Венеция-3-та тема

• 71 310
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
  • In transit
Някой пътувал ли е в рамките на един ден отиване и връщане от Венеция до Сан Марино. Много се чудя дали си струва усилието. Още повече, че ще сме с две деца. Но синът ми определено иска да отиде там. Умира си да отиде в град държава:)

Аз не бих се наела. Само пътя ти от Венеция до Римини е 3 часа в една посока. Още около час е от Римини с автобус до Сан Марино(обаче по обед имаше някаква пауза в автобусите, а и по принцип са на около час разписанието им)...т.е 8 -9 часа грубо имате само в път. А сте и две деца. Отделно билета за влака е 40-50 евро на човек в една посока. Дори и да ползваш някакви намаления, пак са много. Според мен по евтино ще ви излезе с рент-а-кар или преспиване в Римини. Имай предвид, че само за разходка в Сан Марино ти трябват поне 2 часа за да видиш нещо и там всичко е на баир Simple Smile

да се допълня..сега проверих и с кола, пак е около 3 часа пътя в една посока.

# 241
Здавейте мами,
някой има ли познат ексурзовод за Внеция? Ще пътуваме за там края на месеца за три дни, та ако някоя от вас има такъв познат, който може да ни разведе срещу заплащане  ще съм благодарна.

# 242
http://www.bohemia.bg/prog.php?p=1250&c=1

Планирам да отида на тази екскурзия с една друга двойка. Аз съм сама, те са двама.
Чета, че за самостоятелна стая трябва да доплатя още 103 лв.
Искам да попитам по-опитните в екскурзиите как стоят нещата с нощуването и има ли начин да избегна това допълнително плащане!?

Предполагам ако има друг самостоятелно пътуващ, като мен и изрази съгласие...Само това ми идва на ум?
Не мога да се свържа с Бохемия, за да ми разяснят!Евентуално ще пратя мейл.
Ще съм благодарна на всякакъв съвет!
Както и отзиви за дестинацията.

Какво ли е времето през месец май? Предвид очерталата се гадна зима сега? Rolling Eyes

# 243
  • Пловдив
най-лесно ще е ако убедиш познат да дойде, иначе не знам агенциите да могат да убедят друг самостоятелен пътник да иска с теб в една стая, още повече, че това е дестинация, където не ходят много по сами хората  Rolling Eyes
иначе си е по-скъпо винаги сам в една стая, отколкото двама да делите, не е само в тази агенция, но и в самите хотели е така, разгледай сайта booking.com и сравни цената на единични и двойни стаи.
според мен, ако намериш самостоятелен хотел ( не си вързана с агенцията) може да спазариш цена, но както виждам искаш с агенцията и твоите приятели, значи се съобразяваш с техните условия, това му е минуса на организирано пътуване.

# 244
# 245
  • срещу двата комина :)))
http://www.bohemia.bg/prog.php?p=1250&c=1

Планирам да отида на тази екскурзия с една друга двойка. Аз съм сама, те са двама.
Чета, че за самостоятелна стая трябва да доплатя още 103 лв.
Искам да попитам по-опитните в екскурзиите как стоят нещата с нощуването и има ли начин да избегна това допълнително плащане!?

Предполагам ако има друг самостоятелно пътуващ, като мен и изрази съгласие...Само това ми идва на ум?
Не мога да се свържа с Бохемия, за да ми разяснят!Евентуално ще пратя мейл.
Ще съм благодарна на всякакъв съвет!
Както и отзиви за дестинацията.

Какво ли е времето през месец май? Предвид очерталата се гадна зима сега? Rolling Eyes
пътувала съм с Бохемия по други дестинации, и винаги е имало по няколко човека, които пътуват сами .  Ако ти не си доплатиш ще те сложат с някой друг, а ако няма друг не виждам как ще  те карат да си плащаш   Peace

# 246
Благодаря за отзвука, но получавам две напълно противоречащи си мнения.
Да, съгласна съм относно недостатъците на организираното пътуване, но това е варианта на който съм се спряла.
А как ще ме принудят ли-ми има го в допълнителните условия. Та затова за сега проучвам възможностите как да го избегна. Категорично ще попитам за други самостоятелно пътуващи, като мен.

# 247
  • Пловдив
естествено, че ще те "накарат" да си платиш, ако си сама, точно защото всички хотели имат по-високи цени за единичните стаи, по-скъпо е да си сам в стая (на човек, примерно стаята е 500 лв, пада се 250 да делите, но ако си сама стаята ти е 350 лв), отколкото в същата стая да сте двама! то на самия хотел му е неизгодно 1 човек в стая! все пак бохемия са само агенция, те самите плащат повече в единични стаи, затова няма да те "накарат" ами си е логично и задължително.
вариантите ти аз ги виждам: отиваш самостоятелно от приятелите, самоорганизирано и отсядаш на различно място от тях или си го уреждаш същото място, но сама (агенциите казват хотелите все пак); отиваш с агенцията, питаш има ли друг самостоятелен човек, връзка с него, убеждаваш го лично; плащаш си да си сама;взимате апартамент с приятелите ти ако желаят и на всички ви излиза по-изгодно;организирате се сами и си наемате не хотел, а има едни апартаменти с отделни стаи и пак е по-добре, в сайта, който ти дадох са.
  bouquet

# 248
аз също им гледах цените на екскурзиите и решихме да се организираме сами. препоръчвам го и на вас  Peace

# 249
аз също им гледах цените на екскурзиите и решихме да се организираме сами. препоръчвам го и на вас  Peace
Жезефин, благодаря за съветите.
mu_ry, колко смяташ че ще ти излезе подобна екскурзия самостоятелно? Питам просто от любопитство. За сега не е вариант.

# 250
  • In transit
mu_ry, колко смяташ че ще ти излезе подобна екскурзия самостоятелно? Питам просто от любопитство. За сега не е вариант.
на половина поне и няма да си зависима от никой  Peace

# 251
На мен през 2009 г. ми излезна около 500 лв. всичко - самолетен билет,3 нощувки, транспорт до и във Венеция,храна,сувенири и допълнителни разходи. Peace Като гледах цените на Мигнон сега и тогава са едни и същи.

# 252
ами все още нямам идея, но миналата година пътувахме така до Рим за 4 нощувки и ни излезе горе-долу колкото екскурзията, но пътувахме със самолет и видяхме много повече.
За мен, екскурзиите са за по-близки дестинации  Peace

# 253
  • Пловдив
аз също им гледах цените на екскурзиите и решихме да се организираме сами. препоръчвам го и на вас  Peace

моля!
на нас с мъжа ми ни излезе за Венеция (20-24ноември 2011) по 60 лв/човек с таксите и плащането с карта самолетният билет, хотела можеш по цена да си го харесаш, но ние бяхме за 4 нощувки в луксозен хотел до Сан Марко със закуски - ca dei conti( в Италия повечето хотели включват закуски в цената за разлика от Франция) - 560 лв (уговорка директно с хотела, по сайтовете беше по-скъпо-640лв+), по 18 евро карта за младежи за 3 дни, 5 евро/човек от летището до венеция (марко поло летище) и храна от близкия хранителен можеш да изкараш за 20 евро тези дни буквално. Е, ние вечеряхме по ресторанти, не сме били на бюджетна екскурзия с него, но аз лично съм организирала и бюджетни екскурзии из Европа (Италия, Франция, Швейцария, Словения..) - няма по-изгодно от това сам да се занимаеш, ако имаш малко време.
успех   bouquet

# 254
  • русе
Каналите на венецианската лагуна замръзнаха след повече от 20г

Искрено се надявам времето да се оправи, че точно след месец ще сме там  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт