Венеция-3-та тема

• 71 290
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Благодаря за бързата реакция Hug
Вече нямам търпение, нахъсала съм се за снимкиии.  photo

# 286
Момичета, аз да припомня Rolling Venice card : http://www.hellovenezia.com/index.php?option=com_content&vie … d=158&lang=en - струва 4 евро, купува се от туристическите офиси - на Пиацале Рома има такъв. За хора между 14 и 29 години. Важи до края на календарната година, в която е купена.
Тридневната карта е 18 евро вместо 33, има и отстъпки за музеи, заведения и т.н.- има ги в сайта.

И една великолепна находка от последното ми посещение на Венеция : Scuola Grande di San Rocco  - http://venezia-emilia.blogspot.com/2010/05/scuola-grande-di-san-rocco.html. С картата входа е 5 евро. Иначе - 10 евро. С една дума - разкош!

Последна редакция: нд, 26 фев 2012, 12:13 от delda

# 287
  • Бургас
да се отчета и аз от пътуването до Венеция Simple Smile
Хотела ни беше в Местре - хотел Мондиал, определено си заслужаваше 63 евро на вечер + закуска, но не бих повторила. Не ми хареса квартала, има само емигранти ( не съм расистка, но ми дойдоха в повече ). Другият път определено ще спим във Венеция и ще бъдем без децата Simple Smile
За шатъла от летището - бях чела някъде в началото на темата , че е 5 евро - не е вярно  7 евро е вече на човек еднопосочно.
За валидирането на картите - еми такива машини има само в самата Венеция, обиколихме Местре, питахме и на гарата - това е . Купихме си билетче за 1,30 евро до Венеция и там валидирахме картите.
Карнавалът наистина беше много хубав, костюмите бяха страхотни и децата много се впечатлиха.
Впечатлена съм и от влаковете. Последния ден решихме да отидем до Верона и разбира се, купихме билети и изпуснахме влака. От там отново на гишето на гарата - хората бяха много любезни и ни казаха да хванем следващия влак до Падуа( след 15 минути) и там да направим връзката. Билетите важаха за следващия влак, от Падуа пък до Верона имаше автобус - и всичкото това с билетите, които купихме на ж.п.гарата. Всички знаеха английски, което мен лично много приятно ме изненада.

# 288

За валидирането на картите - еми такива машини има само в самата Венеция, обиколихме Местре, питахме и на гарата - това е . Купихме си билетче за 1,30 евро до Венеция и там валидирахме картите.

Валидаторите са в автобусите. Вместо билетчето е трябвало просто да валидирате картата.

# 289
Благодая на всички за това, че споделяте опита си. Бяхте ми много полезни!
Да се отчета и аз. Както научих от вас при притигането си на Тревизо си взехме билетчета за автобусите на ATVO (13 евро/човек  в двете посоки).
Във Венеция си взехме 72 часови карти за градски транспорт (Аctv). Има намаление на картите за възраст между 14 и 29 год. с Rolling Venice card - 18 евро. За възраст над 29 год.картата е  33 евро за 72 часа.
Хотела който бяхме резервирали беше със страхотна локация. Казва се Best Western Montecarlo http://www.booking.com/hotel/it/montecarlovenice.html?sid=34a002 … 1d8da3b9dc819d064
Точно до Сан Марко, на 3 мин.пеша от спирката на вапоретите. Всеки ден ни сменяха чаршафите и кърпите, зарждаха ежедневно банята с консумативи. Дори вечер когато се връщахме заварвахме леглата си оправени за сън, стаята отново беше оправена, а боклуците от кошчетата изхвърлени. Закуската е на шведска маса, много разнообразна и богата. Персонала е любезен. WI- FI в стаята не се заплаща.

Разходихме се и до Мурано, Бурано и Лидо с въпросните карти за транспорта.

