Венеция-3-та тема

• 71 197
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • Milano

Здравейте, за първи път пиша във форума, досега само ви чета с удоволствие и научавам полезни и практични неща. Може ли за информация:
- откъде сте си купили евтини билети до Верона
- колко време се пътува до Верона и за колко време я разгледахте /доколкото разбирам няма кой знае колко много неща за разглеждане/
- карти за товалетна от къде може да се закупят
- Знаеш ли дали Фаваро Венето е далеч от Местре /нашият хотел е там/

[/quote

1. Билети до Верона. С влак от Местре до Верона с Трениталия. С регионалния влак струват 7,40 евро (regionale) втора класа,  с freccia bianca (експресен влак) е 22 евро.
Eто:
https://www.lefrecce.it/B2CWeb/search.do?parameter=searchOutputViewer

2. с регионалния се пътува 2 4аса и 10 мин., с експресния 58 мин.

3. Фаваро Венето е на 4,8км изто4но от Местре, т.е по-близо е до Венеция (лагуната) от Местре.

За другите неща незнам (тоалетни и т.н.)

# 541
Карти за тоалетна вървят с карта за транспорт от venice connected. Тук е отбелязано, от къде можеш да си вземеш картите за безплатно WC.
http://www.veniceconnected.com/node/1638

Зависи за колко дена ти е картата.

Иначе на място можеш да платиш 1.50 Евро и пак влизаш в тоалетната.

# 542
Здравейте,
интересува ме с какво по-точно Venice Card (29,90E) е по-добра от Rolling Venice(4E). Разбрах, че с Rolling Venice има намаление за 'градския транспорт', а при тази другата не видях подобно нещо, което ме учудва, като гледам голямата разлика в цената.  ooooh! Чак през март ще пътуваме към Венеция, но отсега им се чудя на тези карти... Благодаря предварително за информацията Simple Smile

# 543
Здравейте,
интересува ме с какво по-точно Venice Card (29,90E) е по-добра от Rolling Venice(4E). Разбрах, че с Rolling Venice има намаление за 'градския транспорт', а при тази другата не видях подобно нещо, което ме учудва, като гледам голямата разлика в цената.  ooooh! Чак през март ще пътуваме към Венеция, но отсега им се чудя на тези карти... Благодаря предварително за информацията Simple Smile

Двете карти са различни по същество.
Първата е карта за посещение на музеи(най-обща казано)+ две тоалетни.
Втората ти дава възможност да си закупиш 72 часова карта за транспорт с намаление.

# 544
Благодаря Simple Smile

# 545
  • Бургас
Едно предупреждение  за тези, чието връщане се пада в неделя, за да не изтървете полета си на УИЗ от 13.55 !
В неделя автобусите на  ATVO , които тръгват от Пиацале Рома за Тревизо са на по-големи интервали. Последният, който можете да хванете , за да не закъснеете е от 11 ч. Следващият е чак в 12.40 и тъй като пътя до летището е около час, няма да стигнете навреме. Ние го изтървахме за минути и се наложи да хващаме такси, за да не пропуснем полета - 100 евро е таксито.
За тази подробност никъде не прочетох тук във форума и затова предупреждавам.

# 546
Едно предупреждение  за тези, чието връщане се пада в неделя, за да не изтървете полета си на УИЗ от 13.55 !
В неделя автобусите на  ATVO , които тръгват от Пиацале Рома за Тревизо са на по-големи интервали. Последният, който можете да хванете , за да не закъснеете е от 11 ч. Следващият е чак в 12.40 и тъй като пътя до летището е около час, няма да стигнете навреме. Ние го изтървахме за минути и се наложи да хващаме такси, за да не пропуснем полета - 100 евро е таксито.

