Венеция-3-та тема

• 71 236
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Ние ще ходим също 17-21 октомври. Ще отседнем на Лидо. За нас това е най-добрият вариант. Доколкото четох има седмични карти за вапорето, на цена около 30-35 евро, не виждам как това много оскъпява екскурзията, при положение, че разликата в цените на хотелите в Лидо и Венеция е направо драматична.

Да не говорим за блъсканицата и цените на ресторантите, защото все пак трябва и да се яде, по възможност не на космически цени.

Не е ненормална цена 50 евро за двойна стая и в самия град
,например  хотел Mignon, невероятен наистина. Страхотно местоположение, много вежлив персонал, чисто и подредено. Цената беше 50 евро за двама души на нощ.Или  хотел ACCA за 90 евро със закуска,намира се до моста Риалто  или хотел Бартоломео **+, който се намира на 1 минута от моста Риалто и Канале Гранде и на 6 минути от Сан Марко. Хотелът си беше чист и спретнат, персоналът - учтив, закуската  - континентална. Цената беше 180 евро за двама за 4 нощи , т.е 22,5 Е/човек/нощ. Съветвам ви да не е на остров Лидо , Лидо ди Йезоло или Местре ,
,ще пропуснете нощна Венеция
вапорета е 6,5 Евро на човек едно билетче
картите зависят от часовете-почасови са-отбелязва се часа на старта и като минат часовете се деактивира-не те пуска  - карта за автобус и лодки за 72 часа - 35 евро от каса на гр.транспорт и 30 евро от хотела  няма намаление за деца м/у 6 и 14 (мисля) години;
12 часова- 16 Евро
За хранене -ресторанта на самообслужване веднага в ляво след моста от автогарата към гарата в който се хранят железничарите, осигурява много добра храна на добри цени. Има и вход откъм гарата.Иска внимателно вглеждане,отвън е невзрачен,само на съвсем незабележимата врата има едно надписче.Аз постояно го рекламирам и много мамми се оплакват ,че не могат да го открият.Трудно се  намира защото отвън наистина си е много невзрачен.Хранили сме се поне 6-7 пъти,много вкусно и на половин цена,разбира се съвсем не романтично като на масичка на ръба на канала или на САН МАРКО , ама там за 2 пици ще ви обръснат поне 50 Евро и за 2 кафета 15.Вътре беше доста голям,тип соц.закусвалня-минаваш с таблата и си избираш м-у 2-3 супи и 4-5 основни,2-3 вида салата и десерт.Качеството на храната в столовете в Италия е като в ресторантите 5 звезди в България. Цените на всяко нещо (супа, салата, ядене) са 2-3 -4 евро. Половин литрова каничка вино (има бяло и червено) е 2 евро. На всяка маса вместо комплектен прибор има литрова бутилка със студено пресован (!) зехтин и оцет балсамико(!).

# 511
 peterky2002, ще ти бъда благодарна да ми дадеш координати на място във Венеция, което предлага двойна стая за 50 евро на вечер през октомври. От един месец разглеждам за вариант, който да не е хостел или с обща баня и за по-малко от 80-90 евро не съм намерила. Доколкото успях да се ориентирам, до края на октомври се води high season във Венеция. Допускам, че е възможно да се намери за 50 евро, но при една много по-ранна резервация - поне преди 3-6 месеца.

# 512
peterky2002, благодаря ти наистина, но предлаганият от теб вариант не ме устройва. Аз не търся хотел на всяка цена до 50 евро, все пак и условията ме интересуват. Искам да кажа, че ако за една и съща сума във Венеция ще спя в хотел 2 * или тип хостел, а на Лидо в хотел 4 *, определено ще избера този на Лидо Wink.
Все пак в една такава екскурзия, човек инвестира не само пари, а и много емоции, време....така че, познавайки себе си, не бих рискувала с хотел, който да ме дразни или въобще да не е комфортен и да си разваля цялостното впечатление.
За храната, набелязала съм си няколко заведения предварително, от трип адвайзор, но генерално, заведенията в самата Венеция са много, много по-скъпи. На Лидо определено може да се вечеря за по-прилична сума. Благодаря за предложеното заведение, но все пак не можем 4 дни да се храним все там. Определено ще го имаме предвид за похапване по обяд или нещо такова. За мен едно малко гурме изживяване в ресторант също е част от планираните забавления.

# 513
  • Бургас
Ние ще ходим също 17-21 октомври. Ще отседнем на Лидо. За нас това е най-добрият вариант. Доколкото четох има седмични карти за вапорето, на цена около 30-35 евро, не виждам как това много оскъпява екскурзията, при положение, че разликата в цените на хотелите в Лидо и Венеция е направо драматична.

Да не говорим за блъсканицата и цените на ресторантите, защото все пак трябва и да се яде, по възможност не на космически цени.
Е, значи сме заедно Simple SmileВ кой хотел сте на Лидо?