В един от дните ни спря на площад Сан Марко представител на Община Венеция и ни предложи безлатен транспорт до фабрика за стъкло в Мурано. Идеята на Общината е да се пуполизира оригиналното стъкло от Мурано. Ветрините във Венеция са пълни с китайско стъкло.
Та въпросния господин ни качи на едно водно такси и ни изпрати да пътуваме наистина безплатно да фабриката в Мурано. Видяхме как се прави стъкото и разгледахме шоу рума. Има страхотни неща, изключително красиви и скъпи. Заслужава си разходката.
Бурано ми хареса като екзотика. Различни цветове на къщите, канали....., но малко скучно.
Лидо е съсем различно. Изобщо не прилича на Венеция. Има коли и стандартни улици. Големи красиви и тузарски къщи. Много чисто.
Но все пак най - красива си е Венеция. С удоволствиe ще се върна....

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 00:12 от simoni

# 290
  • Варна
прекрасно:)Simple SmileSimple Smile
Сподели и за цените на хотела,механизма на резервация и плащане и начините и местата за свободно хранене защото това е което най много мъчи самостоятелните пътешественици .

# 291
прекрасно:)Simple SmileSimple Smile
Сподели и за цените на хотела,механизма на резервация и плащане и начините и местата за свободно хранене защото това е което най много мъчи самостоятелните пътешественици .

Хотела го резервирахме през booking.com
Цена за стая за трима първи ден - 119 евро, останалите два по 139 евро. Това са цени за безплатна анулация т.е. можеш да си откажеш резервацията без неустойки най- късно до два дни преди датата на пристигане. Ако резервацията е без право на анулация цената е по - ниска, но си поемаш риска и  ако не пристигнеш хотела има право да си отдържи сумата или част от нея от кредитната ти карта. Всички условия по резервацията и неустойки по евентуална анулация  за съответния хотел са описани в booking.com

Всички говорят английски и не е проблем да попитате и да ви упътят за всичко. В нашия хотел всички на рецепцията говореха и срахотен френски, предполагам, че това не е изключение тъй като имаше много туристи французи.

Хранихме се общо взето където ни падне- около моста Риалто например. Има много заведения. Ние случайно седнахме в заведение което се държи от индиици (или поне сервитьорите бяха такива). По нищо не се различава от всички около него. Еднакви маси и покривки. Малко по - евтино от другите. Това го забелязахме обаче като седнахме. Цените на пиците започват от 6 евро - пица Маргарита (с моцарела- без месо). Литър бира 10 евро. Сервират ти я в халба, не е в кана. Сметка за трима за три различни пици, две коли и литър бира 41 евро.

Има много заведения, които се държат от китайци. Сметка в едно от тях за две бири, две коли, три пици и пилешко с пържени картофи - 64 евро.
Цени на бира по различни кафенета между 7 и 12 евро

Цени на дрехи, чанти, портмонета и т.н.  по всички бутици из Венеция - доста скъпи. Има магазини на всички фирми за които можете да се сетите.
Неща на по нормални цени - само в магазинчета които се държат от китайци. Стоката в тях - нищо особено.

Сладолед - две топки  около 3 евро.

Сувенири за подарък - от 1,90 за магнитче за хладилник до 10 ключодържателя на Венеция за 10 евро.

Карнавални маски от 10 до 25 евро.

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 12:57 от simoni

# 292
Добър вечер:)
Планувам посещение на Венеция и във връзка с това ме интересува кой хотел ще ми препоръчате в района на гарата. Иска ми се да посетим и Верона.

Благодаря  ви за отговорите.Simple Smile

# 293
Здравейте,
и ние се върнахме от Венеция в петък Simple Smile сигурно повечето си спомнят полета Wink Можехме да останем на летище Бургас(летище София беше затворено временно)
Взехме карти Rolling(4 евро) с 72 часа които са за 18 евро . И на Атво за 13 евро отиване и връщане на човек от Тревизо до Местре(ходи и до Венеция).
Спахме в хотел Централ , резервивахме го от компания от България - казва се Съркъл . Исках да бъда поне сигурна за хотела от тук, че ако стане нещо да се разправям на български Simple Smile Закуската е досттаъчна, вкусна и малко еднообразна, но на мен хубавото не ми омръзна Simple Smile Сменяха всеки ден кърпите и оправяха стаята.Резервирахме си всичко с месеци  още от декември, когато самолетните билети не бяха скъпи Simple Smile
Хотела е мн приличен спира автобус номер 7, който ходи до Венеция има и супермаркет също до него (може да разгледате Mестре в Google Earth като разходка мн е полезно) В самата венеция има закътани малки супермаркети. Цените според мен са същите, но в евро в супермаркетите в самата Венеция цените са като нашите курорти но пак е евро Simple Smile Една малка количка беше 3 евро примерно Wink Има и отделни за бързо хранене, където може да намерите парче пица за 2-3 евро което ще е много вкусно.
Храната е изключително вкусна, пици, спагети, сладка, капучино не ги пропускайте Simple Smile Няколко пъти седнахме и на ресторант. Има сервиз около 10-12 %. Ако в България като седнете давата 40 лева там ще дадете 40-50 еврро за двама .
Гондолата Simple Smile ами пазарете се, там те развеждат на райони в нашия хотел имаше услуга серената на гондола и пишеше 40 евро booking  Simple Smile Ако имате на сърце и 200 евро няма да ви откажат да ви вземат:) Нашия гондолиер ни пя, разказва ни и беше мнооого хубаво Simple Smile
Оххх има мноого неща да се кажат - да знаете във Венеция няма как да се загубите! Карти ви дават още като си купите картите за атво. С Rolling картите двореца на дожите цената на билета е 8 евро.  Определено не предпочетох идеята да се разхождам с карта в ръка и да бягам от едно място на друго така че просто се оставих на града да ме разходи къде ли не обиколихме 4 дена цял ден се разхождахме Simple Smile
А да и за карнавала Simple Smile е имаше много маски, всички ти дават да се снимаш с тях приятно им е. На следващия ден когато приключи карнавала, изчезнаха и туристите Simple Smile
Наистина има много неща които да се кажат, но по дълъг пост няма да правя Simple Smile  
На всички които смятат да отидат - отивайте ! Няма нищо по хубаво от вкусна храна, романтично място и толкова много история ( и малко неприятното мнооооого туристи Wink) Благодаря и на всички, които помогнаха тук с информация  . baloni

# 294
Много полезна тема. Ще ви следя, защото мисля да изненадам ММ за рождения ден.

# 295
  • София
Момичета, от вас научих толкова много полезни неща. Благодаря ви. Ще пътувам края на март, ако някой има две Rolling Venice карти и не му трябват бих се възползвала от тях  Laughing

# 296
С удоволствие бих ти я подарила, но ме накараха да напиша името и датата на раждане.
При проверка се удостоверява с лична карта или паспорт.
Между другото нас не са ни проверявали никъде.

# 297
Здравейте!  Честита Баба Марта на всички! С голям интерес изчетох двете стари теми и тази до тук. Радвам се, че ви има и ви благодаря за полезната информация!  В началото на април ще пътувам за първи път с детето си до Венеция. Скоро ще започна да ви заливам с въпроси.

# 298
  • русе
Аз имам един въпрос към последноходилите - някъде четох, че в базиликата Сан Марко не пускали с багаж, примерно малка раничка, депозирал се някъде наблизо безплатно - това вярно ли е? С фотоапарат, имам предвид от по-големите с чантичка, пускат ли? А вътре снимането дали е разрешено? Скоро попаднах на блога на една украинка - имаше страхотни снимки от Сан Марко и двореца на дожите и се замислих, че тук в темата не съм срещала вътрешни снимки и от двете места  Thinking

# 299
Aз лично не съм забелязала указателни знаци за забрана на влизане с багаж.
Знаци  забранено снимането има.

Общи условия

Активация на акаунт