Аз бях писала, че трябва да се проверят деня и часа на автобуса за връщане.
Ние също го изпуснахме автобуса и хванахме автобус на другата фирма, която пътува до Тревизо. Техния автобус тръгваше в 11.20.
Ето я: http://en.barziservice.com/services/apt-line-treviso-aptmestreve … s-by-highway.html

# 547

Аз бях писала, че трябва да се проверят деня и часа на автобуса за връщане.
Ние също го изпуснахме автобуса и хванахме автобус на другата фирма, която пътува до Тревизо. Техния автобус тръгваше в 11.20.
Ето я: http://en.barziservice.com/services/apt-line-treviso-aptmestreve … s-by-highway.html
Ние също хванахме този в 11:20, от Трончето. Даже шофьорът беше така добър да ни поизчака малко, помолен от наши приятели в автобуса, защото се бяхме качили на най-бавното вапорето евър. Той и полета закъсня де, а и ние се чекирахме едва когато видяхме, че самолетът кацна.

# 548
Здравейте отново Simple Smile Изчетох цялата тема, но така и не научих как точно става с WC Pass-a?  Confused Доколкото разбрах има общо с билетите за транспорт... Ще сме с Rolling карти + 72 часа билет - просто си го взимаме заедно с тях ли? И има ли някакво ограничение на посещенията? Ще пътуваме през Март, вече буукнахме и самолетните билети и хотела, но още се чудя на това WC...

# 549
 Ще си позволя да отговоря за картите за градските тоалетни като завърнала се вчера от Венеция  Simple Smile
 Ние си закупихме такава предварително онлайн от сайта на Venice Connected. Тъй като бяхме за 4 дни, избрахме седмична (цената е 7 евро). След като се  закупи се получава номер, срещу който се получават 10 малки карти ( всяка е за 1 посещение до тоалетна). Тези карти се получават в пунктовете на Venice Connected (има карта на сайта колко и къде са; ако не се лъжа със сигурност имаше на Piazzale Roma и на паркинга). Ние забравихме при пристигане да минем през такъв  Embarassed (вероятно омагьосани от гледката на Венеция  Laughing ), ала така и не ни се наложи да ги ползваме. На картата на сайта са показани и местата, където се намират градските тоалетни.
 Предполагам, че за пътуващи с деца е на практика задължително да имаш такива карти. На нас като на двама възрастни не ни се наложи.

# 550
И ние вчера се върнахме от Венеция. Ако някой има нужда от информация с удовоствие ще се опитам да помогна

# 551
Разказвай всичко Grinning
В кой хотел бяхте, колко дни, какво видяхте, с какви билети, времето как беше?
Кое препоръчваш като задължително да се посети, кое може да се пропусне?
Кой автобус за летището хванахне на връщане?

# 552
Разказвай всичко Grinning
В кой хотел бяхте, колко дни, какво видяхте, с какви билети, времето как беше?
Кое препоръчваш като задължително да се посети, кое може да се пропусне?
Кой автобус за летището хванахне на връщане?