# 514
  • Бургас
peterky2002, ще ти бъда благодарна да ми дадеш координати на място във Венеция, което предлага двойна стая за 50 евро на вечер през октомври. От един месец разглеждам за вариант, който да не е хостел или с обща баня и за по-малко от 80-90 евро не съм намерила. Доколкото успях да се ориентирам, до края на октомври се води high season във Венеция. Допускам, че е възможно да се намери за 50 евро, но при една много по-ранна резервация - поне преди 3-6 месеца.
Абсолютно съм съгласна, за октомври  си е скъпо.
peterky2002, проверих хотелите, които даваш...цените наистина са високи за момента ,за съжаление. Може би , защото е много малко времето до пътуването ми

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 00:39 от dubito

# 515
  • Варна
За мен едно малко гурме изживяване в ресторант също е част от планираните забавления.

Гурме изживяване във висококласен италиански ресторант и на Лидо и в Местре определено си е трицифрено/човек , камо ли във града.
Вярно е , че малко късничко търсите ,но все пак настаняване в самия град е много по удачно и като изживяване(ще усетите неповторимата нощна Венеция , а последния транспорт е преди полунощ) и като загуба на време.Ще поровя още малко из моите архиви , но  и в самия град има хубави хотели.Преровете добре темата - мисля , че имаше и добри предложения.Не се отсланяйте само на нета.Посетете и няколко ТА , не ги игнорирайте напълно , доста от тях имат добри връзки и могат да ви дадат страхотни предложения само за настаняването , другото си го организирайте сами.Цената ще е същата като през букинга примерно или директна резервация, те си ползват отделни отстъпки и пак си имат тяхната печалба.

# 516
 Предложението да се пообиколят туристическите агенции е много добро  Simple Smile Ако пътуваме друг път с организация в последния момент (2 месеца по-рано), задължително ще се провери и в тях.
 След продължително ровене за място за настаняване за края на октомври (след прочитане на темите прецених, че ще направя възможното да намеря вариант във Венеция; Лидо и Мурано за мое съжаление отпаднаха, понеже половинката ми има лека форма на морска болест  Rolling Eyes ) отхвърлих хотелите и се насочих към апартаментите и bed and breakfast. Вторият вариант се оказа по-удачен в нашия случай. Действително в bed and breakfast може да се намери двойна стая със самостоятелна баня, с включена закуска, в самата Венеция, за 80-90 евро на нощувка (това е с включена градска такса). Има много прилични предложения. Не е комфорт 4 звезди, но поне по снимки има приятни и приветливи места. Дано и нашият избор се окаже добър  Simple Smile
 За bed and breakfast от голяма полза като ориентир ми беше tripadvisor. Също така един безкрайно мил човек, към който бяхме отправили запитване за резервация (но уви, нямаше свободни стаи) ни препоръча да гледаме и тук:
http://www.abbav.it/
 За един престой от 5 дни и повече, при 4 и повече човека, според мен си струва и варианта апартамент. Попаднах на хубави апартаменти от по 80-100 евро на вечер и искрено съжалих, че сме само двама и за по-кратко.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 22:36 от Водно конче

# 517
  • Варна
в
 http://www.homelidays.co.uk
ли търсите?

# 518
  • Бургас
От къде да хвана влак за Верона ? Santa Lucia Railway station и FERROVIA, където спира вапорето 1 едно и също ли е?

# 519
От къде да хвана влак за Верона ? Santa Lucia Railway station и FERROVIA, където спира вапорето 1 едно и също ли е?

Точно от гарата Santa Lucia Railway, трябва да хванеш влак.
Santa Lucia Railway station и FERROVIA - първото е гарата, а второто е сипрката на вапоретите пред гарата.  Laughing

# 520
  • Бургас

Santa Lucia Railway station и FERROVIA - първото е гарата, а второто е сипрката на вапоретите пред гарата.  Laughing
Благодаря за светкавичния отговор   на глупавия ми въпрос  Simple Smile bouquet

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 14:48 от dubito

# 521

Santa Lucia Railway station и FERROVIA - първото е гарата, а второто е сипрката на вапоретите пред гарата.  Laughing
Благодаря за светкавичния отговор   bouquet

Ето ги нагледно
http://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll=45.440899,12.321714& … &t=h&z=19

# 522
  • Бургас
Никъде не видях да е писано за тия билети за транспорт 11,00 € - 10-JOURNEY DISCOUNT BOOKLET, WATER SERVICES, купуват се от гишетата хелоу венеция. Те важат ли до Лидо и островите и не излиза ли по евтино с тях от колкото със 72 часовите карти.
И още един въпрос- каква е разликата между 1,30 € - SINGLE TICKET WATERBORNE SERVICES 75’
/ аllows travel on all water services / и 7,00 € - WATER SERVICES TICKET, 60’ /аllows travel on all water services /- и двете ли важат за вапорето?

# 523
Никъде не видях да е писано за тия билети за транспорт 11,00 € - 10-JOURNEY DISCOUNT BOOKLET, WATER SERVICES, купуват се от гишетата хелоу венеция. Те важат ли до Лидо и островите и не излиза ли по евтино с тях от колкото със 72 часовите карти.
И още един въпрос- каква е разликата между 1,30 € - SINGLE TICKET WATERBORNE SERVICES 75’
/ аllows travel on all water services / и 7,00 € - WATER SERVICES TICKET, 60’ /аllows travel on all water services /- и двете ли важат за вапорето?

Не е писано за тези билети, защото никой от пътуващите ог тук не притежава Карта Венеция(CARTAVENEZIA), с която са тези цени.
Само предполагам, че от тези цени се възползват местните, защото тази карта е поименна, непрехвърляема и важи за 5 години. Не знем каква е цената и.  Laughing

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 09:50 от Мимии

# 524
  • Бургас

Не е писано за тези билети, защото никой от пътуващите ог тук не притежава Карта Венеция(CARTAVENEZIA), със която са тези цени.
Само предполагам, че от тези цени се възползват местните, защото тази карта е поименна, непрехвърляема и важи за 5 години. Не знем каква е цената и.  Laughing

ахааа каква била работата..и аз реших че съм открила начин за по-евтино пътуване Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт