Сан Марко, Бурано и Мурано(кой от двата си струва повече, ако нямам време да знам кое да пропусна) и така да се пошлая и да хапнем някъде навън, да пийнем аперативче, да усетим духа и атмосферата, да се повозим на гондола. Затова май ще ми стигнат почти 3 дни  Thinking

# 148
  • София
Здравейте!
Ние бяхме във Венеция от 13 до 17 ноември.
Хотелът http://www.hotelsanzulian.com/inglese/hotel_uk.htm беше страхотен.  Стаите чисти, баните големи. Сменяха бельото през ден. Дори бяха оставили машинка против комари с неразпечатана таблетка, но в този сезон комари нямаше. Климатизацията остана загадка - топло, а нито парното, нито климатикът в стаята работеха - трябваше да попитам на рецепцията какво правят. На 3 мин от Сан Марко, където пък има спирки на всякакви вапорети.  С асансьор и страхотна закуска, а на 150 метра и супермаркет Кооп. Нямам никакви забележки. Цената беше повече от прилична - EUR 479,28 за 4 нощувки за две стаи - 2-ка и 3-ка със закуска.
Triple Room               1   Bed And Breakfast    13 Nov 2011   17 Nov 2011   EUR 285,47

Програмата:
1-ия ден следобед и през целия 2-ри ден обикаляхме по островите - Лидо, Мурано, Бурано и Сан Джоржо с карти за 36 часа.
3-ти ден - разходка до езерото Гарда (Сирмионе) и Верона. С влак до Верона и после автобус до Сирмионе.
4-5-ти ден - разходки и разглеждане на Венеция.
От музеите влязохме само в изумителната  Школа на францисканците  Сан Роко.

# 149
За този план три дни ми се струват напълно достатъчни. Мурано е по-популярната дестинация, по-красивото островче. В Бурано обаче няма толкова туристи и се е запазил "по-натуралния дух". На мен Мурано ми беше по-интересен, наблюдавахме демонстрация за направа на стъкла във фабриката, беше хубаво.

А, ясно за Милано. Ако правилно разбрах първоначалната идея е полет до Болоня, 2 дни Флоренция и 3 дни Венеция? Аз бих избрала този вариант.

Общи условия

Активация на акаунт