Grinning Бяхме отседнали в хотел Алтиери, който се намира във Фаваро Венето /в континенталната част, на 20 мин. с градския транспорт от Пиацале Рома/. Хотела - на вид нищо особено, но аз съм доволна - стаята беше чиста, прилично обзаведена и учудващо за мен всеки ден ни чистеха и оправяха стаята, въпреки, че хотела е 3 звезди. Самото Фаваро Венето не е голямо, има една много добра пицария, ако някой отсяда там ще я препоръчам. Пътуването с автобуса от Венеция до хотела не ни тежеше, защото спира буквално пред хотела. Още повече че в в офертата за хотела ни се включваха безплатни билети за отиване и връщане до Венеция за всеки ден. Дори ми останаха 4 двупосочни билета, ако някой ще пътува скоро мога да му ги дам.
Бяхме за 4 нощувки, купихме си карти за вапоретките за 3 дни /35 евро за приятеля ми и 22 евро за мен /ролинг венис карта 4 евро + карта за транспорта 18 евро/. Препоръчвам тези карти за задължителни, ние ги използвахме максимално и не мога да си представя без тях как щях да се насладя на Канале гранде. Въпреки че никой никога не ни провери дали сме с карти, дали не сме. Само на някои спирки /като Сан Марко/ трябва да си отвориш вратата с картата, на повечето други спирки си влизаш свободно.
Бяхме си разпределили времето по следния начин - 1 ден /от обяд натам/ - първи впечатления и разходки из Венеция. Ден 2 - разходка до островите Мурано, Бурано, Торчело и Лидо. 3 ден - отново из улиците на Венеция, вече по-спокойни разходки. 4 ден - посещение до Верона и обратно.
Във Венеция видяхме площада Сан Марко, хранисхме гълъбите /много беше забавано, поне за мен/, аз се качвах на камбанарията /8 евро/, влизахме и в базиликата Сан Марко /но не се качвахме на втория етаж при конете - 5 евро/. В двореца на дожите не сме влизали. В Богородица на избавлението влизахме - входа е свободен. Разхождахме се из зоната на мостовете Риалто и Академията, по площадите Сан Стефано и Санта Маргарита, разходихме се по Джудека, слязохме на Сан Джорджо Маджоре да разгледаме. Златната къща и колекцията на Пеги Гугенхайм само отвън ги гледахме /според мен може да се пропуснат, освен ако не разбираш много от изкуство/. Островите вече ги споменах - най-интересен е Бурано. На Мурано гледахме демострация как правят стъклените фигури. 3 дни за Венеция и островите е предостатъчно според мен.
Относно храненето - за около 30 евро /с бакшиша/ хапвахме предоволно - например 2 доста големи пици, 1 салата, 0,5л. вино. Има две ресторантчета близо до Риалто, които мога да препоръчам като сравнително по-евтини.
Във Верона доста ни хареса - градът е хубав и по-модерен, изглежда ми хубав за живеене  Simple Smile
Времето първите 2 дни беше прекрасно -слънчево, дори на момента се събличахме по къс ръкав. третия ден привечер започна да вали, а четвъртия ден /когато бяхме във Верона/ почти изцяло валеше. Вчера, когато си тръгваме скова ужасен студ, а сега гледам, че вече  и са се наводнили.
Относно автобуса до летището на връщане - тъй като точно тогава се сменяше времето, а и знаех, че точно тогава сменят и разписанието на ATVO бусовете, се бях подготвила с новото разписание и хванахме автобуса от Пиацале Рома в 09,40ч. - в 10,45ч. бяхме на летището, а полетът ни беше в 12,25ч. Нарочно хванахме малко по-ранния автобус, за да няма непроятни изненади. Билетът струва 13 евро в двете посоки /от и до летището/. Това е в резюме за нашето пътешествие до Венеция и Верона

# 553
Mamuta би ли разказала по подробно за 2-рия ти ден - разходката по островите. Интересува ме как успя да съчетаеш 4 острова за един ден - в колко часа тръгна, в каква последователност, по колко време им отдели и считаш ли че на всеки един от тях си заслужава ходенето.

# 554
Mamuta би ли разказала по подробно за 2-рия ти ден - разходката по островите. Интересува ме как успя да съчетаеш 4 острова за един ден - в колко часа тръгна, в каква последователност, по колко време им отдели и считаш ли че на всеки един от тях си заслужава ходенето.

Тръгнахме от пиацале рома към 09,30ч ако не се лъжа, първо отидохме до Мурано /около 20 мин.се пътува/, разгледахме за около час - не си струва според мен да му се отделя повече време. Не ме впечатли особено, но направихме едно кръгче да разгледаме. Най-интересното беше една отворена врата в близост до спирката на вапоретото, където вътре правеха демострация на изработки от стъкло. Иначе има много магазинчета с муранско стъкло. Послед продължихме към Бурано /още 20-тина минути се пътува/ - там вече беше доста по-приятно, отделихме около 2 часа /като половин час седяхме на кафе/. Известно е с дантелите, но ние предимно се впечатлихме от разноцветните къщи. След това отпътувахме за Торчело - само на 5 минути от Бурано. Там забележителностите са разположени буквално на едно място - разгледахме ги за около 40 минути /според мен предостатъчни/. После обратно към Венеция - слязохме от вапоретото може би към 15,00ч. Хапнахме набързо и тръгнахме към Лидо, там отделихме също около 1,5 часа и това е в общи линии.
Според мен всички трябва да се посетят, особено първите 3, за да придобиеш представа за тях, а ако имаш желание и нтерес може и по-детайлно да се запознаеш с тях, например да влезеш с музея на стъклото на Мурано или в Музея на дантелите в Бурано, или в музея на Торчело... аз нямах такъв интерес, исках просто да разгледам и да почувствам островите

Общи условия

Активация на акаунт