Венеция-3-та тема

• 71 251
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Аз пък се върнах преди два дни и ако мога ще отговарям на въпроси.  Laughing
Сподели впечатления  Hug
Колко струва карта за градски  транспорт за 24 ч. ?

# 391
  • тук-там
В самата Венеция - островната част има ли паркинги и каква е цената? newsm78
Сигурно е писано някъде, ама....

# 392
...
Сподели впечатления  Hug
Колко струва карта за градски  транспорт за 24 ч. ?

Хубаво беше. Спахме в хотел в самата Венеция.
Бяхме си купили карти за транспорт за 72 часа- 35 евро(за 24 часа е 18 евро).
Ползвахме го редовно транспорта. Разстоянията действително не са много големи, но ако искаш да разгледаш повече места си трябва и транспорт. Ходихме до Мурано, Бурано, Торчело и Лидо.
Хранехме се където сварим.  Laughing
Видя ми се скъпичко. Тоалетните са по 1,5 и 2 евро ...

В началото на Венеция има огромен паркинг, не знам цените, но е скъпо(по спомен над 20 евро на ден). Също така се препоръчва да не се оставя никакъв багаж в колата.
В края на Местре(почти преди моста за Венеция) видяхме голям паркинг и предполагам, че там е значително по-изгодно да си остави колата човек.
Чела съм и за един хотел във Венеция със собствен паркинг - ето го - 
http://www.hotelsantachiara.it/

# 393
  • тук-там
Чела съм и за един хотел във Венеция със собствен паркинг - ето го - 
http://www.hotelsantachiara.it/

М, даа, за 200 евро двойна стая май ще я оставим на платения паркинг.

Благодаря ти!  bouquet

# 394
  • Варна

Ами то там всички автомобилни пътища свършват на паркинга до гарата.Самата Венеция няма автотранспорт.

# 395
  • София
Момичета, и ние се завърнахме от Венеция. Предполагам не е нужно да пиша колко хубаво изкарахме и колко съм възхитена от всичко.... ех, споменииии
Едно форумско мамче ми изпрати 2 карти Ролинг Венис (ен брой употреба  Sunglasses, които използвахме без проблем (специални благодарности, още веднъж   bouquet), въпреки че само аз съм на 29 год., мъжът ми е на 33 (никой никъде не ни е искал нищо). Благодарение на тези младежки карти, транспортът ни беше само по 18 Евро за 72 часа. Отделно вместо по 16 Е за вход в Двореца на дожите, платихме по 8 Е - определено си струват... Двете карти важат до 31.12.2012 и който иска мога да му ги изпратя (в Сф съм), с единственото условие да "предаде" нататък, ако му свършат работа. Wink
Приятни мигове на всички пътешественици!!!

# 396
  • Пловдив
rossykv  Много се радвам, че сте изкарали добре и че всичко е минало по план, ей как ми се приходи пак!  Mr. Green

# 397
 rossykv, аз съм кандидат, но няма да мине номера  Mr. Green
В тази връзка да попитам само със студентска карта важат ли намаленията, както и дъщеря ми е ученичка-има ли вариант да ползва намаление?

# 398
  • тук-там
.............както и дъщеря ми е ученичка-има ли вариант да ползва намаление?

И аз съм със студентка и ученичка - тези ISIC карти дали ще важат?

http://isic.bg/isic-karti

# 399
  • моята мила родна страна
В кои музеи може да се ползва намаление с тези карти и само за 72-часовите карти за транспорт ли? Ще съм благодарна за две такива карти, пътувам в началото на септември.

# 400
Да се похваля резервирах днес билети на Уиз за края на ноември за Венеция с приятели,но бихте ли ми казали дали мога да ги платя в понеделник или трябва днес да се ходи до Мола на Стамболийски,знам че там ДСК работи и днес?  newsm78   Който се интересува,понеже от доста време следя това е най-ниската цена която намерих,тъй като нямаме определена дата която ни интересува,та билет на човек е 72лв в двете посоки и с таксите.

# 401
Ако на някой му е домъчняло за Венеция, може да я види през моя поглед http://mimilu.snimka.bg/travel/veneciya-2012.684371

# 402
  • моята мила родна страна
Ако на някой му е домъчняло за Венеция, може да я види през моя поглед http://mimilu.snimka.bg/travel/veneciya-2012.684371
Страхотен албум  newsm10 Поздравления! Нямам търпение да видя всичката тази красота на живо Grinning

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 11:43 от jovigirl

# 403
# 404
Откога се каня да вляза тук и да препоръчам имота, на който попаднах случайно, докато правех резервация през май и който се оказа най-доброто ни венецианско попадение досега.

Ето тези апартаменти са абсолютно точно толкова прелестни наяве, колкото и на снимки. Намират се на о.Джудека, който е срещу Венеция (дели ги 500м.вода) и повечето от прозорците гледат към Сан Марко. За нашия вкус това беше съвършената локация - спокойно, страшно красиво, с удобен транспорт, далеч от омразните туристически тълпи и в същото време, в сърцето на този невероятен град. Ексклузивност, дет се вика Heart Eyes

Мога също така да препоръчам големия 4-5-етажен бетонен паркинг за коли Tronchetto (21 евро/24 часа), защото всичко останало е някакъв ад, а лично на мен Местре ми е неподходящо както за паркиране, така и за нощувка (отделно от риска да се попадне в задръстване оттам към Венеция, най-вече през уикенда, и да се изгуби ценно време в безизходно висене на единственото възможно шосе, вместо в разходка). От този паркинг има удобни връзки с вапоретите до всяка част на Венеция и региона, както и с не по-малко удобния People Mover. Тоест няма мъкнене на багаж (едно от най-характерните неща за Венеция според мен - просто на всяка крачка съзираш превити под куфари люде) и прочее, екстри, а се отива директно до мястото на нощуване.

И накрая, да препоръчам мястото, което според мен си заслужава виждането на всяка цена - Бурано, голямата ми любов.

Общи условия

Активация на акаунт